Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κρόνος στον Σκορπιό και η επιρροή του στους πρώτους 6 οίκους.


Αφού εξετάσαμε τι σημαίνει Κρόνος στον Σκορπιό πάμε να δούμε αναλυτικά πως μπορεί να επηρεάσει το πέρασμα του στους 12 οίκους.

1ος οίκος

Βρισκόμενος ο Κρόνος στον οίκο που σχετίζεται με την προσωπικότητα, τις προσωπικές μας επιδιώξεις αλλά και την εικόνα που προβάλλουμε προς τα έξω εκείνο το οποίο μπορείτε να περιμένετε είναι μια εκ βαθέων αναζήτηση των ατομικών σας αναγκών, πλέον με κριτήρια περισσότερα ορθολογιστικά.

Οι καταστάσεις που προκύπτουν επιβάλλεται να χειριστούν με επιμονή, σύνεση και πειθαρχία, ιδιότητες που θα περιορίσουν όμως την αυτοέκφρασή σας. Ευθύνες και υποχρεώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης του Κρόνου από τον 1ο οίκο με σημαντικότερη στιγμή αυτής που ο Κρόνος θα βρεθεί στην ακμή του ωροσκόπου σας. Είναι λάθος να πιστεύουμε πως ο Κρόνος φέρνει μόνο δυσάρεστα αφού έχει παρατηρηθεί σε αρκετούς χάρτες με αυτή τη διέλευση να προκύπτει γάμος, γέννηση, ανάληψη νέας θέσης στον τομέα της εργασίας κτλ. Το πιθανότερο είναι να νιώσετε σωματική και ψυχική κούραση εξαιτίας των καθηκόντων που αναλαμβάνετε γι αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την υγεία σας, με πρώτο σύμπτωμα την απώλεια βάρους. Οι πολλές διαχυτικότητες θα περιοριστούν, τάση για απομόνωση με σκοπό τη βαθύτερη γνώση του εαυτού σας. Γίνεστε περισσότερο σοβαροί, λιγομίλητοι, υπεύθυνοι, ώριμοι ενώ γενικότερα οι σχέσεις δυσκολεύουν, με εσάς να προσεγγίζεστε ολοένα και δυσκολότερα.

2ος οίκος

Ήρθε η στιγμή να μπει φρένο σε τυχόν οικονομικές ατασθαλίες προκειμένου να γεμίσει το πορτοφόλι σας και να ανταπεξέλθετε επιτυχώς στις υποχρεώσεις σας. Αν ως τώρα έχετε διαχειριστεί τα οικονομικά σας με σύνεση, ο δυσκολίες που προκύπτουν στο άμεσα κοντινό μέλλον είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Στην αντίθετη περίπτωση η περικοπή εσόδων/εξόδων μάλλον σας κάθεται βαριά στο στομάχι. Αυξάνεται η ανασφάλεια ενώ θέλοντας και μη, έφτασε η στιγμή που θα πρέπει να δώσετε την πραγματική αξία στα αγαθά από τα οποία θέλετε περιστοιχίζεστε. Γίνεστε περισσότερο υλιστές και για ότι θεωρείτε σημαντικό και απαραίτητο χρησιμοποιείτε όλες τις εφικτές στρατηγικές προκειμένου να το αποκτήσετε. Η συσσώρευση αγαθών γίνεται σκοπός αρκεί να μη φτάσετε στα όρια της φιλαργυρίας που είναι η κακή εκδοχή του Κρόνου στον 2ο. Μέχρι το τέλος της παραμονής του Κρόνου από τον 2ο σας οίκο, θα έχετε πάρει μαθήματα οικονομικής διαχείρισης και θα έχετε μάθει τι πραγματικά αξίζει στη ζωή σας συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω διαμόρφωση των ηθικών σας αξιών.

3ος οίκος
Ο τρόπος με τον οποίο θα λαμβάνετε και θα μεταδίδετε τις πληροφορίες που συγκεντρώνετε θα είναι περισσότερο σοβαρός απ’ ότι συνήθως. Πρώτα θα σκέφτεστε κι ύστερα θα μιλάτε προκειμένου να αποφύγετε λάθη στην κρίση σας. Θα δέχεστε ευκολότερα ότι μπορεί να αποδειχτεί, ενώ αν είστε μαθητές/σπουδαστές θα δίνετε περισσότερη προσοχή σ’ όσα μαθαίνετε. Ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις ή προβλήματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σας αλλά και ολοκλήρωση μαθημάτων ή σπουδών ύστερα από πολύ διάβασμα και κούραση. Η σχέση με αδέρφια ή κοντινούς συγγενείς σας γεμίζει με υποχρεώσεις ενώ καλό είναι να δώσουν βαρύτητα στα θέματα της υγείας τους. Στις καθημερινές σας μετακινήσεις, σ’ έναν δρόμο να υπάρχει μποτιλιάρισμα, σ’ αυτόν θα πάτε να «πέσετε», ενώ καθυστερήσεις θα υπάρξουν στον εμπορικό τομέα, σε διάφορα έγγραφα, διπλώματα, παράβολα κτλ. εξαιτίας της άχαρης γραφειοκρατίας που μας ταλαιπωρεί συχνά, κυρίως όταν ο Κρόνος αναδρομήσει. Μια καλή διέξοδος του Κρόνου στον 3ο οίκο είναι συγγραφή κάποιου βιβλίου ή, η καταγραφή των σκέψεων σας.

4ος οίκος
Γωνιακός Κρόνος στον τομέα που σχετίζεται με την οικογένεια, τους γονείς και τις ρίζες σας. Δύσκολη διέλευση μιας και δημιουργεί ασφυκτικό κλίμα στον οικείο σας χώρο, στο άσυλο σας. Προβλήματα θα παρουσιαστούν τόσο σε σχέση με τους γονείς όσο με το σπίτι ως οίκημα. Το βάρος των ευθυνών από εκκρεμότητες που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία και το σπίτι «πέφτει» στους δικούς σας ώμους κι αυτό σας λυγίζει, είτε γιατί αναλαμβάνετε να τις διεκπεραιώσετε με κόστος τον προσωπικό σας περιορισμό, είτε γιατί υποχρεώνεστε να φύγετε από την οικογενειακή σας εστία και θαλπωρή αναλαμβάνοντας τις ατομικές σας υποχρεώσεις σε μια εποχή που μας θέλει αυτόνομους κι αυτάρκεις χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τα απαραίτητα εφόδια. Αγορά νέας κατοικίας δεν ενδείκνυται ενώ όσοι είστε στη διαδικασία κτισίματος θα συναντήσετε αρκετά εμπόδια στο δρόμο σας. Οι γονείς ίσως γίνουν περισσότερο αυστηροί και καταπιεστικοί μαζί σας, ενώ με δεδομένο την πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας θα είστε οι πρώτοι που θα σκεφτείτε να τη στερηθείτε προκειμένου να νιώσετε περισσότερο ασφαλείς. Εσωστρέφεια, ψυχολογικά προβλήματα αλλά και δύναμη ψυχής που λίγοι μπορούν να φτάσουν.

5ος οίκος
Βρισκόμενος ο γερό-Κρόνος στον 5ο οίκο που σχετίζεται με τη δημιουργικότητα, τα παιδιά, τη διασκέδαση και τις χαρές της ζωής γενικότερα, σας προτρέπει να αξιολογήσετε και να επαναπροσδιορίσετε αυτούς τους τομείς. Αν μέχρι τώρα διασκεδάζατε στα νυχτερινά κέντρα μέχρι πρωίας τότε αλλάζετε γραμμή πλεύσης για στέκια περισσότερο σοβαρά ή αξιόπιστα. Αν είστε γονείς γίνεστε περισσότερο υπεύθυνοι, προσεγγίζετε τα παιδιά σας και τις ανάγκες τους με σύνεση και ταυτόχρονα με αυστηρότητα θέτοντας νέους όρους και κανόνες. Προσοχή θα πρέπει να δείξετε όσες από εσάς κυοφορείτε ενώ για εσάς που ως τώρα το θέμα παιδί δεν σας άγγιζε έρχεται στο προσκήνιο.Στον ερωτικό τομέα σχέσεις με μεγαλύτερα άτομα ηλιακά αφαιρούν από την παιδικότητα και ζωντάνια σας ενώ γενικότερα αναμένεται περιορισμός στην ερωτική σας έκφραση. Δεν είναι καλή περίοδος για επενδύσεις ή ρίσκα. Οι λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών ελέγξτε την ματαιόδοξη διάθεση να προκαλέσετε την τύχη σας, ώστε να μειώσετε τις απώλειες. Οργανωθείτε και αναδείξτε τη δημιουργική και καλλιτεχνική πλευρά του εαυτού σας.

6ος οίκος
Δύσκολη και αβάσταχτη θα σας φανεί η καθημερινή σας ζωή κι αυτό γιατί θα είναι γεμάτη από ευθύνες και υποχρεώσεις. Αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα αντέχετε σωματικά βλάπτοντας την υγεία σας. Προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά, να τρώτε υγιεινά χωρίς να ξεχνάτε γεύματα και παίρνετε καθημερινά τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Παθήσεις που σχετίζονται με το δέρμα, τα δόντια, τη μέση, τις αρθρώσεις και τα κόκαλα θα σας απασχολήσουν, ενώ ενδέχεται προβλήματα υγείας που σας απασχόλησαν κατά το παρελθόν να επιστρέψουν ζητώντας να τους δώσετε την πρέπουσα σημασία. Στον χώρο που κινείστε καθημερινά, είτε εργάζεστε είτε όχι, θα επιθυμείτε τάξη, οργάνωση και καθαριότητα. Καταπίεση στον χώρο της εργασίας και όροι στους οποίους δύσκολα ανταποκρίνεστε, όσο για την αναγνώριση, πολυπόθητη μεν, ανύπαρκτη δε. Εκκρεμότητες με τους δημόσιους φορείς δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να σας τύχει διότι δύσκολα θα ξεμπερδεύετε μαζί τους εξαιτίας των καθυστερήσεων και των προβλημάτων που θα προκύπτουν.

Τίνα Ζαχαριάδου


Κρόνος στο Σκορπιό και η επιρροή του στους 6 τελευταίους οίκους 

Κρόνος στον Σκορπιό Και Κρονιο/Πλουτώνια Ξεκαθαρίσματα  



Δεν υπάρχουν σχόλια: