Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Αιγόκερως

Μία δύσκολη τριετία θα είναι αυτή που έρχεται, για εσάς τους Αιγόκερους, με τον Κρόνο στο ασύμβατο για εσάς, ζώδιο του Ζυγού. Ήδη από πέρυσι, έχοντας τον Πλούτωνα στο δικό σας ζώδιο, έχουν συμβεί σημαντικές αλλαγές στη ζωή πολλών από εσάς, με δύσκολο και επώδυνο, ενδεχομένως, τρόπο. Με την έλευση του Κρόνου στη θέση αυτή, γεγονός είναι ότι θα δυσκολέψουν και άλλο τα πράγματα, ειδικά για τους γεννημένους των πρώτων ημερών. Η πρώτη όψη που θα κάνει ο Κρόνος, με την είσοδο του στον Ζυγό, θα είναι ένα τετράγωνο με τον βασιλιά του Κάτω Κόσμου, τον Πλούτωνα. Η ερμηνεία αυτής της όψης έχει αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο, να συμπληρώσω μόνο, ότι σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο είναι μια μία όψη που φέρνει κατάλυση εξουσιών.

Σ’ εσάς αγγίζει τον τομέα του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με την καριέρα, την φήμη και την κοινωνική σας προβολή, ενώ έμμεσα επηρεάζει το σπίτι και την οικογένεια. Έτσι, προβλήματα, εμπόδια και «μαχαιρώματα» από συναδέλφους θα σας απασχολήσουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Πιθανότατα, να δείτε τις ευθύνες στην εργασία σας να αυξάνονται. Όσο περισσότερο θα αυξάνονται άλλο τόσο εσείς, θα πεισμώνετε. Η υπερβολική φιλοδοξία που θα επιδεικνύετε θα είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Θα νιώθετε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πάρετε όλα όσα σας αξίζουν και πράγματι για όσους είχαν προετοιμάσει το έδαφος από το παρελθόν, θα είναι η περίοδος, (ειδικά αν συνηγορεί και ο γενέθλιος χάρτης σας), που θα ανεβείτε ψηλά στην ιεραρχία.

Αν, αντιθέτως, είστε από εκείνους που χειρίστηκαν τα επαγγελματικά τους με επιπολαιότητα, τότε ετοιμαστείτε για τα χειρότερα. Σ΄ αυτό θα συμβάλλει και ο Πλούτωνας από το 1ο ηλιακό σας σπίτι, μιας και οι δύο μαζί έχουν έρθει για να «πετάξουν» από την ζωή σας οτιδήποτε φθαρμένο ή σάπιο υπάρχει. Στα μάτια των συναδέλφων σας, θα φαίνεστε περισσότερο σκληροί και άκαμπτοι, ειδικά αν έχετε υφισταμένους, μέσα στον χώρο της εργασίας. Αν πάλι είστε σε υπαλληλική θέση ακονίστε τα μαχαίρια σας και ας νικήσει ο δυνατότερος. Πολλές συνεργασίες θα κλονιστούν και θα επιβιώσουν μόνο αυτές που έχουν σταθερές βάσεις.

Λογικό είναι, απ’ όλη αυτή την διαδικασία να επηρεαστεί η οικογένεια σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι ευθύνες στον χώρο της εργασίας θα σας κάνουν απόμακρους απέναντί τους, είτε λόγω της συχνής απουσίας σας από την οικογενειακή εστία, είτε λόγω της κούρασης και κατάπτωσης που θα νοιώθετε. Προσπαθήστε να μην είστε αυστηροί ή ψυχροί μαζί τους και επιδιώξτε την χαλάρωση και την συναισθηματική ασφάλεια που προσφέρει ο χώρος της οικογένειας. Ο κύριος σκοπός του Κρόνου είναι να δοκιμαστείτε και να διαπιστώσετε αν και κατά πόσον μπορείτε να ωριμάσετε μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις. Αν καταφέρετε να αντέξετε όλη αυτή την περίοδο να ξέρετε πως πλέον θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα πάντα με μεγάλη αξιοπρέπεια, κάτι που αποτελεί σπάνια αρετή στις ημέρες μας.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: