Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ενδείξεις γάμου και τεκνοποιησης Μέριλ Στριπ

O σημαντικότερος ρολος της γυναικας μέσα στην οικογένεια ήταν -ανέκαθεν- και εξακολουθεί να είναι μέχρι τις μέρες μας, αυτός της μητέρας και συντροφου. Με το πέρασμα του χρόνου, βεβαια, ο ρόλος της αυτός, έχει εξελιχθεί κοινωνικα και ιστορικα και εχει υποστει ριζικές αλλαγες και μεταμορφωσεις όσον αφορά την υποσταση της. Υπηρξε εποχη που η γυναίκα κυριολεκτικά λατρευόταν, ηταν υπευθυνη για όλα και ειχε κυρίαρχο ρολο μεσα στην οικογενεια (μητριαρχια ), αλλά και εποχη που ηταν κλεισμενη στο σπιτι και το μονο "δικαίωμά" της ηταν οι ασχολίες του σπιτιου και η ανατροφη των παιδιων (Αρχαια Αθηνα).
Υπήρξε, επίσης, εποχη που, λογω των συνθηκων που επικρατούσαν δεν ηταν σε θεση να ασχοληθει και να διαπαιδαγωγησει τα παιδια της (τουρκοκρατια ), όπως και εποχη που λογω της ισοτητας αλλα και του φεμινισμου διεκδίκησε, συστηματικά και επίμονα και συνεχίζει να διεκδικεί, εδω και δεκαετίες τις ιδιες θεσεις εργασιας με τους αντρες, με αποτελεσμα να αφιερωνει πολυ απο τον χρονο της στην ανάπτυξη της επαγγελματικης και κοινωνικης της καταξιωσης. 

Παρ΄ όλα αυτά και ανεξαρτητως του γεγονότος ότι εχει κατακτησει, μεσα απο αγωνες, τα δικαιωματα της (δυστυχως, οχι ακόμη σε ολα τα μηκη και πλατη της υδρογειου) παιζει ενεργο και δυναμικο ρολο σε ολους τους τομεις και τις εξελιξεις, οσο ανεξαρτητη και χειραφετημενη κι αν ειναι, εξακολουθεί να αναζητα τον "πριγκηπά" της και να αναρωτιεται: "Εγω ποτε θα γινω μανα;"Αυτο, βέβαια, σε καμία περίπτωση, δεν σημαινει, πως δεν υπαρχουν "ορκισμενες" εργενισσες που ακουνε για γαμο και παιδια και κοινώς "πετανε φλυκταινες", η απλώς γυναικες που αναζητούν και βρισκουν την ολοκληρωση τους μεσα απο αλλους σημαντικους ρολους ζωης. Αυτη αδιαμφισβητητα ειναι η συχρονη εποχη, η εποχη που ζουμε οι γυναικες σημερα. Oι αντρες, από την πλευρά τους, εχουν επίσης, υποστει σημαντικές αλλαγες, γεγονός που είναι ολοφάνερο, αρκεί να αναλογιστεί κανείς οτι πλεον μοιραζονται τις όποιες υποχρεωσεις συνεπάγεται ένας γάμος, όπως για παράδειγμα συμμετοχή στην ανατροφή των παιδιών, στις καθημερινές απαιτήσεις της ομαλης λειτουργίας του σπιτιού, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στα "του γαμου". 

Εχουν "εξελιχθεί" αρκετα ως συντροφοι και μπαμπαδες και όπως και οι γυναίκες, αναζητούν τη μια και μοναδικη συντροφο (που κατα προτιμηση θα "πλησιάζει" στο μέγιστο βαθμό το πρότυπο της μητερα τους). Κατά συνέπεια, και ο αριθμός των αντρών που στρέφεται σε κάποιον Αστρολόγο για να ενημερωθεί σχετικά, ολοένα κι αυξάνεται. Επειδη, λοιπόν, το θεμα "γαμος και παιδι" ειναι σημαντικο "κομμάτι" της ζωης μας (προσωπικά το θεωρώ ως το σημαντικοτερο όλων), θεωρησα σκοπιμο να το "δούμε" πρακτικα με βαση τον γενεθλιο χαρτη μιας γυναικας, η οποία ειναι παντρεμενη απο το έτος 1978 και εχει αποκτησει τεσσερα παιδια εκ των οποίων, το ενα είναι αγορι και τα υπόλοιπα τρια, κοριτσια.


Οι Αστρολογικοι δεικτες του γαμου ειναι οι εξης:

Ο αξονας 1ου - 7ου αν κανουν οψη μεταξυ τους,οι κυβερνητες σε ποιον οικο πεφτουν και οι οψεις που σχηματιζουν.
Ο αξονας 4ου-10ου,οι κυβερνητες τους που πεφτουν και οι οψεις που σχηματιζουν.
Αν υπαρχουν Πλανητες σε αυτους τους οικους και τι οψεις σχηματιζουν.
Ηλιος, Αρης, Κρονος για τις γυναικες.
Σεληνη , Αφροδιτη για τους αντρες, αν και η Αφροδιτη δειχνει γενικα για ολους μας τον τροπο που αγαπαμε,
τι ανθρωπους και τι σχεσεις ελκυουμε .
Επιπροσθετα μπορουμε να κοιταξουμε τα μεσοδιαστηματα του γαμου, Aφροδιτη\ Δια και Αφροδιτη\Κρονο ( υπο την εννοια του θεσμου)
καθως και την θεση της Ηρας (Juno) αφου τις περισσοτερες φορες σε θεματα γαμου δειχνει να ειναι ενεργοποιημενη.

Οι αστρολογικοι δεικτες για τα παιδια ειναι οι εξης:

Η Σεληνη που βρισκεται και οι οψεις που σχηματιζει, για τις γυναικες
Ο Αρης που βρισκεται και οι οψεις που σχηματιζει, για τους αντρες
Ο κυβερνητης του 5ου που βρισκεται και οι οψεις του
Ο κυβερνητης του 8ου που βρισκεται και οι οψεις του
Οι πλανητες μεσα στον 5ο, 8ο και οι οψεις τους
Και στο θεμα τεκνοποιησης καλο ειναι να κοιταμε τα μεσοδιαστηματα παιδιων, Σεληνη/Αφροδιτη
Ολα αυτα τα στοιχεια τα εξεταζουμε με την μεθοδο των διελευσεων,των προοδευτικων και της ηλιακης επιστροφης κυριως και αναλογως
αν και πως ενεργοποιουνται μπορουμε να δουμε τις τασεις μεσα απο τον προσωπικο μας χαρτη.



Ενδειξεις γαμου σε γενεθλιο χαρτη

Ωροσκοπος στο ζωδιο του Λεοντα δειχνει εναν ανθρωπο με εντονη προσωπικοτητα,ζεστο περηφανο,γενναιοδωρο,που εχει ως επιτακτικη αναγκη το να ξεχωρισει λογω των δημιουργηματων του και πανω απο ολα λογω της αξιας του γι αυτο αποζητα τον σεβασμο και την εκτιμηση των αλλων.Οι δημιουργικες επιδιωξεις, η αγαπη για τα παιδια και τα καλλιτεχνικα ταλεντα κυριαρχουν στην ζωη του ατομου,το γεγονος οτι πηγαινει του 1ου ο κυβερνητης στον 11ο οικο δειχνει οτι οι κοινωνικες επαφες και οι φιλοι καθως και οι στοχοι
που βαζει αποτελουν πρωτευοντα ρολο. Ηλιος στο ζωδιο του Καρκινου ειναι μια θεση που δινει μεγαλη αγαπη για την οικογενεια και τα οικεια προσωπα,δινει προστατευτικη,ευαισθητη και μητρικη ιδιοσυγκρασια που νιωθει προστασια και ασφαλεια οταν βρισκεται στο σπιτι με τα αγαπημενα προσωπα και μπορει να αλλαξει διαθεση ευκολα και να γινει κυκλοθυμικη αν διαταραχτουν οι συνηθειες του σπιτιου. Ηλιος εξαγωνο με Κρονο μας δινει την ενδειξη οτι ειναι ανθρωπος που παιρνει την ζωη πολυ σοβαρα,εχει υψηλες προσδοκιες,ειναι υπομονετικη,εργατικη και φιλοδοξη.Επισης ο συζυγος δειχνει και αυτος σοβαρος και αξιοπιστος,καταξιωμενος κοινωνικα και επαγγελματικα, αυτοδημιουργητος, υπευθυνος, με αυτοκυριαρχια και ισως να ασκει κριτικη στην συζυγο οχι ομως με τροπο που να της δημιουργει αρνητισμο.Επισης ειναι μια οψη που θα μπορουσε να φερει μακροβιοτητα σε ενα γαμο. Ηλιος σε εξαγωνο με τον Ουρανο που ειναι και κυβερνητης του 7ου οικου μπορει να δειξει ξαφνικο γαμο η και ξαφνικη διαλυση καθως επισης και οτι μεσα στον γαμο τα ατομα θα πρεπει να εχουν τον χωρο τους και τις ελευθεριες τους για να μπορουν να συνεργαζονται χωρις εντασεις.Γαμος που μπορει να θεωρηθει εκκεντρικος η συζυγος που εχει ιδιομορφο χαρακτηρα,ειναι πρωτοποριακος με ξαφνικες εξαρσεις αν του στερησουν την ελευθερια του
Ουρανος στο ζωδιο του Καρκινου και στον 11ο οικο δειχνει πολλες αλλαγες μεσα στην οικογενεια και στην πατρικη αλλα και στην οικογενεια με τον συζυγο και πιθανον η γνωριμια να εγινε μεσα σε φιλικο περιβαλλον η κατω απο περιεργες συνθηκες.
Ο κυβερνητης του 7ου σε εξαγωνο με τον Κρονο απο την Παρθενο δειχνει μακροβιοτητα μεσα στον γαμο καθως και το γεγονος οτι μπορουν να συνδυαζουν το νεο με το παλιο,οτιδηποτε πρωτοποριακο με το συντηρητικο με αρμονικο τροπο, επισης δειχνει για τον συζυγο οτι ειναι τελειομανης,λεπτολογος που εργαζεται με σκοπο να καταξιωθει αλλα να ειναι και σε θεση να καλυπτει τα πρακτικα θεματα. Διας στην ακμη του 7ου στον Υδροχοο σε χιαστι με Ηλιο,Κρονο, Ουρανο σχηματιζοντας 2 Yod Δινει κοινωνικο ανθρωπο φιλοσοφημενο , διορατικο με υπερβολικη εκδηλωση συναισθηματων καθως και ευνοια και προστασια μεσα στον γαμο,διπλοπαντρεμενο συντροφο, γενναιοδωρο, ευχαριστο, και μας δειχνει οτι το ατομο θα βιωνε υποχρεωτικα θανατο κυριολεκτικο η μεταφορικο στην αισθηματικη του ζωη, επισης διλληματα σε σχεση με την προσωπικοτητας της και στο πως θα την εξεφραζε καθως και καπιοιες ιδιορρυθμες αντιδρασεις που ειχε κατα καιρους και επρεπε να τιθασευσει λογω γαμου. Η Αφροδιτη στο ζωδιο του Καρκινου ειναι μια καλη θεση γιατι το ατομο επικεντρωνεται πολυ στα θεματα του σπιτιου, ο τροπος που μοιραζεται τον εαυτο του το ατομο αυτο ειναι μεσω της στοργης,της τρυφεροτητας και στον 12ο οικο δειχνει συναισθημα σε αρκετο βαθμο τοσο ωστε να μπορει ακομα και να θυσιαζεται για χαρη του συντροφου, παραλληλα θα μπορουσε να φερει δεσμευμενο συντροφο η να ειχε γαμο κατα το παρελθον.
Η Αφροδιτη σε τετραγωνο με το μεσουρανημα, μπορει να βγαλει ταση για επιδειξη πολυτελειας αλλα μπορει να δωσει και ενα μπλοκαρισμα στην επαγγελματικη σταδιοδρομια λογω των αισθηματικων του ατομου . Ο Αρης στο ζωδιο του Διδυμου δειχνει την ελξη απο παρορμητικους αντρες, ενθουσιωδεις,δυναμικους, εξυπνους, που πιθανον να μετακινουνται αρκετα και ενδεχομενως να εχουν παραπανω απο ενα γαμο, μεσα στον 11ο θα λεγαμε οτι, μπορει να γνωριστηκε με τον συντροφο μεσα σε ομαδικο χωρο,οτι το ατομο ελκεται ερωτικα απο φιλους η αντρες που ασχολουνται με πρωτοτυπα και εκκεντρικα επαγγελματα,σε συνοδο ο Αρης με τον Ερμη δειχνει πως ο συντροφος ειναι αθυροστομος,προκαλει καυγαδες, εχει αρκετο εγωισμο και ειναι φιλοδοξος, εξυπνος και ανυπομονος.
Ο Αρης κανει και ενα τριγωνο με τον ποσειδωνα και φερνει στον δρομο της αντρες δημιουργικους, ευαισθητους, ιδεαλιστες που ασχολουνται με την τεχνη,και εχουν καλλιτεχνικες και πνευματικες αναζητησεις.
Ο Πλουτωνας κυβερνητης του 5ου πηγαινει στον 1ο και κανει εξαγωνο με τον Ποσειδωνα δινει γονιμοτητα και εμμονη σε σχεση με τα παιδια και ενδειξη για πολλα παιδια
Η Σεληνη στον Ταυρο σε εξαγωνο με την Αφροδιτη δινει αγαπη για την μητροτητα,μητερα που αφιερωνεται στα παιδια της δημιουργοντας κλιμα σταθεροτητας.
Η Σεληνη σε τετραγωνο με τον Πλουτωνα δειχνει την βαθια εμμονη σε σχεση με την μητροτητα αλλα και την αναγκη να ελεχγει και να εξουσιαζει, επισης δινει γονιμοτητα.

Ενδειξεις απο Ηλιακη επιστροφη


Ο Κυβερνητης του 1ου στον 1ο γενεθλιο (σημαντικα γεγονοτα στην ζωη του ατομου,που αφορουν θεματα οικογενειας και παιδιων)
Η Αφροδιτης ηλιακης στον 1ο γενεθλιο (τονιζονται τα αισθηματικα ,περιοδος που δημιουργουνται σχεσεις με διαρκεια)
Ο Κυβερνητης του 7ου στον γενεθλιο 7ο( κλονιζονται οι σχεσεις συνηθως εξαιτιας νεας σχεσης, ξαφνικες και απροσδοκητες αλλαγες). Ο Κυβερνητης του 7ου στον 4ο ηλιακης σε τετραγωνο με την Αφροδιτη (απροσδοκητα γεγονοτα θα συνεβαιναν,ξαφνικη διαλυση η δημιουργια νεας σχεσης ). Ο Κυβερνητης του 7ου σε τριγωνο με τον Δια ηλιακης που ειναι κυβερνητης του 5ου ( μια ερωτικη σχεση αναπαντεχα νομιμοποιειται). Ο Κυβερνητης του 10ου σε συνοδο με MC και Β.Δεσμο του γενεθλιου χαρτη.(Κοινωνικο γεγονος αρκετα σημαντικο που θα επηρρεασει την καρμικη εξελιξη του ατομου)

Διελευσεις:

Απο διελευσεις εκεινο τον μηνα ειχε:
Δια συνοδο με τον Ωροσκοπο και αντιθεση με γενεθλιο Δια (ενεργοποιειται ο γενεθλιος Διας στην ακμη του 7ου και τονιζονται τα θεματα του γαμου κτλ.)
Ο Ουρανος μεσα στον 4ο γενεθλιο( αλλαγη κατοικιας, αλλαγες γενικα σε σχεση με τους γονεις και το σπιτι)
Ο Ουρανος χιαστι με την Σεληνη γενεθλια( διλληματα και αναγκαστικες προσαρμογες σε σχεση με τον ψυχισμο και τις καθημερινες συνηθειες).
Ο Ουρανος τριγωνο με την Ηρα γενεθλια( ξαφνικη συναψη σχεσης η γαμου).
Ο Ουρανος τετραγωνο με τον Πλουτωνα γενεθλιο( περιοδος που θα ζουσε ριζικες μεταμορφωσεις, θα βιωνε θανατο κυριολεκτικα η μεταφορικα με την μορφη του αναπαντεχου. 
Ο Ποσειδωνας μεσα στον 5ο οικο ( γονιμοτητα,θλιψη η απογοητευση απο τα ερωτικα). 
Ο γενεθλιος χαρτης, στον οποίο αναφερομαι πιο πάνω, είναι της, γνωστης σε ολους μας, ηθοποιου Μεριλ Στριπ (Meryl Streep), η οποια τον Σεπτεμβριο του 1978 παντρευτηκε τον Νταν Γκαμερ (Don Gummer), γλυπτη στο επαγγελμα και απεκτησε μαζι του τεσσερα παιδια το 1978, το 1983 το 1986 και το 1991.

Σημαντικοτατη χρονια για εκεινη, αφου στις αρχες του χρονου εχασε τον αρραβωνιαστικο της, επισης ηθοποιο, υστερα απο μαχη με την επαρατη νοσο. Διαπιστώνουμε δηλαδή, οτι ειναι μια χρονια σταθμος, για την ίδια, αφου εντελως αναπάντεχα και κατα την διαρκεια του πενθους, γνωριζει τον συντροφο της ζωης της (καλλιτεχνης και διαζευγμενος) και σχεδον ταυτοχρονα μενει εγκυος στο πρωτο της παιδι με αποτελεσμα να αφησει για λιγο την καριερα της,

Η Ιδια ειχε δηλωσει οτι ο συζυγος και τα παιδια της ειναι ό,τι πιο σημαντικο εχει γι αυτο και οι ταινιες στις οποίες επιλέγει να πρωταγωνιστήσει, είναι τέτοιες που να μη "διαταράσσσνται"
οι ισορροπίες και να μην έχουν αντικτυπο στην οικογενειακή της ζωή, αλλάζοντας τις συνηθειες και την καθημερινή "ρουτινα" του σπιτιου, με αποτελεσμα να απορριπτει αρκετές προτάσεις..

Τον χαρτη αυτον τον επέλεξα, για τον απλούστατο λόγο της ύπαρξης γάμου και παιδιών στην ζωή της ηθοποιού, αλλα και για να καταρριφθεί ο μυθος που λέει οτι οταν στο γάμο "εμπλεκεται" ενας πλανήτης όπως ο Ουρανος εχουμε διαζυγιο και οταν "εμπλεκεται" ο Ποσειδωνας, εχουμε μονο αποβολες, οπως πολλοι πιστευουν.

Γεγονος ειναι οτι ο καθε χαρτης είναι μοναδικός και επιδέχεται την δικη του μοναδική ερμηνεια και αναλογα με τα συστηματα προβλεψης, βλεπουμε ποιοι τομεις της ζωης μας θα επηρρεαστουν και ενδεχομενως και με ποιον τροπο.

Καλη συνεχεια στις δικες σας προσωπικες αναζητησεις και αναλυσεις για τα θεματα
του γαμου και των παιδιων και να ευχαριστησω την δασκαλα μου και την φιλη μου την βασω που βοηθησαν με τις πληροφοριες τους


Ενδειξεις απο Προοδευτικο.

Ο Προοδευτικος Ηλιος σε συνοδο με τον Ωροσκοπο γενεθλιο ( τονιζονται τα θεματα του 1ου με γηινο και πρακτικο τροπο)
Η Προοδευτικη Σεληνη τριγωνο με Ποσειδωνα γενεθλιο ( η Σεληνη στον 10ο δειχνει το κοινωνικο γεγονος και γονιμοτητα με τον Ποσειδωνα τον Σκορπιο)
Η Προοδευτικη Αφροδιτη τριγωνο με Β.Δεσμο και Συνοδο με Πλουτωνα γενεθλιους ( βαθιες και ριζικες μεταμορφωσεις στα αισθηματικα,θανατος η γεννηση σχεσης)
Ο Προοδευτικος Διας τριγωνο (ασυμβατο ) με Ηλιο και Ουρανο γενεθλιους ( σοβαρη ενδειξη γαμου τριγωνιζει τον γενεθλιο αξονα 1ου 7ου)
Ο Ποοδευτικος Κρονος τετραγωνο με Ηλιο και Ουρανο γενεθλιους ( Επιπροσθετες ευθυνες για το ατομο γενικα αλλα και μεσα στον γαμο )
Ο Προοδευτικος Ουρανος αντιθεση με Δια γενεθλιο ( Ο Διας φερνει την νομιμοποιηση και σχηματιζει οψη με τον γενεθλιο κυβερνητη του 7ου)


Τινα Ζαχαριαδου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: