Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Κλάους Νόμι

Kλάους Νόμι

Από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως αινιγματική, εξωγήινη, πολύπλοκη φυσιογνωμία, που προκαλούσε ανάμικτα συναισθήματα λόγω εκκεντρικής συμπεριφοράς, προσωπικά, τον προσδιορίζω ως  μια χαρισματική, καλλιτεχνική και ιδιόρρυθμη φύση, που η σύντομη καριέρα του απογειώθηκε μετρά τον θάνατο του και συγχρόνως επισκιάστηκε από το γεγονός πως ήταν το πρώτο διάσημο θύμα της αρρώστιας του ανοσοποιητικού, το έιτζ.





Γεννήθηκε στις 24 Ιανουάριου του 1944 στην Βαυαρία της Γερμανίας και στα μέσα της δεκαετίας του 70 έφυγε από την χώρα του για να εγκατασταθεί στο Σόχο της Νέας Υόρκης, αφενός για να προωθήσει την καριέρα του και αφετέρου για να απεγκλωβιστεί από τα στενά όρια του περιβάλλοντος που μεγάλωσε, ώστε να εκφράσει την σεξουαλική του ιδιαιτερότητα ανετότερα.

Για να πληρώνει τα μαθήματα μουσικής που έκανε, δούλευε σε ζαχαροπλαστείο, θαύμαζε και λάτρευε την Μαρία Κάλλας, της οποίας τα τραγούδια τα άκουγε από την εφηβική του ηλικία. Στην χώρα μας έγινε ιδιαίτερα γνωστός κυρίως με το τραγούδι του Totale eclipse (να είναι τυχαίο γεγονός? να γνώριζε τον αστρολογικό του χάρτη? πάντως γεννήθηκε μια ημέρα πριν την ηλιακή έκλειψη του Ιανουάριου του 1944 ενώ οι εκλείψεις του Ιουνίου του 1983 έπαιξαν καθοριστικό ρολό) το 1981 που πλαισίωνε, την διαφήμιση του Campari και τα γυρίσματα της έγιναν στην δική μας Σαντορίνη.

Είχε μια μοναδική φωνή, κόντρα τενόρος, ενώ χαρακτηριζόταν ως καστράτος λόγω της καθαρά γυναικείας χροιάς της και συνδύασε μοναδικά την ροκ μουσική με την όπερα και τα ηλεκτρονικά ηχητικά εφέ. Έφυγε από την ζωή στις 6 Αυγούστου του 1983, σε ηλικία μόλις τριάντα εννέα ετών υστέρα από οκτώ μήνες περίπου μετά την διάγνωση που του έγινε, από τον ιό του έιτζ. Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του 26 χρόνια μετα ας δούμε μαζί, κάποια στοιχεία που βγαίνουν από τον Αστρολογικό του χάρτη.

Όλη η προσωπικότητα του ενέχει ένα μυστήριο ενώ χρωματίζεται ιδιαίτερα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις αλλά και κάθε τι έντονο και βαθύ. Η όλη του εκκεντρικότητα, η ελεύθερη φύση του, η προκλητική του στάση αλλά και οι αντιδράσεις που προκαλούσε στο ευρύ κοινό φαίνονται κυρίως από την σύνοδο του Άρη, Ουρανού στον 1ο οίκο. Ο Ήλιος στον Υδροχόο σε σχηματισμό χαρταετού μαζί με τους, Άρη, Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα, του επιτρέπει να βγάλει με πολύ ευκολία όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας του, ειδικά μέσα από την καριέρα του και την φήμη του.

Σε αντίθεση ο Ήλιος με τον Πλούτωνα νομίζω πως δείχνει την επιρροή που θα ασκούσε στις μάζες κυρίως μετα τον θάνατο του αλλά και την μεγάλη του φιλοδοξία. Ο κυβερνήτης του 6ου οίκου που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μέσα από τον 6ο οίκο, ένδειξη που προϊδεάζει για περαιτέρω διάγνωση από περισσοτέρους γιατρούς στα θέματα της υγείας καθώς μας εξηγεί και την δυσκολία διάγνωσης ως προς την ασθένειας του.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη και μέσα στον 8ο μας παραπέμπει σε σχέσεις μυστήριου, έντασης, ζήλειας και πάθους. Κατά καιρούς πρέπει να ήταν στην δυσάρεστη θέση να καταπιέζει και να καταπιέζεται, υποθέτω όμως πως προσπαθούσε να διατηρεί την αισιοδοξία και την ελευθέρια που χαρακτηρίζει μια Αφροδίτη στον Τοξότη και σε όψη θετική με τον Δια, τον κυβερνήτη του 8ου του.

Την ημέρα θανάτου του, ο Άρης ήταν σε ιδιομοιρίας αντίθεση με το Μεσουράνημα του, ο Κρόνος σε τετράγωνο με το Μεσουράνημα, συμπλήρωνε ένα Ταυ τετράγωνο, παρέα με τον Πλούτωνα και όχι μόνο, στις 25 Αιγόκερω βρίσκεται το μεσοδιάστημα Ηλιού Σελήνης, που σχετίζεται με υγειά. Ο Ουρανός από διέλευση σε τελειά αντίθεση με γενέθλιους, Άρη, Ουρανό, ενώ ο Ποσειδωνίας ήταν σε συνοδό με την γενέθλια Αφροδίτη, τον κυβερνήτη του ωροσκοπίου δηλαδή. Ο φυσικός δείκτης υγείας, ο Ήλιος από διέλευση ενεργοποιούσε το μεσοδιάστημα θανάτου αλλά και το μεσοδιάστημα σύγχυσης και ασθενειών.

Η προηγηθείσα ηλιακή έκλειψη του Ιουνίου, έγινε επάνω στον Κρόνο του και έπιασε τον άξονα 2ο,8ο φέρνοντας στην επιφάνεια σοβαρά θέματα, ζωής και θανάτου. Μια δύσκολη έκλειψη αφού συμμετείχε ο Άρης από διέλευση και έπιανε με σύνοδο τον Κρόνο του. Η επόμενη, σεληνιακή έκλειψη του ιδίου μηνά, έγινε στον ίδιο άξονα και έπιανε με χιαστί τον γενέθλιο Άρη και Ουρανό. Ο Άρης αλλά και ο Βόρειος δεσμός «χτυπούσαν» την γενέθλια Αφροδίτη ενώ ο Βόρειος βρίσκονταν σε χιαστί με το Μεσουράνημα του.

Τίνα Ζαχαριάδου

http://www.youtube.com/watch?v=yuSrsGzhD9U&feature=related

5 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλησπέρα.
Χαιρετούμε και από εδώ.
Ευχαριστούμε και για το link και ανταποδίδουμε με χαρά.

Αστρική Αρμονία είπε...

Καλησπερα κ απο εμας.
Ευχαριστουμε για την ανταποδοση.
Δικη μας η χαρα.

Καλη συνεχεια κ να ειστε παντα καλα.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα και απο μενα και
το δικο μου ευχαριστω για το
λινκ.

Πολυ ωραιες οι αναλυσεις σου.

Αστρική Αρμονία είπε...

Σε ευχαριστουμε πολυ να σαι καλα κ καλη συνεχεια.

Unknown είπε...

Παρα πολυ ωραιο αρθρο, για ενα καταπληκτικο καλλιτεχνη.

Η αληθεια ειναι οτι δεν ακουμε συχνα για τον Κλαους Νομι.