Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ριζοσπαστικές διαθέσεις κι αλλαγές υπό την αιγίδα του Ουρανού 11/5/2012

Μην σας κάνει εντύπωση αν ξυπνήσετε και οι πρώτες  σας σκέψεις είναι «ψωμί, παιδεία, ελευθερία»…αυτή είναι η Σελήνη στον Υδροχόο που από τις 8.05 πμ. θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Υδροχόου και του επαναστάτη Ουρανού για 2.5 περίπου ημέρες.

Τονίζονται οι ακρότητες, οι ανατροπές και τα απρόβλεπτα, οι τάσεις ανεξαρτησίας κι ελευθερίας. Τα στενά όρια του καθωσπρεπισμού και συντηρητισμού που όλοι μας, από λίγο έως πολύ είμαστε μπλεγμένοι στα γρανάζια τους, τίθενται υπό αμφισβήτηση και διερεύνηση από όλους κι από τον καθένα ξεχωριστά.

Η ήδη θεωρητική κι εγκεφαλική Σελήνη του Υδροχόου θα σχηματίσει όψη με τον Ερμή στον Ταύρο, μια επαφή που ενώ θα μπορούσε να ισορροπήσει τη λογική με το συναίσθημα, εξαιτίας της φύσης του τετραγώνου φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Συγκρούεται η ταυρίστικη αντίληψη περί κτήσεων και υλικών αγαθών με τον ουράνιο "συναισθηματισμό" σε σχέση πάντα με τις μεγάλες ιδέες και τα ιδανικά. Ως εκ τούτου θα υπάρξει υπερανάλυση  και εκλογίκευση συναισθημάτων, αποπροσανατολισμός γενικότερα στη σκέψη και δεν θα υπάρχει εύκολη ροή όσον αφορά την ανταλλαγή απόψεων και μετάδοση  πληροφοριών.

Και σαν μην έφτανε η ουράνια επιρροή από ζώδιο, η Σελήνη θα σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό από τον Κριό για να δοθεί περισσότερη έμφαση σε κάθε τι συλλογικό και μια γενικότερη απροθυμία ν’ ασχοληθούμε με τα κοινά και τετριμμένα της καθημερινής μας ζωής. Ο Ουρανός μεταξύ άλλων έχει πολιτική διάσταση, έτσι σήμερα δεν αποκλείεται οι πολιτικοί της χώρας να μας εκπλήξουν κάνοντας κινήσεις εντελώς απρόβλεπτες κι ενδεχομένως όχι καλά μελετημένες αφού το κύριο χαρακτηριστικό των ουράνιων επιρροών είναι η αντίδραση μόνο για την αντίδραση, η αλλαγή μόνο για την αλλαγή αφού ο πειραματισμός κι η πρόκληση είναι που κάνουν  τη διαφορά.

Παρ’ ότι η Σελήνη σχηματίζει ευνοϊκή όψη με τον επαναστάτη χωρίς αιτία, η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά ηλεκτρισμένη, θετικά, όταν πρόκειται να ασχοληθούμε με κάτι καινούριο και πρωτοποριακό, αρνητικά, όταν πρόκειται ν’ ασχοληθούμε με περιορισμούς, ευθύνες και καταπιεστικά προγράμματα ή καταπιεστικούς ανθρώπους που ενδεχομένως θελήσουν να ποδοπατήσουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα μας.

Σπάστε λοιπόν τις αλυσίδες, κρατήστε ψηλά τη σημαία της επανάστασης, ανοίξτε τους πνευματικούς σας ορίζοντες, οραματιστείτε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και τα παιδιά σας και κρατήστε αποστάσεις ασφαλείας από κάθε είδους μικροπρέπεια και συντηρητισμό.


Τίνα Ζαχαριάδου

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: