Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σκορπιός το ζώδιο του μήνα

Ο Ήλιος στις 23 Οκτωβρίου αφήνει το ζώδιο της πτώσης του για να προχωρήσει στο ζώδιο του Σκορπιού. Είναι το 8ο στη σειρά μετά τον Ζυγό, ζώδιο του νερού.
Ανήκει στα ζώδια του σταθερού σταυρού, θηλυκό, με κυβερνήτη τον Πλούτωνα και παραδοσιακά τον Άρη. Στο ζώδιο του Σκορπιού η Σελήνη έχει την πτώση της, η Αφροδίτη την αδυναμία της και ο Ουρανός την έξαρσή του. Σύμβολο του έχει το αγγλικό m, η δεξιά πλευρά είναι λίγο πιο μακριά και καταλήγει σ’ ένα βέλος που συμβολίζει το κεντρί. Συνδέεται με την ιατρική και το σπέρμα, την γέννηση και το θάνατο. Το άλλο σύμβολο που θα δούμε είναι ο σκορπιός. Στην 3η μοίρα του ζωδίου η Σελήνη έχει την απόλυτη πτώση της στην 22η βρίσκεται ο απλανής Serpentis και στην 29η o Bungula.

Ο Σκορπιός είναι επιφυλακτικός, πονηρός, βαθιά συναισθηματικός, διαισθητικός με εξαιρετική ικανότητα να διεισδύει στις ψυχές των άλλων. Αν κάποιος αρέσκεται στην πλύση εγκεφάλου και στην χειραγώγηση των συναισθημάτων αυτός είναι ο Σκορπιός. Η μανία του να εξουσιάζει και να ελέγχει τις ψυχές και ζωές των άλλων τον καθιστά δύσκολο και επικίνδυνο αντίπαλο. Διαθέτει απίστευτες δυνάμεις, πείσμα και εμμονή, βάζει μακροπρόθεσμους στόχους και δεν ησυχάζει αν δεν τους πετύχει. Μιλά ελάχιστα αλλά πάντα είναι εύστοχος και ενημερωμένος. Πριν αποφασίσει να μιλήσει ή να κινηθεί έχει βολιδοσκοπήσει πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν του αρέσουν τα απρόοπτα, τα βήματα του είναι σταθερά καλά μελετημένα γι αυτό σπάνια θα αποτύχει στους σκοπούς του. Έχει την τάση να εμβαθύνει, είναι μυστήριος, εσωστρεφής, μυστικιστής, μαγνητικός, έντονα σεξουαλικός και καλός στη διαχείριση των οικονομικών.

Στην αισθηματική του ζωή είναι δύσκολος γιατί είναι απόλυτος, εξουσιαστικός, εκδικητικός, ζηλιάρης και κτητικός. Η τάση να χειραγωγεί και να ελέγχει, προκαλεί συγκρούσεις γιατί δεν αφήνει τα περιθώρια στον σύντροφο να αναπνεύσει. Είναι πιστός όταν βρει τον ιδανικό σύντροφο για εκείνον και απαιτεί τυφλή πίστη και υπακοή διαφορετικά γίνεται άπιστος και σκληρός. Το σεξ γι αυτόν είναι ολόκληρη τελετουργία και ο σκοπός αυτού, να ταυτιστεί απόλυτα με το σύντροφο παράλληλα, να δείξει την υπεροχή του. Απόμακρος με πολλά μυστικά και φοβίες, εγωιστής, παθιάζεται με ότι καταπιαστεί, αυτοκαταστροφικός, με τάση να βάζει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο και ταυτόχρονα να αναγεννιέται από τις στάχτες του εξαιτίας της ισχυρής θέλησής του. Όπως και να ‘χει θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στη ζωή σας αν αποφασίσετε να ζήσετε έστω και λίγο μαζί του.

Ξεκινώντας το ταξίδι του ο Ήλιος στον Σκορπιό στις 23/10 σχηματίζει τρίγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Το μεταξύ τους τρίγωνο τονίζει την ευαισθησία, τον ιδεαλισμό και την φαντασία. Δεν προσφέρεται η μέρα για πρακτικές εργασίες αλλά κυρίως πνευματικές. Χαρίζει ψυχική εσωτερική αρμονία κυρίως στα ζώδια του νερού, διαισθητική αντίληψη την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και στον οικονομικό τομέα. Έλξη προς τον αποκρυφισμό, τον μυστικισμό, τη θρησκεία και τον πνευματισμό. Τα μέντιουμ θα έχουν την τιμητική τους. Όσα «φωτίζονται» και βγαίνουν στην επιφάνεια αντιμετωπίζονται με ευαισθησία. Διάθεση για οράματα συλλογικού χαρακτήρα και βελτίωση της ψυχολογίας μας. Ωστόσο, αν στο ωροσκόπιο μας ενεργοποιείται δύσκολη όψη θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στις επαφές μας με τους άλλους γιατί κάποιες καταστάσεις δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται.

Στις 24-25/10 έχουμε την σύνοδο του Ήλιου με τον Κρόνο για να γειωθούμε, να παγιώσουμε τις συναισθηματικές μας σχέσεις ή τα οικονομικά μας ώστε να νιώσουμε ασφαλείς. Θα υπάρχει αυτοκυριαρχία και βαθιά προσήλωση σε ότι κάνουμε. Αυξημένες υποχρεώσεις, ανθεκτικότητα αλλά και τάση για μοναξιά. Θα υπάρξει κόπωση αλλά και η απαραίτητη αντοχή ωστόσο, το τελείωμα της ημέρας μάλλον μας βρίσκει με πεσμένη ζωτικότητα και πεσιμιστική διάθεση. Κάποιοι θα νιώσουν περισσότερο πιεσμένοι, εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος που καταφέρνει να κλέψει χρόνο από την προσωπική τους ζωή. Είναι καλή ημέρα για να προσδιορίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες που σχετίζονται με τον οικονομικό ή ερωτικό τομέα. Για κάποιους άλλους ενδέχεται να είναι η ημέρα που αναγνωρίζονται οι κόποι τους ή που θα οργανώσουν καλύτερα τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις ώστε να τα προλάβουν όλα.

Στις 27-28/10 το εξάγωνο με τον Πλούτωνα ύστερα από κάποιες δυσκολίες μας παρακινεί να μην καταθέσουμε τα όπλα. Η τύχη «εννοεί» τους δυνατούς. Εξουσία που πηγάζει ύστερα από δύναμη και μεθοδευμένες κινήσεις. Ότι δεν μας αρέσει, νιώθουμε πως είμαστε άξιοι και ικανοί να το καταστρέψουμε ή να το αντιστρέψουμε προς όφελος μας. Διαίσθηση και ικανότητα διείσδυσης σε πολύ προσωπικά ζητήματα δικά μας ή των άλλων, βαθιά κατανόηση των αναγκών και επιθυμιών μας. Αυξημένη σεξουαλική διάθεση, τάση για ενδοσκόπηση αλλά και χειραγώγηση προσωπικοτήτων προκειμένου να υπάρξει βαθιά μετάλλαξη. Ανταγωνιστική διάθεση αλλά όχι κατά μέτωπο επίθεση και επαφές με ισχυρούς ή σημαντικούς ανθρώπους.

Στις 29/10 έχουμε πανσέληνο στην 6η μοίρα Ταύρου/Σκορπιού. Τα οικονομικά ζητήματα ξανά στο προσκήνιο για να αναστατώσουν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους. Αν έχετε οφειλές είναι πολύ πιθανό να τις τακτοποιήσετε. Η πανσέληνος σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα ανάλογα με το τι ενεργοποιεί στο ατομικό μας ωροσκόπιο ενδέχεται να φέρει απώλειες αλλά και κέρδη όσον κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Σημειοδοτεί μια περίοδο που θα πρέπει να αναλογιστούμε, να αξιολογήσουμε τι μας καλύπτει συναισθηματικά και υλικά. Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, θα έχουμε τη διάθεση και το σθένος να αντεπεξέλθουμε μέσα από τις αντιξοότητες αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τις προσωπικές και συλλογικές μας επιδιώξεις.

Στις 13/11 έχουμε ηλιακή έκλειψη και νέα σελήνη στην 21η μοίρα του Σκορπιού. Νέο φεγγάρι, νέες ευκαιρίες και δυνατότητες υπό την ισχύ του Πλούτωνα. Τα βαθιά συναισθήματα και η ανάγκη να βιώσουμε με ένταση πρόσωπα και καταστάσεις μας ωθεί σε ακραίες συναισθηματικές εξάρσεις. Χρήμα, σεξ, αναγέννηση, αναδημιουργία, εσωτερικές διεργασίες και άσκηση ελέγχου είναι κάποια από αυτά που θα μας απασχολήσουν σε σχέση πάντα με τον οίκο που θα λάβει χώρα. Η διάρκεια της έκλειψης θα είναι 4΄και 02¨, θα επηρεάσει τα ζώδια του σταθερού σταυρού τα οποία δύσκολα αντιμετωπίζουν τις αλλαγές ή τα νέα ξεκινήματα ενώ η διάρκεια επιρροής της θα είναι 4 περίπου χρόνια..

Άλλη μια καλή ευκαιρία ώστε να αξιολογήσουμε τις επιθυμίες μας θα υπάρξει στις 17/11 όπου ο Ήλιος θα συναντήσει τον Ερμή ανάδρομο πλέον στο ζώδιο του Σκορπιού. Δεν είναι καλή ημέρα για αποφάσεις αλλά για επανεξέταση των αναγκών μας μέσα από πολύ εσωτερικές διαδικασίες. Δεν θα υπάρχει διάθεση για συζητήσεις αλλά τάση για μυστικά και εσωστρέφεια. Η οποία λογική διάθεση κατατροπώνεται από την τάση ν’ αντιλαμβανόμαστε εντελώς συναισθηματικά όσα προκύπτουν. Διαισθητικά λαμβάνουμε κάποιες πληροφορίες τις οποίες όμως δεν είμαστε σε θέση ν’ ανταλλάξουμε. Καλή ημέρα για να καταγράψουμε τις σκέψεις μας και για να έρθουμε σ’ επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Κάποια μυστικά όσο κι αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε, βρίσκουν τον τρόπο να βγουν στην επιφάνεια αλλά όχι, όσο ο Ερμής βρίσκεται ανάδρομος και «καμμένος» από τον Ήλιο ενώ, δεν ξεκινάμε μαθήματα, ή εργασίες που σχετίζονται με έγγραφα, με τον γραπτό ή τον προφορικό λόγο, με μετακινήσεις και όλα όσα σημειοδοτεί ο Ερμής.



Χρόνια Πολλά στους Σκορπιούς!
Τίνα Ζαχαριάδου

http://www.myhoroscope.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: