Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αφροδίτη στον Ζυγό

Αφού ολοκλήρωσε την πορεία της στο ζώδιο πτωσης της, η Αφροδιτη σημερα, 15 Οκτωβριου, αποχωρει για να εισέλθει στον γνωριμο και αγαπημενο της χωρο, το Ζωδιο του Ζυγου. Στο σπιτι της πλέον, εκει οπου μπορει αβίαστα να βγαλει όλα τα θετικα της στοιχεια, που δεν είναι αλλα από την αγαπη, τον ερωτα, την ισορροπια, την αρμονια, την δικαιοσυνη και φυσικα την κοινωνικοτητα της. Η παραμονη της στο Ζωδιο της κυριαρχιας της θα διαρκεσει μεχρι και τις 7 του Νοεμβρη και κατόπιν στις 8 του επόμενου μήνα θα περάσει στο Ζωδιο του Σκορπιου. Ας δουμε όμως τι ακριβως συμβαίνει όταν η Αφροδιτη βρισκεται σε αυτή την θεση.

Ο Ζυγος είναι το Ζωδιο που σχετιζεται με τις σχεσεις προσωπικες η κοινωνικες, τις συνεργασιες, την δικαιοσυνη και γενικοτερα την καλαισθησια. Όταν η Αφροδιτη βρεθεί εκει, είναι ευνοητο πως τα στοιχεια αυτά υπερτονιζονται, με αποτελεσμα την αρμονια, που πηγαζει απο την καλη σχεση με τον εαυτο μας. Δινει ευκολια στις σχεσεις και το γαμο, χωρις ανταγωνισμους και σκοτεινα κινητρα, αφού απωτερος σκοπος της είναι η εξισορροπιση των διαφορετικων αναγκων κατω από το πνευμα της συνεργασιας και όχι ο ανταγωνισμος η,η υπεροχη εναντι του αλλου. Δεν αρεσκεται μονο στο ωφελιμο, ζητουμενο της ειναι και το τερπνον, γι αυτο ευκολα προσελκυεται απο μια "ωραια βιτρινα" με αποτελεσμα να παρασυρεται απο απλες εντυπωσεις που δεν συνοδευονται απο κατι ουσιαστικο. και με σχετικη ευκολια, θα έλεγα, αφηνεται στα πλεονεκτηματα που μπορει να εχει μεσα απο τους αλλους .



Η υπερβολικη της εξαρτηση από τους αλλους την κανει να δειχνει ουδετερη, επιφανειακη και ρηχη κι αυτό γιατι, προκειμενου να μην γινει δυσαρεστη, αποφευγει πρωτοβουλιες και την ληψη σημαντικών αποφασεων, με συνεπεια ορισμένες φορες, να φαινεται πως οι αλλοι οριζουν τη ζωη της. Σε περίπτωση μιας διαμαχης πάντως, θα είναι εκεινη που πρωτη θα κανει τις απαιτουμενες κινησεις συμβιβασμου, προσπαθωντας να ηρεμησει τα πνευματα, ενώ ενας χωρος με ενταση είναι ο τελευταιος που θα την ελκυε. Αντιθετως, την ελκύει οτιδηποτε ωραιο, όπως για παραδειγμα οι τεχνες, η καλλιτεχνια, η διακοσμηση και οτιδηποτε σχετιζεται με την αισθητικη. Για όλα εκείνα που την ενδιαφερουν είναι αρκετα γενναιοδωρη, γι αυτό φροντίστε να εκμεταλευθειτε το διαστημα αυτό κυρίως για αγορες, για αναπτυξη κοινωνικων επαφων και για συμβιβαστικες λυσεις σε τυχον νομικα ζητηματα που εκκρεμουν.



Την 1η κιολας ημερα, στις 15 δηλαδη σχηματιζει αρνητικη οψη με τον Πλουτωνα από τον Αιγοκερω. Είναι μια δυσκολη οψη, αφού η γοητευτικη και ηρεμη Αφροδιτη «υποχρεωνεται» να συνυπαρξει με τον σκοτεινο και δυσκολο Θεο του Κατω κοσμου. Είναι μια δυσαρμονικη γωνια, που ευτυχως διαρκει μονο μια δυο ημερες και φερνει στην επιφανεια βαθεια και εντονα συναισθηματα, ικανα να συνθλιψουν ακόμη και την πιο στέρεη σχεση. Τασεις επιβολης προς τους αλλους, καλο είναι να μετριαζονται, γιατι ενδεχεται οι σχεσεις και οι συνεργασιες σημερα να παρουν δυσαρεστη τροπη. Οι σκηνες ζηλοτυπιας δεν θα λειψουν, ενώ η ασκηση ελεγχου προς τον συντροφο θα παρει σαρκα και οστα, πιθανον μεσα από εντονο ή ακόμη και εξουσιαστικο σεξ. Δεν είναι καλη ημερα για χρηματοοικονομικες συναλλαγες γιατι οι τασεις είναι η του υψους η του βαθους και καλο θα είναι , εφόσον αυτό είναι εφικτό, να αποφυγετε τις επενδυσεις κατά τη διάρκεια αυτής της όψης.



Η επομενη κυρια οψη που σχηματιζει είναι αυτή της 28ης Οκτωβριου, που θα βρεθει σε τριγωνο με τον, ορθοδρομο πλεον, Δια. Αυτή είναι μια εξαιρετικα θετικη γωνια, καθώς οι δυο ευεργετες του ζωδιακου βρίσκονται σε θετικη οψη. Τα αισθηματα μεγεθυνονται, η αγαπη και η τρυφεροτητα εκφράζονται σε ολο τους μεγαλειο και δεν αποκλειεται τις δυο εκεινες ημερες που θα επηρεαζει η οψη αυτή, -αν φυσικα το επιτρεπει και το προσωπικο ωροσκοπιο του καθενος- καποιοι να γνωρισουν τον ερωτα της ζωης τους, ενώ καποιοι αλλοι να νομιμοποιησουν την ηδη υπαρχουσα σχεση τους. Γενικότερα θα επικρατει ένα κλιμα αισιοδοξιας, καλη διαθεση και προθεση για μεγαλοπνοα σχεδια όχι μονο σε προσωπικο αλλα σε ευρυτερο κοινωνικο επιπεδο όπως για παραδειγμα ειναι ο χωρος της πολιτικης. Κι εφόσον, όπως λέγεται, η τυχη ευνοει τους τολμηρους, δεν αποκλειεται καποιοι να δειτε τις επενδυσεις σας να αποφερουν κερδη. Προσοχη όμως στην υπερβολικη αισιοδοξια που τεινει να γινεται επιπολαιοτητα.

Τινα Ζαχαριαδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: