Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σελήνη στον Υδροχόο

Σελήνη στον Υδροχόο και σήμερα, σε τρίγωνο με Κρόνο. Σελήνη το συναίσθημα, στον Υδροχόο, το ζώδιο της φιλίας, της επανάστασης και της αυθεντικότητας.
Μια Σελήνη που την ξέρω καλά, γιατί την έχω και μ’ αυτή πορεύομαι, νοιώθω τον κόσμο κι ανταποκρίνομαι σ’ αυτόν.

Όσοι από σας την έχετε, φαντάζομαι θα νοιώθετε κι εσείς πως η φιλία είναι πολύτιμο αγαθό, ίσως και το ιδανικότερο που τροφοδοτεί κι εμπλουτίζει την ψυχή σας. Φαντάζομαι επίσης, πως ίσως έχετε απογοητευτεί και προδοθεί, ανακαλύπτοντας συχνά, πως για πολλούς άλλους δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Γι αυτό άλλωστε θεωρείται και ουτοπική Σελήνη. Κάτι που φυσικά έχει συμβεί και σε μένα κι όχι μόνο γιατί επιπλέον αυτή μου η Σελήνη τετραγωνίζεται από Δία/Ποσειδώνα κι απογοητεύεται λόγω υπέρ/εξιδανίκευσης, αλλά γιατί έτσι είναι η ζωή. Ο καθένας μας την βλέπει μέσα από το δικό του διαφορετικό πρίσμα αντίληψης.


Στο σήμερα που αυτή Σελήνη χρωματίζεται από το Κρόνο και της διαθέτει το ψύχραιμο ρεαλιστικό του φίλτρο, χωρίς τον κίνδυνο ουτοπικής της απογείωσης , νοιώθω την ανάγκη να μοιραστώ με όλους εσάς τους φίλους (κι ας μην είμαστε οι περισσότεροι φίλοι με την τυπική αλλά μόνο με μια ουτοπική έννοια του όρου,) την χαρά μου γιατί υπάρχετε, σ’ αυτόν τον χώρο, κάνοντας τον δικό μου κόσμο, πιο ενδιαφέροντα, πολύχρωμο κι ευχάριστο, μέσα απ’ τα όνειρά σας, τις απόψεις σας, τις γνώσεις σας, την εμπειρία, σας, την σοφία ή και την βλακεία σας, τον πεσιμισμό, ή την αισιοδοξία σας, τον αυθορμητισμό, ή την σκοπιμότητά σας, την καλή προαίρεση ή την μνησικακία σας, την αθωότητα ή την ενοχή σας, τις αγάπες και τα πάθη σας, την δουλειά σας, την μουσική σας, την αλήθεια ή και το παραμύθι σας, τους φόβους, τις ανησυχίες σας, τους νταλκάδες ή τ αστεία σας, όλα όσα μοιράζεστε ενδιαφέροντα ή και βαρετά σας, … την ομορφιά σας!


Την ομορφιά ενός κόσμου που γυρίζει κι εγώ μαζί του, μέσα και έξω από αυτόν, κομμάτι του πολύχρωμου ψηφιδωτού του!
 

Να ‘στε καλά φίλοι!

Εβίτα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: