Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ενέργεια Δράση Παρορμητισμός με Σελήνη στον Κριό 16/5/2012

Στις 0.45 πμ. η Σελήνη "μετακομίζει" στο ζώδιο της δράσης τον Κριό για να συνεχίσει το μηνιαίο ταξίδι της. Καλή η ευαισθησία κι η ανάγκη για υπερβατικές εμπειρίες των Ιχθύων, ωστόσο, ας ανάψουν λίγο τα αίματα, ας αποκτήσουμε λίγη ζωντάνια κι ας πάρουμε και καμιά πρωτοβουλία.
Δύσκολος χώρος για τη Σελήνη μιας και τα αιτήματα του ζώδιου δεν συνάδουν με την εσωστρέφεια, την παθητικότητα και την ευαισθησία της. Αυθόρμητες αντιδράσεις σχεδόν παιδικές, διάθεση για περιπέτειες για νέες κατακτήσεις και στόχους πολύ περισσότερο δε, που η Σελήνη θα σχηματίσει σύνοδο με τον Ουρανό.

Τα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) δύσκολα θα ελέγχουν τις αντιδράσεις τους οι οποίες θα είναι κάτι παραπάνω από απρόβλεπτες. Οι στενοί συναισθηματικοί δεσμοί με τους άλλους, οι εξαρτήσεις αλλά και η υπερβολική υπενθύμιση των υποχρεώσεων που δεν μας αφήνουν ν’ αναπνεύσουμε μας θυμίζουν κάτι από γκιλοτίνα, τύφλα να ‘χει ο Μελ Γκίμπσον στο Braveheart. Υστερικές καταστάσεις, αντιφατικά και συγκρουσιακά συναισθήματα που τρελαίνουν  τόσο εμάς όσο και τους άλλους εν ριπή οφθαμλού, δυσκολεύουν τις σχέσεις μας.

Τ’ αντιφατικά μηνύματα συνεχίζονται όταν η ανάγκη της Σελήνης για απόλυτη ελευθερία κι ανεξαρτησία θα μεταβληθεί  για να μεταπηδήσει στην ανάγκη της απόλυτης εξάρτησης. Αιτία, φυσικά είναι ο Πλούτωνας που καραδοκεί να εκδικηθεί για το θράσος της ουράνιας επιρροής που θέλει να αποστασιοποιήσει τη γλυκιά και προστατευτική Σελήνη από τα μεγάλα πάθη και τα βαθιά συναισθήματα. Δύσκολες όψεις που γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτές ανάλογα με το τι ενεργοποιούν στο προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός.

Ωστόσο το μεγάλο πλανητικό γεγονός που «συζητιέται» δεν είναι η Σελήνη που πέρασε στον Κριό και οι όψεις της, που ούτως άλλως κάθε μήνα περίπου βρίσκεται στην ίδια θέση αλλά η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στους Διδύμους. Η αναδρομή της ξεκίνησε από εχτές το απόγευμα κι από την 24η μοίρα για να φτάσει έως την 7η μοίρα του ζωδίου μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Τι ακριβώς παραμένει άλυτο στην αισθηματική μας ζωή, το παρελθόν όταν αναβιώνεται πόσο μας επηρεάζει, μας τρομάζει  ακόμη και για ποιους λόγους; αυτά είναι που πρέπει να επανεξετάσουμε  μέσα όμως από την ξεκάθαρη αντίληψη των Διδύμων και βεβαίως μέσα από τον διάλογο και τα επιφανειακά συναισθήματα. Αν παρ’ ελπίδα αποζητάτε πίστη και αφοσίωση από το σύντροφο καλό είναι ν' αναλογιστείτε πόσο είστε διατεθειμένοι  να τα προσφέρετε εσείς αρχικά. Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες....

Με την αντίθεση του Άρη με τον Χείρωνα, ας είμαστε προσεκτικοί όταν χειριζόμαστε μηχανήματα, στην οδήγηση, στα νέα ξεκινήματα και πάνω απ’ όλα στα θέματα της υγείας μας. Όσο για τη σεξουαλικότητα του Άρη στην Παρθένο που τόσο καιρό μοιάζει ελεγχόμενη και χωρίς έντονα πάθη, φαίνεται να παίρνει μια πιο πρωτόγονη και ζωώδη μορφή κυρίως για τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού. Ωστόσο, το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα είναι εκείνο που χαρίζει δυνατές ερωτικές εμπειρίες και μας οπλίζει με δύναμη, θάρρος και γοητεία.

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: