Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Παρθένος το ζώδιο του μήνα 22/8 έως 22/9



Στις 22/8 και 8΄07¨μμ ο Ήλιος αφήνει το ζώδιο του Λέοντα για περάσει στο ζώδιο της Παρθένου. Η Παρθένος είναι ζώδιο γήινο, μεταβλητό και εποχιολογικά σημειοδοτεί την περίοδο που η φύση μεταβάλλεται για να υποδεχτεί το φθινόπωρο, το οποίο έρχεται με το ζώδιο του Ζυγού, για να σταθεροποιηθεί με το ζώδιο του Σκορπιού.
Κυβερνήτης της Παρθένου ο αεικίνητος και διανοούμενος Ερμής ο όποιος στις 15 μοίρες του ζωδίου έχει την απόλυτη έξαρση του, στο ίδιο ζώδιο έχει αδυναμία ο Ποσειδώνας (παραδοσιακά και ο Δίας) και πτώση η Αφροδίτη. Η 17η μοίρα της Παρθένου θεωρείται κρίσιμη μοίρα παρορμητικών ενώ στην 21η μοίρα βρίσκεται ο απλανής Denebola, στην 23η ο Coma Berenices και στις 26 ο Labrum ή αλλιώς το Χρυσό Δισκοπότηρο.

Με την Παρθένο συνδέεται η θεά Εστία ή αιώνια πιστή αδερφή του Δία και η Δήμητρα η θεά της Γεωργίας. Ο μύθος λέει πως όταν ο Πλούτωνας έκλεψε την κόρη της Δήμητρας την Περσεφόνης, η γη υπό τις προσταγές της θεάς δεν καρποφόρησε έως ότου μεσολαβήσει ο Δίας. Τότε αποφασίστηκε η Περσεφόνη να μένει 6 μήνες στη γη με τη μητέρα της και 6 μήνες στον κάτω κόσμο με το σύζυγό της. Την περίοδο που βρίσκεται με τη μητέρα της ανθίζει ολόκληρη η πλάση (άνοιξη/καλοκαίρι), αντίθετα όταν βρίσκεται με το σύζυγό της νεκρώνεται (φθινόπωρο/χειμώνα).

Γενικότερα το 6ο ζωδίο του ζωδιακού κύκλου σχετίζεται με την προσφορά, την εργασία, την υγεία, την οργάνωση, την ταπεινότητα, την αγνότητα και το θερισμό. Η Παρθένος είναι έξυπνη, ορθολογίστρια, λεπτομερής, αναλυτική, μεθοδική, παραγωγική, ευπροσάρμοστη και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, εξετάζει τόσες πολλές λεπτομέρειες που στο τέλος κουράζει και κουράζεται η ίδια.

Βασικό της αίτημα η κάλυψη κυρίως των πρακτικών της αναγκών με αποτέλεσμα να εμφανίζεται περισσότερο ρηχή ή πεζή απ’ ότι θα έπρεπε. Έχουμε μάθει να συνδυάζουμε την Παρθένο με όλα όσα μας απορροφούν καθημερινά και ενίοτε στον αστρολογικό χώρο να την υποτιμούμε. Πράγματι οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με τις πρακτικές μας ανάγκες δεν μας παραπέμπουν σε κάτι δημιουργικό ή κάτι μαγικά ωραίο, αλίμονο όμως αν δεν υπήρχε η Παρθένος να μας υπενθυμίζει πως για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής θα πρέπει από πίσω να υπάρχει «κάποιος» για τις αγγαρείες μας.

Είναι εργατική, ωφελιμίστρια, εξυπηρετική, εσωστρεφής, κλειστή σαν στρείδι, ανασφαλής γι αυτό προτιμά να εκλογικεύει τα συναισθήματα της, παρά να αφήνεται έρμαιο σ' αυτά, με αποτέλεσμα να δείχνει ψυχρή. Το χιούμορ της είναι μάλλον σαρκαστικό, επικριτικό κι αυστηρό γιατί έχει την τάση να αναγνωρίζει όλες τις ατέλειες και τα λάθη των άλλων ενώ ταυτόχρονα υποτιμά τον εαυτό της κατατάσσοντας τον «στα παιδιά ενός κατώτερου θεού». Σπάνια θα θελήσει να ηγηθεί ή να πάρει πρωτοβουλίες ενώ είναι εφευρετική και ικανή να δώσει λύσεις εκεί που άλλοι αποτυγχάνουν.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά της είναι η μίζερη διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει τη ζωή, η μανία για την τάξη και την καθαριότητα που αγγίζει τα όρια της υστερίας. Όλα περνούν από το μικροσκόπιο της, ακόμη και ο πιο μικρός κόκκος άμμου ο οποίος το πιθανότερο είναι να της «προκαλέσει» δεκάδες μικρόβια ή μολύνσεις αν τον δαιμονοποιήσει….

Ανατομικά συνδέεται με την κοιλιακή χώρα και τα έντερα γι αυτό πολλοί Παρθένοι με προσβαλλόμενο Ήλιο ή πολλούς πλανήτες στην παρθένο, παρουσιάζουν συχνά γαστρεντερολογικές διαταραχές οι οποίες σχετίζονται περισσότερο με ψυχοσωματικές και όχι παθολογικές αιτίες , ενώ εξαιτίας του μόνιμου τους άγχους για όλους και για όλα, εμφανίζουν ευαίσθητο νευρικό σύστημα.

Μπαίνοντας ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου στις 8΄07¨μμ το πρώτο που παρατηρούμε στον χάρτη της ώρας εισόδου είναι πως ο ωροσκόπος είναι στις 0΄53¨των Ιχθύων, σε τέλεια αντίθεση με τον Ήλιο και φυσικά με τον Ποσειδώνα να «βγάζει» μάτι επάνω στον ωροσκόπο. Αντικρουόμενες τάσεις για τον επερχόμενο αστρολογικό μήνα με τα αιτήματα της Παρθένου για εργασία να έρχονται σε αντίθεση με την τάση μας να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω κι αν είναι δυνατόν οι μέρες αδείας μας να ξεχειλώσουν λίγο περισσότερο.

Είναι η περίοδος που θα πρέπει, να διευθετήσουμε τα ωράρια μας, τις συνεργασίες μας, τις βάρδιες μας, να βγούμε στο κυνήγι εύρεσης εργασίας κτλ. για να μπει το νερό στο αυλάκι για την επόμενη σεζόν και βεβαίως, σχολεία, φροντιστήρια ξανά στο προσκήνιο.  Όλη αυτή η διαδικασία μας βρίσκει με μια γλυκιά ποσειδώνια μελαγχολία και με  κινήσεις εντελώς αποσυντονισμένες. Ωστόσο, ο Ερμής κυβερνήτης της Παρθένου βρίσκεται στον Λέοντα και σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ήλιο γεγονός που δείχνει πως για αρκετούς ακόμη οι διακοπές συνεχίζονται και συνδυάζονται ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές και καθημερινές υποχρεώσεις.

Μην βιαστείτε λοιπόν να καταθέσετε τα όπλα και να πείτε καλό χειμώνα, άλλωστε θα σας δοθεί η ευκαιρία ν’ αποχαιρετίσετε το καλοκαίρι στις 31 του μήνα που θα έχουμε την 2η Πανσέληνο του Αυγούστου, μια σπάνια Πανσέληνο που αποκαλείται μπλε και που θα την εξετάσουμε λεπτομερώς, στην ώρα της.

Χρόνια Πολλά στους Παρθένους!



Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: