Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι δεν θα λέγαμε ότι θα περάσετε την καλύτερη περίοδο της ζωής σας. Από την μια έχετε τον Πλούτωνα να σας «βομβαρδίζει» και από την άλλη θα έχετε τον Κρόνο να απαιτεί να ωριμάσετε, είτε το θέλετε είτε όχι. Η έλευση του Κρόνου από το 4ο ηλιακό σας σπίτι θα τονίσει τα θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, τους γονείς, την ακίνητη περιουσία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ανεπηρέαστος δεν θα μείνει ούτε ο χώρος της επαγγελματικής και κοινωνικής καταξίωσης. Ο άξονας 4ου /10ου συγκροτεί τον άξονα οικογένειας- καριέρας,-πεπρωμένου και μαζί με τον άξονα 1ου /7ου θεωρούνται οι βασικότεροι παράγοντες σε ένα χάρτη. Ο Κρόνος, στο 4ο ηλιακό σπίτι βρίσκεται σε θέση αδυναμίας. Είναι μια πολύ δύσκολη θέση και θέτει σε δοκιμασία την σχέση σας με τους γονείς.


Ενδέχεται να φέρει προβλήματα στους ίδιους του γονείς, επηρεάζοντας αρνητικά, αφενός την ψυχολογία σας και αφετέρου προσθέτοντας ευθύνες και υποχρεώσεις που μέχρι σήμερα πιθανόν να μην είχατε. Όσοι είστε γονείς και τα παιδιά σας έχουν από διέλευση τον Κρόνο στο 4ο σπίτι, καλό είναι να χαλαρώσετε λίγο «τα λουριά» γιατί όχι μόνο, θα εισπράξουν την αυστηρή και ψυχρή συμπεριφορά σας, αλλά μέσα από δύσκολες καταστάσεις, θα υποχρεωθούν να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τα αθώα και ανέμελα παιδικά τους χρόνια. Έχει παρατηρηθεί πως σε μια διέλευση σαν και αυτή πολλά παιδιά βίωσαν το διαζύγιο των γονιών τους και ένιωσαν μόνα και εγκαταλελειμμένα. Σε μεγαλύτερα παιδιά αυτό που ενδέχεται να φέρει, είναι η απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία, είτε λόγω σπουδών είτε γιατί αποφάσισαν πως είναι αρκετά υπεύθυνα ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής μόνα τους, χωρίς την συνεχή προστασία και επιτήρηση των γονιών τους.


Γενικά θα είναι ένα διάστημα που θα επιθυμείτε την απομόνωση ή θα προτιμάτε την παρέα λίγων και εκλεκτών. Όσοι έχετε προγραμματίσει την αγορά νέας κατοικίας ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα σ’ αυτή την αγορά, ενώ όσοι χτίζετε νέα κατοικία θα νιώθετε την ίδια κούραση σαν να το χτίζατε με τα δικά σας χέρια. Έτσι, για δυο χρόνια τουλάχιστον, το βάρος των ευθυνών θα σας μελαγχολεί έστω και αν το αποτέλεσμα όλης αυτής της κούρασης θα είναι να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας. Στις οικογενειακές – ιδιωτικές επιχειρήσεις αποφύγετε τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις γιατί ενέχουν τον κίνδυνο απώλειας, όχι μόνο χρημάτων, αλλά και των τίτλων σας. Στον χώρο της κοινωνικής και επαγγελματικής εξέλιξης οι προκλήσεις θα είναι μεγάλες. Θα θέλετε να καθιερωθείτε στον χώρο τον εργασιακό ενώ τα προβλήματα που θα συναντήσετε θα προέχονται κυρίως από τις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στην οικογένειά σας.


Κάποιο μέλος της οικογένειάς σας πιθανόν να μην εγκρίνει κάποια επιλογή σας που αφορά την καριέρα σας. Οι αντιρρήσεις και η σκληρή του κριτική ενδέχεται να σας παγώσει συναισθηματικά, να μπλοκάρει ως ένα βαθμό την εξέλιξή σας ή ακόμη και να σας αποκόψει τελείως από αυτό που πραγματικά επιθυμείτε για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Φροντίστε να δώσετε στους άλλους να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για εσάς και πόσο σοβαρά έχετε λάβει υπόψη σας και τις δυσκολίες της δουλειάς αλλά και τις αντιρρήσεις που προβάλλουν. Με αρωγό τα λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα θα πείσετε την οικογένειά σας πως πράττετε το σωστό. Αποφύγετε να κλειστείτε στον εαυτό σας, γιατί με την εσωστρέφεια το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να γεμίσετε με τύψεις και ενοχές. Ένα άλλο θέμα που μπορεί να προκύψει είναι προβλήματα που σχετίζονται με την πατρίδα σας, ίσως για παράδειγμα να χρειαστεί να μεταβείτε σε άλλη χώρα ή αν βρίσκεστε σε ξένη χώρα να μην είναι εύκολος ο επαναπατρισμός σας.

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: