Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Τι μας επιφυλάσσει η ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων

pimp myspace profile

pimp myspace profile

Αν ανατρέξει κάποιος στις σελίδες του διαδικτύου θα βρει αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την γιορτή των ερωτευμένων και για τον προστάτη «Θεό» του έρωτα και της αγάπης, τον Άγιο Βαλεντίνο. Πολλές οι εκδοχές για τις ρίζες του εορτασμού του με επικρατέστερη αυτή του ιερέα της Ρώμης που πήγε ενάντια στον νόμο που επέβαλλε ο Κλαύδιος ο Β΄ προκειμένου να συγκεντρώσει κόσμο για τον στρατό του. Ο νόμος αυτός απαγόρευε να παντρεύονται τα ζευγάρια, ώστε οι άντρες της εποχής να έχουν προτεραιότητα τους τον στρατό και όχι την οικογένεια. Ο Άγιος Βαλεντίνος με κίνδυνο της ζωής του πάντρευε τα νεαρά ερωτευμένα ζευγάρια κρυφά μέχρι την στιγμή που αιχμαλωτίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο από τον αυτοκράτορα.

Η σύλληψη της ιδέας να γιορτάζεται η ημέρα αυτή ως η ημέρα των ερωτευμένων καθιερώθηκε από τους Γάλλους ενώ στην Ελλάδα το ξενόφερτο αυτό έθιμο γιορτάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1977. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σχεδόν από όλο τον κόσμο με περισσότερο ωφελημένους όχι μόνο τους ερωτευμένους αλλά τους ανθοπώλες, τους ζαχαροπλάστες, τους κοσμηματοπώλες και τους ιδιοκτήτες των εμπορικών μαγαζιών με είδη δώρων. Πολλοί εκείνοι οι οποίοι αρνούνται να γιορτάσουν την ημέρα αυτή με την αιτιολογία ότι δεν πρόκειται για Άγιο της Ορθοδοξίας αλλά και της απλοϊκής εκδοχής του λαού, που λέει ότι, όποιος είναι ερωτευμένος δεν περιμένει εκείνη την ημέρα για να γιορτάσει με τον σύντροφό του αλλά γιορτάζει κάθε μέρα. Εμείς ως ερωτευμένοι με την ανθρώπινη ύπαρξη κυρίως και ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής θα κοιτάξουμε αστρολογικά την ημέρα αυτή και θα δούμε τις επιρροές της στα δώδεκα ζώδια.

Αστρολογικός χάρτης της ημέρας

Να πούμε ότι ο χάρτης της ημέρας έχει Ωροσκόπο Σκορπιό, το ζώδιο που σχετίζεται με το απόλυτο πάθος και το βαθύ μοίρασμα ψυχής και σώματος. Ο Πλούτωνας μέσα στον 2ο οίκο τονίζει την ανάγκη όλων όχι μόνο για υλική αλλά και συναισθηματική κάλυψη. Βρίσκεται σε σχηματισμό Yod με Αφροδίτη/Δία και Άρη ανάδρομο από τον Λέοντα. Ο σχηματισμός αυτός δείχνει πως είναι πολύ πιθανό κάποιοι να μπουν σε τεράστια διλήμματα που αφορούν τα ερωτικά τους. Όσοι βρεθούν σε αυτή την θέση θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα πρέπει να πάρουν καμία απόφαση, αντιθέτως θα πρέπει να ασχοληθούν με οτιδήποτε τους ευχαριστεί και η λύση θα δοθεί από μόνη της όταν και όποτε πρέπει.

Επίσης, έχουμε 2ο Yod, με Αφροδίτη/Δία, Άρη και Κρόνο. Εδώ καταλαβαίνουμε πως κάποιοι ενδέχεται προς χάριν της εορταστικής ατμόσφαιρας να κάνουν τα «πικρά γλυκά», ώστε να διατηρηθεί ένα κλίμα αρμονικό και φυσικά ισχύει η παραπάνω συμβουλή. Ο Ερμής στον 3ο οίκο και στον Υδροχόο θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να επικοινωνήσουν με το ταίρι τους με τον πιο πρωτότυπο τρόπο ενώ όπως είναι αναμενόμενο τα τηλέφωνα, μηνύματα κτλ. θα πάρουν φωτιά.

Ήλιος, Σελήνη, Ποσειδώνας, Αφροδίτη και Δίας μέσα στον 4ο οίκο δηλώνουν την ευαισθησία που θα επικρατεί όλη την μέρα καθώς και αυξημένη τάση προσκόλλησης στα άτομα που θεωρούμε προσφιλή. Συναισθηματικά θα είναι αρκετά καλή μέρα με έντονο το στοιχείο του ρομαντισμού, θα είμαστε ιδιαίτερα εκδηλωτικοί αφού με μεγάλη ευκολία θα βγάζουμε στους άλλους όλα τα αγνά και ανιδιοτελή συναισθήματά μας ενώ εκείνο που υπερτονίζεται με την πολυαστρία στον 4ο οίκο είναι η έντονη ανάγκη να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη. Φυσικά γκρινίτσες και παράπονα του τύπου «δεν με αγαπάς αρκετά» δεν θα λείψουν, δικαιολογούνται όμως, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ζεστή αγκαλιά του συντρόφου μας.

Οι περισσότεροι θα περάσουμε την ημέρα στο σπίτι με τον σύντροφό μας, μαγειρεύοντας το αγαπημένο του φαγητό ενώ όσοι δεν ζουν μαζί θα προτιμήσουν κλειστούς χώρους, ίσως και το σπίτι κάποιων φίλων όπου θα εκδηλώσουν τον έρωτά τους χωρίς τα αδιάκριτα μάτια του κόσμου γύρω τους. Ο Άρης σε ανάδρομη πορεία και μάλιστα στο ζώδιο του Λέοντα, (έρωτας, χαρά, έκφραση και δημιουργία) θα φέρει πρώην συντρόφους αλλά και ειδήσεις από παλαιούς συντρόφους μια και θα αποφασίσουν πως είναι μια μέρα η οποία προσφέρεται να την περάσει κανείς με παρέα και όχι μόνος του. Ο Ουρανός στον 5ο οίκο και σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ποσειδώνα θα φέρει αρκετές νέες γνωριμίες οι οποίες θα δείχνουν αφενός αντισυμβατικές αφετέρου ιδανικές και παραμυθένιες.

Χαρείτε με τις νέες γνωριμίες που θα κάνετε, διασκεδάστε, χαλαρώστε και το επόμενο διάστημα αναρωτηθείτε αν είναι τόσο ιδανικές όσο φαίνονται ή όχι. Τα δώρα τα οποία θα ανταλλάξουμε θα είναι περισσότερο πρωτότυπα και διαφορετικά από κάθε άλλη φορά ενώ ακόμη και όσοι δεν περιμένουμε το πολυπόθητο δώρο της αγάπης ενδέχεται να εκπλαγούμε ευχάριστα. Κάτι άλλο που δείχνει ο Ουρανός στην θέση αυτή και νομίζω πως είναι αρκετά σημαντικό, είναι η ανάγκη για ένα ιδανικό μέλλον σε σχέση με το παρόν που για πολλούς φαντάζει τρομακτικά απογοητευτικό. Εύχομαι η μέρα αυτή να είναι για όλους όπως ακριβώς την έχετε ονειρευτεί, με πολλή πολλή αγάπη και έρωτα και το δώρο μου για όλους εσάς που μας διαβάζετε είναι οι προβλέψεις/αναλύσεις ανά ζώδιο.

Κριός
Μια άκρως ερωτική ημέρα για τους Κριούς, με τον ρομαντισμό να κυριαρχεί κάθ όλη την διάρκεια της μέρας. Τον χειρότερο σύντροφο να έχετε δίπλα σας για σήμερα τουλάχιστο μεταμορφώνεται στον πρίγκιπα του παραμυθιού με αποτέλεσμα να περάσετε αξέχαστες ερωτικές στιγμές. Πολλοί από εσάς θα συναντηθείτε με κάποιον σύντροφο από το παρελθόν δείχνοντας του για ακόμη μια φορά πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, όσο για εκείνους που διατηρούν διπλή σχέση θα είναι μια μέρα που θα την απολαύσουν στο έπακρο ενώ δεν θα λείψουν νέες γνωριμίες με άτομα που είναι ήδη δεσμευμένα.

Ταύρος

Ευτυχώς για εσάς που ο Άρης κινείται ανάδρομα και έτσι θα υπάρχει μια αδυναμία στο να ξεσπάσουν εντάσεις στο σπίτι. Αρκετοί από εσάς θα κάνετε τα στραβά μάτια στις ιδιοτροπίες του συντρόφου σας ενώ η ημέρα προσφέρεται για να βρεθείτε με φίλους και κόσμο γενικότερα. Με έκπληξη θα διαπιστώσετε μια φιλική σχέση να παίρνει ερωτική χροιά ενώ οι αδέσμευτοι πιθανόν να γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους σε σπίτι φίλων ή σε κάποια ομαδική συγκέντρωση. Μην προσπαθήσετε να προεξοφλήσετε την μακροβιότητα της σχέσης, αντίθετα απολαύστε την ημέρα και αφήστε τα πράγματα στην τύχη τους.

Δίδυμος

Οι Δίδυμοι ούτως ή άλλως αρέσκεστε στο φλερτ και στα επικοινωνιακά παιχνίδια, πόσο μάλλον την ημέρα αυτή που προσφέρεται για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Με μεγάλη ευκολία θα δαπανήσετε ότι έχετε και δεν έχετε προκειμένου να προσφέρετε το καλύτερο δώρο στους αγαπημένους σας. Πολλοί μέσα στον χώρο της εργασίας θα νιώσετε ερωτικά σκιρτήματα ενώ οι ελεύθεροι ενδέχεται να γνωρίσετε άτομα κύρους, αρκετά μεγαλύτερα σε ηλικία από εσάς. Όσοι δεν εργάζεστε την ημέρα αυτή, θα επιλέξετε να την περάσετε πηγαίνοντας με τον σύντροφό σας κάπου μακριά από τα φώτα της πόλης εκφράζοντας με ιδιαίτερη ευκολία όλα όσα νιώθετε.

Καρκίνος

Η ημέρα αυτή από ερωτικής πλευράς δείχνει να είναι η γιατρειά για όλα τα δεινά που υποφέρετε την εποχή αυτή. Θα είστε ιδιαίτερα κοινωνικοί και ευχάριστοι με αποτέλεσμα οι ελεύθεροι να συνάψετε νέες σχέσεις γνωριμίας με άτομα εξίσου ευχάριστα και κοινωνικά όσο δείχνετε εσείς σήμερα. Θα είστε αρκετά γενναιόδωροι κάνοντας το ταίρι σας ευτυχισμένο αν και μεταξύ μας, ενδόμυχος σκοπός θα είναι να ασκήσετε έλεγχο εξουσία μέσω της γενναιοδωρίας σας, κάτι το οποίο το πιθανότερο είναι ο σύντροφος να μην υποψιαστεί. Πλούσια σε ποιότητα αλλά και ποσότητα η ερωτική ζωή για εσάς τους Καρκίνους.

Λέων

Περίεργη λίγο η σημερινή ημέρα για εσάς, νιώθετε πως για χάρη της ημέρας αυτής θα πρέπει να καταπιεστείτε ενώ αν χαλαρώσετε θα διαπιστώσετε πως θα ζήσετε στιγμές έρωτα και πάθους. Θα έχετε ανάγκη την παρουσία του συντρόφου δίπλα σας, ωστόσο αισθάνεστε την ημέρα βαριά και μελαγχολική, με αποτέλεσμα να κάνετε απαισιόδοξες σκέψεις, βγάζοντας ζήλεια ή και θυμό. Η αυξημένη ερωτική διάθεση που δείχνετε, δείχνει πως είναι προς τροφή της σάρκα ενώ ουσιαστικά αυτό που επιθυμείτε είναι να τραφεί η ψυχή σας και μέσω του σεξ να αισθανθείτε επιθυμητοί και ασφαλείς. Προσοχή μην το παρακάνετε με τις πολλές εξαρτήσεις και αποφύγετε εμμονές και σκηνές ζηλοτυπίας.

Παρθένος

Αστρολογικά είστε από τους πιο ευνοημένους της ημέρας. Με την Αφροδίτη και τον Δία στον 7ο ηλιακό σας οίκο, η ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων θα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της χρονιάς. Δύσκολα θα χαλάσει το αρμονικό και ευχάριστο κλίμα (εκτός απροόπτου) ενώ οτιδήποτε συμβεί θα το προσπεράσετε με αρκετή διπλωματία. Θα αφεθείτε να απολαύσετε τον έρωτα σας και θα δεχτείτε πολλά και ακριβά δώρα. Για τους ελεύθερους η ημέρα προσφέρεται για νέες γνωριμίες ενώ όπου πηγαίνετε θα αφήνετε το αποτύπωμά σας. Στα μάτια των άλλων θα φαίνεστε ιδιαίτερα γοητευτικοί και φινετσάτοι, ελκύοντας άτομα εξίσου όμορφα και γοητευτικά.

Ζυγός

Για σήμερα θα ασχοληθείτε αρκετά με τον καλλωπισμό του χώρου σας ώστε όλα να είναι τέλεια για εσάς και τον σύντροφό σας. Θα οργανώσετε τα πάντα με κόπο και θα δαπανήσετε αρκετά χρήματα για τον σκοπό αυτό. Οι αδέσμευτοι στον χώρο όπου κινούνται καθημερινά θα προσελκύουν τα βλέμματα των άλλων, έτσι μην εκπλαγείτε αν στον χώρο της εργασίας σας βρείτε λουλούδια ή κάποιο δώρο να σας περιμένει ενώ κάποιος από τον ίδιο εργασιακό χώρο με εσάς δεν αποκλείεται να φανερώσει τα αισθήματα που τρέφει για εσάς εδώ και καιρό. Μην τον αποπάρετε για να μην το μετανιώσετε στο μέλλον.

Σκορπιός

Οι απόλυτοι κυρίαρχοι του σεξ και τους πάθους για ακόμη μια φορά θα κυριαρχήσουν στον έρωτα. Κανείς δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από την ερωτική σας μανία. Αν έχετε στόχο την κατάκτηση κάποιου ατόμου, σήμερα το πιθανότερο είναι να σας παραδοθεί αμαχητί. Η ευχάριστη διάθεση και ο μαγνητισμός που εκπέμπετε φέρνει νέες ερωτικές γνωριμίες. Συνδυάζετε τα πάντα, τρυφερότητα αλλά και πάθος, εξουσιαστική μανία αλλά και παράδοση στον σύντροφο συγχρόνως. Όσο για τους δεσμευμένους σίγουρα η καθημερινότητα και η ρουτίνα έχουν βγει περίπατο ενώ η γενναιοδωρία σας θα εκπλήξει ευχάριστα τον σύντροφο σας.

Τοξότης

Οι πάντα καλοπροαίρετοι και κοινωνικοί Τοξότες σήμερα θα επιλέξετε να περάσετε την ημέρα σας στο σπίτι μακριά από τα αδιάκριτα μάτια άλλων, κάτι το οποίο δεν συνηθίζετε. Θα διακοσμήσετε με πολύ αγάπη τον οικείο χώρο σας στολίζοντας τον με λουλούδια. Θα είστε ιδιαίτερα στοργικοί και τρυφεροί δείχνοντας έντονα την προσκόλληση που έχετε στον σύντροφό σας. Όσοι αποφασίσετε να περάσετε την ημέρα κάπου εκδρομικά φροντίστε να είναι αρκετά «φουσκωμένο» το πορτοφόλι σας. Οι ελεύθεροι επίσης θα επιλέξετε οικογενειακούς χώρους για να περάσετε την ημέρα από όπου θα παραλάβετε τα δωράκια σας ενώ ενδέχεται κάποιο μέλος της οικογενείας σας, να σας κάνει μια γνωριμία με σκοπό την σύναψη ερωτικού δεσμού.

Αιγόκερως

Ο τρόπος που θα επιλέξετε οι περισσότεροι να περάσετε την ημέρα αυτή θα είναι μακριά από το σπίτι, οργανώνοντας μια εκδρομή με το ταίρι σας. Θα είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον έρωτα σας. Θα είστε αρκετά επικοινωνιακοί κάτι στο οποίο δεν έχετε συνηθίσει τον σύντροφό σας μέχρι τώρα με την ερωτική σας επιθυμία να σκαρφαλώνει στα ύψη. Βέβαια για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς ακόμη και με τον σύντροφο παρέα τα ξενοκοιτάγματα θα έχουν την τιμητική τους.
Οι ελεύθεροι, θα επιδοθείτε στο «καμάκι» και θα έχετε την ευκαιρία να «ρίξετε» το άλλο φύλο με την ευφυΐα και το λέγειν σας. Προσέξτε, οι νέες γνωριμίες που θα κάνετε να είναι με άτομα μονογαμικά για να μην βρεθείτε σε διπλές σχέσεις.

Υδροχόος

Ευχάριστα αναμένεται να περάσει η γιορτή των ερωτευμένων για σας τους Υδροχόους. Τα δώρα που θα πάρετε θα καλύψουν την ανάγκη σας για υλικά αγαθά ενώ η εκδήλωση των συναισθημάτων και η παράδοση άνευ όρων του συντρόφου θα καλύψει την συναισθηματική ανασφάλεια που ίσως είχατε τόσο καιρό. Όσοι από εσάς δεν τα πηγαίνατε καλά με τον σύντροφό σας σήμερα θα νιώσετε πως υπάρχε, έστω και αμυδρό, ένα «φως στο τούνελ». Οι ελεύθεροι θα έχετε ροπή προς τις απολαύσεις της ζωής γενικότερα και θα ψάξετε διακαώς να γνωρίσετε τον σύντροφο που θα σας εξασφαλίσει μια άνετη ζωή. Γενικά είστε σε μια φάση που θέλετε να σταθεροποιήσετε πρόσωπα και καταστάσεις.

Ιχθύς

Έχει αρχίσει μια νέα περίοδος για εσάς με εμφανώς λιγότερα προβλήματα. Ειδικά σήμερα θα διαπιστώσετε πως θα είστε αρκετά δημοφιλείς και αγαπητοί ενώ όπου πηγαίνετε γίνεστε πόλος έλξης για τους άλλους. Ευτυχώς η εγωιστική διάθεση την οποία έχετε καλύπτεται από την καλοπροαίρετη στάση σας. Ονειρικές και ρομαντικές στιγμές για τους δεσμευμένους υπόσχεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που με ευκολία θα ανταλλάζετε όρκους αιώνιας αγάπης με τον σύντροφό σας. Για τους ελεύθερους, θα είναι μια πολύ καλή μέρα για να γνωρίσετε τον μεγάλο έρωτα της ζωής σας τον οποίο θα έχετε την τάση να εξιδανικεύσετε. Απολαύστε τις ευχάριστες στιγμές που υπόσχεται η νέα σχέση αρκεί να είστε σίγουροι πως έχετε αποκλειστικότητα.



Για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να μεταβεί στην παρακάτω σελίδα http://www.matia.gr/7/71/7106/7106_1_2.html



Τίνα Ζαχαριάδου

http://www.youtube.com/watch?v=yVJnMj2oKfo

Δεν υπάρχουν σχόλια: