Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ερμής στους Διδύμους 24/5 έως 6/6


Ο Ερμής ετοιμάζεται να περάσει στο ζώδιο της κυριαρχίας του, τους Διδύμους. Το πέρασμα του είναι τόσο σύντομο λες και βαριέται ή αδιαφορεί να βρεθεί στο σπίτι του, κατάσταση που παρεμπιπτόντως  λίγο πολύ ισχύει μόνιμα για εκείνον μιας και πάντα  βρίσκεται σ’ αυτό ή όπου αλλού βρεθεί με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω.
Εντούτοις, η είσοδος του είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ομοίως και οι όψεις που θα σχηματίσει.

Μπαίνοντας στον δικό του χώρο πρωταγωνιστεί και προβάλλει τα αιτήματα του έντονα και δυναμικά. Διάθεση για επικοινωνία κι ανταλλαγή πληροφοριών επί παντός κι επιστητού  αλλά όχι, επί της ουσίας. Πολλές επαφές, εμπορικές συναλλαγές, ανάγκη για μάθηση και διδασκαλία, μετακινήσεις κι εκδρομές ώστε να υπάρχει εναλλαγή σε παραστάσεις, εκλογίκευση συναισθημάτων και γεγονότων, έμφαση στους τομείς που σημειοδοτεί (μέσα μαζικής ενημέρωσης κι μεταφοράς, εμπόριο, διδασκαλία, γραπτές και προφορικές εξετάσεις κτλ.) καθώς και διάσπαση προσοχής αφού  ο εστιασμός δεν είναι από τα μεγαλύτερα ατού του με αποτέλεσμα να είναι πολυδιάστατος, ευτυχώς όμως και προσαρμοστικός.

Με το που πατάει το πόδι του στο δικό του χώρο ενεργοποιεί την προηγηθείσα έκλειψη στις 21/5 μια έκλειψη που από πολλούς θεωρήθηκε δυσμενής εξαιτίας του τετραγώνου της με τον Ποσειδώνα, όψη που εκ των πραγμάτων δεν την αποφεύγει  μπαίνοντας στο ζώδιο του.  Πράγματι είναι μια δύσκολη όψη μιας και ο ίδιος από φύση είναι πονηρός και δισυπόστατος. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τόσο σ’ αυτά που λέμε όσο σ’ αυτά που ακούμε αν το ζητούμενο μας είναι ν’ αποφύγουμε παρανοήσεις και παραπλανήσεις ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που όλοι μας έχουμε μάτια κι αυτιά καρφωμένα στους δέκτες της τηλεόρασης μας για λόγους προφανείς. Βεβαίως πάντα μπορούμε να αξιοποιήσουμε   τη συγκεκριμένη όψη διοχετεύοντας την ενέργεια της σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες αφήνοντας να φανεί η φαντασία, διαίσθηση και έμπνευση που προσδίδει ο Ποσειδώνας. Αν αρθρογραφείτε περιοριστείτε να περιγράψετε εντελώς φαντασιακά θέματα παρά να «μιλήσετε» ή να ασκήσετε κριτική για γεγονότα που έχουν συμβεί. Θα είστε εντελώς  υποκειμενικοί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκτεθείτε. Προσοχή οι μαθητές στις εξετάσεις  που πρέπει να δώσουν, ενδεχομένως τα θέματα να μην είναι σαφή, το ίδιο και οι απαντήσεις.

Στις 27/5 το εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό είναι εκείνο που θα δώσει το έναυσμα να προωθήσουμε τις ιδέες μας όσο πρωτοπόρες κι αν είναι, ακόμη κι αν προκαλούν αντιδράσεις. Λόγω φύσης εξαγώνου οι αντιδράσεις ξεπερνιούνται σχετικά με ευκολία ενώ κατά κάποιο τρόπο επιβάλλεται οι ιδέες και τα σχέδια μας να έχουν εκκεντρικό και προχωρημένο χαρακτήρα μήπως κι αφυπνιστούν κάποιων οι συνειδήσεις αν φυσικά αυτές υπάρχουν. Ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα, οι νέες γνωριμίες, τα εμπορικά ανοίγματα καθώς και οι υπογραφές συμβολαίων αν κάτι παρεμφερές υποδεικνύει το προσωπικό μας ωροσκόπιο.  Αυτό το τελευταίο κρατήστε το ως δεδομένο για όλες τις όψεις και επιρροές που δεχόμαστε.

Στις 29/5 θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Άρη από την Παρθένο για να πυροδοτήσει λεκτικές διαμάχες. Παρορμητισμός στον λόγο, γραπτό ή προφορικό κι ως εκ τούτου γίνονται λάθη τα οποία προκαλούν προστριβές ενδεχομένως μεγάλης έντασης αλλά μικρής διάρκειας. Γρήγορη σκέψη κι αντανακλαστικά που όμως αν δεν προσέξουμε δεν θα μας αποτρέψουν από ατυχήματα είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί. Ευαίσθητο νευρικό σύστημα, εριστικότητα, καμία διάθεση συνεργασίας ώστε να υπάρξουν συμβιβαστικές και διπλωματικές λύσεις. Εγωιστικές απόψεις, πολλά κι άσκοπα λόγια με έντονο το στοιχείο της λεπτομέρειας και της κριτικής χωρίς διάθεση εμβάθυνσης. Αν συνυπολογίσουμε και τη Σελήνη που θα βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου συνειδητοποιούμε πως όλα τα παραπάνω έχουν μεγαλύτερη επιρροή εφ’ όσον θα επικρατεί σύγκρουση μεταξύ συναισθήματος και λογικής. Ως εκ τούτου αποφεύγουμε να πάρουμε αποφάσεις ενώ αν αποφασίσουμε να αποφύγουμε γενικότερα το διάλογο θα μειώσουμε αισθητά τις ενδεχόμενες προκλήσεις.

Στις 1/6 και 2/6 έχουμε τη σύνοδο του Ερμή με την ανάδρομη Αφροδίτη για να αποζημιωθούμε για το κλείσιμο του Μαΐου που μας αφήνει με μια κάπως πικρή γεύση. Το 1ο διήμερο του Ιουνίου προσφέρεται για να ζητήσουμε συγνώμη για τις προηγούμενες μας συμπεριφορές, αν κάποιος είναι πολύ εγωιστής για να το κάνει δεν έχει παρά να προσπαθήσει να το δείξει με περισσότερο ευγενικούς τρόπους δίνοντας στους άλλους να καταλάβουν πως πάντα υπάρχει ο τρόπος να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση κι από τις δυο πλευρές. Όσο για τα αισθηματικά μας, όποιος επιθυμεί επανασύνδεση με σύντροφό  από τα παλιά καλά λημέρια, ας επικοινωνήσει μαζί του. Επίσης καλές ημέρες για όσους από εσάς θελήσετε να συναντήσετε συγγενείς και φίλους ενώ αν αντιμετωπίσατε μαζί τους προβλήματα κατά το παρελθόν επιδιώξτε να δώσετε τέλος στις αντιπαραθέσεις.  Λόγω αναδρομής της Αφροδίτης και της στενής της συνόδου με τον Ερμή θεωρείστε πως κι εκείνος θα φέρεται ως ανάδρομος κι αποφύγετε να διεκπεραιώσετε εκκρεμότητες σε δημόσια ταμεία ή να υπογράψετε συμβόλαια. Ρίξτε το βάρος στα αισθηματικά σας, ανταλλάξτε όμορφα, ερωτικά μηνύματα κι αφήστε τις εκκρεμότητες για τις δυο επόμενες ημέρες όπου ο Ερμής θα συναντήσει τον Κρόνο.

Έτσι, στις 3 και 4/6 το τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο από το Ζυγό μας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε γραφειοκρατικές μας υποθέσεις μιας και θα είμαστε περισσότερο εστιασμένοι στα χαρτιά που πρέπει να συγκεντρώσουμε ή να παραδώσουμε. Γενικότερα αυτές τις δυο ημέρες οι κινήσεις μας θα είναι περισσότερο συγκροτημένες, το ίδιο και οι μετακινήσεις οι οποίες δεν θα μοιάζουν άσκοπες. Θα υπάρχει η κριτική διάθεση, ωστόσο, θα έχει στόχο την ωρίμανση του τρόπους σκέψης μας και όχι της κακής και πικρόχολης κριτικής μόνο για το θεαθήναι ή για να πληγώσουμε τους άλλους. Βάλτε συγκεκριμένα προγράμματα και στόχους που θέλετε να κατακτήσετε, ζητήστε τη βοήθεια και τις συμβουλές περισσότερο έμπειρων ανθρώπων από εσάς κι ας είστε περισσότερο προσεκτικοί εκείνη την ημέρα γιατί έχουμε τη 2η έκλειψη του χρόνου στον άξονα Διδύμων/Τοξότη που όμως είναι μια άλλη ιστορία.

Τίνα Ζαχαριάδου.

http://www.myhoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: