Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο των Διδύμων 21/5/2012


Σήμερα στις 2 και 26 πμ. έχουμε Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων αλλά και ηλιακή έκλειψη στην 1η μοίρα του ζωδίου, για την ακρίβεια στις 0 μοίρες και 21 πρώτα λεπτά. Χαρακτηρίζεται δακτυλιοειδής επειδή θα καλύπτει το περισσότερο μέρος του Ήλιου. Το μόνο ορατό σημείο θα είναι ένας δακτύλιος τον οποίο χαρακτηριστικά ονομάζουν, πύρινο δακτυλίδι ή δακτυλίδι της φωτιάς.

Η γενικότερη άποψη που επικρατεί είναι πως πρέπει να «φοβόμαστε» τις εκλείψεις γιατί σχεδόν πάντα  προμηνύουν αρνητικά και δύσκολα γεγονότα.
Ωστόσο για να χαρακτηριστεί μια έκλειψη αρνητική θα πρέπει να βάλλεται και ταυτόχρονα να ενεργοποιεί δύσκολα σημεία του ωροσκοπίου μας. Βεβαίως να πούμε πως κάθε πλανήτης που μελλοντικά θα περνά από εκείνο το ενεργειακά φορτισμένο σημείο θα ενεργοποιεί την έκλειψη.

Λόγω έκλειψης του Ηλίου η σημερινή ταυτίζεται άμεσα με τις αρσενικές αρχές και πρόσωπα κύρους που ασκούν εξουσία στη ζωή μας. Ο χρόνος διάρκειας της επιρροής της έκλειψης αντιστοιχεί σε έτη, όσα δηλαδή λεπτά διαρκέσει, τόσα χρόνια υπολογίστε πως θα μας επηρεάζει. Η συγκεκριμένη έχει ως μέγιστη διάρκεια  5 λεπτά και 46 πρώτα σε κάποιες περιοχές.

Με την έκλειψη να γίνεται στο ζώδιο των Διδύμων ανοίγεται ένας νέος κύκλος μετάδοσης γνώσης, ανταλλαγής πληροφοριών γενικότερα αλλά και μια περίοδος με πολλά διλήμματα. Διχασμός ως προς τις επιλογές και το δρόμο που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουμε με αποτέλεσμα να μπλεκόμαστε και να διασκορπιζόμαστε πότε δεξιά και πότε αριστερά.

Το τετράγωνο της έκλειψης με τον Ποσειδώνα εντείνει τα παραπάνω, προκαλεί παρεξηγήσεις αλλά και μια έντονη τάση προς την εξαπάτηση και την ασάφεια. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει  να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα νέα μας ξεκινήματα και τις επιλογές μας που ενώ τείνουν να γίνονται με βάση τη λογική τελικά θα καταλήγουν να είναι βασισμένες στη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής.

Προβλήματα ίσως παρουσιαστούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στον τύπο γενικότερα, κάτι που  δεν  πρέπει να μας κάνει εντύπωση  αφού για ακόμη μια φορά επισήμως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και η μετάδοση πληροφοριών συνηθίζεται  να μην είναι αυτή που πρέπει. Πολλά γεγονότα δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας και κάποια που θα το δουν  ενδεχομένως να μην είναι άμεσα αντιληπτά στο κοινό ή αληθή. 

Προσοχή επίσης συνίσταται στα μέσα μεταφοράς αλλά και σ’ όσους εργάζονται στους συγκεκριμένους χώρους καθώς  και στους χώρους εκπαίδευσης. Μην ξεχνάμε πως μέσα στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί, γονείς και μαθητές ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά εξαιτίας των Πανελληνίων  εξετάσεων σε μια χώρα όπου όλα είναι ρευστά κι υπό κατάρρευση και που μελλοντικά δύσκολα θ’ απορροφήσει  τα παιδιά της στο εργατικό δυναμικό της.

Η σύνοδος της έκλειψης με το νότιο δεσμό της Σελήνης και η αντίθεση της με τον βόρειο δείχνει ότι δεν μπορούμε εύκολα να απεξαρτηθούμε από γνωστές μας τακτικές με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα θέματα των πλανητών και να μην μπορούν να φέρουν πρόοδο κι εξέλιξη κυρίως σε νοητικό επίπεδο. Θα υπάρξει δηλαδή μια σύγκρουση μεταξύ νέων κι επεκτατικών διαθέσεων που θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να ευνοήσουν σ' ένα ευρύτερο επίπεδο, μόνο και μόνο για να μην χάσουμε την αίσθηση της ασφάλειας που δίνουν οι γνώριμες κι οικείες διαθέσεις, καλές ή κακές.

Κι επειδή δεν συνηθίζω να καταστροφολογώ, υπάρχει φως στο τούνελ. Κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Ερμής ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο της Αφροδίτης τον Ταύρο σε σύνοδο με τον Δία, μια ένδειξη αρκετά θετική που προσδίδει στον Ερμή  τύχη, αρχές και ηθικές αξίες.  Η Αφροδίτη δε, βρίσκεται ανάδρομη στο ζώδιο των Διδύμων και σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή χαρίζοντας ο ένας δύναμη στον άλλον. 

Επομένως,  τα βασικά αιτήματα της έκλειψης σχετίζονται με την επικοινωνία, τις οικονομικές συζητήσεις που επιφέρουν οφέλη κυρίως αν βασίζονται σε νόμιμους και ηθικούς κανόνες, την ανάπτυξη της διπλωματίας και κυρίως με την επαναδιαπραγμάτευση  κι επανεξέταση όρων και συμβολαίων που σχετίζονται με το παρελθόν και που δεν ωφελούν παρά ελάχιστους.

Αν τώρα συνδέσουμε τα αιτήματα της έκλειψης με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί, μήπως τελικά η χώρα μας πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου για να μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, αφού βεβαίως σχηματίσει πρώτα κυβέρνηση;

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: