Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ο Δίας στο δυναμικό ζώδιο του Κριού

Ακριβώς στις 8:00 το πρωί και 6 Ιουνίου 2010 ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος μπαίνει στο δυναμικό ζώδιο του Κριού. Για να κατανοήσουμε επακριβώς την επιρροή του Δία στο εαρινό, πρώτο ζώδιο του ζωδιακού θα πρέπει να κατανοήσουμε αρχικά τις ιδιότητες του Δία αλλά και του Κριού. Αρχίζοντας από τον Δία, να πούμε ότι μυθολογικά ήταν το παιδί που προήλθε από την ερωτική συνεύρεση του Κρόνου και της Ρέας. Το πρώτο και μοναδικό παιδί που γλύτωσε από την δολοφονική μανία του πατέρα του και που μεγαλώνοντας γύρισε να διεκδικήσει τον θρόνο του, υποχρεώνοντας τον Κρόνο να «ξεράσει» τα παιδιά που είχε καταπιεί, την Ήρα, την Εστία, την Δήμητρα, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Κατόπιν κλήρωσης, τα αρσενικά παιδιά του Κρόνου και της Ρέας μοίρασαν τα βασίλεια τους, παίρνοντας ο Δίας το βασίλειο των Ουρανών, ο Ποσειδώνας της θάλασσας και ο Πλούτωνας του κάτω κόσμου.

Ο Δίας ως Βασιλέας Θεών και ανθρώπων, ήταν εκείνος που νομοθετούσε και θεσμοθετούσε συμβολίζοντας την απόλυτη παντοδυναμία, προστάτευε τον νόμο και το δίκαιο και μοίραζε απλόχερα προνόμια, πλούτο και αφθονία. Εξουσίαζε τον Ήλιο, το φεγγάρι, τα άστρα και τους πλανήτες, έλεγχε την καιρό, την αστραπή και τον κεραυνό που δεν δίσταζε να ρίχνει, κάθε φορά που έπρεπε να τιμωρήσει όσους «παρανομούσαν». Αστρονομικά είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και ο 5ος κατά σειρά μακρύτερος από τον Ήλιο. Βρίσκεται ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο και διακρίνεται στον έναστρο ουρανό με γυμνό μάτι. Αστρολογικά είναι ο κυβερνήτης του Τοξότη ενώ κατά την παραδοσιακή αστρολογία κυβερνούσε το ζώδιο των Ιχθύων ενώ η αδυναμία του βρίσκεται στο ζώδιο του Δίδυμου.

Η έξαρση του βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου και η πτώση του στο ζώδιο του Αιγόκερω. Χρειάζεται 12 περίπου χρόνια για να κάνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ζωδιακό ενώ σε κάθε ζώδιο παραμένει 12 περίπου μήνες κι ανάλογα πόσο διαρκεί η ανάδρομη πορεία του. Συμβολίζει τον νόμο, την δικαιοσύνη, την φιλοσοφία, την θρησκεία, την ανώτερη μόρφωση, την διερεύνηση του διανοητικού και πνευματικού νου και ότι σχετίζεται με το εξωτερικό και την επέκταση σε ένα ευρύτερο και συμπαντικό επίπεδο. Θεωρείται ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού, φέρνει τύχη και ευκαιρίες επέκτασης ενώ εκδηλώνεται με υπερβολική αισιοδοξία και πληθωρικότητα, μοιράζοντας προνόμια κι αγαθά σε όποιον οίκο του ωροσκοπίου μας βρεθεί. Στο σώμα κυβερνά το συκώτι, την λεκάνη, τα ισχία, τους γλουτούς και το μηριαίο οστό.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, έχει κυβερνήτη τον Άρη και αντιπροσωπεύει τα νέα ξεκινήματα, την πρωτοβουλία, την επιθετικότητα, την δράση και την ταχύτητα. Είναι ενθουσιώδης, παρορμητικός κι εκείνος που πρώτα θα μιλήσει ή θα πράξει….. κι έπειτα θα σκεφτεί. Πρέπει να είναι πάντα πρώτος, να ηγείται, με αποτέλεσμα να έχει υπέρμετρο εγωισμό μην μπορώντας να κατανοήσει τις περισσότερες φορές τα λάθη του. Στερείται ψυχραιμίας με αποτέλεσμα να είναι ανυπόμονος και νευρικός. Εκρήγνυται με το παραμικρό, για ασήμαντους λόγους κι αφορμές, έχει πρωτόγονα ένστικτα που ενίοτε οδηγούν σε σκληρές και βίαιες συμπεριφορές. Ατρόμητος, δυναμικός κι ορμητικός, αρνείται πεισματικά να περιχαρακωθεί σωματικά και ψυχικά, ρισκάροντας ακόμη κι όταν είναι περιττό. Η αστείρευτη ενέργεια, η ταχύτητα κι υπερκινητικότητα του προκαλούν ατυχήματα τόσο στον ίδιο όσο και στους άλλους ενώ γενικότερα τα Κριάρια είναι επιρρεπή σε κοψίματα και εγκαύματα.

Είναι το ζώδιο που σχετίζεται με το κεφάλι και όλες τις παθήσεις του, πονοκέφαλοι, ημικρανίες κτλ. με το αίμα και την θερμοκρασία του, τα επινεφρίδια και την αδρεναλίνη ενώ σχετίζεται με τον στρατό, την αστυνομία, την ιατρική κυρίως, την χειρουργική και τον αθλητισμό. Παθιασμένος εραστής, ερωτεύεται σχεδόν αστραπιαία διεκδικώντας ευθέως και δυναμικά το αντικείμενο του πόθου του. Με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το σεξουαλικό του ταμπεραμέντο, εκδηλώνει εύκολα τα συναισθήματα του βγάζοντας ζήλεια και θυμό πυροδοτώντας εκρηκτικές καταστάσεις που όμως κρατούν ελάχιστα λεπτά. Καλοπροαίρετος, γενναιόδωρος, τίμιος και ειλικρινής, ευχάριστος αλλά κι εγωιστής, ξεροκέφαλος με βίαια και πρωτόγονα ένστικτα.

Έτσι, μπαίνοντας ο Δίας στον Κριό θα δούμε πολλά νέα ξεκινήματα σε διάφορους τομείς, τα οποία ενδέχεται να τα χαρακτηρίζει η επιπολαιότητα, μένοντας πολλές φορές ημιτελή. Δεν αποκλείεται να δούμε νέα εγχειρήματα που σχετίζονται με τον στρατό και που πιθανότατα θα έχουν αρνητική κατάληξη λόγω των δυσμενών επιρροών που θα δεχτεί ο Δίας από Κρόνο, Ουρανό και Πλούτωνα. Δυστυχώς νέα όπλα πιο εξελιγμένα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα οποία θα διακινούνται ευκολότερα. Στην ιατρική θα μπορούσαν να γίνουν θαύματα, να βρεθούν για παράδειγμα νέες μέθοδοι ίασης με πιο εξελιγμένα μηχανήματα διευκολύνοντας το έργο των γιατρών, σώζοντας περισσότερες ζωές. Θα αυξηθούν οι πονοκέφαλοι και οι πυρετοί, ενώ θα πρέπει να προσέχουμε οτιδήποτε σχετίζεται με τον σίδηρο και το αίμα.

Επίσης, αυξημένο θα είναι το ποσοστό των ατυχημάτων λόγω απροσεξίας και ανυπομονησίας με αποτέλεσμα να έχουμε κατάγματα σε ότι κυβερνά ο Δίας, σε ισχία, μηρούς κτλ. Οι αρκετά καλές επιδόσεις στον αθλητισμό θα ανεβάσουν την ψυχολογία των φιλάθλων ενώ αθλητές και φίλαθλοι θα έχουν αρκετά ανεβασμένη την αδρεναλίνη τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετές εντάσεις στους χώρους άθλησης. Θα δούμε υπερβολές σε συμπεριφορές γενικότερα ενώ τα συναισθήματα –θετικά ή αρνητικά θα εκδηλώνονται ευκολότερα, με τους διαιτητές και τους υπεύθυνους ασφαλείας να τρέχουν και να μην φτάνουν. Η υπερβολή του Δία δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο ούτε τον σεξουαλικό τομέα, οι σχέσεις ως ένα αρκετά μεγάλο βαθμό θα βασίζονται στο σεξ, κυρίως το πρωτόγονο, όπου θα κυριαρχεί η ένταση, η ζήλεια και το πάθος.

Για πολλούς Κριούς θα είναι η περίοδος νομιμοποίησης της σχέσης τους, ενώ για κάποιους άλλους θα είναι το διάστημα που θα αυξηθεί ο κοινωνικός τους περίγυρος δίνοντας τους την ευκαιρία να συνάψουν νέους ερωτικούς δεσμούς, θυελλώδεις και παθιασμένους. Η διάρκεια των δεσμών αυτών θα εξαρτηθεί από το πόσο επιπόλαια θα αντιμετωπίσει την σχέση του ο καθένας κι από το πόσο θα είναι σε θέση να εξισορροπήσει την φιλοπόλεμη φύση του Κριού με την πληθωρικότητα του Δία. Στους κόλπους της εκκλησίας αλλά και στο νομικό σύστημα θα υπάρξουν αρκετές αντιπαραθέσεις καθώς όλοι θα υποστηρίζουν τις θέσεις τους με φανατισμό, θέλοντας να επιβάλλουν τις ιδέες τους ακόμη και με την βία. Γενικά είναι μια αρκετά καλή θέση για τον Δία γιατί αυξάνει την γενναιοδωρία, την τόλμη, την ζωτικότητα, δίνει ενέργεια και ενθουσιασμό, αισιοδοξία και καλή υγεία.

Δυστυχώς η είσοδος του στον Κριό συνοδεύεται από δύσκολες διελεύσεις, όπως, του Κρόνου στον Ζυγό, του Ουρανού, επίσης στον Κριό και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σχηματίζοντας δυσμενείς όψεις μεταξύ τους, επηρεάζοντας άμεσα τους γεννημένους των πρώτων ημερών των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού οι οποίοι θα πρέπει να συνδυάσουν, την πρωτόγονη φύση του Κριού, την επεκτατική τάση του Δία, την επαναστατική και απολυταρχική τάση του Ουρανού, το σκληρό αλλά και δίκαιο πρόσωπο του Κρόνου με την εξουσιαστική και καταστροφική μανία του Πλούτωνα. Ενέργειες δυνατές, εξίσου θετικές όσο κι αρνητικές, οι οποίες ανάλογα με το πώς θα διοχετευτούν μπορούν να επιφέρουν την ανώτερη πνευματική, ηθική και κοινωνική εξέλιξη εώς και την ολοκληρωτική καταστροφή. Θεωρητικά ο Δίας στον Κριό εγκαινιάζει μια νέα εποχή επέκτασης και ευκαιριών τις οποίες θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους μόνο όσοι είναι εξελιγμένοι πνευματικά.

Τίνα Ζαχαριάδου

6 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Ωραία περιγραφή Τίνα από τη μυθολογία έως την αστρολογική έκφραση.
Οντως οι υπερβολές θα είναι μεγάλες, συχνές και έντονες, το μόνο σίγουρο πως δεν θα βαρεθούμε να εκπλησσόμαστε!!
Φιλιά πολλά.

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Όλο αυτό το συνοθύλευμα πλανητών πιάνει τον Ήλιο μου και το Μεσουράνημα μου..........πιστέψτε με δεν βαριέμαι καθόλου.
Αυτό που εύχομαι κι ελπίζω έίναι με το πλήρωμα του χρόνου, όλα να είναι για καλό μας!
Φιλιά πολλά κι από μένα!

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραίο άρθρο! κατατοπιστικό και άκρως βοηθητικό για να κατανοηθεί αυτή η δυναμική! Θέλω να ρωτήσω γιατί διαβάζω ότι αυτή που θα δεχθούν αυτές τις πλανητικές επιρροές θα είναι των πρώτων ημερών των παρορμητικών και όσων έχουν πλανήτες εκεί! όσοι έχουν στις πέντε μοίρες αυτών των ζωδιων και ειδικά οι Κριοί θα επηρεαστούν άμεσα;; τους πιάνουν αυτές οι όψεις;;

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Χαίρομαι πολύ Ανώνυμε που βρίσκεις το άρθρο μου κατατοπιστικό.
Σαφώς οι Κριοί των πρώτων ημερών ημερών επηρέαζονται.
Ήδη βρίσκομαστε στην επιρροή της επικέιμενης Σεληνιακής έκλειψης που γίνεται στις 26 Ιουνίου και στις 4 μοίρες του Αιγόκερω.
Η Έκλειψη αυτή επηρεάζει άμεσα όσους έχουν πλανήτες στις μοίρες αυτές. Το αμέσως επόμενο διάστημα συνεχίζονται οι δύσκολες όψεις με τους Δία Ουρανό και Πλούτωνα να κινούνται ανάδρομοι με αποτέλεσμα να επηρέαζονται κυρίως όσοι έχουν πλανήτες στις 3 πρώτες μοίρες.
Ωστόσο αν έχεις πλανήτη στις 5 μοίρες του Κριού θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και την περίοδο του Αυγούστου που οι Αρης Κρόνος θα βρίσκονται στο ζώδιο του Ζυγού αλλά και τον Σεπτέμβρη παρόλο που ο Άρης θα βρίσκεται στον Σκορπιό, ο Κρόνος θα σε επηρεάζει άμεσα.

Σ' ευχαριστώ για τον σχολιασμό!

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας!!
Πάντα διαβάζω άρθρα σας και της κυρίας κορραλίας αλλά και δικά σας είστε από τους αξιόλογους αυτού του χώρου
εύχομαι καλή συνέχεια

Τίνα Ζαχαριάδου είπε...

Τόσο εγώ όσο και Η κοραλλία σ' ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και σουευχόμαστε κι εμείς καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.