Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τοξότης - το ζώδιο του μήνα

Στις 22/11/12 ο Ήλιος εγκαταλείπει τα υγρά και σκοτεινά μονοπάτια του Σκορπιού για να βρεθεί σε άλλα, πολύ πιο θερμά και φωτεινά. Μέρη που ευνοείται η ανάπτυξη κάθε δημιουργικής δραστηριότητας, περισσότερο οικεία και συμβατά με τη φύση και ενέργεια του. Πύρινος πλανήτης στο ζώδιο του πύρινου Τοξότη, το ζώδιο που συμβολίζει την ελευθερία, την παγκοσμιότητα, την διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων μέσα από την ανώτερη γνώση και σοφία.
Το 9ο κατά σειρά ζώδιο συμπληρώνει την τριάδα των ζωδίων της φωτιάς, αρσενικό, διπλό, μεταβλητό, ανθρώπινο εν μέρει και θηριώδη ως προς το τελευταίο τμήμα του, αυτό του 3ου δεκανού.

Τον τίτλο κυβερνησίας του ζωδίου διατηρεί επάξια ο Δίας ενώ ο Ερμής στον ίδιο χώρο βρίσκεται σε αδυναμία, επίσης και ο νότιος δεσμός της Σελήνης. Στις 2 μοίρες του ζωδίου βρίσκεται ο απλανής Yod priot, στις 9΄ο βασιλικός αστέρας Antares, στις 25΄o Aculeus και στις 26΄ο Acumen. Το σύμβολο του είναι ένα τόξο, το βέλος του έχει στόχο τον ουρανό και δείχνει την ανάγκη για πνευματική επέκταση. Το άλλο σύμβολο του είναι ο κένταυρος και συμβολίζει την γνώση αλλά και τη ζωώδη φύση που ακολουθεί τον Τοξότη.

Είναι το ζώδιο της δικαιοσύνης και της σοφίας. Ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι έτοιμο να ριχτεί σε νέες περιπέτειες που θα διευρύνουν τους ορίζοντες του ενώ έχει την τάση να συλλαμβάνει καλύτερα έννοιες που είναι αφηρημένες. Ζώδιο της συνειδητότητας, με υψηλά ιδανικά, με θρησκευτικές και πνευματικές αναζητήσεις. Ένας Τοξότης είναι φανατικός στις αντιλήψεις του, οραματίζεται ένα καλύτερο κόσμο και έχει επεκτατική διάθεση σ’ ότι κι αν κάνει. Απεχθάνεται την ρουτίνα, δεν δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, έχει ερευνητική και φιλοσοφική διάθεση, λατρεύει τα ταξίδια στο εξωτερικό αφού του δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσει ανθρώπους με διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα από τη δική του. Φύση ιδιαίτερα ανήσυχη, εξερευνητική, ευχάριστη, δημιουργική, καλοπροαίρετη, γενναιόδωρη, τίμια, με πολύ χιούμορ, ζωντάνια και καλή υγεία. Η ανάγκη για γνώση και η αισιόδοξη στάση που διατηρεί για όλα όσα συμβαίνουν τον κάνει ανήσυχο, πνευματώδη και περιπετειώδη. Έχει έφεση στις ξένες γλώσσες, στον αθλητισμό, τη διδασκαλία κι είναι ενθουσιώδης, ευπροσάρμοστος, κοινωνικός με διάθεση να αγκαλιάσει ολόκληρο τον κόσμο.


Στην αρνητική εκδοχή έχουμε ένα άτομο που παρασύρεται, γίνεται επιπόλαιο, τα αστεία του καταλήγουν σε κακόγουστες φάρσες κι ενδέχεται να δείξει τυχοδιωκτισμό, χρησιμοθηρία και υπερβολικό φανατισμό. Παρ’ ότι είναι το ζώδιο της ηθικής, στα αισθηματικά ζητήματα δεν συγκαταλέγεται στους πιστούς συντρόφους εξαιτίας της επιπολαιότητας που επιδεικνύει και της διπλής, μεταβλητής του φύσης. Είναι όμως ευχάριστος, παιχνιδιάρης, σεξουαλικός, ειλικρινής ακόμη κι όταν πρόκειται να πληροφορήσει τον σύντροφο του για κάποιες «μικρές» ατασθαλίες. Λάτρης της ελευθερίας δεν δεσμεύεται εύκολα εκτός κι αν το ταίρι του έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εκείνον περί ελευθερίας. Διαχυτικός, εκδηλωτικός, ζεστός, άστατος, θα πάρει εύκολα την απόφαση να νομιμοποιήσει τη σχέση του περιορίζοντας τις ελευθερίες του, είτε από επιπολαιότητα, είτε γιατί η ηθική του υπόσταση δεν του επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Ανατομικά ο Τοξότης συνδέεται με τους μηρούς, την περιοχή της λεκάνης και το συκώτι. Αγαπημένο χρώμα το μπλε ηλεκτρίκ και όλες οι αποχρώσεις του μπλε.

Ας δούμε όμως τις όψεις που θα σχηματίσει ο Ήλιος κατά την παραμονή του
στο ζώδιο του Τοξότη

Στις 22/11/12 έχουμε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα. Εκεί που λέγαμε να εισέλθει επιτέλους ο Ήλιος στο ζώδιο του Δία για να βρούμε τη χαμένη μας ζωντάνια και ευθυμία, η πρώτη επαφή με την μηδενική μοίρα είναι σχεδόν απογοητευτική αφού η ποσειδώνια επιρροή δημιουργεί ανάμικτες εντυπώσεις. Σωματική εξασθένηση, ανάγκη για απομόνωση, χαλάρωση / ξεκούραση ενώ, θα υπάρξει αυξημένη τάση για δραματοποίηση καταστάσεων που δεν διασφαλίζει καμία εγκυρότητα, αντίθετα μάλλον μας εκθέτει. Είναι προτιμότερο ν’ ασχοληθούμε με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, η διαίσθηση και η φαντασία θα είναι τονισμένες, ενώ δεν αποκλείεται να ελκύσουν το ενδιαφέρον μας ζητήματα που άπτονται της μεταφυσικής. Αποφεύγουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες ή σημαντικές αποφάσεις για θέματα που δεν έχουν ξεκαθαριστεί, κυρίως τα ζώδια των πρώτων ημερών του μεταβλητού σταυρού. Η Σελήνη στους Ιχθείς παρότι διαισθητική, είναι μια επιπλέον ένδειξη για μη ανάληψη πρωτοβουλιών μιας και η αντικειμενικότητα της στο ζώδιο του θεού των υδάτων, τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Στις 25/2/11 ανακτάμε τη χαμένη μας ζωντάνια με το τρίγωνο του Ήλιου / Ουρανού από τον Κριό. Η αδρεναλίνη σκαρφαλώνει στα ύψη, τόσο όσο χρειάζεται για να ανανεωθούμε και να ξεκινήσουμε νέες δραστηριότητες που θα βοηθήσουν να εκτονώσουμε την ενέργεια μας εποικοδομητικά. Ο τρόπος που θα επιλέξουμε να εκφραστούμε θα είναι αρκετά πρωτότυπος, τολμηρός, παρακινδυνευμένος, ενδεχομένως κι επικίνδυνος ανάλογα την περίσταση. Πολλά και διάφορα θα προκύψουν που θα εκπλήξουν ευχάριστα τους γεννημένους των πρώτων ημερών των ζωδίων της φωτιάς και του αέρα αρκεί να μη χαθεί το μέτρο που θα αφήσει τον Ουρανό να δράσει ανεξέλεγκτα.

Στις 28/11/12 έχουμε Πανσέληνο και την τελευταία έκλειψη του έτους στις 6 μοίρες των Διδύμων / Τοξότη σε ευνοϊκή όψη με τον Ουρανό όπου πάλι τονίζεται το στοιχείο της αλλαγής και της ανανέωσης. Καινούρια και διαφορετικά συναισθήματα προκαλούν την έκπληξή μας. Κάποιες ειδήσεις μοιάζουν αρκετά ευχάριστες ως προς τις μελλοντικές μας επιθυμίες ωστόσο, η δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα ενδέχεται να φέρει αποπροσανατολισμό, σύγχυση και συναισθήματα θλίψης. Ίσως γιατί νιώθουμε ψυχικά καταπονημένοι, με κύριο σύμπτωμα την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Θα πρότεινα να μην υποτιμήσουμε τη δύναμη του τριγώνου του Ουρανού, υπερτιμώντας αυτή του τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, αφού αρκετές φορές οι λύσεις έρχονται μπροστά μας ως δια μαγείας τις στιγμές που έχουμε αφεθεί. Όπως και να έχει περισσότερες πληροφορίες για την επιρροή της έκλειψης θα πάρετε αν την συνδυάσετε με το γενέθλιο ωροσκόπιο σας.

Στις 2/3/12/12 η αντίθεση του Ήλιου με τον Δία έρχεται για να καλλιεργήσει κάθε είδους παραφιλολογία, αμπελοφιλοσοφία και όλα τα συναφή. Η διάθεση για γενναιοδωρία, καλοπέραση, δημιουργικότητα και ελευθερία στο λόγο μοιάζει υπερβολική. Εντούτοις αν και αντίθεση, κάνει το θαύμα της και ανεβάζει το ηθικό μας. Γενικότερα θα επικρατεί ευχάριστο, γόνιμο κλίμα για κάθε είδους δραστηριότητα, με τάση για σπατάλες και διάθεση να ασχοληθούμε με θέματα λιγότερο δυσάρεστα. Αποφεύγουμε να δώσουμε υποσχέσεις που δεν θα κρατήσουμε δείχνοντας υπερβολική αυτοπεποίθηση και μάλιστα μια ημέρα που τα περισσότερα θέματα τα βλέπουμε μόνο από τη θετική τους πλευρά.

Νέα Σελήνη στις 13/12/12 στην 22η μοίρα του Τοξότη, νέες ελπίδες και διάθεση να ανοίξουμε τα φτερά μας όσο πιο μακριά γίνεται. Βοηθά –όσο μπορεί- το εορταστικό κλίμα των ημερών ώστε να φτιάξει το κέφι μας και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τη γκρίνια, τη μαυρίλα και την απαισιοδοξία. Το περιπετειώδες πνεύμα ξυπνά μέσα μας και μας δίνει κίνητρα να χαρούμε, να βάλουμε σε νέες βάσεις τις αντιλήψεις, και ολόκληρη την κοσμοθεωρία μας. Μια αρκετά ευχάριστη Νέα Σελήνη που ευνοεί κυρίως τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα του 3ου δεκαημέρου.



Χρόνια πολλά στους Τοξότες!



 http://www.myhoroscope.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: