Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ηλιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου 10/5/13

Η Ηλιακή έκλειψη και Νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί  στις 10 Μαίου στην 19η μοίρα του Ταύρου και σε σύνοδο με τον Ερμή ευνοεί καινούρια σχέδια και ξεκινήματα, υπογραφές και συμβόλαια τα οποία ενδέχεται να εξασφαλίσουν την οικονομική άνοδο που όλοι ανεξαιρέτως επιθυμούμε.
Νέες αγορές και τα παραπανίσια έξοδα δεν θα λείψουν γι αυτό ας φανούμε συνετοί.
 

Η έκλειψη επηρεάζει άμεσα όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο ή μεσουράνημα στις 17/18/19/20/21 μοίρες των σταθερών ζωδίων  (Ταύρους  / Λέοντες  /  Σκορπιούς / Υδροχόους) ενώ είναι περισσότερο ευνοϊκή για Ταύρους  / Σκορπιούς, Καρκίνους / Αιγόκερους, Παρθένους  /  Ιχθείς . Για Κριούς  /  Τοξότες  καθώς και Διδύμους  /  Ζυγούς η έκλειψη δείχνει πιο ουδέτερη αν και η οποιαδήποτε ανάμειξη (θετική / αρνητική) εξαρτάται από τον τομέα του ωροσκοπίου μας που ενεργοποιεί.

Τα αιτήματα μιας έκλειψης σε Ταύρο / Σκορπιό σχεδόν πάντα είναι οικονομικής αλλά κι ερωτικής φύσης. Ευνοούνται σχέδια που βασίζονται σε σταθερές αξίες ενώ είναι πολύ πιθανό να προκύψει οικονομική αστάθεια, ανασφάλειες αλλά και τάση για σπατάλες μια περίοδο που το γενικότερο κλίμα απαιτεί λιτότητα. Η εκλογίκευση όσων συμβαίνουν είναι μια καλή λύση ώστε να μην παρασυρθούμε σε  λάθος συνειρμούς κι επιλογές.
   
Ο τρόπος σκέψης μας καθαρά πρακτικός και προσγειωμένος έως υπολογιστικός. Αν βρίσκεστε εν τω μέσω συζητήσεων   θα  είναι καλή περίοδος να διαπραγματευτείτε τον μισθό σας βασισμένοι σε ορθολογιστικά κριτήρια και όχι αερολογίες αλλά και στο αυξημένο ένστικτο αυτοσυντήρησης.  Φανείτε συνετοί και διεκδικείστε την ανταμοιβή των κόπων σας. Άλλωστε στην εποχή της λαμογιάς  με Κρόνο στον Σκορπιό και σε αμοιβαία υποδοχή με Πλούτωνα από τον Αιγόκερω  αυτοί που εν τέλει θα επιβιώσουν θα είναι όχι μόνο οι δυνατοί αλλά και αυτοί που αξίζουν πραγματικά.

Η Αφροδίτη χορηγός της έκλειψης σε Διδύμους ευνοεί κάθε είδους μορφή επικοινωνίας, κοντινές εξορμήσεις εκτός πόλης αλλά και φλερτ που τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας. Το επικείμενο τετράγωνο της με τον Ποσειδώνα μας προϊδεάζει για κρυφές ή παράνομες καταστάσεις  αλλά και για έρωτες εντελώς φαντασιακούς και πλατωνικούς που είτε έχουν το αντίκρισμα που θέλουμε ή όχι, θα μας ταξιδέψουν.

Ο Άρης κι αυτός με τη σειρά του βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου σε αδυναμία, ωστόσο αποδεικνύεται αρκετά δυναμικός  όσον αφορά την διεκδίκηση οικονομικών πόρων χωρίς όμως να μπορεί ν’ αποτρέψει  δαπάνες  και  αλόγιστα έξοδα.

Ο Δίας για λίγο καιρό ακόμη στο ζώδιο της αδυναμίας του στους Διδύμους  συνεχίζει να χάνει από την πνευματικότητα του και ν’ ασχολείται με διάφορες φήμες ή κουτσομπολιά όμως αυξάνει τον τουρισμό, τη διάθεση για μετακινήσεις ή επιμορφωτικά ταξίδια.

Το τετράγωνο του Ουρανού / Πλούτωνα συνεχίζει να επηρεάζει δυσαρμονικά τα ζώδια του 2ου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων (Κριούς / Καρκίνους / Ζυγούς / Αιγόκερως)  τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν  διάφορες προκλήσεις προκειμένου να  διαχειριστούν αλλαγές κάθε είδους και σε διάφορους τομείς της ζωής τους.

Κι ενώ όλα δείχνουν πως εκείνο το οποίο θα μας απασχολήσει έντονα είναι η σταθερότητα και παγίωση όλων όσων μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς δείχνοντας περίσσιο πείσμα ή εμμονή, ο ωροσκόπος στους Ιχθείς θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει ευελιξία κυρίως στα θέματα των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Ο Ποσειδώνας κυβερνήτης ωροσκόπου σε τρίγωνο με τον Κρόνο ανοίγει ένα παράθυρο ώστε κάποια από τα όνειρα μας να υλοποιηθούν  αφού πρώτα μας απελευθερώσει  από  κάποιες ψευδαισθήσεις. Ταυτόχρονα  θα μας δώσει το κίνητρο να εκδηλώσουμε την ανθρωπιά που κρύβουμε όλοι μέσα μας, έμπρακτα πλέον.

Καλή έκλειψη!

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: