Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πανσέληνος Μαρτίου σε Ζυγό/Κριό




Αύριο  27/3 πραγματοποιείται μια αρκετά δυναμική Πανσέληνος στην 6η μοίρα του Ζυγού. Επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους του πρώτου δεκαημέρου αλλά κι εκείνους που έχουν γεννηθεί στις αρχές του δευτέρου.  Σε στενή όψη με τον Ουρανό και την Αφροδίτη εκείνα τα οποία πρέπει να περιμένουμε  είναι ανατροπές, έντονες αντιδράσεις και παράλογες συμπεριφορές που  σχετίζονται κυρίως με την ανάγκη να εκφραστούμε δυναμικά, να ξεχωρίσουμε, σε αντιδιαστολή με την τάση της ημέρας που επιθυμεί αρμονία και ισορροπία συναισθημάτων.
Σύγχυση  ως προς τον τρόπο που θα εκφράσουμε τις ανάγκες μας  εξαιτίας της έντονης συναισθηματικής φόρτισης που θα επικρατεί προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι και με όλα.
  
Ευσυγκινησία,  αστάθεια και διάσταση μεταξύ συνειδητής θέλησης και ψυχικών διαθέσεων, ρήξεις και προστριβές στις πολύ στενές προσωπικές σχέσεις και στους τομείς του γενέθλιου ωροσκοπίου μας που αγγίζει η Πανσέληνος. Ο χορηγός της Πανσελήνου η Αφροδίτη δυσκολεύεται να κρατήσει τις ισορροπίες  οι οποίες είναι αρκετά λεπτές και δυσδιάκριτες. Σχέσεις συνεργασίας, κοινωνικές αλλά και αισθηματικές θα περάσουν από δοκιμασίες εξαιτίας των εγωιστικών διαθέσεων κι απαιτήσεων  που εκδηλώνουν  όλοι όσοι νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα  να επιβάλλουν  με το έτσι θέλω τις προσωπικές τους αξιώσεις.

Σ’ αυτό το ομολογουμένως έκρυθμο κλίμα οι σχέσεις διαταράζονται, ενδεχομένως χωρίς κάποιες  από αυτές να έχουν ελπίδες διάσωσης ωστόσο, σ’ ένα τόσο ζωντανό, ενθουσιώδες  και ερωτικό ζώδιο όπως είναι ο Κριός θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε σε νέες ερωτικές γνωριμίες στις οποίες κάποιοι «πέφτουν με τα μούτρα» ακόμη κι αν φαίνεται πως το πιθανότερο είναι να τα σπάσουν.

Ο Ωροσκόπος στο ζώδιο του Καρκίνου κλείνει σχηματισμό μεγάλου τετραγώνου  με την πολυαστρία στον Κριό, τη Σελήνη στο Ζυγό και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ένας σχηματισμός που δείχνει συγκρούσεις και ενέργειες που δεν διοχετεύονται  σωστά με αποτέλεσμα οι διαπροσωπικές σχέσεις να υποστούν σημαντικές  αλλαγές.

Επειδή ο συνωστισμός στο ζώδιου του Κριού μάλλον έχει αναστατώσει ακόμη και τους πιο ψύχραιμους και ήρεμους θα ήθελα να πω, πως ένα από τα καλά του Κριού και του κυβερνήτη τους Άρη είναι πως μας βοηθούν να δούμε τα πράγματα ξεκάθαρα μιας και φροντίζουν να ρίχνουν τις μάσκες. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ  πως οι παρεξηγήσεις, οι εντάσεις, οι εγωιστικές διαθέσεις , οι παιδιάστικες συμπεριφορές αλλά και οι διαρκείς προκλήσεις έχουν αυξηθεί.

Απόλυτα κατανοητό αν σκεφτούμε πως το «μωρό» του ζωδιακού ευνοεί τέτοιου τύπου καταστάσεις πολύ περισσότερο δε, που ο Ουρανός επίσης από τη θέση του Κριού εντείνει όλα τα παραπάνω. Δεν μου κάνουν λοιπόν εντύπωση  όσα βλέπω να διαδραματίζονται ανάμεσα  σε ανθρώπους που  από λίγο έως πολύ εκπέμπουν αν όχι στο ίδιο, σε παρόμοιο μήκος κύματος.  Προσωπικά στα θέματα  του Άρη και του Κριού κάνω διατριβή από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, θα έλεγα λοιπόν πως όλα τα παραπάνω ήταν και είναι αναμενόμενα όσο οι ημέρες θα περνούν.

Ωστόσο νομίζω πως κάποια πράγματα μάλλον τα μπερδεύουμε …… ο Άρης για να είναι δημιουργικός θα πρέπει να εκφράζεται. Το «εκφράζομαι» δεν σημαίνει απαραίτητα «τα παίρνω όλα αμπάριζα και τα ισοπεδώνω»   με την αιτιολογία ότι είμαι ειλικρινής. Η εξωστρέφεια  που χαρακτηρίζει τον Κριό σημαίνει κοινωνικότητα και τάση για ασχολίες και ενδιαφέροντα έξω από τον εαυτό του, επομένως αυτό από μόνο του έρχεται  σε αντιπαράθεση με τον εγωκεντρισμό που έχει ένας Κριός και ο Άρης. Ένας συνειδητοποιημένος Άρης φροντίζει να διοχετεύει τη δράση και ενέργεια του σε πράγματα δημιουργικά ενώ ο Ουρανός πέραν των αρνητικών ιδιοτήτων που διαθέτει είναι η ανώτερη ευφυία και διορατικότητα. Αναζητά την αλήθεια γι αυτό χαρακτηρίζεται αμφισβητίας, είναι αναμορφωτικός κυρίως γιατί αφυπνίζει.

Άνθρωποι καταπιεσμένοι, φορτισμένοι συναισθηματικά, ή που δεν έχουν δουλέψει με τους εαυτούς τους και λειτουργούν με τα κατώτερα ένστικτα τους (όποια κι αν είναι αυτά) είναι επόμενο να μην μπορούν να χειριστούν πρόσωπα και καταστάσεις κατά το δοκούν. Αντίθετα, άτομα συνειδητοποιημένα, που είναι σε θέση να διατηρήσουν την αυτοκυριαρχία τους θα δράσουν και θα αντιδράσουν πιο ώριμα και δημιουργικά.

Όπως και να ‘χει η επιρροή της Πανσελήνου γενικότερα, θα δώσει την ευκαιρία, (είτε με τον εύκολο, είτε με τον δύσκολο τρόπο) σε εκείνους που θα θελήσουν να έρθουν σε ρήξη με το κατεστημένο και τις καταπιεστικές συμπεριφορές να τολμήσουν  να αποκοπούν απ’ οτιδήποτε δεν τους ταιριάζει ενώ  θα είναι αρκετά δυσάρεστη για όσους επιθυμούν να εξομαλύνουν τυχόν διαφορές αφού το κλίμα θα είναι  εχθρικό.
  
Καλή Πανσέληνο!


Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: