Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Aνάδρομος Ερμής στον Ζυγό

Στις 7 Σεπτεμβρίου, για τρίτη φορά μέσα σ αυτήν την χρονιά θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία ο πλανήτης της επικοινωνίας, ο Ερμής.
Η ανάδρομη πορεία του θα ξεκινήσει από το ζώδιο του Ζυγού, θα φτάσει στην 21η μοίρα της Παρθένου στις 28 του μήνα, στις 29 συνεχίζει κανονικά την ορθή φορά του. Ο Ερμής είναι ο πλανητης εκεινος ο οποιος σχετιζεται με τις μετακινησεις , κυριως τις κοντινες, την επικοινωνια, το εμποριο, τα συμβολαια και γενικα με τις καθημερινες μας δοσοληψιες.

Οτιδηποτε αφορα, μεσα μαζικης ενημερωσης, μεταφορας, ιντερνετ, μηνυματα, τηλεφωνηματα ειναι στην δικαιοδοσια του Αγγελιοφορου των Θεων, του Ερμη. Το κυριοτερο όμως χαρακτηριστικο του είναι, ότι σ αυτόν οφειλεται ο τροπος με τον οποιο σκεπτομαστε και επικοινωνουμε με τους αλλους. Δειχνει το πώς αντιλαμβανομαστε τα ερεθισματα που δεχομαστε από το περιβαλλον ενώ είναι αεικινητος, παιχνιδιαρης, περιεργος σαν μικρο παιδι, με ευαισθητο νευρικο συστημα.

Στο Ζωδιο του αερινου Ζυγου γινεται αρκετα γοητευτικος, ευγενικος και διπλωματης με σκοπο να βρισκει λυσεις ώστε να μπορει να εξομαλυνει τις οποιες αντιπαραθεσεις δημιουργουνται σε σχεση με τους αλλους. Είναι εγκεφαλικος και ορθολογιστης με μεγαλυτερο ελαττωμα, την όχι αμεση ληψη αποφασεων. Η αναποφασιστικοτητα του Ζυγου γινεται αρκετες φορες τροχοπεδη στην σχεση του με τους αλλους, χανοντας ετσι «πολυτιμο χρονο».

Όπως είναι φυσικο με την αναδρομη φορα, όλα οσα τον αφορουν ενδεχεται να εχουν καθυστερησεις και μπερδεματα. Αν δειτε να αργουν να σας ερθουν μηνυματα, ελεγξτε αν λειτουργουν τα τηλεφωνα σας, αν δειτε οτι δεν λειτουργει ο υπολογιστης σας μην φοβηθειτε μετα από καποια ωρα θα ανοιξει. Δεν θα είναι καλη περιοδος για νεες αγορες η κλεισιματα συμφωνιων, ενώ δεν αποκλειεται νομικες υποθεσεις να παρουν αναβολες. Απ την άλλη πλευρα υποθεσεις νομικες που εκρεμουν δεν αποκλειεται να ληξουν.

Γενικοτερα, θα δημιουργηθουν μπερδεματα, ασυνεννοησια και ισως καποια μυστικα σε σχεση με τον συντροφο η το συνεργατη και δεν θα λειψουν οι καθυστερησεις ακομη και σε εκεινους που προκειται να παντρευτουν. Τις ημερες που θα είναι αναδρομος στο Ζωδιο της Παρθενου, θα υπαρξουν καποιους ειδους προβληματα σε δημοσιες υπηρεσιες, σε θεματα που αφορουν το ιατρικο συστημα ενώ καποιοι που περιμενουν απαντησεις εξετασεων μπορει να αργησουν να τις παρουν η να είναι ακομη και λανθασμενες.

Αποφυγετε να παρετε αποφασεις που σχετιζονται με την εργασια σας και αν δεν μπορειτε να αποφυγετε υπογραφες συμβολαιων, καλο είναι να διαβασετε ξανα και ξανα τους ορους. Και επειδη ενας Ερμης αναδρομος δεν είναι η συντελεια του κοσμου, καλο είναι αυτό το διαστημα να πιασετε πραγματα που ειχατε αφησει στην μεση. Οτιδηποτε σας απασχολουσε κατά το παρελθον, τωρα μπορειτε να το ολοκληρωσετε, για παραδειγμα αν ειχατε διακοψει μαθηματα, τωρα μπορειτε να τα αρχισετε εκ νεου. Καποτε θυμαμαι ειχε πει καποιος « ευτυχως υπαρχει κι ο Ερμης ο αναδρομος να ασχοληθω με πραγματα που δεν εχω ολοκληρωσει»


Δεν είναι καλη περιοδος για αγορες, όμως μπορειτε το προβληματικο σας αυτοκινητο να το επιδιορθωσετε η ακομη και να το πουλησετε. Το πιο ενδιαφερον όμως για τους περισσοτερους, είναι οι επανασυνδεσεις που μπορει να υπαρξουν. Συνηθως με την αναδρομη αυτή, σκεφτομαστε παλιες καταστασεις με αποτελεσμα να αντιλαμβανομαστε πραγματα και καταστασεις που δεν μπορουσαμε άλλες εποχες λογω συναισθηματικης φορτισης.



Οψεις του Ερμη

Ο Ερμης σε εξαγωνο με την Αφροδιτη θα βρισκεται τις πρωτες ημερες του μηνα αν και σε ιδιομοιρια δεν θα βρεθουν. Ετσι τις δυο με τρεις ημερες αυτές θα υπαρχει μεταδοση αισθηματων μεσα από ένα κλιμα ευγενειας. Είναι μια θετικη οψη που φερνει διπλωματια, κοινωνικοτητα αλλα και σκεψεις ερωτικες, ενώ τα μηνυματα εκδηλωσης αγαπης δεν θα λειπουν.

Την 1η κιολας ημερα του Σεπτεβριου θα σχηματισει τετραγωνο με τον Αρη από τον Καρκινο. Είναι μια οψη που θα επηρεαζει μια εβδομαδα περιπου και φερνει εντονη δραστηριοποιηση στο να επικοινωνησουμε με τους αλλους, δυστυχως ομως με τροπο, ανταγωνιστικο και "βιαιο". Δινει πολύ ενεργεια, εξωστρφεια, και ζωτικοτητα ωστε η δραση να ειναι επιτυχημενη με σκοπο την καλυψη των συναισθηματικων αναγκων μας. Αλλο κυριο χαρακτηριστικο της οψης αυτης ειναι,η σπαταλη της ενεργειας μας,η οποια δημιουργει αναστατωσεις και εκρηκτικο κλιμα γενικοτερα.

Στα μεσα του Σεπτεμριου αρχιζουν τα δυσκολα με τον Ερμη να πιανει οψη τετραγωνου τον Πλουτωνα από τον Αιγοκερω. Η δυσκολιας της οψης αυτης εγκειται στις εμμονες που δημιουργει και στην ταση για συζητησεις- αν θεωρουνται συζητησεις- ψυχολογικου πολεμου. Oi φοβιες οι οποιες υπαρχουν, εγειρονται, με αποτελεσμα να ψαχνετε τα σκοτεινα κινητρα των αλλων. Εκεινο το οποιο πρεπει να κανετε είναι, να ψαξετε σε βαθος από πού προερχονται οι φοβιες η οι εμμονες αυτές και μεσα από την επικοινωνια με τους αλλους να κατανοησετε, πως εκεινα τα οποια σας ενοχλουν μπορει να προερχονται από τις δικες σας ανασφαλειες.

Στις 20 του μηνα ο Ερμης θα συναντησει τον Ηλιο με Συνοδο. Το κυριο χαρακτηριστικο της οψης αυτης είναι ο υποκειμενισμος με τον οποιο θα αντιμετωπισουμε τα γεγονοτα της ημερας. Οτιδηποτε υπαρχει στην σκεψη μας, κατά καποιο τροπο «φωτιζεται» από τον Ηλιο ο οποιος υπερτερει του Ερμη. Είναι μια θαυμασια ευκαιρια για την αξιοποιηση του διανοητικου μας δυναμικου και μας δινει ευελιξια στην σκεψη και την ικανοτητα να λειτουργουμε με πρακτικο τροπο.

Στις 22 του μηνα συναντα με Συνοδο τον Κρονο και συχρονως τον ουρανο με αντιθεση. Αρκετα δυσκολες οψεις με ταση εξισορροπησης μεταξυ του σκληρου και δογματικου Κρονου με τον Πλανητη της πρωτοποριας και της επαναστασης. Αυτό που καλουμαστε να πραξουμε είναι να αποφυγουμε τις ακραιες συμπεριφορες, ειτε προς τον συντηρητισμο ειτε προς την αντιθετη κατευθυνση. Και αυτό γιατι στις σκεψεις και στις αντιληψεις από την μια πλευρα θα επικρατει η ανασφαλεια και η επιφυλακτικοτητα και από την άλλη πλευρα οτιδηποτε καινουριο θα μας γοητευει.

Ολος αυτος ο συνδυασμος θα επηρεασει το νευρικο μας συστημα ενώ οι εναλλαγες στον τροπο με τον οποιο σκεφτομαστε αντιλαμβανομαστε και επικοινωνουμε θα είναι διαδοχικες. Οι ημερες αυτές θα είναι αρκετα δυσκολες γι αυτό σε ολους τους τομεις συνισταται κυριως η ψυχραιμια και συνεση.


Στις 23 του μηνα, ο Ερμης θα πιασει με χιαστι τον Ποσειδωνα. Τα διλληματα στα οποια καλεισθε να δωσετε λυση, είναι προτιμοτερο να τα αντιμετωπισετε καποια άλλη στιγμη και αυτό γιατι πιθανον να μην εχετε εκτιμησει σωστα προσωπα και καταστασεις. Η λανθασμενη μεταδοση πληροφοριων δημιουργει όχι μονο ασαφειες αλλα και μελλοντικα προβληματα, που δυσκολα θα χειστειτε μετα.

Tινα Ζαχαριαδου

7 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Μπράβο κορίτσια γι αυτήν την τόσο εμπεριστατωμένη ανάλυση.

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Eυχαριστουμε παρα πολυ!
Καλως μας ηρθατε.
Καλο χειμωνα.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλώς σας βρήκαμε και όχι ακόμα Καλό χειμώνα βρε παιδιά.
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου ψιλοκαλοκαίρι θα είναι.
Μετά ξαναευχόμαστε για τον χειμώνα.
χι,χι,χι.

Την Καλημέρα μας.

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Ενταξει παιδια, το παιρνω πισω "το καλο χειμωνα".
Μην με παρεξηγειτε απ την ζηλεια μου ειναι, που δεν πηγα διακοπες.

Καλημερα και απο εδω.

ΑΝΙΚΑ είπε...

καλως σας βρηκα...
καλο ψιλοκαλοκαιρι!!!! καικαλη συνεχεια στην προσπαθεια σας..

Unknown είπε...

καλο φθινοπωρο και ασ ελπισουμε πιο καλα τα πραγματα

Αστρική Αρμονία είπε...

Καλως ηρθατε κοριτσια και σε εσας ευχομαστε τα καλυτερα.Ελπιζουμε να σας αρεσει η Αστρολογικη μας παρεα.