Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αγάπη και καλοσύνη δυο υπέρτατα αγαθά με τη Σελήνη στους Ιχθείς15/5/2012


Η ονειρική διάθεση συνεχίζεται και σήμερα με τη Σελήνη να πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ζωδίου του Ιχθύ. Ηρεμία, προσαρμοστικότητα, ανιδιοτέλεια που φτάνει τα όρια της θυσίας και την αυταπάρνησης.
Έτσι, αν σήμερα κάποιος χρειαστεί τη βοήθεια και στήριξη μας δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε κανένα απολύτως αντάλλαγμα. Τα υψηλά ιδανικά, η αγνότητα της ψυχής, η ιδεαλιστική αντίληψη που ενδεχομένως φέρνει υποκειμενισμό κάποιες φορές, είναι μερικά από τα αιτήματα των Ιχθύων που καλούμαστε σήμερα να φέρουμε εις πέρας.

Το εξάγωνο της Σελήνης με το Δία αλλά και τον Ήλιο, είναι το κερασάκι στην τούρτα που θα μας δώσει το έναυσμα να κινηθούμε με σοφία, ηθικές αξίες κι αρχές ώστε να βάλουμε θεμέλια για ανάπτυξη κυρίως των καλοπροαίρετων συναισθημάτων μας. Φέρνει εύνοια τύχης αλλά κυρίως την αίσθηση πως όλα διορθώνονται χωρίς να είναι τίποτα αμετάκλητο. Και μόνο αυτό είναι αρκετό για να εκδηλώσουμε με πληθωρικότητα και ειλικρίνεια τα συναισθήματά μας, να γεμίσουμε από αισιοδοξία αλλά και να την  μεταδώσουμε στους συνανθρώπους μας.
 
Ο Ήλιος από την πλευρά του σε συνδυασμό με τη Σελήνη αλλά και σε σύνοδο με μικρή απόκλιση από το Δία δίνει αγάπη για τη ζωή, ζωτικότητα κι ασφάλεια. Συνειδητά και με σταθερές αξίες κάνουμε τις επιλογές μας οι οποίες εύχομαι και ελπίζω να είναι όχι οι σωστές αλλά αυτές που θα μας προσφέρουν ικανοποίηση και δίψα για ζωή σε μια εποχή που όλα μοιάζουν να είναι διαλυμένα.

Όσο για τετράγωνο της Σελήνης με την Αφροδίτη θα μας διχάσει κι αποσυντονίσει ελαφρώς σχετικά με τις επιθυμίες, τα γούστα και τις προτιμήσεις μας. Η Αφροδίτη στους Διδύμους βρίσκεται σε στάση, έτοιμη να αναδρομήσει. Μέσα από τη λογική, την περιέργεια και την ανησυχία του Δίδυμου «σκοπεύει να εκλογικεύσει όσα της αρέσουν με αποτέλεσμα να μην εναρμονίζεται με τη διάθεση της Σελήνης, που σήμερα έχει «ταχθεί» να αφεθεί  στη σφαίρα της φαντασίας, στα άγνωστα και ασαφή  μονοπάτια  των Ιχθύων.

Αρκετά ευνοϊκή, ευχάριστη και χαλαρή ημέρα για τα ζώδια της γης και του νερού, συγκρουσιακή σε επιτρεπτά όρια για τα ζώδια της φωτιάς ενώ για τα ζώδια του αέρα, κάπως δυσνόητη η όλη κατάσταση χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητα, απαξιωτική. Μοιραστείτε τα συναισθήματα σας, ανακτήστε τη χαμένη σας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, κάντε όνειρα προσδοκώντας  τα καλύτερα, βασιστείτε στο ένστικτο σας, επιδιώξτε να επεκταθείτε σε τομείς της αρεσκείας σας και........αφήστε την καλή νεράιδα των Ιχθύων να σας αγγίξει με τη μαγική της τρίαινα.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ όμως ψηφίζω 15 Μάη που έτσι κι αλλιώς είναι μια από τις πιο αγαπημένες και σημαντικές ημερομηνίες της ζωής μου.……….

Τίνα Ζαχαριάδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: