Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Η είσοδος της Αφροδίτης στον Δίδυμο


Η διελαύνουσα Αφροδίτη στις 5 Ιουλίου θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων και θα «φιλοξενηθεί» εκεί μέχρι τις 26 Αυγούστου, χρωματίζοντας έτσι τις φετινές διακοπές μας। Ξεγνοιασιά, μια δόση περιπέτειας, ανάλαφρα φλερτ και εφήμεροι καλοκαιρινοί έρωτες, καθώς και ενδιαφέρουσες γνωριμίες στις διακοπές μας μπορεί να χαρακτηρίσουν το φετινό μας καλοκαίρι।Απαραίτητη προϋπόθεση, αν όχι για όλους τουλάχιστο για τους περισσότερους, εκτός από το οικονομικό, είναι η συναισθηματική ζωή να βρίσκεται σε καλή κατάσταση…
Ο έρωτας, η αγάπη, πρωταρχικός σκοπός για την πλειονότητα των ανθρώπων και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι αφού μας δίνουν ομορφιά -εσωτερική και ψυχική- ευφορία, ελπίδα για το αύριο και κυρίως, το κίνητρο να εξωτερικεύσουμε τα αγνά συναισθήματα μας προσφέροντας απλόχερα την θετική μας ενέργεια।

Αστρολογικα, ο τροπος με τον οποιο αγαπαμε, μοιραζομαστε τον εαυτο μας και εναρμονιζομαστε με το περιβαλλον γενικοτερα, φαινεται από την «αγαπημενη μας» Αφροδιτη। Θεα της αγαπης και του ερωτα αλλα και της οικονομικης ευμαρειας, από την ζωδιακη της θεση, μας δίνει πληροφορίες για τον τροπο με τον οποιο θελουμε να μοιραζομαστε όλα τα παραπανω. Ο τομεας στον οποιο θα εκδηλωθουν, φαινεται από τον οικο που βρισκεται, ενώ ο τροπος με τον οποιο θα εκδηλωθουν προκύπτει από τις οψεις που δεχεται. Αν αναλογιστουμε ότι το βασικοτερο ολων είναι ο ερωτας και η αγαπη, τοτε καταλάβαινουμε πως η επιδραση της είναι ευεργετικη. Είναι εκεινη η οποια είναι εξαρτημενη από τους αλλους και για να αισθανεται καλα χρειαζεται την αποδοχη και επιδοκιμασια των αλλων σε τετοιο βαθμο ώστε να «βγαινει» αρκετα ραθυμη και υποχωρητικη. Δειχνει αρκετη καλαισθησια, ενασχοληση με την τέχνη και με κάθε τι ωραιο και προσφερει ευκαιριες για κοινωνικη και οικονομικη ανοδο.

Σχετιζεται με το συστημα αξιων, την αυτοπεποιθηση, αλλά και την ικανοτητα και τον βαθμο συνεργασιας που διαθετουμε. Η θέση της στο ζωδιο των Διδύμων γι αυτην είναι ευχαριστη, μπορει να εκδηλώσει ευκολα τη φυση της, μια φυση που στον χωρο αυτό γινεται διπλή, με αποτελεσμα να φερνει διπλες τασεις τοσο στα ερωτικα οσο στα οικονομικα. Αρκετα επιφανειακη, ευχαριστη, χαλαρη, θυμίζει πολυχρωμη πεταλουδιτσα που πηγαινει ποτε στο ένα λουλουδακι και ποτε στο άλλο. Δεν μπορει να εστιάσει σε κατι συγκεκριμενο, ετσι στο «προσωπο» της εμφανιζεται μια περιεργεια και εύκολα αποσπάται η προσοχή της. Σκοπος της, δεν είναι η δεσμευση, αλλα το φλερτ, το παιχνιδι, οι μετακινησεις και η αυξημενη επικοινωνια που της χαριζει ο Διδυμος.

Βγαζει μια απιστευτη νεανικοτητα, κινητικοτητα, νευρικοτητα, ευγλωττια, καλαισθητο λογο, ενώ με θετικες οψεις, θα υπάρξει ευνοια σε οτιδηποτε σχετίζεται με τη συγγραφή, τη συναψη συμβολαιων, το εμποριο και τις καθημερινες δοσοληψιες. Περισσότερο ευχαριστες ή εστω πιο διπλωματικες θα είναι και οι σχεσεις με αδερφια, στενους συγγενεις, και το αμεσο περιβαλλον μας. Αν λοιπον, διαπιστώσετε καποια αλλαγη στην διαθεση τη δικη σας η του συντροφου και μια τάση για…॥ « ξενοκοιταγματα» και φλερτακια, μην το πάρετε κατάκαρδα, «υπεύθυνη» όλων αυτών θα είναι η Αφροδιτη στο ζωδιου του πονηρου και επιπολαιου Ερμη, τον Διδυμο.

Το περασμα της είναι γρηγορο και οι οψεις που θα σχηματισει κατά την διαρκεια της «φιλοξενιας της» στον Διδυμο θα είναι οι εξης:

Με τον εισοδο της θα κανει οψη χιαστι με τον Πλουτωνα, μια γωνια που δειχνει διλληματα, αισθηματα δυνατα και βαθια που δεν ειμαστε σε θεση να τα κατανοησουμε αρχης εξαρχης, με αποτελεσμα, να προσαρμοζομαστε σε καταστασεις που πιθανον να μην μας αρεσουν. Στην πορεια της, θα κάνει τετραγωνο με τον Κρονο, τον πλανητη που "παγωνει" και μπλοκαρει κάθε συναισθημα. Ειναι μια οψη που δειχνει αρκετες δυσκολιες σε ερωτικα και οικονομικα θεματα, και καποια από τα σχεδια μας μπορει να αναβαλλονται, να καθυστερουν ενώ οι τασεις μοναξιας και η ανασφαλεια είναι το κυριο χαρακτηριστικο της. Υπο το βαρος των ευθυνων, ευκολα η γλυκια και αγαπημενη Αφροδιτη μπορει να δειξει, ψυχροτητα και σκληροτητα.

Για οσους ενδιαφερονται για επανασυνδεσεις, ενδεχεται να φερει προσωπα από το παρελθον, τα οποια όμως το πιο πιθανό είναι να σας «κατσουν στο σβερκο» παρα να σας χαροποιησουν. Στη συνέχεια θα κανει όψη τριγώνων με τους Δια, Ποσειδωνα και Χειρωνα. Αρκετα θετικες οψεις που προσφερουν την δυνατοτητα να απολαυσουμε τα δωρα της. Τα αισθηματα γινονται πληθωρικα και ανιδιοτελη, νοιώθουμε την ανάγκη να μοιραστουμε τον εαυτο μας με ολο τον κοσμο και ευκολα γινομαστε μέχρι και «χαλί να μας πατησουν». Φυσικα ο κινδυνος της εξαπατησης ελοχευει παντού και πάντα αφού η καλοπροαιρετη διαθεση και η καλη πιστη, δεν είναι χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων….

Συχρονως θα σχηματιστει και ένα τετραγωνο της Αφροδιτης με τον Ουρανο। Ο Ουρανος, αρεσκεται στο να είναι εκκεντρικος, προκαλωντας με την συμπεριφορα του ώστε να «τσεκαρει» τα ορια και τις αντοχες μας, φτανοντας με αυτό τον τροπο στα ακρα σε αντιθεση με την Αφροδιτη που είναι ευγενικη, γλυκια και διπλωματικη. Είναι μια δύσκολη οψη γιατι μπορει να φερει ρηξεις σε σχεσεις με τον συντροφο η τον συνεργατη. Είναι όμως και ο Πλανητης που σε γωνία με την Αφροδιτη μπορει να φερει κεραυνοβολους ερωτες, με εντονα τα στοιχεια της αντισυμβατικοτητας, γι αυτό θεωρω πως δεν είναι τυχαιο πως πολλες « απαγορευμενες σχεσεις» δημιουργουνται κατά την διαρκεια αυτής της οψης, ενώ εντελως ξαφνικα μπορει να ανακαλυψουμε πως καποιος φιλος μας,δεν είναι και τοσο φιλος μας, μιας και το ενδιαφερον του μπορει να είναι ερωτικό.


Τινα Ζαχαριαδου.

2 σχόλια:

Φεγγαρολουστη είπε...

Αυτο με το ν ανακαλυψουμε το ερωτικο ενδιαφερον καποιου φιλου... ηδη το ανακαλυψαμε, αν και δεν μας ενδιαφερει ιδιαιτερα...Οι επανασυνδεσεις ομως αυτο κι αν ειναι σημαντικο... κι ας καθησουν στο σβερκο μας.. δεν πειραζει...
Φιλια γλυκια μου.

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Εγω παλι, χαιρομαι που δεν βρισκομαι σε τετοια φαση στην ζωη μου,γιατι ειλικρινα με τοσα Υδροχοικα στοιχεια στον χαρτη μου,μαλλον δεν θα αντεχε ο σβερκος μου.

καλη δυναμη!!!