Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Λέων το ζώδιο του μήνα


Είναι εξωστρεφής, εκδηλωτικός, γενναιόδωρος και υπερήφανος. Ως βασιλιάς της ζούγκλας έτσι και στη ζωή του θέλει να διατηρεί την κυριαρχία του γίνοντας πολλές φορές εξουσιαστικός.
Οι ηγετικές του ικανότητες τον καθιστούν εύκολα αρχηγό στις επαφές του ενώ απολαμβάνει στο έπακρο τις φιλοφρονήσεις, τα ζήτω και τα μπράβο. Ο υπερβολικός εγωισμός του αλλά και η ματαιόδοξη στάση ζωής που κρατά τον κάνουν σνομπ.

Αγαπά την πολυτέλεια και τη χλιδή και οτιδήποτε του χαρίζει κύρος και εξουσία. Ο Λέων συμβολίζει τη δημιουργική έκφραση κι ως εκ τούτου   σχετίζεται με το έρωτα και τα παιδιά. Άλλωστε η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους –πολύ περισσότερο η δική του- είναι η απόδειξη πως υπήρξε και θα υπάρχει μέσω των παιδιών του αιώνια. Αγαπά τα παιδιά και κατά βάθος λειτουργεί κι ο ίδιος σαν μικρό παιδί αφού οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή του έχει την τάση να το μεγιστοποιεί και παράλληλα να το δραματοποιεί. Το θέατρο σε όλες τις μορφές είναι από τις μεγαλύτερες του αδυναμίες αφού του δίνει διπλή ικανοποίηση. Από τη μια του χαρίζει την ευκαιρία να παίξει κάποιο ρόλο κι από την άλλη, τον φέρνει στο επίκεντρο και στα φώτα  της διασημότητας.

Είναι σταθερός και αμετακίνητος στις απόψεις του κι από πολλούς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως θερμοκέφαλος. Στις σχέσεις του είναι πολύ ερωτικός, φλογερός, κτητικός και ζηλιάρης αποφεύγοντας να το δείχνει αφού δεν είναι σε θέση να δεχτεί κανενός είδους "ταπείνωσης", δείχνοντας λαϊκίστικες, μικροαστικές συμπεριφορές. Απαιτεί αφοσίωση αλλά και εκδηλώσεις λατρείας από το σύντροφό του. Από επαγγέλματα του ταιριάζει αδιαμφησβήτα αυτό της ηθοποιίας, ωστόσο, ένας Λέων μπορεί να γίνει εξαιρετικός δάσκαλος ή αθλητής. Οτιδήποτε σχετίζεται με το χρυσό και τα κοσμήματα είναι της αρεσκείας του καθώς και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ψυχαγωγία, τα κέντρα διασκέδασης κτλ. 

 Τίνα Ζαχαριάδου


Δεν υπάρχουν σχόλια: