Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κρόνος στον Σκορπιό Και Κρονιο/Πλουτώνια Ξεκαθαρίσματα

Μετά από μια τριετία, ο Κρόνος «εγκαταλείπει το ζώδιο έξαρσής του, τον Ζυγό, για να βρεθεί υπό την κυριαρχία του Πλούτωνα/Άρη, στο ζώδιο του Σκορπιού.
Συγκεκριμένα, στις 5/10/12 η ενέργεια του Κρόνου θα ταυτιστεί με την ποιότητα του Σκορπιού μέχρι τις 24/12/14 όπου και θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη. Στις 15/6/15 θα επιστρέψει ανάδρομος και πάλι στο ζώδιο του Σκορπιού για τρεις περίπου μήνες, εγκαταλείποντάς τον οριστικά στις 18/9/15. Ανάδρομος θα βρεθεί για πρώτη φορά στις 18/2/13 στην 11η μοίρα του ζωδίου για να ορθοδρομήσει από την 4η μοίρα στις 8/7/13. Επόμενη αναδρομή στις 2/3/14 στην 23η μοίρα του ζωδίου έως τις 20/7/14 και στην 16η μοίρα του ζωδίου.



Από αστρονομικής άποψης, είναι ο 6ος πλανήτης μετά τον Ήλιο και ο πρώτος μετά τον Δία. Εκείνος που αρχικά παρατήρησε τον Κρόνο ήταν ο Γαλιλαίος, εξαιτίας των δακτυλίων του που δύσκολα περνούν απαρατήρητοι. Έχει περίπου 70 δορυφόρους με μεγαλύτερο τον Τιτάνα. Για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται 28 έτη.

Σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν ο μικρότερος Τιτάνας, γιος του Ουρανού και της Γαίας. Αφού ευνούχισε τον Ουρανό με το δρεπάνι που του έδωσε η μητέρα του κατέλαβε τη βασιλεία. Κυριευμένος από τον φόβο της εκθρόνισης και τις ερινύες που γεννήθηκαν κατά τον ευνουχισμό του Ουρανού, έγινε τόσο σκληρός όσο ήταν και ο πατέρας του. Κατέτρωγε τα παιδιά του αμέσως μετά τη γέννηση τους, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε ο Δίας να αποδώσει δικαιοσύνη και να στεφθεί βασιλιάς θεών και ανθρώπων.

Στην αστρολογία τον αποκαλούμε «δάσκαλο του ζωδιακού» μιας και παραδίδει μαθήματα σοφίας φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με δύσκολες και χρονοβόρες καταστάσεις. Σ’ έναν γενέθλιο χάρτη δίνει πληροφορίες για τον τομέα που θα δοκιμαστούμε στην πορεία της ζωής μας, ενώ στα προγνωστικά συστήματα δίνει τις ίδιες πληροφορίες αλλά για μια συγκεκριμένη περίοδο. Η γενέθλια κρόνια επιστροφή στα 28 περίπου χρόνια της ζωής μας, θεωρείται πολύ σημαντική επειδή θεωρητικά, μέσα από τις ευθύνες που καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε συνειδητά πλέον, ωριμάζουμε. Η 2η κρόνια επιστροφή συμβαίνει στα 58 μας χρόνια και φέρνει τη σοφία της εμπειρίας, ενώ η 3η κρόνια επιστροφή συμβαίνει στα 90 περίπου χρόνια της ζωής μας, και σηματοδοτεί μια αρκετά δύσκολη περίοδο για όσους καταφέρουν να φτάσουν σ’ αυτήν την ηλικία, αφού πλέον ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται συνειδητά το μεταβατικό στάδιο από τον έναν κύκλο στον άλλον.

Είναι κυβερνήτης του Αιγόκερω, έχει αδυναμία στο ζώδιο του Καρκίνου, απόλυτη έξαρση στις 21 Ζυγού και απόλυτη πτώση στις 21 Κριού. Παραδοσιακά, κυβερνά τον Υδροχόο και βρίσκεται σε αδυναμία στο ζώδιο του Λέοντα. Η είσοδός του στο Σκορπιό, έχει προκαλέσει ήδη αναστάτωση στον αστρολογικό χώρο, πολύ περισσότερο δε, για την αμοιβαία υποδοχή που θα βρεθεί με τον κυβερνήτη του Σκορπιού, τον Πλούτωνα, κι αυτό, επειδή αυτομάτως ισχυροποιούνται οι θέσεις δυο, ομολογουμένως, δύσκολων πλανητών. Ο Κρόνος δίνει το πράσινο φως στον Πλούτωνα να εξαλείψει κάθε μορφή εξουσίας από τη ρίζα της και ο Πλούτωνας συναινεί ώστε ο Κρόνος να ελέγξει και να χαλιναγωγήσει τα πολύ βαθιά συναισθήματα και πάθη.

Έτσι, με την είσοδό του στον Σκορπιό θα περιοριστούν εκδηλώσεις βαθιάς αγάπης και μίσους, όχι επειδή ο Κρόνος δεν ξέρει να αγαπά ή να μισεί αλλά γιατί θα πρέπει δίκαια να αποφασίσει αν αξίζει να εκδηλώσει τέτοιου είδους συναισθήματα. Ανασφαλής εκ φύσεως, θα περιορίσει τις διαχυτικότητες, θα γίνει περισσότερο επιφυλακτικός, σοβαρός, συναισθηματικά και υλικά «τσιγκούνης». Τα αχαλίνωτα πάθη τίθενται πλέον υπό περιορισμό, ομοίως και η σεξουαλικότητα, ενώ δεν αποκλείεται ξεπερασμένες αντιλήψεις και ταμπού να έρθουν και πάλι στο προσκήνιο. Οι εναλλαγές συντρόφων και οι σχέσεις της μιας βραδιάς θα βρεθούν κάτω από την αυστηρή επίβλεψη του Κρόνου, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές όπου το σεξ απαγορευόταν τις γιορτινές ημέρες, τότε, που αποσκοπούσε στην τεκνοποίηση και την εκπλήρωση των συζυγικών μας καθηκόντων και μόνο.

Ωστόσο, καθώς οι εποχές έχουν αλλάξει, είναι τουλάχιστον αφελές να πιστέψουμε πως ο Κρόνος θα βρεθεί στον Σκορπιό για να στερήσει τη σαρκική ικανοποίηση από εμάς και να μας τιμωρήσει για τις σεξουαλικές μας «ατασθαλίες». Τη δεδομένη στιγμή και εποχή η αξιολόγηση του Κρόνου θα γίνει προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε πως τη μέγιστη ικανοποίηση μπορούμε να την βρούμε μέσα από την πίστη, την αφοσίωση και το απόλυτο μοίρασμα, ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τόσο τον Κρόνο, όσο και το ζώδιο του Σκορπιού. Ενδεχομένως άτομα που έχουν έντονα τα Κρόνια/πλουτώνια στοιχεία να γίνουν υπέρ το δέον συντηρητικά, κι αυτό είναι κάτι που όντως μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις. Στην αντίθετη όμως περίπτωση, μάλλον είναι απαραίτητη αυτή η διέλευση προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι ερωτικές και σεξουαλικές προτιμήσεις που οδηγούν σε καταστροφικές συμπεριφορές αλλά και να μπει ένα μέτρο στη διαδικασία διείσδυσης της ψυχής των άλλων.

Φρένο θα μπει στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αρκεί να υπάρχει σύνεση ως προς την επιλογή συντρόφων καθώς και τυφλή υπακοή στους όρους υγιεινής. Στην αντίθετη περίπτωση τα νοσήματα θα αυξηθούν, τα οποία ενδεχομένως γίνουν χρόνια, ενώ θα χρειαστούν θεραπείες μεγάλης χρονικής διάρκειας. Γενικότερα στα θέματα υγείας θα πρέπει να προσέξουμε ασθένειες που προϋπάρχουν ώστε να μη γίνουν χρόνιες, ενώ δεν αποκλείεται να θεραπευτούμε από χρόνιες ασθένειες. Προσοχή σ’ ότι σχετίζεται με το αναπαραγωγικό σύστημα και όλα όσα σημειοδοτεί ο Σκορπιός.

Ως προς τον οικονομικό τομέα που σχετίζεται άμεσα με το ζώδιο του Σκορπιού αλλά και τον Κρόνο, αφού είναι υλιστής από φύση, μάλλον η προηγούμενη περίοδος λιτότητας ήταν απλώς βούτυρο στο ψωμί. Την προηγούμενη περίοδο υποχρεωθήκαμε σε περικοπές επειδή μας επιβλήθηκαν, ενώ κατά την ερχόμενη περίοδο, εμείς οι ίδιοι θα μπούμε στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουμε τα έξοδά μας κρίνοντας τα περισσότερα ως περιττά. Γενικότερα θα είναι μια περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε δάνεια, πιστωτικές κάρτες, χρήματα συντρόφου/συνεργάτη, κληρονομιές κτλ. Χρήματα μέσω άλλων δύσκολα θα έρθουν στα χέρια μας, ενώ δεν είναι καλή περίοδος για δάνεια, αφού, αφενός οι τράπεζες δεν θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν, αφετέρου οι συμβάσεις θα διέπονται από δυσβάσταχτους όρους.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι ο Κρόνος ήταν και πάλι στον Σκορπιό, στο τέλος του 1982 (Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του ΄83 είχε γυρίσει ανάδρομος στο Ζυγό) έως και τον Νοέμβριο του 1985. Εκείνη την τριετία έπρεπε να γίνει σωστή διαχείριση χρημάτων και μάλιστα χρημάτων που δεν ήταν δικά μας. Δεν υπήρξαν μέτρα λιτότητας, αντίθετα, είχαμε περισσότερες παροχές αλλά και περισσότερες δαπάνες από μέρους του κράτους, ζώντας όμως, επί της ουσίας με χρήματα άλλων με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος διαρκώς να αυξάνεται.

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω, στην μεταπολεμική περίοδο, η χώρα βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας του πολέμου αλλά και του εμφυλίου που ξέσπασε στην Ελλάδα κι ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη. Τον Οκτώβριο του 1953 ο Κρόνος ήταν και πάλι στον Σκορπιό έως τα μέσα Ιανουαρίου του 1956. Το 1953 ο Σπύρος Μαρκεζίνης αποφάσισε την υποτίμηση της δραχμής ενώ τα μέτρα λιτότητας που πήρε, έφεραν την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Και στις δυο περιπτώσεις, νομίζω πως το μήνυμα του Κρόνου ήταν και είναι σαφές. Αν δε, γυρίσουμε ακόμη πιο πίσω το ταξίδι μας στον χρόνο, θα βρούμε τον Κρόνο στον Σκορπιό την τριετία 1924/25/26. Μετά την καταστροφή της Σμύρνης η Ελλάδα αύξησε τον πληθυσμό της και φυσικά επιβίωνε και πάλι με δανεικά, ωστόσο είχε καταφέρει σταδιακά να ανακάμψει εξαιτίας των μέτρων και των αποφάσεων που λήφθηκαν, αν και στην πορεία, όταν ο Κρόνος βρέθηκε στον Τοξότη, κατάφερε να χρεοκοπήσει για άλλη μια φορά. Νομίζω πως η ιστορία αναλύει τον Κρόνο στον Σκορπιό πιο αποτελεσματικά κι αντικειμενικά απ’ ότι οι καλύτεροι αστρολόγοι.

Ένα ακόμη «σύμπτωμα» που θα προκύψει από τη διέλευση του Κρόνου στον Σκορπιό είναι η διαχείριση των μεταφυσικών δυνάμεων που έχει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά αλλά και ως μέλος ομάδας που ασχολείται με παρόμοια θέματα. Αστρολογικά γνωρίζουμε πως ο Σκορπιός συνδέεται με τον αποκρυφισμό και ο Κρόνος με τις τελετουργίες. Είναι λάθος να πιστεύουμε πως ο Κρόνος δεν ασχολείται με τη μεταφυσική ή την αποκρυφισμό εξαιτίας της πρακτικής του φύσης, η διαφορά βρίσκεται στην τάση του να εξηγήσει όλα τα παραπάνω με τη λογική. Ο αποκρυφισμός γενικότερα σχετίζεται με τις τελετές οι οποίες έχουν συγκεκριμένους σκοπούς, συγκεκριμένο εθιμοτυπικό κτλ. επομένως μιλάμε για κρόνιες/σκορπίστικες ιδιότητες, έτσι, σε συνδυασμό με την αμοιβαία υποδοχή Κρόνου/Πλούτωνα δεν αποκλείεται την περίοδο που θα βρίσκεται ο Κρόνος στον Σκορπιό να αυξηθούν τέτοιους είδους ρεύματα των οποίων οι σκοποί, είτε θα είναι για το καλύτερο δυνατό ή το αντίθετο.

Γενικότερα θα υπάρξει τάση απομόνωσης αλλά και εκλογίκευσης των πιο εσωτερικών μας συναισθημάτων. Ερχόμενοι με τα κατώτερα στρώματα του ψυχισμού μας η εικόνα ενδεχομένως να μην μας είναι αρεστή κι αυτό να δημιουργήσει επιπλέον εσωστρέφεια, αποξένωση, καταθλιπτικές διαθέσεις και κυρίως ανασφάλειες που δεν εκδηλώνονται. Ροπή στην μεταφυσική, απαισιοδοξία, σκληρότητα, σταθερότητα, ανθεκτικότητα, αυτοκυριαρχία, καλή οικονομική διαχείριση ενώ θα δείξουμε σεβασμό και προσοχή στα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν.

Συνεχίζεται....

Κρόνος στον Σκορπιό και η επιρροή του στους 6 πρώτους οίκους

Κρόνος στον Σκορπιό και η επιρροή του στους 6 τελευταίους οίκους

Τίνα Ζαχαριάδου.
























.

Δεν υπάρχουν σχόλια: