Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σεληνιακή Έκλειψη στον Σκορπιό

Εδώ και ημέρες έχουμε μπει στη σφαίρα επιρροής των εκλείψεων κι από λίγο έως πολύ έχουμε δει κάποια γεγονότα να συμβαίνουν. Δύσκολη περίοδος αν αναλογιστούμε πως ανά τον κόσμο οι περισσότεροι λαοί βιώνουμε κι από μια κρίση.


Κάθε έκλειψη πραγματοποιείται σε κάποιο ζώδιο, μοίρα και σε διαφορετικές όψεις να μας δείξει πως και προς τα που πρέπει να δραστηριοποιηθούμε, ν' αλλάξουμε καταστάσεις με βάση τα χαρακτηριστικά που φέρει κάθε έκλειψη σε συνδυασμό με τα προσωπικά με τα προσωπικά μας ωροσκόπια.


Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχουν τρία ουράνια σώματα ευθυγραμμισμένα κι ένα από αυτά να είναι αυτόφωτο. Οι  εκλείψεις που λαμβάνουμε υπόψη μας είναι κυρίως του Ήλιου και της Σελήνης σε σχέση με την Γη. Το σώμα που είναι αυτόφωτο είναι ο Ήλιος αφού Γη και Σελήνη αντανακλούν τη φωτεινότητα  του Ήλιου.  Με μια πρόταση  έκλειψη έχουμε όταν  η Σελήνη και η Γη ευθυγραμμίζονται με τον Ήλιο.
 
Ηλιακή έκλειψη έχουμε όταν η Σελήνη βρίσκεται μπροστά από τη Γη και βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο, σε φάση Νέας Σελήνης δηλαδή και σε σύνοδο με έναν από τους δεσμούς της Σελήνης. Σεληνιακή έκλειψη όταν  αυτά τα τρία σώματα ναι μεν ευθυγραμμίζονται όμως ανάμεσα σε Ήλιο και  Σελήνη παρεμβάλλεται η Γη με αποτέλεσμα  τα φώτα να βρίσκονται σε αντίθεση σε φάση Πανσελήνου δηλαδή και σε σύνοδο/αντίθεση με τους δεσμούς.

Οι εκλείψεις συμβαίνουν ανά ζεύγη, αυτό συμβαίνει γιατί η Σελήνη για να περάσει από τον έναν δεσμό στον άλλον  χρειάζεται 14 ημέρες με αποτέλεσμα όταν βρεθεί στον επόμενο δεσμό ν’ ακολουθεί άλλη μια έκλειψη, αφού όπως είπαμε παραπάνω για να έχουμε έκλειψη και όχι μια απλή Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο πρέπει να έχουμε εμπλοκή των δεσμών της Σελήνης (τα σημεία που η τροχιά της Σελήνης τέμνει την εκλειπτική, την φαινομενική δηλαδή τροχιά που διαγράφει ο Ήλιος στον ουράνιο θόλο η οποία είναι πάντα σταθερή).

Για παράδειγμα στις 25/4/13  έχουμε την Σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού και στις 10/5/13  έχουμε Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου . Στις 23/10/57 είχαμε Ηλιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού και στις 7/11/57 είχαμε Σεληνιακή έκλειψη στον ζώδιο του Ταύρου.
Για να δούμε τι χαρακτηριστικά φέρει κάθε έκλειψη αναλύουμε τον χάρτη της ξεχωριστά και εν συνεχεία τον μελετάμε με το προσωπικό μας ωροσκόπιο ή τον χάρτη του κράτους που μας ενδιαφέρει. Ξεκινάμε πάντα με τους οίκους που συμβαίνει η έκλειψη γιατί όλους μας επηρεάζει από οίκους κι εν συνεχεία ψάχνουμε να βρούμε αν αγγίζει γενέθλιους πλανήτες και ακμές. 

Εμπλεκόμενες όψεις της έκλειψης ενεργοποιούν γενέθλιες ενώ αν δεν προϋπάρχουν στον χάρτη μας, σημειοδοτούν γεγονότα τα οποία, είτε δεν είναι πολύ σημαντικά, είτε δύσκολα τα διαχειριζόμαστε γιατί μας είναι «ξένα».

Η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2013 στις 22. 57 μμ. ώρα Ελλάδας  στις 5 μοίρες και 45 πρώτα λεπτά του Σκορπιού έχει ήδη δείξει «τα νύχια της» σε πολλούς από εμάς. Θα είναι μια μερική έκλειψη Σελήνης και θα επηρεάσει άμεσα τους γεννημένους του πρώτου δεκαημέρου των σταθερών ζωδίων, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους αλλά και όσους έχουν πλανήτες κοντά σ’ αυτές τις μοίρες. Θα είναι ορατή κυρίως σε Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία, Ασία και θα έχει διάρκεια 27 λεπτά. Θα είναι ορατή στη χώρα μας, ανήκει στον κύκλο Σάρος 112 και θα είναι παρόμοιας γεωμετρίας και χαρακτηριστικών με αυτήν που είχε συμβεί πριν από 18 χρόνια, 11 ημέρες και 8 ώρες ,  στις 14 Απριλίου του 1995 ενώ  η επόμενη που θα συμβεί και που θα είναι μετά από τα 18 χρόνια, 11 ημέρες, 8 ώρες θα είναι στις 6 Μαΐου του 2031, αυτά για όποιον επιθυμεί να μελετήσει την επαναληψιμότητα των συγκεκριμένων εκλείψεων.

Τα αιτήματα της έκλειψης στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού σχετίζονται με οικονομικά ζητήματα, το σύστημα αξιών μας και με όλα όσα μοιραζόμαστε με τους άλλους.  Κυρίως όμως, μας φέρνει αντιμέτωπους με τα βαθύτερα συναισθήματα μας, με φοβίες, εμμονές κι ανασφάλειες που έχουμε αλλά και τη δύναμη θέλησης που διαθέτουμε.  Ήλιος στον Ταύρο / Σελήνη στον Σκορπιό σε αντίθεση. Ο Ήλιος στη θέση που βρίσκεται δεν μπορεί παρά να αποζητά την οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια που μπορεί να κατακτήσει μέσω των υλικών πόρων. Σκοπός του η παγίωση των υλικών κτήσεων, το σύστημα αξιών του με την έννοια όχι των ηθικών αρχών αλλά όλων εκείνων που εκτιμά  και επιθυμεί να έχει στη ζωή του.

 Η Σελήνη στον χώρο του Σκορπιού  έρχεται σε επαφή με τα πιο βαθιά της συναισθήματα, εκείνα που θα προτιμούσε να κρύψει γιατί  φοβάται να αντιμετωπίσει. Αισθάνεται άβολα και δυσανασχετεί βλέποντας πως είναι ικανή να νιώσει ακραία συναισθήματα τα οποία θα τη βάλουν στη διαδικασία να ρισκάρει την επιθυμητή  ασφάλεια της. Γίνεται περισσότερο επιφυλακτική, καχύποπτη, εσωστρεφής, διαισθάνεται τον κίνδυνο ωστόσο, το μεγαλύτερο  προτέρημα της είναι πως όσο κι αν φοβάται, διεισδύει  βαθιά μέσα της για να βρει την αλήθεια. Ότι κατέκτησε στο πολικό της ζώδιο του Ταύρου τώρα πρέπει να το μοιραστεί.  Μπορεί να νιώσει τον πόνο των άλλων και  να διεισδύσει στην ψυχή τους βγάζοντας στην επιφάνεια τις πιο ενδόμυχες σκέψεις και συναισθήματα τους. Απώτερος σκοπός της δεν είναι ο αλτρουισμός αλλά ο έλεγχος των συναισθημάτων και η ανάγκη της να χειραγωγεί με υπερβολικό  πείσμα και εμμονή.


Καταλαβαίνουμε δηλαδή πως  μια έκλειψη στον Σκορπιό χωρίς άλλες όψεις είναι δύσκολη εξαιτίας της επαφής της με τον κόσμο των συναισθημάτων και του ασυνειδήτου. Ας μην ξεχνάμε πως η Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού βρίσκεται σε πτώση (βγάζει δηλαδή το χειρότερο της εαυτό) και σε αντίθεση με τον Ήλιο. Η εξωτερική έκφραση σε σύγκρουση με την εσωστρέφεια, η συνείδηση με το ασυνείδητο, η δράση με την δεκτικότητα, όλες οι αρσενικές αρχές με τις θηλυκές. Στην προκειμένη βάλλονται κυρίως οι θηλυκές λόγω ζωδίου αφού είναι εγκλωβισμένες και παγιδευμένες μέσα στην ίδια τους την ύπαρξη.


Χάρτης Έκλειψης Απριλίου στον Σκορπιό





Στον χάρτη της έκλειψης εκείνο που παρατηρούμε είναι πως όλες αυτές οι συγκρούσεις θα συμβούν σε 5ο / 11ο στον άξονα δηλαδή της δημιουργικότητας. Έτσι, ανακινούνται και έρχονται στην επιφάνεια  συλλογικά ζητήματα, προβλήματα με συλλόγους, ομάδες, σωματεία,  πολιτικούς χώρους και κοινοβούλιο, όπου υπάρχει γερουσία ή κυβερνήτες,  κοινωνίες συνεργασίας που προσφέρουν βοήθεια, σε φιλικούς χώρους και βεβαίως σ’ ότι σχετίζεται με στόχους και οράματα...
Όλα αυτά δύσκολα μπορούν να επιτευχθούν και να αποδώσουν καρπούς διότι το συμφέρον, οι εγωιστικές διαθέσεις και επιδιώξεις αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά δύσκολοι αντίπαλοι. Προβλήματα ενδέχεται να δημιουργηθούν σε αθλητικούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς  χώρους, στον χώρο του θεάματος δηλαδή, σε εγκυμοσύνες κι όλα όσα σχετίζονται με παιδιά, τους  επενδυτικούς κύκλους και το χρηματιστήριο, στα κέντρα ψυχαγωγίας ή τις χαρτοπαικτικές λέσχες γιατί η τάση για κέρδος θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Οι όψεις που δέχεται η έκλειψη δεν συγκαταλέγονται στις ευνοϊκές, ωστόσο ουδέν κακόν  αμιγές καλού.  Ο Κρόνος στο Σκορπιό σε σύνοδο με τη Σελήνη και ο Άρης στον Ταύρο σε σύνοδο με τον Ήλιο. Κρόνος  στις 8 και 24 μοίρες σε αμοιβαία υποδοχή  με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, Άρης σε αδυναμία στις 4 μοίρες. Όλος αυτός ο συνδυασμός περιορίζει την αυτοέκφραση και βάζει φρένο στις έντονες οικονομικές διεκδικήσεις που στόχο έχουν την καλοπέραση. Ο Άρης στον Ταύρο μπορεί να βρίσκεται σε αδυναμία ωστόσο ολόκληρη την ενέργεια του τη διοχετεύει στη συσσώρευση πλούτου κι αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τον Κρόνο από απέναντι. Γενικότερα αποφεύγει τις έντονες αντιπαραθέσεις πολύ περισσότερο δε, που ο Κρόνος βοηθά στις εκτιμήσεις καθώς περισσότερο τεστάρει παρά δρα.

Περιορίζεται σ’ ένα αρκετά σημαντικό βαθμό  η διάθεση για διασκέδαση  και κοινωνικότητα και ίσως θα  πρέπει να εκτιμήσουμε διαφορετικά ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε κι ερωτευόμαστε. Ερευνώντας την ερωτική πλευρά της έκλειψης μιας και γίνεται στο ζώδιο της απόλυτης ένωσης τον Σκορπιό και τον Ταύρο το ζώδιο  που σχετίζεται με όλες τις γήινες και σαρκικές απολαύσεις,  δυο ζώδια φιλήδονα  που επιθυμούν αισθηματική και συναισθηματική σταθερότητα, κτητικά, σεξουαλικά, αισθησιακά και απόλυτα αλλά και σε 5ο/11ο, θα έλεγα πως μάλλον δύσκολα θα εκφραστούν τα πραγματικά μας συναισθήματα παρ’ ότι θα γίνουν αρκετές συνειδητοποιήσεις αργά και σταθερά. Θα έρθουμε αντιμέτωποι με αρκετά ψυχαναγκαστικές καταστάσεις στην προσπάθεια μας να βρούμε τι φταίει, θα υπάρχει τάση μοναξιάς, αυτοκαταστροφικές διαθέσεις αλλά και ανάγκη να βρούμε ποιος και τι ευθύνεται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Συναισθήματα που για κάποιους λόγους θα πρέπει να μην αφήσουμε να εκδηλωθούν, ενδεχομένως γιατί κάποιοι θα πληγωθούν με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν απωθημένα τα οποία με τις κατάλληλες προκλήσεις θα εκδηλωθούν.

Το τρίγωνο της έκλειψης με τον Ποσειδώνα μαλακώνει την άριο / κρόνιο / πλουτώνια επιρροή δίνοντας  της μια  ιδεαλιστική χροιά αλλά και την ελπίδα πως θα υπάρξουν υψηλοί στόχοι και σκοποί  περισσότερο οριοθετημένοι και ρεαλιστικοί  σε σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε και που θα εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. Δείχνει επίσης την ανάγκη, να πιστέψουμε πως υπάρχει ακόμη αλτρουισμός στα κίνητρα τα δικά μας και των άλλων, για πνευματικές δραστηριότητες, μεταφυσική κτλ.

Η έκλειψη συμβαίνει σε σταθερά ζώδια  και στο βόρειο ημισφαίριο δηλαδή στο κάτω μέρος του χάρτη κι αυτό μας λέει πως δεν υπάρχει διάθεση για προσαρμογές ή αλλαγές αλλά τάση  για παγίωση καταστάσεων και μάλιστα με αρκετό  πείσμα, επιμονή και ισχυρογνωμοσύνη, όμως ο ωροσκόπος της έκλειψης σε μεταβλητό ζώδιο μας δίνει την ελπίδα να θεωρήσουμε πως κάποιες καταστάσεις μπορούν να μεταβληθούν και να αναπροσαρμοστούν.

Ο χορηγός του ωροσκόπου ο Δίας βρίσκεται σε αδυναμία στους Διδύμους, στον 7ο οίκο και σε εξάγωνο με τον Ερμή από τον Κριό. Ουσιαστικές συζητήσεις μπορεί να μην γίνουν θα υπάρξει όμως η διάθεση για βελτίωση και σύσφιξη  των διπλωματικών μας σχέσεων σε μια πρώτη φάση τουλάχιστον. Εύκολες λύσεις μπορεί να δοθούν στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής στον Κριό και πάνω απ’ όλα ανοιχτομυαλιά, αισιόδοξες σκέψεις και λόγια του τύπου ….. «Η Ελλάδα δεν είναι πια ο αδύναμος κρίκος στην ευρωζώνη, η χώρα μας «πιάνει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, μειώθηκε το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου, κλίμα ανόδου στο Χρηματιστήριο» κτλ. Όλα όσα ενδεχομένως χρειάζεται να ακούσουμε ή να διαβάσουμε προκειμένου να αισιοδοξήσουμε.
  
Λόγω Σεληνιακής έκλειψης οι σχέσεις με το κοινό ή τις γυναίκες που έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας θα πρέπει να προσεχθούν ενώ η γνωριμία και επαφή με γυναικείο πρόσωπο ενδέχεται μελλοντικά να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία μας.  H σύνοδος της Σελήνης με τον Βόρειο Δεσμό και η αντίθεση της με τον νότιο μας καλεί να αφήσουμε πίσω μας τον ατομισμό, τις ρεαλιστικές υπολογιστικές πρακτικές που στερούνται συναισθήματος και να έρθουμε αντιμέτωποι με τους φόβους ή τις ανασφάλειες μας, με  απωθημένα που ενδεχομένως σχετίζονται με την παιδική  μας  ηλικία ή τη μητέρα, καταπιεσμένα συναισθήματα μίσους, αυτοκαταστροφής ώστε να αξιολογήσουμε εκ νέου την ίδια την ύπαρξη της ζωής.

Αντιμέτωποι κατά τη διάρκεια της επιρροή της έκλειψης θα έρθουμε με αποπληρωμές δανείων ή καρτών, με διευθετήσεις κι  αναπροσαρμογές σε ασφάλειες ζωής,  κληρονομικά περιουσιακά στοιχεία κτλ.. Ρίσκα και επενδύσεις δεν ενδείκνυνται, μπορούμε όμως να εξετάσουμε με ρεαλιστικά κριτήρια περιπτώσεις και επενδύσεις που μακροπρόθεσμα μπορεί  να  μας ωφελήσουν. 
 
Για το τέλος άφησα την  εμπλοκή του Πλούτωνα, τον χορηγό της έκλειψης σε αμοιβαία υποδοχή με Κρόνο και τρίγωνο με την Αφροδίτη χορηγό Ήλιου γιατί οι περισσότεροι από εμάς εκφράζουμε έντονη φοβία ως προς αυτόν. Θα πρότεινα να μην δαιμονοποιήσουμε  την επιρροή του  αφού σχεδόν  πάντα δρα καταλυτικά όταν πρέπει να δράσει βγάζοντας στην επιφάνεια τα αποθέματα δύναμης που όλοι κρύβουμε μέσα μας ώστε αν επιθυμούμε να δώσουμε οριστικό τέλος σε καταστάσεις και ανθρώπους που δεν συντελούν στην πρόοδο και εξέλιξη μας, να το κάνουμε χωρίς φόβο και πάθος....

 Η Αφροδίτη  σε τρίγωνο μαζί του φέρνει στις σχέσεις μας την αίσθηση του μοιραίου, ανάγκη για απόλυτη ένωση ψυχής και σώματος, παθιασμένα αισθήματα,  κτητικότητα και  ζήλεια σε σημεία όμως που θα μπορούν να διαχειριστούν όσοι δεν είναι έρμαια των συναισθημάτων τους. Ταυτόχρονα θα φανούμε και  λίγο ωφελιμιστές ή εξαρτημένοι από τα υλικά αγαθά έτσι για να δικαιωθούν οι συγκεκριμένοι πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια, ενώ προσωπική μου εκτίμηση είναι πως  όσο δύσκολη κι αν είναι μια έκλειψη, ένα τρίγωνο μεταξύ των χορηγών / κυβερνητών της  δεν μπορεί παρά να σημαίνει πως όλα όσα φέρει  θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Καλή Έκλειψη!

Τίνα Ζαχαριάδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: