Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Όψεις μεταξύ Ωροσκόπων σε συναστρία


Σε προηγούμενο άρθρο αναλύθηκε ο Ωροσκόπος κι η σημασία του. Εν τάχει να επαναλάβω, πως παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο στην συναστρία, γιατί δίνει στοιχεία της προσωπικότητας που βγάζουμε προς τα έξω, είναι δηλαδή η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουν οι άλλοι όταν μας γνωρίζουν. Η φύση του ζωδίου που βρίσκεται, είναι τα στοιχεία της προσωπικότητας αυτής. Ωστόσο, πέραν της θέσης αυτής σημαντικό ρόλο παίζουν οι όψεις που σχηματίζονται μεταξύ Ωροσκόπου και πλανητών με το άλλο μέλος. Έτσι, όταν έχουμε σύνοδο μεταξύ ωροσκόπων, έχουμε ένα ζευγάρι που από την πρώτη στιγμή αισθάνεται οικεία. Ενδέχεται να μοιάζει, όχι τόσο στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, όσο στον τρόπο που κινείται κι εκφράζεται. Στην περίπτωση που οι ωροσκόποι σχηματίζουν τρίγωνο, η γνωριμία και προσέγγιση του άλλου φύλου έρχεται αβίαστα, σχεδόν από μόνη της κι υπάρχει ταύτιση των δύο.

Τα μέλη δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν ιδιαίτερα. Είναι φανερό από την πρώτη στιγμή, πως ο ένας αρέσει στον άλλο. Στην περίπτωση που ο ωροσκόπος του ενός σχηματίζει τετράγωνο με τον Ωροσκόπο του άλλου, δεν έχουμε τις καλύτερες ενδείξεις. Ίσως υπάρξει αντιπάθεια, ακόμη και αποστροφή για τα φυσικά χαρακτηριστικά του άλλου. Οι ποιότητες, όχι μόνο είναι διαφορετικές, αλλά ο ένας φέρεται σαν να μην εκτιμά τον άλλο. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι υπόλοιπες όψεις. Η αντίθεση των ωροσκόπων είναι αρκετά επιθυμητή όψη. Εδώ πρόκειται για ζευγάρι που η γνωριμία μεταξύ τους, ενδεχομένως προέκυψε ύστερα από ρήξη. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, πόλος έλξης και για τους δυο, ωστόσο χρειάζονται λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσουν πως οι αντίθετες φύσεις, είναι το στοιχείο εκείνο, της μεταξύ τους, έλξης

Όψεις πλανητών με Ωροσκόπο

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, θεωρείται όψη, αρκετά ευνοϊκή ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι. Υπάρχει φυσική έλξη, πρόκειται για ένα ζευγάρι ζωντανό, ευχάριστο, παιχνιδιάρικο. Με ευκολία εκφράζει ο Ήλιος το Εγώ του, ενώ ο ωροσκόπος ελκύεται από την θέρμη που βγάζει ο σύντροφός του. Παρόμοιες ενδείξεις έχουμε στην περίπτωση που υπάρχει τρίγωνο η εξάγωνο, με τον Ήλιο να αποδέχεται και να καμαρώνει για την εμφάνιση και την εικόνα του συντρόφου του. Η αντίθεση δηλώνει σύγκρουση ανάμεσα στην συνειδητή προσωπικότητα του ενός, με αυτό που εκφράζει ο άλλος, ωστόσο η χημεία υπάρχει για να διευκολύνει το ζευγάρι. Το τετράγωνο προκαλεί προβλήματα, δεν μπορεί να εκφραστεί εύκολα σε σχέση με τον Ήλιο, που διαρκώς προβάλλει το Εγώ του.

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο δείχνει ταύτιση, κυρίως συναισθηματική. Ο εκπρόσωπος της Σελήνης ειδικά, αισθάνεται συναισθηματική ασφάλεια από την πρώτη κιόλας γνωριμία. Ομοίως το τρίγωνο και το εξάγωνο, που δίνουν την άνεση στην Σελήνη να εκφράσει τα συναισθήματα της. Το μέλος που έχει τον ωροσκόπο, ευαισθητοποιείται απέναντι στις ανάγκες του συντρόφου, βγάζοντας προστατευτικότητα και τρυφερότητα. Βρισκόμενος ο ωροσκόπος σε αντίθεση με την Σελήνη, ενδέχεται ο πρώτος, να θεωρεί αρκετά ευαίσθητο τον εκπρόσωπο της Σελήνης. Στην πορεία ανακαλύπτουν πως υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο και δυνατή έλξη μεταξύ τους. Σε τετράγωνο έχουμε σύγκρουση των δυο, με τον εκπρόσωπο της Σελήνης να νιώθει ξένος και τον ωροσκόπο να δυσκολεύεται να εκφράσει τα στοιχεία του.

Ο Ερμής σε σύνοδο με τον ωροσκόπο δείχνει ταύτιση εγκεφαλική. Το κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης είναι η επικοινωνία. Σε τρίγωνο κι εξάγωνο έχουμε τις ίδιες ενδείξεις, το ζευγάρι είναι αρκετά κοινωνικό και μετακινείται συχνά. Ο ένας μεταδίδει τις γνώσεις του με ευχαρίστηση στον άλλο και ταιριάζει σε πνευματικό και θεωρητικό επίπεδο. Σε αντίθεση, έχουμε την περίπτωση που ο ένας θεωρεί τον άλλο αρκετά ορθολογιστή, με διαφορετικές αντιλήψεις, που ωστόσο δεν είναι αντίθετες αλλά συμπληρωματικές. Σε τετράγωνο υπάρχει σύγκρουση, καθώς ο ένας δεν συμμερίζεται τις απόψεις του άλλου. Ο τρόπος που επικοινωνεί ο καθένας ξεχωριστά δεν έχει τίποτα κοινό με τον τρόπο του άλλου.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο, αποτελεί σημαντική ένδειξη έλξης, προτιμήσεων και γούστων, τα οποία μοιάζουν να είναι κοινά με του συντρόφου. Σε τρίγωνο κι εξάγωνο, η εικόνα που προβάλλουν κι ο τρόπος που μοιράζονται τον εαυτό τους, θετική ένδειξη που φέρνει ταύτιση. Σε Αντίθεση, η έλξη μεταξύ των δυο είναι αναπόφευκτη. Οι διαφορές μεταξύ τους εξισορροπούνται με αρμονικό τρόπο. Σε τετράγωνο υπάρχει σύγκρουση εξαιτίας της υπερβολής της Αφροδίτης, η οποία προβάλει μεγάλες απαιτήσεις, ξενίζοντας τον σύντροφο της.

Ο Άρης σε σύνοδο φανερώνει αμοιβαία ερωτική έλξη και δείχνει ένα αρκετά δραστήριο ζευγάρι σε όλους τους τομείς. Ο εκπρόσωπος του Άρη διεγείρει με τον δυναμισμό του, προκαλώντας εντάσεις αλλά κι ερωτισμό. Σε Τρίγωνο/εξάγωνο, όχι μόνο υπάρχει έλξη αλλά και η δυνατότητα να δραστηριοποιούνται από κοινού, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σε Αντίθεση, η ακατανίκητη ερωτική έλξη δίνει ένα ζευγάρι αρκετά ερωτικό, με τον Άρη να διεκδικεί τον σύντροφο με όλο του το δυναμικό, προκειμένου να τον κατακτήσει. Σε Τετράγωνο, η διεκδίκηση παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ενδεχομένως και τη μορφή βίας, με αποτέλεσμα ο ωροσκόπος διαρκώς ν’ αμύνεται.

Ευεργετική η επιρροή του Δία σε όλες τις όψεις. Το ζευγάρι εκδηλώνεται με πληθωρικότητα μεταξύ του, είναι ευχάριστο, με πολύ χιούμορ, του αρέσουν τα ταξίδια, η ανταλλαγή δώρων, συγχωρούν εύκολα κι αναλώνουν πολύ από τον χρόνο τους σε πνευματικές αναζητήσεις. Η διαφορά στις δύσκολες όψεις, είναι η υπερβολή σ’ όλα τα παραπάνω, κυρίως από την πλευρά του Δία. Οι εκδηλώσεις του είναι υπερβολικές, είτε πρόκειται για αρνητικά, είτε για θετικά θέματα, με αποτέλεσμα να κουράζει.

Οι όψεις του Κρόνου, βαριές για τον ωροσκόπο, καθώς υφίσταται την κριτική του συντρόφου του, σε κάθε κίνηση του. Από την πρώτη γνωριμία, ο ωροσκόπος νιώθει εισπράττει ψυχρότητα, καθώς ο Κρόνος φροντίζει να υπενθυμίζει τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στην κοινωνία. Ο ωροσκόπος νιώθει πως βρίσκεται σε μια διαρκή επιτήρηση, ωστόσο οι όψεις με τον Κρόνο δίνουν διάρκεια στην σχέση. Με θετικές όψεις τα στοιχεία αυτά είναι λιγότερα τονισμένα και λειτουργούν εξελικτικά για το ζευγάρι που αντέχει στα δύσκολα.

Οι όψεις του Ουρανού σημειοδοτούν έρωτες με την πρώτη ματιά. Ακαριαία η έλξη, ενώ η γνωριμία του ζευγαριού ενδέχεται να έχει γίνει σε φιλικό ή συλλογικό χώρο. Η σχέση του ζευγαριού έχει κάτι το πρωτότυπο/ιδιόρρυθμο και για να αντέξει στον χρόνο, χρειάζεται ανεξαρτησία κι απόσταση του ενός από τον άλλο. Σε δύσκολες όψεις έχουμε ένα εκρηκτικό συνδυασμό και μια σχέση που διαλύεται τόσο ξαφνικά, όσο ξεκίνησε.

Οι όψεις του Ποσειδώνα προσδίδουν ένα ιδανικό ζευγάρι που παραδίδεται αμαχητί. Το στοιχείο του ρομαντισμού και της εξιδανίκευσης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ακόμη και στις θετικές όψεις υπάρχει το ενδεχόμενο της απογοήτευσης μιας κι ο τρόπος που εκλαμβάνει ο ένας τον άλλο, δεν είναι καθόλου ρεαλιστικός. Τα άτομα είναι επιρρεπή σε καταστάσεις μπερδεμένες και δύσκολα αναγνωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα.

Οι όψεις με τον Πλούτωνα δείχνουν μοιραία ερωτική σχέση, με πάθος και έντονη ερωτική ζωή। Ο εκπρόσωπος του Πλούτωνα, αποζητά την απόλυτη ταύτιση, φτάνοντας σε ακραίες συμπεριφορές. Από την αρχή απαιτεί την αποκλειστικότητα και επιθυμεί την μετάλλαξη του συντρόφου του σε όλα τα επίπεδα. Η μεταξύ τους γνωριμία/σχέση αλλάζει ριζικά την ζωή τους, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια.

Τίνα Ζαχαριάδου

http://www.astrology.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=159:i-simasia-tou-oroskopou-sti-sunastria&Itemid=38

Δεν υπάρχουν σχόλια: