Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ευαισθησία, συμπόνια και εξωτερίκευση 14/5/2012

Σελήνη στους Ιχθείς για σήμερα, αυξημένη διαίσθηση και δημιουργική φαντασία. Ανάγκη για πνευματικές αναζητήσεις, συμπόνια, προσαρμοστικότητα, ευαισθησία αλλά και τάση να παραπλανήσουμε ή να παραπλανηθούμε.

Θυσίες, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες ανθρώπων που υποφέρουν και ταυτόχρονα θυματοποίηση και απογοήτευση.

Η αντίθεση που θα σχηματιστεί με τον Άρη από την Παρθένο θα φέρει στην επιφάνεια κρυμμένα συναισθήματα κι έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις. Καταπιεσμένα συναισθήματα βρίσκουν διέξοδο αν και ο τρόπος που γίνεται αυτό δεν είναι ο πλέον ανώδυνος. Όσο περισσότερο καταπιεσμένοι είμαστε τόσο περισσότερη επιθετικότητα εκδηλώνουμε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις αλλά και στομαχικές διαταραχές κυρίως για εκείνους που έχουν ήδη ευαίσθητο στομάχι.

Στην πορεία η Σελήνη θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Ερμή από τον Ταύρο για να δοθούν λύσεις ή έστω να γίνουν συζητήσεις βασισμένες σ’ άλλη βάση, πιο ρεαλιστική. Εκλογικεύονται κάποια πράγματα μιας και συνδυάζεται η διαίσθηση με την αντίληψη κι έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για θέματα που μας ταλανίζουν.

Το εξάγωνο δε, της Σελήνης με τον Πλούτωνα δρα καταλυτικά ώστε να εμβαθύνουμε και ν’ ανακαλύψουμε πράγματα και συναισθήματα που δεν είχαμε αντιληφθεί. Ψυχική δύναμη κι αντοχή, σταθερά συναισθήματα, άσκηση εξουσίας που όμως λειτουργεί θεραπευτικά όταν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουμε ανθρώπους με ασταθή χαρακτήρα και συναισθήματα.

Τίνα Ζαχαριάδου


Δεν υπάρχουν σχόλια: