Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ζυγός

Οι άμεσα επηρεαζόμενοι από τον Κρόνο. Ο Κρόνος έρχεται στο δικό σας ζώδιο στις 30 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου του 2012 με ένα διάλειμμα - το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2010- που θα γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιο της Παρθένου, για να τους «υπενθυμίσει» ότι μπορεί να έφυγε, αλλά δεν απομακρύνθηκε πολύ…. Αρκετά μεγάλο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στο ζώδιο σας, που είναι και το ζώδιο της έξαρσής του. Η διέλευσή του αυτή θα επηρεάσει τον άξονα 1ου /7ου, τις σχέσεις σας δηλαδή, και εκείνοι που θα αντικρύσουν πρώτοι το σκληρό πρόσωπο του Κρόνου θα είναι οι γεννημένοι των πρώτων ημερών και όλοι όσοι έχουν πλανήτες στις πρώτες μοίρες των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού.


Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή της εισόδου του στο ζώδιό σας, θα σχηματίσει δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω, δημιουργώντας «βαριές» και δύσκολες καταστάσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό όλης αυτής της περιόδου θα είναι η αυτοελεγχόμενη και περιορισμένη έκφρασης της προσωπικότητάς σας. Οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα δεν θα σας αφήνουν να εκφραστείτε όπως ακριβώς θα θέλατε. Όλη αυτή η διαδικασία θα σας εξασθενήσει σωματικά και ψυχικά, κάνοντάς σας να νιώθετε ότι σηκώνεται το δικό σας σταυρό μαρτυρίου. Επιπόλαιες συμπεριφορές ή επαναστατικές τάσεις δεν περιλαμβάνονται «στην ημερήσια διάταξη», έτσι ή θα αποφασίσετε από μόνοι σας να σοβαρευτείτε ή θα σας το επιβάλλει ο Κρόνος με τον τρόπο του. Ένα τρόπο δύσκολο και επώδυνο. Οι σχέσεις σας θα δοκιμαστούν και δεν θα είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο γάμο τους.


Τα συνηθέστερα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν είναι με τον σύζυγο ή τον συνεργάτη και την ψυχρή και αυστηρή συμπεριφορά τους, η οποία μπορεί να προέρχεται ακόμη και από κάποιο πρόβλημα υγείας των ίδιων ή και δικό σας, ενώ προβλήματα και δοκιμασίες θα αντιμετωπίσετε και με τον πατέρα και γενικότερα με άτομα κύρους και εξουσίας. Θα νιώθετε ιδιαίτερα καταβεβλημένοι και η απαισιόδοξη σκέψη θα κάνει ολοένα και μεγαλύτερες τις περιόδους κατάθλιψης και μελαγχολίας. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλές γυναίκες, βιώνοντας αυτή τη διέλευση και λόγω εγκυμοσύνης περιόρισαν τις επαφές τους ενώ γυναίκες που τεκνοποίησαν, πέρασαν δύσκολη λοχεία, μια ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο, αφού η γυναικεία υπόστασή τους περνά σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας προτεραιότητα στη μητρότητα.


Όπως κι αν έχει, δεν θα δίνετε την απαραίτητη προσοχή στον εαυτό σας, με αποτέλεσμα να μην εκτιμάτε όλα αυτά που είστε. Φοβίες, ανασφάλειες για την εξωτερική σας εμφάνιση και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα σας κατακλύζουν και θα βγάζετε προς τα έξω ψυχρότητα και κόμπλεξ που πιθανότατα άλλη εποχή να μην υπήρχαν. Τα θετικά αυτής της περιόδου, θα είναι η προσωπική σας ωρίμανση μέσα από τις δοκιμασίες, η υπευθυνότητα η οποία θα επιδείξετε και η σοβαρή εικόνα που θα παρέχει τα απαραίτητα εχέγγυα στους άλλους να σας εμπιστευτούν και να βασιστούν πάνω σας. Θα είστε ιδιαίτερα συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και θα εργάζεστε σκληρά για να πετύχετε όλα όσα επιθυμείτε. Τα οφέλη που θα αποκομίσετε απ’ αυτή τη διέλευση θα φανούν αργότερα και να θυμάστε πως οι ερωτικές σχέσεις-συνεργασίες που τελείωσαν ήταν σχέσεις που δεν άρμοζαν και άξιζαν για σας, στους εκπροσώπους δηλαδή της αρμονικής και δίκαιης Αφροδίτης.

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: