Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η χώρα μας θα σχηματίσει κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου;

Αγανακτισμένη και δυσαρεστημένη όπως όλοι οι συμπολίτες μας αλλά μ’ ένα επιπλέον ατού, αυτό της ωριαίας αστρολογίας, δεν άντεξα κι έθεσα το επίμαχο ερώτημα. «Η χώρα μας θα σχηματίσει κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου;» Απλή ερώτηση που δυστυχώς εμπεριέχει φοβίες, ανησυχία παράλληλα όμως περιέργεια. Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ας δούμε αναλυτικά τι έχει να μας πει το συγκεκριμένο ωριαίο και κατά πόσο μπορεί ν’ απαντηθεί η ερώτηση που έθεσα. Το ερώτημα τέθηκε στις 18/5/2012 στις 7.18’ μ.μ. στην Αθήνα.



Ο αστρολογικός χάρτης του ερωτήματος





Ποτέ μου δεν στάθηκα στους απαγορευτικούς κανόνες κι αυτό είναι γνωστό σ’ εκείνους που με διαβάζουν συστηματικά κι ευτυχώς δηλαδή γιατί θα ξεκινούσα προκατειλημμένη την ανάλυση αφού το πρώτο πράγμα που είδα ήταν πως το ερώτημα τέθηκε ημέρα Αφροδίτης και ώρα Δία. Ο Δίας κυβερνά την τριπλότητα της φωτιάς επομένως δεν έχουμε συμβατότητα μεταξύ πλανητικής ώρας του ωροσκόπο η τον κυβερνήτη του. Επιπλέον ο Δίας με τον Άρη που κυβερνά τον ωροσκόπο βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή αδυναμίας. Καθόλου θετική ένδειξη γιατί ο ένας πλανήτης δεν μπορεί να βοηθήσει τον άλλον.

Άλλο προειδοποιητικό κανόνα δεν βλέπω επομένως κρατάμε το παραπάνω και πάμε να δούμε τον ωροσκόπο και τον 1ο οίκο ο οποίος για κοσμικά ερωτήματα αντιπροσωπεύει μια χώρα, μια πόλη κτλ. Έτσι για το συγκεκριμένο ερώτημα ο ωροσκόπος δεν αντιπροσωπεύει εμένα αλλά τη χώρα μας. Ο ωροσκόπος βρίσκεται στις 14’ και 18’’ του Σκορπιού, θέλει δηλαδή σχεδόν μια μοίρα για να βγει από την καμένη ζώνη. Θεωρητικά η καμένη ζώνη επηρεάζει μόνο τη Σελήνη ωστόσο, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τον ωροσκόπο και πάντα του δίνω ιδιαίτερη σημασία όταν βρεθεί εκεί. Κάτι άλλο που με κάνει να υπολογίζω την συγκεκριμένη ένδειξη είναι πως η σχεδόν μια μοίρα που θέλει ο ωροσκόπος να φύγει από εκεί, θα μπορούσε να είναι ο ένας μήνας που έχουμε μπροστά μας μέχρι να γίνουν οι εκλογές που θεωρητικά θα μας δώσουν κυβέρνηση ή όχι.

Η χώρα είναι φανερό πως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχουν μεγάλοι φόβοι, ανησυχίες, ανάγκη του λαού να εξουσιάσει και να δείξει δύναμη κι υπεροχή βάζοντας το μαχαίρι βαθιά μέσα στην πληγή. Το σταθερό ζώδιο του Σκορπιού δείχνει πως η λύση του ερωτήματος δύσκολα θα δοθεί, εκείνο που πρέπει να γίνει είναι μια ριζική μεταμόρφωση και μετάλλαξη, η χώρα πρέπει να πιάσει καλά καλά τον πάτο της αβύσσου ώστε μελλοντικά να μπορέσει να αναδυθεί κι αναγεννηθεί.
Κυβερνήτης 1ου οίκου ο Άρης στο ζώδιο της Παρθένου και στον 10ο οίκο. Ετοιμοπόλεμη η Ελλάδα και οι Ελλαδίτες, έτοιμοι να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει και να πολεμήσουμε για χάρη της. Μεθοδευμένες και προσεγμένες κινήσεις θα γίνουν ως προς τον σχηματισμό της κυβέρνησης, η οποία ενδεχομένως να είναι ευμετάβλητη.

Ο Άρης βρίσκεται στην κυριαρχία και έξαρση του Ερμή, στην αδυναμία του Δία και την πτώση της Αφροδίτης. Στον χώρο της Παρθένου και του Ερμή ο λαός μας επιβάλλεται να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες χωρίς να χάσει το μέτρο, να είναι περισσότερο ελεγχόμενος, παραγωγικός και πειθαρχημένος. Ο Ερμής που είναι ο χορηγός του Άρη βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου στο ζώδιο αδυναμίας του Άρη, αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνδυαστούν οι ιδιότητες του Άρη, με του Ερμή και της Αφροδίτης. Ο Ερμής θα πιάσει με σύνοδο το Δία και θα του μεταφέρει το φως του Άρη ενεργοποιώντας το τρίγωνο που είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν.

Η Αφροδίτη βρίσκεται ανάδρομη στους Διδύμους και σ’ αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή. Επομένως αυτό που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός είναι να επιδιώξει να μάθει με περισσότερες λεπτομέρειες την στρατηγική των υποψηφίων κομμάτων και να επανεξετάσει τις προτάσεις τους χωρίς όμως να ξεχάσει το παρελθόν και τα οικονομικά αδιέξοδα που έφεραν τη χώρα στην τωρινή της κατάσταση (Ανάδρομη Αφροδίτη στον 8ο οίκο). Βρισκόμενος ο χορηγός του Άρη ο Ερμής στην αδυναμία του Άρη, δείχνει πως έχουμε εσωτερικές συγκρούσεις και πιέσεις, κατά κάποιο τρόπο είμαστε μπλοκαρισμένοι αφού η ψήφος μας αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να είναι ψήφος διαμαρτυρίας αλλά ψήφος εμπιστοσύνης ώστε να προχωρήσουμε σε σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτό θεωρητικά σημαίνει πως πέρα από την όποια ιδεολογία μας θα πρέπει να ψηφίσουμε σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν διαφορετικά για ακόμη μια φορά θα μείνουμε ακυβέρνητο καράβι σε μια εποχή όπου όλα είναι υπό κατάρρευση.

Όσο για την αμοιβαία υποδοχή αδυναμίας του Άρη με τον Δία (κυβερνήτη 2ου οίκου και 5ου ), τι άλλο θα μπορούσε να δείχνει μέσα στον 7ο και μάλιστα καμένος ο Δίας από Ήλιο, ευτυχώς σε αποκλίνουσα όψη. Έσοδα δεν υπάρχουν (Δίας 2ου οίκου) ώστε να βοηθηθεί ο λαός μας (Άρης), η χώρα αδυνατεί να βοηθήσει τον εαυτό της αφού τα χρήματα μια χαρά μας τα «έφαγαν» οι κυβερνώντες (Ήλιος) για να τα δώσουν στους ξένους και στα άλλα κράτη (7ος). Ένας άλλο που νομίζω πως θα συμβεί (παρατραβηγμένο βέβαια σενάριο) είναι οι διάσημοι και καλλιτέχνες (Δίας/5ος οίκου) που θα βάλουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές να μην πάρουν μεγάλο ποσοστό ψήφων.

Καθαρά εγκυκλοπαιδικά και για όσους ασχολούνται με τους εξωκρόνιους, ο Άρης ότι έχει κλείσει τρίγωνο με τον Πλούτωνα τον 2ο κυβερνήτη του Σκορπιού μέσα από τον 2ο οίκο. Κατά την γνώμη μου αυτό δείχνει την δύναμη και την επιρροή που άσκησε ο λαός με την ψήφο του στις προηγούμενες εκλογές εξαιτίας της έντονης δυσαρέσκειας του για τα οικονομικά μέτρα και το μνημόνιο.

Αφού εξετάσαμε τον Άρη πάμε να δούμε αν σχηματίζει καμία όψη. Ο Άρης σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον ωροσκόπο και τρίγωνο με τη Σελήνη. Το εξάγωνο σχηματίζεται πριν το τρίγωνο της Σελήνης αφού ο ωροσκόπος κάθε 4 λεπτά αλλάζει μοίρα και πιάνει γρήγορα τον Άρη μέσα από τον 10ο οίκο και βεβαίως αυτό είναι ένα θετικό σημάδι.

Το τρίγωνο Σελήνης/Άρη δίνει επίσης θετικότατη ένδειξη για το ωριαίο και τον σχηματισμό κυβέρνησης αφού η Σελήνη σημειοδοτεί το ίδιο το ερώτημα και την εξέλιξη του καθώς και το λαό. Βρίσκεται στις 3’ και 4’’ του Ταύρου και στην απόλυτη έξαρση της, στην κυριαρχία της Αφροδίτης και στην αδυναμία του Άρη. Τα αιτήματα της Σελήνης στον Ταύρο είναι η ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλεια, θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση που θα εργαστεί για εμάς ώστε να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο χαρίζοντας μας και πάλι αυτοδυναμία, εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση.

Το συγκεκριμένο τρίγωνο μεταξύ άλλων πιστεύω πως δείχνει την δραστηριοποίηση του κόσμου ως προς την έλευση του στα εκλογικά κέντρα μειώνοντας έτσι το ποσοστό αποχής. Βρισκόμενη στην αδυναμία του Άρη δείχνει ένα μπλοκάρισμα ως προς τη βοήθεια που μπορεί να δώσει στην χώρα (ουσιαστικά στον εαυτό της) που όμως λόγω καλής θέση (απόλυτη έξαρση) και σε τρίγωνο με Άρη, εκτιμώ πως σχηματίζει κυβέρνηση.

Όσο και να θέλω να κάνω τα στραβά μάτια, πως θα μπορούσα να μην δω ότι η πρώτη όψη που σχηματίζει η Σελήνη δεν είναι με τον Άρη αλλά το εξάγωνο με τον γωνιακό Ποσειδώνα από τον 4ο οίκο που σημειοδοτεί την τελική έκβαση, την αντιπολίτευση και τις δραστηριότητες της. Πρώτη φορά μου συμβαίνει να δω ωριαίο με όψη ακριβείας, στις 3’ και 4’’ η Σελήνη, στις 3΄ και 4’’ ο Ποσειδώνας κι αυτό το εκλαμβάνω ως ένα θετικό σημάδι ύστερα από τόσα ωριαία που έχω μελετήσει και που γενικά είμαι άνθρωπος που πιστεύει στις «συμπτώσεις» . Επίσης, πιστεύω πως καθαρά συναισθηματικά και ιδεολογικά οι ψηφοφόροι θα είναι περισσότερο κοντά στα κόμματα της αντιπολίτευσης παρά στις κυβέρνησης…..ας όψεται όμως η ακυβερνησία και το κακό μας χάλι.

Ακόμη κι αν παραβλέψω το τρίγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα που δεν είναι γωνιακός όπως μας διδάσκει η παραδοσιακή ωριαία, δεν βλέπω πώς θα μπορούσα να παραβλέψω την όψη ιδιομοιρίας με τον Ποσειδώνα από γωνιακό οίκο… έχουμε λοιπόν άλλη μια θετική ένδειξη ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης αφού αυτό είναι το ζητούμενο μας ενώ γενικότερα στην ωριαία οι όψεις ιδιομοιρίας θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές.

Οι επόμενες όψεις της Σελήνης είναι σύνοδοι με Ερμή και Δία οι οποίες δίνουν πάλι θετική ένδειξη, ωστόσο αργούν να σχηματιστούν κι αυτό με κάνει να υποθέτω πως αφού θα υπάρξει κυβέρνηση, για ένα χρονικό διάστημα ενδεχομένως να μην έχουμε ραγδαίες εξελίξεις ή να υπάρξει κάποια καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων ή ακόμη και στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Πάμε τώρα στο μεγάλο αίνιγμα του χάρτη τον Ήλιο που κυβερνά τον 10ο οίκο και σημειοδοτεί την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί και ταυτόχρονα τους κυβερνητικούς εκπροσώπους της χώρας. Βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου και της Αφροδίτης, στην έξαρση της Σελήνης, στην αδυναμία του Άρη και σε κενό πορείας, δεν σχηματίζει καμία όψη δηλαδή μέχρι να βγει από τον Ταύρο. Ο Ήλιος λοιπόν «οφείλει» να επαναδιαπραγματευτεί με πολύ διπλωματικό τρόπο τα οικονομικά θέματα (κυριαρχία ανάδρομης Αφροδίτης), έχει καταλάβει τη δύναμη του λαού (απόλυτη έξαρση Σελήνης) αλλά αδυνατεί να βοηθήσει τη χώρα του (αδυναμία του Άρη).

Έχουμε μια κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της να είναι προσκείμενοι στις ξένες δυνάμεις και συμμαχίες (7ος οίκος), οι οποίοι παρεούλα κατάφεραν να εξαφανίσουν, «κάψουν» τα οικονομικά του κράτος. ο Ήλιος τώρα βρίσκεται σε κενό πορείας, παραμένει αδρανής έως ότου αλλάξει ζώδιο, άρα δεν υπάρχει εξέλιξη. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως τελικά δεν σχηματίζεται κυβέρνηση ή απλά περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, μια κυβέρνηση δηλαδή που δεν είναι ικανή να εξασφαλίσει τη συντήρηση του λαού της κι είναι εξαρτημένη από την Ευρωζώνη και τα άλλα κράτη.
Όμως, μήπως πρέπει να δούμε όταν ο Ήλιος βρεθεί στο ζώδιο των Διδύμων αν θα σχηματίσει όψη με κάποιον πλανήτη, βρίσκεται πράγματι σε κενό πορείας; Ας πάμε λοιπόν σ’ ένα υποθετικό σενάριο και λέω υποθετικό διότι αλλάζοντας ζώδιο ο Ήλιος σχηματίζει όψη μόνο με τη Σελήνη αλλά αφότου αλλάξει κι εκείνη ζώδιο κάτι που θεωρητικά δεν ισχύει αφού για να πιαστεί η όψη θα πρέπει ο ένας πλανήτης (η Σελήνη) να βρίσκεται ήδη εκεί.

Ουσιαστικά μιλάμε για την έκλειψη της 21ης Μαΐου. Τα αιτήματα εδώ και πάλι σχετίζονται με την επικοινωνία και την διαπραγμάτευση αλλά και τα τεράστια διλήμματα που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Η Σελήνη αν και καμένη έρχεται σε επαφή με το ζητούμενο που είναι η κυβέρνηση (σύμφωνα με τους κανόνες, όταν το ζητούμενο (Ήλιος) σχηματίζει σύνοδο με τον κύριο σημειοδότη του ερωτήματος (Σελήνη) δεν θεωρείται αρνητικό), μια κυβέρνηση όμως αρκετά ασταθής, ευμετάβλητη, διπλή, ευέλικτη, εύστροφη και πονηρή. Ενώ τα φώτα στο ζώδιο των Διδύμων ξεκάθαρα δείχνουν σύμπραξη με παραπάνω από ένα κόμμα για να μπορέσει η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ας δούμε λίγο και τον 4ο οίκο που σημειοδοτεί την τελική έκβαση. Κυβερνήτης 4ου ο Κρόνος στον Ζυγό σε έξαρση, ανάδρομος και στον οίκο της χαράς του, σε εξάγωνο με το Μεσουράνημα. Νομίζω πως αστρολογικά με τη μέθοδο της ωριαίας τουλάχιστον δεν αμφισβητείται ο σχηματισμός κυβέρνησης και μάλιστα με δεξιό, συντηρητικό κόμμα που επιστρέφει στην εξουσία.

Συγκυβερνήτης 4ου οίκου ο Ουρανός στο ζώδιο του Κριού και του Άρη (κυβερνήτης 1ου), στον 5ο οίκο (εξέχοντα μέλη κτλ.) στην έξαρση του Ήλιου (κυβερνήτης 10ου) και στην αδυναμία του Κρόνου όπου εκεί θα μπορούσε να δείξει κάποιου είδους ανατροπές στα αποτελέσματα σε σχέση με κάποιο δεξιό/συντηρητικό κόμμα που εξουσιάζει ο Κρόνος. Σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα δείχνει δυσκολίες, βαθιές μεταμορφώσεις κι ανατροπές στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς επίσης, δωροδοκίες και μεθοδευμένη εξαπάτηση ως προς το τέλος της υπόθεσης που μας απασχολεί.
Κι επειδή η λύση πολλές φορές δίνεται από το σύνολο του χάρτη τείνω να πιστεύω πως πραγματικά το κενό πορείας του Ήλιου περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί κι όχι μια αρνητική απάντηση, γι αυτό ας δούμε κάποια άλλα δευτερεύοντα στοιχεία.

Θετικό λοιπόν είναι επίσης πως ο Ήλιος έχει δορυφόρους τον Δία και τον Ερμή οι οποίοι ανατέλλουν πριν από αυτόν και μας «ενημερώνουν» πως ο Ήλιος θα «καταφτάσει», ως εκ τούτου και η κυβέρνηση. Άλλη θετική ένδειξη είναι ο Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο οποίος προσθέτει θετική πινελιά σ΄ ολόκληρο το χάρτη, αλλά και η αντισκιά της Σελήνης η οποία βρίσκεται στις 26’ και 54’’ του Λέοντα και θα σχηματίσει όψη συνόδου με τον Μεσουράνημα.
Όπως και να ‘χει, απ’ όποια οπτική γωνία κι αν το δω για το συγκεκριμένο ωριαίο καταλήγω στο συμπέρασμα πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση με προβλήματα μεν, κυβέρνηση δε και ο Θεός βοηθός.



Με τα "μάτια" των Sabians...


Στην παραπάνω ανάλυση έρχεται να προστεθεί η επίσης θετική απάντηση του Δημήτρη Αντωνιάδη (Αtrapos), ο οποίος μας δίνει τα φώτα του αναφορικά με τα Sabian Symbols.
Το σύμβολο για τον Ωροσκόπο (15η μοίρα του Σκορπιού) είναι
«Παιδιά παίζουν γύρω από πέντε λόφους από άμμο»
και του Μεσουρανήματος (23η μοίρα του Λέοντα) είναι
«Καβαλάρης χωρίς σέλα».

Βλέπουμε και στα δυο μια ρευστή και ασταθή κατάσταση αφού οι λόφοι με την άμμο διαλύονται εύκολα κι ένα άγριο άλογο δεν δίνει καμιά σιγουριά για σταθερότητα. Ωστόσο στον Ωροσκόπο, που είναι ο λαός, υπάρχει μια χαλαρότητα, ίσως αφέλεια αλλά και το δυναμικό για δημιουργία αφού ο αριθμός 5 δείχνει την ολοκλήρωση του ανθρώπου (οι 5 αισθήσεις, πεντάλφα κλπ.). Στο Μεσουράνημα όμως, που είναι η κυβέρνηση, υπάρχει η αποφασιστικότητα να δαμαστούν τα ένστικτα και να τεθούν στην υπηρεσία μιας ανώτερης δύναμης.

Παραδοσιακός κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι ο Άρης (10η μοίρα της Παρθένου) με σύμβολο
«Δύο κεφάλια κοιτάζουν πέρα και πάνω από τις σκιές» και
κυβερνήτης του Μεσουρανήματος είναι ο Λέοντας (29η μοίρα του Ταύρου) με σύμβολο
«Δύο τσαγκάρηδες δουλεύουν σ’ ένα τραπέζι».

Και στα δύο σύμβολα των κυβερνητών βλέπουμε δύο μορφές. Είναι μια ένδειξη ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. Για τον Ωροσκόπο (τον λαό) το ζητούμενο είναι να συντεθούν οι διαφορετικές οπτικές και να ξεδιαλύνει το ομιχλώδες τοπίο που υπάρχει σήμερα. Για την κυβέρνηση, το ζητούμενο είναι να στρωθούν και να δουλέψουν. Οι τσαγκάρηδες φτιάχνουν παπούτσια που βοηθάνε τους ανθρώπους να σταθούν στα πόδια τους και να περπατήσουν. Φαίνεται ότι η καινούργια κυβέρνηση θα έχει πολλή δουλειά μπροστά της, όχι ιδιαίτερα ευχάριστη. Για την ακρίβεια καθόλου ευχάριστη. Αλλά φαίνεται να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια για να σταθεί ο κόσμος στα πόδια του.
 http://www.myhoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: