Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού, στις 29 Οκτωβρίου

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα Ελλάδος 9΄48 μμ. έχουμε βραδιά πανσελήνου στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού. Πραγματοποιείται στις 6ο 48' μοίρες του Ταύρου και επηρεάζει εντονότερα τους γεννημένους του πρώτου δεκαημέρου των σταθερών ζωδίων.
Ο άξονας Ταύρου/ Σκορπιού σχετίζεται άμεσα με τα χρήματα και τα υλικά αγαθά, το σύστημα αξιών μας καθώς και όσα μοιραζόμαστε με τους άλλους. Η συγκεκριμένη πανσέληνος σημειοδοτεί την περίοδο που θα πρέπει να αξιολογήσουμε τις ατομικές και κοινές επιθυμίες, οικονομικές και μη. Η ικανότητα του Ταύρου να βγάζει κέρδος σε συνδυασμό με τη διαισθητική αντίληψη του Σκορπιού μπορεί να οδηγήσει σε επενδύσεις που θα φέρουν αύξηση κερδών, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο αρκεί να συνεργαστούν να βρεθεί η χρυσή τομή.




Κατάσταση που διαφαίνεται και από την οικοθεσία του χάρτη της πανσελήνου. Ο Ήλιος στον Σκορπιό στον 5ο οίκο και η Σελήνη στον Ταύρο και στον 11ο οίκο. Μιλάμε δηλαδή για ένα «πάντρεμα» προσωπικών αναγκών/επιλογών με συλλογικών και πως αυτές θα καταφέρουμε να τις εξισορροπήσουμε όταν βασιλεύει ο ατομισμός στη φάση που πρέπει να γίνει καταμερισμός. Στο χείλος του γκρεμού που έχουμε φτάσει σαφέστατα θα πρέπει να προσδιορίσουμε και να εκτιμήσουμε όσα έχουμε ή θέλουμε να αποκτήσουμε, το σημαντικό όμως είναι να κατανοήσουμε ότι όλο αυτό πρέπει να γίνει με σκοπό να διευκολυνθεί γενικότερα το κοινωνικό σύνολο ώστε να υλοποιηθούν μακροπρόθεσμα κάποιοι στόχοι. Θα υπάρχει η τάση να χρησιμοποιήσουμε κοινούς πόρους για την προσωπική μας σταθερότητα και καλοπέραση όμως αυτό μας φέρνει αντιμέτωπους με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας.

Σε ένα επίπεδο περισσότερο προσωπικό θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σαφώς στα οικονομικά μας αλλά και σε ανθρώπους που μαζί τους μοιραζόμαστε τη ζωή μας και τα πολύ βαθιά μας συναισθήματα. H πανσέληνος σε δύσκολη όψη με τον Κρόνο βοηθά στις εκτιμήσεις, περιορίζει την αυτοέκφραση, τις συναισθηματικές εξάρσεις αποφεύγοντας κατά κάποιο τρόπο τις έντονες αντιπαραθέσεις καθώς περισσότερο τεστάρει παρά δρα. Περιορίζεται σ’ ένα αρκετά σημαντικό βαθμό η διάθεση για διασκέδαση και κοινωνικότητα. Τα χρήματα για τέτοιου είδους «πολυτέλειες» δεν υπάρχουν. Είναι περίοδος που πρέπει να εκτιμήσουμε με διαφορετικά κριτήρια πλέον το είδος της διασκέδασης που μας καλύπτει και τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε κι ερωτευόμαστε …. «δύσκολος καιρός για πρίγκιπες» κι αυτό μπορούμε εύκολα να το διαπιστώσουμε κι από άλλη ένδειξη του χάρτη.

Ο Ερμής στον Τοξότη στον 5ο οίκο της πανσελήνου σε τετράγωνο με Ποσειδώνα και τρίγωνο με Ουρανό ενδέχεται να φέρει, κυρίως στα ζώδια της φωτιάς και του αέρα, νέες ερωτικές γνωριμίες ουρανοκατέβατες, που εύκολα πουλούν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε ότι ακούμε και μαθαίνουμε αποφεύγοντας την λήψη σημαντικών αποφάσεων. Αντίθετα, η κρόνια επιρροή που συνήθως φοβόμαστε μας φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που αποπνέουν σεβασμό, σιγουριά, λιγότερο εκδηλωτικούς και που ακόμη κι αν δεν θέλουμε να δούμε πως πραγματικά είναι, δεν βλέπω πως μπορούμε να το αποφύγουμε. Εκεί αξίζει να στραφεί το ενδιαφέρον μας ωστόσο, «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα».

Γενικότερα, επιβάλλεται να διευθετήσουμε εκκρεμότητες μας (κάρτες, δάνεια, κληρονομικά κτλ.) και να τακτοποιήσουμε οφειλές κάνοντας ίσως νέους διακανονισμούς. Αν μας δοθεί η ευκαιρία να εξοφλήσουμε κάποια από τα χρέη μας, ακόμη κι αν πιεστούμε, ας μην αφήσουμε την ανασφάλεια και τους δισταγμούς να μας εμποδίσουν. Ρίσκα και επενδύσεις δεν ενδείκνυνται σε καμία περίπτωση, μπορούμε όμως να εξετάσουμε με ρεαλιστικά κριτήρια περιπτώσεις και συναλλαγές που μακροπρόθεσμα θα μας ωφελήσουν. Η εμπλοκή του Πλούτωνα δρα καταλυτικά γιατί παρέα με τον Κρόνο δίνουν τεράστια αποθέματα δύναμης ώστε να καταφέρουμε ν’ αντεπεξέλθουμε ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Επιπλέον Κρόνος/Πλούτωνας είναι αυτοί που χρειάζονται στην περίπτωση που επιθυμούμε να δώσουμε οριστικό τέλος σε προβλήματα και καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν. Είναι τα θεμέλια, οι στύλοι που χρειαζόμαστε ώστε να μην καταρρεύσει το οικοδόμημά μας και παράλληλα, είναι εκείνοι που θα βοηθήσουν στην αξιολόγηση και κατανόηση των πραγματικών μας αναγκών και συναισθημάτων ψάχνοντας για την βαθύτερη γνώση της αλήθειας.

Φέρνουν σκληρότητα κι αποστασιοποίηση ωστόσο, τριγωνίζοντας ο Ποσειδώνας τον Ήλιο/Κρόνο (η ποσειδώνια επιρροή έμμεσα αγγίζει την πανσέληνο) τους τροφοδοτεί με ευαισθησία και ιδεαλισμό, τόσο όσο χρειάζεται για να μην γίνουν ψυχροί εκτελεστές. Δεν θα μιλήσω για απώλειες χρημάτων ή για αύξηση εισοδημάτων διότι αυτό σχετίζεται άμεσα με τα κομμάτια εκείνα του ωροσκοπίου μας που ενεργοποιούνται αλλά και με τον τρόπο που μας επηρέασε η τελευταία νέα σελήνη του Οκτωβρίου. Τώρα κορυφώνονται τα γεγονότα κι εμείς καλούμαστε να δούμε κατάματα τις εξελίξεις και να τις αντιμετωπίσουμε.

Με δεδομένο πως η νέα σελήνη έγινε σε Κριό/Ζυγό και στον άξονα των διαπροσωπικών σχέσεων πιστεύω πως αυτή η πανσέληνος θα μας δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των ερωτικών σχέσεων και συνεργασιών που ξεκίνησαν τότε ή μπήκαν σε νέες βάσεις, καθώς και το κέρδος που θα υπάρξει σε επίπεδο συναισθηματικό/οικονομικό. Το Ταυ Τετράγωνο που σχηματίζεται μεταξύ Αφροδίτης/Ουρανού/Πλούτωνα φέρνει εντάσεις στα θέματα των σχέσεων-συνεργασιών διότι απαιτεί βαθιά κατανόηση των επιλογών και προτιμήσεων μας, αλλαγές και νέα ξεκινήματα που ενδεχομένως αμφιταλαντευόμαστε να κάνουμε. Δυσκολευόμαστε να αφήσουμε πίσω μας οικεία και γνώριμα μονοπάτια που προσφέρουν ασφάλεια σε αντιδιαστολή με εκείνα που δεν υπόσχονται τίποτα περισσότερο από δυσκολίες, ανανεωτικές αλλαγές απροσδιορίστου χαρακτήρα με αποτέλεσμα κάποιες συγκρούσεις να είναι αναπόφευκτες. Εξάρσεις ζήλειας, κτητικότητας, τάσεις εξάρτησης αλλά και απεξάρτησης και μια μάλλον υποτονική διάθεση για συμβιβασμούς που εκ των πραγμάτων, αναγκαζόμαστε να διαχειριστούμε.

Η αντίθεση του Άρη με τον Δία δείχνει επιπόλαιη και ανεξέλεγκτη δράση. Η όψη αντίθεσης κρούει τον κώδωνα ώστε να αποφύγουμε βιαστικές, επιπόλαιες, παρορμητικές ενέργειες. Κύριο σύμπτωμα της αντίθεσης η σπάταλη δυνάμεων χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Παρατυπίες και υπερβολές δεν θα λείψουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Στην προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν με φανατισμό τις πεποιθήσεις τους, η παραφιλολογία και η υπερβολή θα έχουν την τιμητική τους κι ως εκ τούτου η συνειδητότητα πηγαίνει περίπατο.

Με την ευκαιρία της πανσελήνου σε Ταύρο/Σκορπιό και την αρκετά σημαντική της εμπλοκή με Κρόνο/Πλούτωνα θα ήθελα να πω, πως την κρονιο/ουράνια επιρροή αντίστοιχα από Σκορπιό/Πλούτωνα, ομοίως και την αμοιβαία υποδοχή των πλανητών τις θεωρώ άκρως απαραίτητες κι ενδυναμωτικές. Αφενός περιγράφουν τις δυσκολίες της εποχής που διανύουμε, αφετέρου σκιαγραφούν την απληστία, τη διαφθορά, τη δολιότητα που κυριαρχούν στη σάπια κοινωνία μας και που επιβάλλεται αρχικά να περιοριστούν κι εν συνεχεία να εξαλειφθούν. Όλοι έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής εκείνο όμως πιστεύω που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όσοι ασχολούμαστε με την αστρολογία είναι πως κάθε φορά που συμβαίνει ένα σημαντικό πλανητικό γεγονός, είναι για να μας δώσει το έναυσμα να αντιληφθούμε και να κινητοποιηθούμε και όχι για να βασανιστούμε.

Η κρονιο/πλουτώνια επιρροή είναι η κινητήριος δύναμη που χρειάζεται για να μεταλλαχτεί μια κοινωνία και να υπάρξει ατομική και συλλογική ωρίμανση. Όλα αυτά δεν γίνονται από την μια ημέρα στην άλλη γι αυτό συμβαίνουν τα διάφορα πλανητικά φαινόμενα ώστε να μας δίνονται τα κατάλληλα ερεθίσματα σταδιακά. Αυτό θα κάνει κι αυτή η πανσέληνος, θα μας δώσει το ερέθισμα να εξετάσουμε επί της ουσίας τις υλιστικές και συναισθηματικές μας διαθέσεις κι εξαρτήσεις ώστε να θέσουμε μακροπρόθεσμους στόχους περισσότερο οριοθετημένους, ρεαλιστικούς που θα φέρουν την επιθυμητή μακροημέρευση. Κι ενώ μια νέα σελήνη ή μια πανσέληνος επηρεάζει κάποιες ημέρες και όχι μεγάλες περιόδους, οι μοίρες που αυτές συμβαίνουν ενεργοποιούνται από τις διελεύσεις των πλανητών. Όταν αυτό συμβαίνει, ανακινούνται παρόμοια θέματα τα οποία ξαναβρίσκουμε μπροστά μας.

Κι επειδή ο Κρόνος δεν θα αργήσει να βρεθεί στην 6η μοίρα του Σκορπιού (τέλος Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου) ας εκμεταλλευτούμε αυτή την αρκετά σημαντική και δυναμική πανσέληνο η οποία είμαι σίγουρη πως μπορεί να φέρει σταθερότητα, ενδυνάμωση, πρόοδο κι άνοδο έστω και με βήματα χελώνας. Ξέχωρα από τα θέματα που ανακινούνται στον οικονομικό τομέα, δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε ή να παραβλέψουμε την ερωτική διάσταση της πανσελήνου. Πρόκειται για μια αρκετά αισθησιακή κι ερωτική πανσέληνο αφού γίνεται στο ζώδιο των επίγειων απολαύσεων και της ηδονής, με συναισθηματικούς ή σωματικούς όμως περιορισμούς λόγω Κρόνου, με έντονα παθιασμένα συναισθήματα και σαδομαζοχιστικές και ψυχαναγκαστικές διαθέσεις.


Καλή Πανσέληνο!!!

Τίνα Ζαχαριάδου

 http://www.myhoroscope.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: