Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σελήνη στον Σκορπιό 17-10-12


Η θεά της νύχτας εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού. Η Σελήνη, καθρέφτης της ψυχής μας στο χώρο του Σκορπιού έρχεται σε επαφή με τα πιο βαθιά συναισθήματα, εκείνα που θέλει να κρύψει γιατί  είναι δύσκολο να μπορέσει να αντιμετωπίσει.
Ερχόμενη σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό της αισθάνεται άβολα, δυσανασχετεί βλέποντας πως είναι ικανή να νιώσει ακραία συναισθήματα τα οποία θα τη βάλουν στη διαδικασία να ρισκάρει την επιθυμητή ασφάλεια που αποζητά για να νιώθει καλά. Γίνεται περισσότερο επιφυλακτική, καχύποπτη, εσωστρεφής, διαισθάνεται τον κίνδυνο και έχει αυξημένη διαίσθηση.

Νιώθει έντονα τον πόνο των άλλων και δύναται να διεισδύσει στην ψυχή τους βγάζοντας στην επιφάνεια τις πιο ενδόμυχες σκέψεις και συναισθήματα τους. Απώτερος σκοπός της είναι ο έλεγχος των συναισθημάτων και η ανάγκη της να χειραγωγεί με υπερβολικό πείσμα και εμμονή. Στο ζώδιο του Σκορπιού βρίσκεται στην κυβερνησία του Πλούτωνα ενώ ο διελαύνων Πλούτωνας από τον Αιγόκερω βρίσκεται στο ζώδιο που εκείνη έχει την αδυναμία της κι ως εκ τούτου νιώθει περιορισμένη , ανασφαλής αλλά ταυτόχρονα σκληρή και ανθεκτική. 
Έτσι, οι επιρροές της ημέρας ενέχουν, τάσεις κτητικότητας, σκηνές ζηλοτυπίας , παρασκήνιο, δυνατά συναισθήματα και πάθη που οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές. Η ερωτική επαφή, ο πόθος και το πάθος σχετίζονται με τα συναισθήματα μας και όχι με τη ζωώδη έκφραση της σεξουαλικής ενέργειας ως εκτόνωση. Η σύνοδος της Σελήνης με τον Ερμή αυξάνει ακόμη περισσότερο τη διαίσθηση και τη διάθεση για συζητήσεις και ενδοσκόπηση των πολύ βαθιών μας αναγκών. Μυστικιστική διάθεση γενικότερα, ανάγκη για ανταλλαγή σκέψεων και πληροφοριών για σημαντικά θέματα που σχετίζονται, είτε με τα αισθηματικά είτε με τα οικονομικά και όλα όσα μοιραζόμαστε με τους άλλους γύρω μας.

Αυτές οι τάσεις αυξάνονται με το εξάγωνο Σελήνης/Ερμή με την Αφροδίτη στην Παρθένο ενώ η μεταξύ τους σύνδεση δίνει περισσότερο ωφελιμιστικό χαρακτήρα στις σχέσεις. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία για εξέταση και σύναψη συμβολαίων συνεργασίας που ενδέχεται να φέρουν οικονομικά οφέλη. Αν είστε λάτρεις του προικοσύμφωνου δεν έχετε παρά να ζητήσετε κατιτίς παραπάνω και με τη βοήθεια των άστρων να το κερδίσετε. Όπως και να ‘χει η ημέρα προσφέρεται για να εκφράσετε τα συναισθήματα σας κυρίως όσοι έχετε τη διάθεση να μοιραστείτε τον εαυτό σας έστω κι αν πρόκειται να το κάνετε με απόλυτο τρόπο. Ωστόσο, σκηνές ζηλοτυπίας , απείρου κάλλους ας τις αποφύγετε εκτός κι αν σκοπεύετε να εκτονώσετε την κατάσταση μέσω της ερωτικής οδού. Ευγένεια στον λόγο και στην έκφραση γενικότερα με αρκετή δόση μυστηρίου στα λεγόμενα μας.

H σύνοδος της Σελήνης με τον Βόρειο Δεσμό και η αντίθεση της με τον νότιο μας καλεί να αφήσουμε πίσω μας τον ατομισμό, τις ρεαλιστικές πρακτικές εφαρμογές που στερούνται συναισθήματος και μας φέρνει σε επαφή με δύσκολα γεγονότα που ενδεχομένως σχετίζονται με την μητέρα και τα παιδικά μας χρόνια. Ενδεχόμενη γνωριμία ή επαφή με μια γυναίκα, θα παίξει καθοριστικό ρόλο κάποια στιγμή στη ζωή μας. Έντονη θα είναι οι επιρροή της Σελήνης περισσότερο για τα ζώδια της γης και του νερού αλλά και για τα ζώδια του σταθερού σταυρού Ταύρους/Λέοντες/Σκορπιούς/Υδροχόους.

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: