Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κρόνος στον Σκορπιό και η επιρροή του στους τελευταίους 6 οίκους.



7ος οίκος

Αρκετά σημαντική διέλευση η είσοδος του Κρόνου στον 7ο οίκο. Οι καταστάσεις που προκύπτουν έχουν σκοπό να δείξουν αν ο γάμος, οι συνεργασίες και οι κοινωνικές σας επαφές γενικότερα αντέχουν την πίεση σε βάθος χρόνου.
Το άγχος, η καταπίεση, η ψυχρή και σκληρή συμπεριφορά του συντρόφου, φέρνουν απόσταση σωματική και ψυχική ενώ, ότι ως τώρα αντιμετωπίζατε χαλαρά ή «σκεπάζατε» έρχεται στην επιφάνεια για να διευθετηθεί. Οι απαιτήσεις του συντρόφου ή των συνεργατών, σας κουράζουν. Ανησυχείτε για εκείνους ωστόσο αν δεν πάρετε την απόφαση να βάλετε όρια στην σχέση σας μαζί τους θα βιώσετε αρκετά δύσκολα αυτή τη διέλευση, αν και το πιθανότερο είναι να βάλουν εκείνοι τα όρια τους. Γίνεστε περισσότερο αντικοινωνικοί, επιλέγετε λίγους φίλους και καλούς για τις δημόσιες εμφανίσεις σας, κατά προτίμηση μεγαλύτερους ηλιακά, αξιόπιστους σοβαρούς και μετρημένους. Για τους ελεύθερους θα είναι μια περίοδος που θα σκεφτούν σοβαρά τη δέσμευση ενώ κάποιοι άλλοι θα τερματίσουν τη σχέση/γάμο τους όταν συνειδητοποιήσουν πως διαιωνίζουν καταστάσεις που δεν ωφελούν κανέναν. Αν ο Κρόνος σχηματίζει δύσκολες όψεις με τους γενέθλιους πλανήτες του ωροσκοπίου σας, αποφύγετε να εμπλακείτε σε νομικές διαδικασίες.

8ος οίκος

Κρόνος στο ζώδιο και τον οίκο του Σκορπιού. Το απόλυτο μοίρασμα και τα πολύ βαθιά συναισθήματα αξιολογούνται με κριτήρια περισσότερο ορθολογιστικά. Στην καλή της εκδοχή η συγκεκριμένη διέλευση δίνει ορθότερη διαχείριση συναισθημάτων, χωρίς ανεξέλεγκτες συναισθηματικές εξάρσεις. Αξιολογείτε με μαθηματική ακρίβεια τα συναισθήματα τα δικά σας αλλά και του συντρόφου κι συνειδητοποιείτε τα οφέλη που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν στη σχέση σας. Στην αντίθετη περίπτωση φόβοι, ανασφάλειες και εμμονές σας φέρνουν αντιμέτωπους με το τέλος μιας σχέσης, ένα τέλος σκληρό και αμετάκλητο. Η σεξουαλικότητα σας μειώνεται αισθητά ωστόσο, κατά τη διάρκεια του σεξ δείχνετε περισσότερο έμπειροι και ανθεκτικοί. Στον οικονομικό τομέα ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στον μισθό του συντρόφου ή του συνεργάτη, σε επιδόματα, αποζημιώσεις, συντάξεις κτλ. Κληρονομικές υποθέσεις ή δανειοδοτήσεις γενικότερα δεν παίρνουν την τροπή που επιθυμείτε. Έλξη προς τη μεταφυσική, υπαρξιακές αναζητήσεις, φοβία αλλά και ρεαλισμός όσον αφορά θέματα που σχετίζονται με τη ζωή ή το θάνατο, χειρουργεία για χρόνιες ασθένειες που σας ταλαιπωρούν, ατσάλινη θέληση και δύναμη ψυχής ύστερα από δύσκολες καταστάσεις.

9ος οίκος

Θέματα ανώτερης μόρφωσης σας προβληματίζουν, νιώθετε ανασφαλείς ως προς τις γνώσεις σας κι αποφεύγετε να προβάλλετε τις αντιλήψεις και τα πιστεύω σας. Στις συζητήσεις παρ’ ότι εμβαθύνετε θα είστε αρκετά δογματικοί, συντηρητικοί και ταυτόχρονα επικριτικοί με τα διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από διάφορα κλισέ, διευρύνοντας τους πνευματικούς σας ορίζοντες μέσα από τη γνώση. Αποφύγετε νομικές διαδικασίες, είτε δεν θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, είτε θα έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια. Ταξίδια αναψυχής ματαιώνονται ή γίνονται με αρκετά εμπόδια και ταλαιπωρία. Οι σχέσεις με ανθρώπους που διαμένουν στο εξωτερικό ή με συγγενείς εξ’ αγχιστείας, σας αγχώνουν και σας στεναχωρούν. Ενδεχομένως να προκύψει κάποιο ταξίδι εξαιτίας υποχρεώσεων που πρέπει να διεκπεραιωθούν. Δυσκολίες αναμένονται επίσης στα θέματα σπουδών. Αν όλη αυτή την περίοδο δώσατε την αμέριστη προσοχή σας, καταφέρνετε να πάρετε στα χέρια σας, το πολυπόθητο πτυχίο που θα ανοίξει το δρόμο προς την κοινωνική και επαγγελματική σας καταξίωση.

10ος οίκος

Μια αρκετά εποικοδομητική περίοδος για εσάς. Φαίνεται πως ήρθε η στιγμή ν’ αναγνωριστούν οι κόποι και προσπάθειες σας. Αν ως τώρα έχετε αποδείξει την αξία σας, παγιώνετε τη θέση σας σε κοινωνικό/επαγγελματικό επίπεδο. Στην αντίθετη περίπτωση, θα σας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξετε πως σας ανήκει μια θέση στον Ήλιο, αρκεί να φανείτε πρακτικοί, εργατικοί και κυρίως αξιόπιστοι. Θα πρέπει να εξετάζετε με λογικά κριτήρια και σε βάθος τις δυο πλευρές ενός νομίσματος καθώς οι ευθύνες θα πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο. Είναι στο χέρι σας να αντεπεξέλθετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν επιλέξετε να αποστασιοποιηθείτε και να χαλαρώσετε τους ρυθμούς σας είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε εκτός εργασίας. Οι κοινωνικό/επαγγελματικές υποχρεώσεις, σας κουράζουν γιατί αφαιρούν χρόνο από την προσωπική σας ζωή ωστόσο, κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να δικτυωθείτε και να αναρριχηθείτε στο ψηλότερο βάθρο της εξουσίας. Προβλήματα θα παρουσιαστούν στον οικογενειακό τομέα εξαιτίας της μεγάλης φιλοδοξίας που θα έχετε, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν δύσκολες καταστάσεις με πατέρα, ηλικιωμένους γενικότερα ή ανθρώπους που ασκούν εξουσία στη ζωή σας.

11ος οίκος

Αρκετά καλή διέλευση για να αξιολογήσετε τους στόχους και τις προσδοκίες σας. Γίνεστε πιο συγκεκριμένοι σ’ αυτά που επιθυμείτε και εργάζεστε με υπομονή κι επιμονή για να τα κερδίσετε. Οι προσδοκίες σας δεν είναι πλέον ιδεαλιστικές ή θεωρητικές, παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από την πράξη. Η ανάμειξη σας σε συλλογικούς χώρους ενδέχεται να τερματιστεί ενώ στην καλύτερη περίπτωση αναλαμβάνετε ηγετικό και οργανωτικό ρόλο προκειμένου να εφαρμοστούν κάποιοι κανόνες και να προχωρήσουν τα σχέδια σας. Οι φιλικές σας σχέσεις επαναπροσδιορίζονται, δεν διστάζετε να ξεκόψετε απ’ όσες είναι αναξιόπιστες. Φιλίες με ανθρώπους που γνωρίζατε κατά το παρελθόν προσπαθείτε να τις αναθερμάνετε. Με καταξιωμένους και σοβαρούς ανθρώπους επιδιώκετε επαφές, σκεφτόμενοι ότι μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων σας. Οι φίλοι σας γενικότερα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, ίσως και υγείας. Στέκεστε στο πλάι τους με υπομονή βρίσκοντας λύσεις στα πρακτικά θέματα που τους απασχολούν.

12ος οίκος

Ο 12ος οίκος είναι ο χώρος του υποσυνείδητου συνεπώς ο χώρος όπου καταγράφονται όσα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τη λογική. Είναι η αποθήκη που έχουμε γεμίσει με συναισθήματα μη συνειδητά αλλά πέρα για πέρα υπαρκτά. Βρισκόμενος ο Κρόνος στον ευαίσθητο χώρο του 12ου έρχεται αντιμέτωπος με φοβίες και ανασφάλειες του παρελθόντος με αποτέλεσμα να φέρνει μοναξιά. Γενικότερα αυξάνονται οι φοβίες για το άγνωστο, οι ενοχές και οι περίοδοι κατάθλιψης. Ο Κρόνος θα προσπαθήσει να σας φέρει αντιμέτωπους με την γήινη και ρεαλιστική πλευρά της ζωής για καταστάσεις που ενδεχομένως είχατε μια καθαρά ουτοπική και ιδεαλιστική εντύπωση. Ο ύπνος γίνεται δυσκολότερος, αυξάνεται η ανασφάλεια για ανθρώπους που θεωρείτε επικίνδυνους ή εχθρούς ενώ απαγορεύεται δια ροπάλου η εμπλοκή σας σε τυχόν παρανομίες. Τάση προς τον αποκρυφισμό, τον μυστικισμό, την διαλεύκανση μυστηρίων, την απομόνωση, σύγκρουση μεταξύ υλιστικής και ιδεαλιστικής θεωρίας. Ίσως προκύψουν προβλήματα υγείας ψυχοσωματικής φύσης τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε με υπομονή άμεσα ώστε να μην καταλήξουν χρόνια. Άτομα προχωρημένης ηλικίας σας επιβαρύνουν.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να τονίσω πως τη διέλευση του Κρόνου στον Σκορπιό δεν τη βρίσκω τόσο αρνητική όσο κάποιοι άλλοι. Δύσκολη μεν, εποικοδομητική δε. Ομοίως την αμοιβαία υποδοχή του Κρόνου με τον Πλούτωνα, το μήνυμα τους είναι σαφές. Και οι δυο από τις θέσεις που βρίσκονται σκιαγραφούν την εποχή που ζούμε, μια εποχή λιτότητας, διαφθοράς και απληστίας, μιας σάπιας κοινωνίας που έφερε σε αδιέξοδο τα μέλη της και που πρέπει να μεταλλαχτεί. Έτσι, η κρόνια επιρροή στα θέματα που σημειοδοτεί ο Σκορπιός, ζώδιο του νερού, των υλικών και συναισθηματικών απολαβών, είναι η κινητήριος δύναμη που χρειάζεται η κοινωνία ώστε να μεταλλαχτεί και να υπάρξει ατομική και συλλογική ωρίμανση, αφήνοντας πίσω της ένα σαθρό σύστημα που πάσχει από παντού. Αν ως μέλη αυτής της κοινωνίας συνειδητοποιήσουμε, κοιτάζοντας με σεβασμό το θαύμα που λέγεται ζωή και που συνδέεται άμεσα με το ζώδιο του Σκορπιού, τότε έχουμε ένα λόγο παραπάνω να χαρούμε για την είσοδο του Κρόνου στον Σκορπιό αφού μπορούμε να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον.

Καλά ξεμπερδέματα και καλή μας μετάλλαξη.


Τίνα Ζαχαριάδου.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: