Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σελήνη στον Αιγόκερω και αλληλοσυγκρουόμενες ανάγκες 9/5/2012

Στις 5.01 πμ. η Σελήνη πραγματοποιεί την είσοδό της στο ζώδιο του Αιγόκερω για να μας βάλει όρια και φραγμούς, να μας υπενθυμίσει τα καθήκοντα που έχουμε έναντι της κοινωνίας που μας περιβάλλει, υποχρεώνοντας μας παράλληλα, να αφήσουμε τους συναισθηματισμούς και τις ευαισθησίες κάπου εκεί πιο πέρα.
Ωστόσο ο Ποσειδώνας έχει διαφορετική άποψη αφού από τους Ιχθείς εξαγωνίζει τη Σελήνη για να την ανεβάσει ψυχικά, δίνοντας της λίγη από την «υποχρεωτικά» χαμένη της ευαισθησία, διαίσθηση και δεκτικότητα.

Αυτό που δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα καταφέρει (αν και εξάγωνο) να πετύχει είναι να της πάρει τη θλίψη, τη μοναξιά και την ανασφάλεια της αποτυχίας. Και παρ’ ότι η Σελήνη στον Αιγόκερω δύσκολα εκφράζει τις ανάγκες κι επιθυμίες της, το τετράγωνο με τον Ουρανό και σχεδόν ταυτόχρονα το τρίγωνο της με τον Άρη, θα φέρουν ξεσπάσματα, έντονη συναισθηματική φόρτιση, ανεξέλεγκτες, ακραίες συμπεριφορές αλλά και ψυχική δύναμη κυρίως για τα ζώδια της γης και του νερού. 

Όσο για τη σύνοδο της Σελήνης με τον Πλούτωνα, αναμετράμε τις δυνάμεις μας για ν’ ανακαλύψουμε τα αποθέματα ψυχικής δύναμης που μας έχουν απομείνει. Ακόμη, διερευνάμε τις αντοχές μας στον ψυχικό πόνο, κάνοντας κινήσεις πολλές φορές που οδηγούν στην καταστροφή μας, παρά τις όποιες φοβίες μας. Όταν πρόκειται για τον Πλούτωνα, τον άρχοντα του απόλυτου σκοταδιού, δεν έχουμε παρά να του παραδοθούμε αμαχητί με την ελπίδα πως θα εκτιμήσει την αμυντική μας στάση. Μην προσπαθήσετε να ελέγξετε καμία κατάσταση, μάταιος κόπος, εκείνο που θα πετύχετε είναι να οδηγηθείτε σε ακραίες συναισθηματικές εξάρσεις. 

Όσοι αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα αφεθείτε στον πόνο, νιώστε τον στο πετσί σας γιατί μόνο έτσι θα έχετε τη δυνατότητα ν’ ανακάμψετε και να βγείτε περισσότερο δυνατοί και κατά την προσωπική και υποκειμενική μου άποψη, πιο σοφοί. Ανακεφαλαιώνοντας η σημερινή μέρα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, αντιφατικές κι αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις κυρίως για τα παρορμητικά ζώδια, Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που θα βιώσουν αρκετά έντονα τις σημερινές πλανητικές επιρροές. 

Τα σταθερά ζώδια, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι βιώνουν λιγότερο δραματικά τις καταστάσεις, ειδικότερα οι γεννημένοι του 3ου δεκαημέρου οι οποίοι έχουν την αβάντα του Δία που τους δίνει μια πιο αισιόδοξη διάθεση με αποτέλεσμα ν’ ανταποκρίνονται περισσότερο θετικά στις εξελίξεις. Τα μεταβλητά Ζώδια, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς, τραβούν το δικό τους κουπί με τον Άρη βρισκόμενο στην Παρθένο, που αφενός προκαλεί προστριβές, ωστόσο σήμερα χαρίζει, σθένος, ζωτικότητα αλλά και τόλμη να εκφράσουν τις ανάγκες τους και τα συναισθήματά τους.. Υπομονή λοιπόν, μέρα είναι, θα περάσει για να έρθει η αυριανή με πρωταγωνιστή το Δία. 

 ΥΓ. H σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη μου φίλη, που αν στις αρχές του χρόνου δεν αποφάσιζε να «φύγει» πρόωρα απ’ αυτή τη ζωή, σήμερα θα γιορτάζαμε παρέα τα γενέθλια της. 



Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: