Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Δίδυμος

Την τελευταία διετία, οι Δίδυμοι (όπως και τα υπόλοιπα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθείς), είχατε να αντιμετωπίσετε τον Κρόνο από την Παρθένο. Τα θέματα που κυρίως επηρέασε ήταν εκείνα που σχετίζονταν με την πατρική οικογένεια, το σπίτι αλλά και τα της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας. Περνώντας στο ζώδιο του Ζυγού, θα σας δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσετε κατά πόσο βγήκατε κερδισμένοι ή χαμένοι, όλη την προηγούμενη περίοδο. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε κάποιους στόχους που είχατε θέσει κατά το παρελθόν, με ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Παρόλα αυτά το πέρασμα του στον Ζυγό δεν είναι η καλύτερη δυνατή θέση για το ωροσκόπιο σας, αφού εμπλέκεται με τον άξονα δημιουργίας, αυτόν του 5ου/11ου. Ο Κρόνος στο 5ο ηλιακό σπίτι, βρίσκεται σε θέση αδυναμίας και είναι λογικό, αν αναλογιστούμε πως ο 5ος οίκος είναι ο οίκος της χαράς και της δημιουργίας. Έτσι λοιπόν, θεωρείται, πως σε αυτό το σπίτι δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά κι αυτό επειδή οι χαρές της ζωής βάλλονται από ανασφάλειες και φοβίες. Το άτομο φοβάται να χαρεί και έχει την τάση να περιορίζει τον εαυτό του για να σώσει ότι μπορεί. Με δεδομένα τα παραπάνω, μπολοκάρεται κατά κάποιο τρόπο η ερωτική έκφραση και δημιουργούνται προβλήματα στις ερωτικές σχέσεις και στα φλερτ, αποφεύγοντας να εκδηλώσει όχι μόνο την επιθυμία ερωτικής συνεύρεσης, αλλά και την εκδήλωση των συναισθημάτων του.


Οι σχέσεις με τα παιδιά γίνονται πιο δύσκολες και ο τρόπος που θα τα πλησιάζετε δεν θα είναι ο ενδεδειγμένος, αλλά αυτός του αυστηρού κριτή και δασκάλου, που πρέπει να τους μάθει τις έννοιες της πειθαρχίας και της υπευθυνότητας. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα περάσουν δοκιμασίες με τα παιδιά τους και θα υποχρεωθούν να γίνουν σκληρότεροι παριστάνοντας τον δεσμοφύλακα, στην προσπάθεια τους να μην χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης. Όσοι από εσάς, περνούσατε το θέμα παιδί στα «ψιλά γράμματα», αυτήν την περίοδο θα δώσετε την πρέπουσα σημασία και την σοβαρότητα που αρμόζει στην λεγόμενη «προέκταση του εαυτού σας». Ως γνωστό ο Κρόνος φέρνει καθυστερήσεις, εμπόδια και αναβολές σε κάποια σχέδιά μας, γι’ αυτό πολλοί πιστεύουν πως με ένα Κρόνο στον 5ο δεν αποκτάμε εύκολα παιδιά.


Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να υπάρξουν τέτοιους είδους εμπόδια, όμως όχι μόνο δεν αποκλείεται η γέννηση ενός παιδιού, αλλά αντιθέτως έχει παρατηρηθεί πως πολλοί έχουν αποκτήσει παιδιά, έχοντας αυτή την διέλευση. Η έννοια του Κρόνου σε αυτή την περίπτωση δείχνει τις νέες ευθύνες και υποχρεώσεις και είναι πιθανή μια εγκυμοσύνη που θα σας περιορίσει αρκετά, είτε επειδή θα σας γεμίσει με φοβίες είτε επειδή δεν θα μπορείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας όπως θα θέλατε. Όσοι από εσάς ασχολείστε με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, σε οτιδήποτε κάνετε θα είστε πειθαρχημένοι και θα έχετε δομή και σύστημα, ενώ οι στόχοι σας θα γίνουν πιο συγκεκριμένοι. Πιθανά προβλήματα θα δημιουργηθούν και στον φιλικό σας περίγυρο, και δεν αποκλείεται να απομακρυνθείτε από φίλους που δεν σας ταιριάζουν.


Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: