Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Έκλειψη Σελήνης στον άξονα Τοξότη-Διδύμων 25/5/13

Η 3η κατά σειρά έκλειψη μέσα στο διάστημα ενός μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μάιου και ώρα 7.25 πμ. Θα είναι μια έκλειψη / πανσέληνος / και Σούπερ Σελήνη που σημαίνει πως η επίδρασή της θα είναι περισσότερο έντονη επειδή θα συμβεί πολύ κοντά στη Γη.
Για τη χώρα μας πάντως θα είναι μη ορατή και θα γίνει στις 4΄08¨ μοίρες του άξονα Τοξότη / Διδύμων. Τα μεταβλητά ζώδια ( Δίδυμοι / Παρθένοι / Τοξότες / Ιχθείς ) των πρώτων ημερών αλλά και όσοι έχουν πλανήτες / ωροσκόπο / μεσουράνημα σ’ αυτές τις μοίρες θα νιώσουν εντονότερα την ενέργεια της.

Η ίδια η έκλειψη πέραν το γεγονότος πως ανακινεί θέματα επικοινωνίας, γνώσης και μετακινήσεων εμπλέκεται με όψη Ταυ-τετραγώνου με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, έναν Ποσειδώνα όμως που δεν είναι μόνος του αλλά επηρεασμένος από τον ανάδρομο Κρόνο του Σκορπιού μιας και συνδέονται με όψη τριγώνου.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τον αστρολογικό χάρτη της έκλειψης.


Ο Ωροσκόπος της έκλειψης βρίσκεται στις 23 μοίρες των Διδύμων, έχει κυβερνήτη τον Ερμή σε κυριαρχία στους Διδύμους  και στον 12ο οίκο. Ο μεταβλητός σταυρός από μόνος του δίνει δυνατότητες αλλαγών στις οποίες  εύκολα θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε. Αν δείξουμε διαλλακτικότητα,  διπλωματικότητα και διάθεση να λύσουμε τις όποιες διχογνωμίες με το διάλογο ίσως τα πράγματα να μην γίνουν δυσάρεστα για πολλούς από εμάς, παρ’ ότι η περίοδος μοιάζει ιδιαίτερα αποσταθεροποιητική.

Είναι προφανές πως από τη σύνοδο του Ερμή με Αφροδίτη / Δία θα προκύψουν νέες γνωριμίες, συνεργασίες, ερωτικές σχέσεις, αρκετές μετακινήσεις και δοσοληψίες και το κυριότερο κοινωνική κι επικοινωνιακή διάθεση.  Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σ’ έναν αμφιλεγόμενο οίκο τον 12ο που δεν ταιριάζει με τη εξωστρεφή Διδυμίσια φύση. Παρ’ όλα αυτά η διττή φύση των Διδύμων και η μεταβλητότητα είναι  χαρακτηριστικά  12ου οίκου όπως όμως είναι και το παρασκήνιο, οι κρυφές ανομολόγητες σκέψεις και συμπεριφορές.

Πολύ περισσότερο με την έκλειψη σε Τοξότη / Διδύμους και σε Ταυ – τετράγωνο με Ποσειδώνα μέσα από τον 10ο οίκο. Θα λέγαμε πως είναι μια αρκετά ποσειδώνια έκλειψη η οποία θα μας βγάλει έξω από τα νερά μας. Τάση φυγής από την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε με διάφορους τρόπους  και παράλληλα  μια ιδιαίτερα συναισθηματική και φορτισμένη αρνητικά έκλειψη. Αναβίωση παρελθοντικών καταστάσεων,  σκάνδαλα που δημοσιοποιούνται ή που βγαίνουν προς τα έξω παραποιημένα και συγκαλυμμένα, επαφή με κρυμμένα συναισθήματα ή  απωθημένα  που βρίσκουν τρόπους ν’ αναδυθούν και να μας διχάσουν ή διαλύσουν ψυχολογικά, πεσμένη ζωτικότητα, ανάγκη για απομόνωση προκειμένου να ονειροπολήσουμε με την ησυχία μας, είτε πρόκειται για καλές, είτε για κακές στιγμές.

Το βέβαιο είναι πως τα όνειρα μας θα έχουν αποχρώσεις ροζ και γκρι  με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να κρίνουμε σωστά προς ποια κατεύθυνση  πρέπει να κινηθούμε. Δεν είναι εποχή για δεσμεύσεις ή για ανάληψη καθηκόντων τα οποία δύσκολα θα αναλάβουμε να φέρουμε εις πέρας. Είναι όμως περίοδος που θα πρέπει να ασχοληθούμε με το γράψιμο, τις καλλιτεχνικές μας τάσεις κι ανησυχίες  αν φυσικά υπάρχουν, με πνευματικές δραστηριότητες, μεταφυσική, θρησκεία κτλ. με την υγεία και διατροφή μας.
   
Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στους μαθητές που αυτή την περίοδο δίνουν εξετάσεις και κρίνεται κατά κάποιο τρόπο το μέλλον τους. Ο Ερμής βρίσκεται σε εξαιρετική θέση ωστόσο η εμπλοκή του Ποσειδώνα με τα φώτα (κατά την προσωπική μου εκτίμηση ΚΑΙ του Δία )  δεν είναι επιβοηθητική. Εύκολα θα διασπάται η προσοχή, θα υπάρξουν ασάφειες ως προς τα θέματα, σε εξεταστές ίσως ξεφύγουν κάποια σημαντικά στοιχεία, τα σκονάκια ενδεχομένως να  είναι υπερβολικά πολλά και το κυριότερο ακόμη κι αν υπάρξουν πολύ καλά γραπτά, μέχρι να έρθουν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα  οι περισσότεροι μαθητές θα αμφιβάλλουν για τις απαντήσεις τους, θα νιώθουν ανασφαλείς κυρίως όσοι ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια των πρώτων ημερών.

Με τον Κρόνο να επηρεάζει τον Ποσειδώνα ίσως βγούμε από κάποιες ψευδαισθήσεις ή για να είμαι πιο σαφής, ενώ γενικότερα θα υπάρχει μια τάση να υποφέρουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά εξαιτίας της αυξημένης συμπόνιας που θα εκδηλωθεί, ο Κρόνος θα βοηθήσει ώστε να μην βγούμε εντελώς εκτός από τη γήινη πραγματικότητα.  Όπως και να χει, ύστερα από μια αρκετά μεγάλη περίοδο που ο καθένας από εμάς έψαχνε τρόπους να βγάλει τα μάτια του άλλου, μάλλον θα περάσουμε στην αντίπερα όχθη. Θα είμαστε αρκετά συμπονετικοί, ευαίσθητοι, ρομαντικοί που αν το παρακάνουμε  όμως είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως θα παρασυρθούμε σε αβέβαιες καταστάσεις ή από ανθρώπους  αμφιβόλου ποιότητας.

Με ενεργοποιημένους 6ο / 12ο οίκους ίσως υπάρξουν κάποιες επιδημίες,  ψυχοσωματικές ασθένειες, λάθη σε ιατρικές διαγνώσεις, προβλήματα σε σχέση με τα υπουργεία πρόνοιας και κοινωνικών ασφαλίσεων, με τη δημόσια υγεία,  τα νοσοκομεία  και όλα όσα σχετίζονται με φάρμακα και χημικά, με φυλακές,   ιδρύματα, άσυλα κτλ. με τη ναυτιλία,  γενικότερα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επικοινωνίας, το στρατό  και όλα αυτά, υπό την αιγίδα υποτίθεται της λογικής των Διδύμων. Μια λογική που εύκολα μπορεί να πείσει, να μπερδέψει, να μαγέψει, να σατιρίσει, να διχάσει  αλλά και να εξαπατήσει.

Επίσης,  χαλαρότητα και αποσυντονισμός σε σχέση με τις καθημερινές μας ανάγκες και δραστηριότητες, απώλειες σημαντικών εγγράφων και λόγια ή συναισθήματα  που ελάχιστα θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.  Παραπληροφόρηση γενικότερα, ίντριγκες, δολοπλοκίες, μυθοπλασίες και αύξηση των διαρρήξεων, φαινόμενο δυστυχώς που ούτως ή άλλως παρουσιάζεται έντονα τους θερινούς μήνες που ο κόσμος λείπει για διακοπές.

Αισθηματικά είναι καλή περίοδος για γνωριμίες με ανθρώπους που μας διεγείρουν εγκεφαλικά. Εκείνοι που θα μας εμπνεύσουν να δραπετεύσουμε νοερά είναι αυτοί  που θα κατακτήσουν την καρδιά μας και παράλληλα θα μας πληγώσουν αν το θελήσουν. Ευχάριστη περίοδος γι αυτούς που αφήνονται να παρασυρθούν απ’ τους  κινηματογραφικούς έρωτες, δύσκολη για εκείνους που αποζητούν σταθερότητα και δέσμευση. Κρυφές, παράλληλες, παράνομες σχέσεις γοητεύουν ακόμη και τους πιο πιστούς συντρόφους, είτε αποφασίσουν να προχωρήσουν στην πράξη, είτε όχι. 
  
Ο Άρης της έκλειψης στο ζώδιο του Ταύρου πασχίζει να ασχοληθεί με την αύξηση των οικονομικών  αλλά ακόμη κι αυτός μέσα στον 12ο οίκο κινείται παρασκηνιακά, πολύ έξω από τη φύση του. Στην καλή εκδοχή διοχετεύει τη δράση και ενέργεια του αρκετά συμπονετικά, προσπαθώντας να βοηθήσει όσους χρειάζονται βοήθεια, στην αρνητική του, μάλλον δολοπλοκεί και υπονομεύει με τον γάντι, ξοδεύεται ή και το αντίθετο, συναισθηματικά και υλικά και ευθύνεται  για  μολυσματικές ασθένειες και εμπύρετες καταστάσεις.

Όσο για τον Κρόνο της έκλειψης μπορεί να σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και να δίνει το κίνητρο που χρειάζεται ώστε να εκδηλώσουμε πρακτικά την ανθρωπιά που υπάρχει μέσα μας ωστόσο, ανάδρομος στο Σκορπιό και στην 6η μοίρα δεν παύει να ενεργοποιεί την Πανσέληνο που έγινε στην 6η μοίρα του Ταύρου στις 29 /10 /12, μια μοίρα που ενεργοποιήθηκε τέλη Νοεμβρίου πάλι από Κρόνο, ορθόδρομο τότε και φυσικά  απ’ την Σεληνιακή έκλειψη που συνέβη στις 25 / 5/ 13, πριν από ένα μήνα περίπου, μια αρκετά δύσκολη έκλειψη για πολύ κόσμο.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δείτε τι συνέβη τις συγκεκριμένες  περιόδους τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και κοσμικό για να δείτε πως εκδηλώνονται οι αστρολογικές επιρροές σε συνδυασμό με τα γεγονότα.  Χαρακτηριστικά αναφέρω πως όταν ο Κρόνος έπιασε την 6η μοίρα του Σκορπιού συζητιόταν να μπει η Κύπρος στο ΔΝΤ ενώ υπήρχαν έντονες συγκρούσεις (όχι ότι δεν υπάρχουν ακόμη )μεταξύ Λιλλήκα και Αναστασιάδη για το φυσικό αέριο (ο Ποσειδώνας της Κύπρου βρίσκεται στις 6 μοίρες του  Σκορπιού) ενώ όταν έγινε η έκλειψη τον Απρίλιο η μεγαλόνησος  ήδη βίωνε τις επιπτώσεις της απόφασης να «διασωθεί». Στις 30 Απριλίου λίγες ημέρες αφότου έγινε η έκλειψη η Βουλή της Κύπρου ενέκρινε το μνημόνιο κι όπως ήταν φυσικό έξω από τη βουλή δημιουργήθηκαν διαμαρτυρίες και έντονα επεισόδια.  Βεβαίως δεν είναι μόνο η Κύπρος που επηρεάστηκε απ’ το πλανητικό σκηνικό και την 6η μοίρα του Σκορπιού, αν ψάξετε κοσμικούς χάρτες με πλανήτες σε πολύ κοντινές μοίρες  των σταθερών ζωδίων  θα βρείτε αρκετά σημαντικές πληροφορίες, χρόνο και διάθεση να έχετε μόνο.

Τέλος, το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα  προκαλεί ένταση και ακραίες συμπεριφορές, χωρίς καμία διπλωματία ή διαλλακτικότητα   σ’ ένα επίπεδο κοσμικό. Αλλαγές εδώ και τώρα ή μεθοδευμένες και σταδιακές ;  Δυναμική εξωστρεφή  ή παθητική εσωστρεφή στάση; Άμεση αφύπνιση ή αργές συνειδητοποιήσεις   που έρχονται μπροστά μας ύστερα από μια μακρά περίοδο συγκάλυψης;  Αδιαφορία και απεξάρτηση  απ’ το παρελθόν ή προσκόλληση σ’ αυτό  έως ότου «γλύψουμε» τις πληγές;  Απερίσκεπτο ξόδεμα ενέργειας και δύναμης  ή ελεγχόμενο μέσα απ’ την ανάγκη για επιβίωση;  Τόσο έντονες  ανάγκες και τόσο μα τόσο ίδιες μέσα από διαφορετικό τρόπο που εξαιτίας της φύσης του τετραγώνου  δύσκολα κατακτώνται. Το σίγουρο είναι πως όταν θα ολοκληρωθεί η ενέργεια του τετραγώνου θα έχουν γίνει καθοριστικές αλλαγές  που αυτή τη στιγμή στον χάρτη της έκλειψης εστιάζονται στις κοινωνικές μας σχέσεις, στο φιλικό μας περίγυρο, στις συνεργασίες και στη σχέση μας με το σύντροφο  / σύζυγο ενώ σε κοσμικό επίπεδο προβλήματα θα δημιουργηθούν προβλήματα στο κοινοβούλιο και τους εκπροσώπους του, στα οικονομικά της κυβέρνησης ,  στις σχέσεις μας με τα άλλα κράτη, στις συμμαχίες και τους φανερούς εχθρούς.
   
Καλή μας έκλειψη.

http://www.myhoroscope.gr 

Τίνα Ζαχαριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: