Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Υδροχόος Το ζώδιο του μήνα

Ο Υδροχόος είναι το 11ο ζώδιο του ζωδιακού, ζώδιο του αέρα, αρσενικό κι ανήκει στον σταυρό των σταθερών ζωδίων. Ο Ήλιος θα βρεθεί στο ζώδιο του στις 20/1/2013 και ώρα 12:00 πμ. (λίγο νωρίτερα θα μπει και ο Ερμής στον Υδροχόο) για να σχηματίσει κάποιες αρκετά σημαντικές όψεις τις οποίες θα αναλύσουμε διεξοδικά παρακάτω.
Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που σχετίζεται με τον ανθρωπισμό, την ελευθερία, την αφύπνιση συνειδήσεων και τον οραματισμό. Κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο εκκεντρικός Ουρανός, παραδοσιακά ο Κρόνος. Ο Ήλιος στην προσπάθεια του να γίνει μέρος του συνόλου χάνει κατά κάποιο τρόπο την ατομικότητα του γι' αυτό σ’ αυτή τη θέση έχει την αδυναμία του. Μια μερίδα αστρολόγων υποστηρίζει πως ο Ερμής έχει εκεί την έξαρση του, επίσης και ο Πλούτωνας. Για τον Ερμή παρ’ ότι είναι μια αρκετά καλή θέση έχει υπερισχύσει άλλη άποψη (αυτής της Παρθένου), ενώ για τον Πλούτωνα ακόμη είμαστε στο ψάξιμο...

Σύμβολο του Υδροχόου είναι ένας άντρας που ρίχνει νερό με μια υδρία στην γη κι αντιπροσωπεύει την τροφή για νέες ιδέες σε παγκόσμιο επίπεδο. Το άλλο σύμβολο του είναι δυο παράλληλα κύματα που συμβολίζουν τη ροή των νερών που έρχονται από τον Ουρανό επίσης ως τροφή τόσο για ζωή όσο και για πνευματικότητα. Μυθολογικά ο άντρας που κρατά την υδρία και ρίχνει το νερό είναι ο Γανυμήδης, ένας πανέμορφος νέος τον οποίο επέλεξε ο Δίας για οινοχόο των θεών του Ολύμπου. Από τη στιγμή όμως που έπεσε θύμα της ζήλιας της Ήρας, ο Δίας δεν μπορούσε παρά να μεταμορφώσει τον Γανυμήδη σε αστερισμό.

Στις 1΄47¨ μοίρες τους ζωδίου έχουμε τον απλανή Altair, στις 4΄43¨τον Oculus, στις 5΄10¨τον Bos, στις 21΄47¨τον Nachirα, στις 23΄33¨τον Deneb Al Giedi και τον Sadalsuud στις 23΄49¨.

Έναν Υδροχόο θα τον καταλάβουμε από τις φιλελεύθερες ιδέες που έχει και από την ανάμιξη του σε οτιδήποτε συλλογικό. Η διακήρυξη των δικαιωμάτων, η ισονομία και ισότητα σ’ όλα τα επίπεδα είναι δικές του αρμοδιότητες. Είναι ο επαναστάτης του ζωδιακού, εκκεντρικός, απόλυτος, σταθερός στις αντιλήψεις και τα πιστεύω του, ανθρωπιστής γι' αυτό πολλές φορές θα τον δούμε να ασχολείται με την πολιτική ή τουλάχιστον τέτοιους ανθρώπους θα έπρεπε να βλέπουμε στον πολιτικό στίβο. Βάζει υψηλούς στόχους του λείπει όμως η πρακτικότητα που χρειάζεται για να τους υλοποιήσει.

Είναι πολύ καλός στις θεωρίες και έχει μεγάλες ιδέες για το πώς μπορεί κυρίως να αφυπνιστεί η ανθρωπότητα. Είναι κοινωνικός, ευχάριστος, ευφυής, επινοητικός, ισχυρογνώμων, επιδεικνύοντας συχνά φασιστική συμπεριφορά. Οι αλλαγές γι αυτόν είναι παιχνιδάκι, ο εγκέφαλος του βρίσκεται διαρκώς σε υπερδιέγερση, είναι διορατικός κι έχει έμφυτη νευρικότητα. Οι αντιδράσεις του είναι ακαριαίες, σπασμωδικές και ακραίες. Οι φιλίες είναι πολύ σημαντικές κυρίως με άτομα που έχει κοινούς σκοπούς.

Στον αισθηματικό τομέα αποφεύγει σχέσεις που θα καταπιέσουν την ελευθερία του και θα τον βάλουν σε καλούπια. Έχει αρκετές εναλλαγές σε συντρόφους με τους οποίους σχεδόν πάντα διατηρεί φιλικές σχέσεις ακόμη και μετά τον χωρισμό. Όσο πιο ελεύθερος νιώθει στη σχέση του τόσο πιο προσηλωμένος είναι σ’ αυτήν. Το ενδιαφέρον του αστραπιαία από φιλικό μετατρέπεται σε ερωτικό και το αντίθετο. Δύσκολα δένεται συναισθηματικά με το σύντροφό του, κρατάει πάντα αποστάσεις, προτιμά τις πιο χαλαρές σχέσεις και σε γενικές γραμμές δεν θεωρείται πιστός σύντροφος αφού δεν κρίνει σκόπιμο να μένει στάσιμος στα ίδια, τα παλιά και τετριμμένα Η ερωτική του ζωή έχει απρόοπτα, όσο εύκολα ξεκινά μια σχέση άλλο τόσο εύκολα διαλύεται. Ερωτεύεται με την πρώτη ματιά χωρίς να βάζει ταμπέλες και κλισέ στις σχέσεις που δημιουργεί, είναι γοητευτικός κι εύκολα τραβά τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των άλλων.

Δεν έχει ταμπού ή προκαταλήψεις προκειμένου να αποκτήσει νέες εμπειρίες αφού διακαώς αποζητά την ανανέωση. Λάτρης της διαφορετικότητας δεν θα διστάσει να βρεθεί στο πλευρό ανθρώπων που δύσκολα θα δέχονταν κάποιοι άλλοι στον κύκλο της παρέας τους.

Ας δούμε όμως τις όψεις που θα σχηματίσει ο Ήλιος κατά την παραμονή του στον καινοτόμο Υδροχόο
Στις 20 και 21/1 αν και ο Ερμής προπορεύεται του Ήλιου, βρίσκονται σε στενή αποκλίνουσα σύνοδο η οποία θα μας επηρεάζει. Αυξημένη επικοινωνία, κοινωνικότητα γενικότερα, διάθεση να εκφράσουμε τα σχέδια μας, εξαιρετική διαύγεια, ανάγκη για πληροφόρηση, γνώση και ορθολογισμός. Ενδεχομένως το στοιχείο του εγωισμού και του υποκειμενισμού να υπερισχύσουν ενώ σταθερά και με πείσμα θα υποστηρίζουμε τις απόψεις μας κυρίως τις πρωτοποριακές.

Στις 24 και 25/1 ο Ήλιος θα συναντήσει με όψη εξαγώνου τον Ουρανό από το ζώδιο του Κριού. Αρκετά ενισχυμένα τα ουράνια στοιχεία μιας και η επιρροή του Ουρανού είναι διπλά τονισμένη. Το κύριο μήνυμα της όψης είναι «κάνε ότι έχεις να κάνεις με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι συνήθως». Θα υπάρχει η τάση να ασχοληθείτε με συλλογικές δραστηριότητες, ίσως γίνετε μέλη κάποιας ομάδας με την οποία σας συνδέουν περισσότερο τα κοινά ενδιαφέροντα και όχι οι πολλοί συναισθηματισμοί. Καλό θα σας κάνει επίσης να συναντηθείτε με φίλους ή γνωστούς, κυρίως αν το τελευταίο διάστημα τους έχετε παραμελήσει ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσετε πως αν επιθυμείτε να αλλάξετε κάποια δεδομένα τα οποία θεωρείτε πως σας γυρίζουν ένα βήμα πίσω, το εξάγωνο που θα σχηματιστεί θα βοηθήσει τα σχέδια σας. Μην φοβηθείτε να θέσετε νέους στόχους, να κάνετε όνειρα τα οποία μελλοντικά μπορούν να υλοποιηθούν. Αρχικά ενδέχεται να προκύψουν κάποιες ανατροπές στο πρόγραμμα της ημέρας ωστόσο με θετική στάση και ανοιχτά μυαλά μπορείτε να αντεπεξέλθετε.

Στις 27/1 έχουμε Πανσέληνο (Ήλιος αντίθεση Σελήνη) στις 6΄38 πμ. στις 7΄24 μοίρες του Λέοντα. Σε θετική όψη με ανάδρομο Δία από τους Διδύμους, με Ουρανό από τον Κριό αλλά σε δύσκολη με Κρόνο από τον Σκορπιό. Δύσκολη Πανσέληνος για τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι / Λέοντες / Σκορπιοί / Υδροχόοι) του πρώτου δεκαημέρου. Θα κληθείτε να εναρμονίσετε τις ατομικές με τις συλλογικές σας επιδιώξεις. Θα υπάρχει διάθεση να κλείσετε κάποιους κύκλους προκειμένου να δρομολογηθούν νέα εγχειρήματα για να προχωρήσετε τα σχέδια σας. Όμως, ως γνωστόν όταν εμπλέκεται ο Κρόνος προβάλλει σθεναρές αντιστάσεις με αποτέλεσμα να προκύπτουν εμπόδια, ανασφάλειες, κακή διάθεση και υποχρεώσεις που θα πρέπει να τακτοποιηθούν. Για εσάς που από φύση είστε αρκετά ορθολογιστές, οι θετικές όψεις της Πανσελήνου με Ουρανό/Δία φέρνουν ευκαιρίες που διαχειρίζεστε ευκολότερα.

Για Κριούς / Δίδυμους / Ζυγούς / Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου είναι μια αρκετά εποικοδομητική Πανσέληνος γιατί θα φέρει ευκαιρίες ανάπτυξης, γνωριμίες με αρκετά σημαντικούς ανθρώπους, καλή διάθεση και τύχη ενδεχομένως από ανθρώπους που δεν πιστεύατε ποτέ πως θα ήθελαν να σας στηρίξουν. Όσο για τον Κρόνο, καλώς τετραγωνίζει την Πανσέληνο αφού έτσι δεν θα χρειαστεί να πάρουν αέρα τα μυαλά των υπεραισιόδοξων των ζωδίων που προαναφέρθηκαν. Καρκίνοι / Αιγόκεροι θα στρέψετε το ενδιαφέρον στον οικονομικό τομέα. Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό εντούτοις η γενικότερη τάση της ημέρας κρύβει απρόοπτες εκπλήξεις που δεν είναι απαραίτητα δυσάρεστες ίσως όμως κρύβουν κάποια μυστικά. Παρθένοι / Ιχθείς, η συγκεκριμένη Πανσέληνος σας βρίσκει με χαμηλή ζωτικότητα. Δεν θα έχετε τη δύναμη ή τη διάθεση να βρεθείτε με κόσμο παρά μόνο με τους πολύ στενούς φίλους ή συγγενείς ενώ δεν αποκλείεται ως εκ θαύματος να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα τα οικονομικά σας.

Στις 31/1 ολοκληρώνεται το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο, δύσκολη ημέρα κυρίως για τα ζώδια του σταθερού σταυρού. Η πίεση φέρνει ασφυξία αφού για ακόμη μια φορά η ενέργεια του Ήλιου δεν μπορεί να εκφραστεί. Η τάση για καινοτόμα εγχειρήματα «υπονομεύεται». Με δυσκολία θα προχωρήσουν νέα σχέδια που θα φέρουν ανάπτυξη και πρόοδο γι' αυτό καλό είναι να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλό σας πως ότι θελήσετε να ξεκινήσετε με αυτή την όψη θα επιτευχθεί μετά από πολλές δυσκολίες και κόπο. Καθυστερήσεις που θα προκύψουν δείτε τις ως τον χρόνο που πρέπει να δοθεί για να οργανωθείτε καλύτερα. Οτιδήποτε κι αν παρουσιαστεί θα υπάρχει η ωριμότητα να διευθετηθεί ενώ το πιθανότερο είναι να ασχοληθείτε με πρακτικά κυρίως θέματα τα οποία ίσως σχετίζονται με άτομα του φιλικού σας περιβάλλοντος. Περιορίζεται η κοινωνικότητα κι αυξάνεται το αίσθημα μοναξιάς, ενώ θα υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα σε οτιδήποτε διαφορετικό ή προχωρημένο θελήσετε να κάνετε εξαιτίας κάποιων υποχρεώσεων αλλά και του κοινωνικού προφίλ που έχετε υιοθετήσει.

Στις 10/2 έχουμε Νέα Σελήνη (Ήλιος σύνοδο Σελήνη) στις 9.20 πμ. στις 21΄43¨ μοίρες του Υδροχόου. Δεν σχηματίζει καμία κύρια όψη με κανέναν πλανήτη και επηρεάζει έντονα τους γεννημένους του τρίτου δεκαημέρου των ζωδίων του σταθερού σταυρού (Ταύροι / Λέοντες / Σκορπιοί / Υδροχόοι). Το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία όψη σημαίνει πως οι ιδιότητες του Ήλιου συνλειτουργούν με της Σελήνης προκειμένου να εκπληρωθούν τα αιτήματα του ζωδίου που βρίσκονται, χωρίς άλλη εξωτερική επιρροή. Τονισμένο το ουράνιο στοιχείο πολύ περισσότερο δε, που ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον Κριό και σε στενή σύνοδο με τον Ουρανό. Κάθε είδους ανατροπή μοιάζει αναπόφευκτη σχεδόν επιτακτική. Τα νέα ξεκινήματα και οι αλλαγές θα έχουν την τιμητική τους ωστόσο τίποτα δεν γίνεται εύκολα χωρίς τις απαραίτητες αντιδράσεις και αντιστάσεις. Προετοιμαστείτε για μια αρκετά έντονη Νέα Σελήνη που θα δυσκολέψει ανθρώπους πολύ συντηρητικούς, παραδοσιακούς που τρέμουν τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.


Το κλειδί στις ουράνιες επιρροές είναι να δεχτείτε τις επικείμενες αλλαγές έχοντας ανοιχτό μυαλό και προβάλλοντας όσο το δυνατόν λιγότερες αντιστάσεις. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η Νέα Σελήνη θα αφυπνίσει ακόμη και τους πιο «κοιμισμένους».


“The mind that opens to a new idea never returns to its original size.”
Albert Einstein



Χρόνια Πολλά στους Υδροχόους!

Διαβάστε τη συνέχεια http://www.myhoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: