Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Δίδυμοι το ζώδιο του μήνα

Οι Δίδυμοι είναι το 3ο ζώδιο του ζωδιακού, ζώδιο του αέρα, αρσενικό κι ανήκει στον σταυρό των μεταβλητών ζωδίων. Ο Ήλιος (σύμφωνα με το αστρολογικό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ) θα βρεθεί στο ζώδιο τους στις 20/5/2013 και ώρα 11:58 μμ. λίγο πριν το ξημέρωμα της 21ης Μάιου. Κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο Ερμαφρόδιτος Ερμής.
Στο ζώδιο των Διδύμων έχει την έξαρση του ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης. Μυθολογικά οι Δίδυμοι αναφέρονται στους Άρτεμη και Απόλλωνα ή στους Διόσκουρους Κάστωρ και Πολυδεύκη. Είναι διπλό ζώδιο μαζί με την Παρθένο, τον Τοξότη και τους Ιχθείς. Εξαιτίας της διπλής τους φύσης είναι προσαρμοστικοί, εμφανίζουν διπλή προσωπικότητα με αποτέλεσμα πολλές φορές να χαρακτηρίζονται διπρόσωποι, όχι πάντα με την έννοια την αρνητική που τους προσδίδουμε όσο με την έννοια των δυο διαφορετικών ανθρώπων μέσα στο ίδιο σώμα. Σύμβολο τους, δυο άνθρωποι, τα αδέρφια Κάστωρ και Πολυδεύκης που ήταν στενά συνδεδεμένα ή δυο γραμμές ενωμένες που συμβολίζουν τη διπλή φύση και την ανταλλαγή απόψεων.

Πολλοί απλανείς αστέρες υπάρχουν στο ζώδιο των Διδύμων, αναφέρω χαρακτηριστικά κάποιους από αυτούς που χρησιμοποιούνται περισσότερο και κυρίως στην ωριαία αστρολογία. Στις 5΄48¨ μοίρες του ζωδίου υπάρχει ο απλανής Hyades, στις 8΄28΄ο North Eye of the Bull, στις 9΄47¨ο Altebaran που είναι βασιλικός αστέρας, στις 16΄50¨ο Rigel, στις 20΄57¨Bellatrix και στις 28΄45¨ο Betelgeuze.

Οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την λογική, την επικοινωνία, την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων, τις μετακινήσεις, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ενημέρωσης, το εμπόριο, τα μαθήματα, τους δασκάλους, τις εξετάσεις, τις καθημερινές δοσοληψίες, την ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Ένας άνθρωπος που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων είναι έξυπνος, περίεργος, ανήσυχος, ετοιμόλογος, κι ενώ γνωρίζει πολλά για διάφορους τομείς, είναι επιπόλαιος και επιφανειακός εξαιτίας της τάσης του να γνωρίζει λίγο απ’ όλα και όχι λίγα και καλά. Έχει ανάγκη την ποικιλία και την αλλαγή στη ζωή του γι αυτό του αρέσει να μετακινείται συχνά. Του αρέσει η ελευθερία κινήσεων, ωστόσο, επειδή σχεδόν πάντα έχει παράλληλες ασχολίες και δραστηριότητες σπαταλά το δυναμικό του, δεν αφοσιώνεται αποκλειστικά ή μεθοδευμένα κι εύκολα χαρακτηρίζεται ασταθής. Του αρέσουν τα γράμματα και η γνώση γενικότερα, είναι αρκετά καλός ρήτορας και λόγω πονηριάς εύκολα μπερδεύει τους συνομιλητές του κι αν το επιθυμήσει ακόμη πιο εύκολα θα τους εξαπατήσει. Ιδιαίτερα σαρκαστικός κι επικριτικός όταν συζητά πολύ περισσότερο δε, όταν πρόκειται ν’ αντικρούσει ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί.

Είναι εγκεφαλικός τύπος και αντιπροσωπεύει την λογική, την αντίληψη και την επικοινωνία γενικότερα. Στις ερωτικές του σχέσεις δεν είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός, όμως στο φλερτ και στα ερωτικά τερτίπια είναι δάσκαλος. Όσο πιο πολύ φλερτάρετε μαζί του, τόσο περισσότερες ελπίδες έχετε να παραμείνετε σ’ αυτή τη σχέση. Βασική προϋπόθεση να τον διεγείρετε νοητικά. Μόνιμα μοιάζει με ένα παιδί που παίζει γι αυτό ως γονιός μπορεί να γίνει ο κατάλληλος συμπαίκτης για τα παιδιά του. Μην τον αφήσετε να αναλάβει άλλου είδους ευθύνες και υποχρεώσεις γιατί πολύ απλά θα απογοητευτείτε.

Θα είναι επιπόλαιος, ευχάριστος περιπετειώδης και σίγουρα δεν θα είναι εκείνος που θα μάθει στα παιδιά του πώς να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Αγαπημένο του χρώμα είναι το κίτρινο, πέτρα ο Αχάτης και ο αιματίτης. Ανατομικά κυβερνά τους ώμους, τα χέρια, το αναπνευστικό και νευρικό σύστημα το οποίο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ευαίσθητο και τον εγκέφαλο εξαιτίας των νεύρων που υπάρχουν.



Ας δούμε όμως τις όψεις που θα σχηματίσει ο Ήλιος κατά την παραμονή του
στο ζώδιο της κίνησης και τις επικοινωνίας


Στις 25 Μάιου έχουμε την Πανσέληνο και όχι μόνο, του μήνα. Πρόκειται για μια Σεληνιακή έκλειψη που θα προβληματίσει έντονα αρκετούς από εμάς αφού είναι η 3η έκλειψη μέσα στο διάστημα ενός μόνο μήνα. Η έκλειψη θα συμβεί στον άξονα Τοξότη / Διδύμων, στις 4΄ 8¨μοίρες επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους των πρώτων ημερών των μεταβλητών ζωδίων αλλά και όσων έχουν πλανήτες / ωροσκόπο / μεσουράνημα κοντά σ’ αυτές τις μοίρες. Το Ταυ-τετράγωνο που σχηματίζει η έκλειψη με τον Ποσειδώνα αποσυντονίζει τον έτσι κι αλλιώς  χαοτικό, ευαίσθητο και εύθραυστο συναισθηματικό κόσμο μας. Τα αιτήματα της έκλειψης σαφέστατα σχετίζονται με την επικοινωνία, τις μετακινήσεις και τη γνώση, με την παραπληροφόρηση να κρατά σθεναρά αντίσταση την όποια δόση αλήθειας κρύβεται πίσω από  λόγια και συμπεριφορές.

Εκείνη την ημέρα λόγω Σαββάτου δεν θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις τα παιδιά μας ωστόσο όλη αυτή την περίοδο οι εξετάσεις τελούνται υπό το καθεστώς των εκλείψεων. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους αλλά ούτε και στη θέση των εξεταστών διότι δεν προβλέπεται  (μαθητές / εξεταστές) να είναι συγκεντρωμένοι. Κάποιες ασάφειες στα θέματα ή λανθασμένη αντίληψη των θεμάτων εκ μέρους των μαθητών θα στοιχίσει ακριβά σε κάποιους. Γενικότερα αποφεύγουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, δεν ξεδιαλύνουμε καταστάσεις κι ασχολούμαστε περισσότερο με νοητικές / πνευματικές δραστηριότητες.

Στις 26 Μάιου ολοκληρώνεται το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα. Επί της ουσίας δεν αλλάζουν και πολλά από την προηγούμενη ημέρα παρά μόνο η διάθεση μας που γίνεται περισσότερο αισιόδοξη, ταυτόχρονα επιπόλαιη και παιχνιδιάρικη εξαιτίας της Σελήνης που προχωρώντας στον Τοξότη φεύγει από την επιρροή του Ποσειδώνα και πιάνει με αντιθέσεις τόσο τον Ερμή όσο την Αφροδίτη και τον Δία. Ευνοϊκές επιρροές γι αυτούς που θεωρούν τη ζωή ένα παιχνίδι και τίποτα περισσότερο. Αποφύγετε να δώσετε υποσχέσεις ή να απαιτήσετε κάποιοι να δεσμευτούν απέναντι σας γιατί θα βγείτε ηττημένοι. Χαρείτε την ημέρα, διασκεδάστε κι αφήστε τις ευθύνες και υποχρεώσεις για κάποιες άλλες στιγμές.

Στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου ο Ήλιος θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ουρανό. Μια αρκετά επιβοηθητική επιρροή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν αλλαγές στο πρόγραμμα τους αν και το τετράγωνο του Ήλιου με τη Σελήνη στις 31 Μαΐου το πρωί σπέρνει αμφιβολίες για αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Κατ’ άλλα για τα ζώδια του τριγώνου της φωτιάς και του αέρα το εξάγωνο Ήλιου / Ουρανού θα δώσει την ευκαιρία να δραπετεύσουν απ’ το στενό κλοιό της καθημερινότητας. Για όσους ασχολούνται με θέματα των Διδύμων (επικοινωνία, γραπτό / προφορικό λόγο κτλ.) θα κυριαρχεί η λογική, η ανάγκη για προβολή νέων ιδεών, ξεκινημάτων καθώς και η τάση να εξορμήσεις μακριά από την πόλη. Κοινωνικότητα, πολλές επαφές και γνωριμίες με ανθρώπους έξυπνους, ευφυείς και αρκετά διαφορετικούς απ’ ότι συναναστρεφόμαστε συνήθως.

Στις 8 Ιουνίου έχουμε Νέα Σελήνη στους Διδύμους στις 18΄ 01¨ μοίρες στις 6. 56 μμ. Προγραμματίστε συναντήσεις και ραντεβού με ανθρώπους που ταιριάζετε πνευματικά, κανονίστε βόλτες και γιατί όχι κάποια εκδρομή, άλλωστε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα πλησιάζει και θα ‘ναι πειρασμός για πολλούς από εμάς. Γενικά θα υπάρχει τάση για προσαρμοστικότητα και ευελιξία σε πολλά απ’ όσα μας απασχολούν, νοητική υπερδιέγερση, καλή διάθεση, κοινωνικότητα, φλερτάρισμα και νέες γνωριμίες από τις οποίες ωφελούνται περισσότερο τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς. Όλη αυτή την περίοδο με τους περισσότερους πλανήτες να βρίσκονται στους Διδύμους θα υπερισχύει η ανάγκη για νέα σχέδια και συζητήσεις με ανθρώπους έξυπνους, ευχάριστους και κοινωνικούς που θα μας παρασύρουν σε μονοπάτια περισσότερο χαλαρά κι ευχάριστα τόσο όσο χρειάζεται για να ξεφύγουμε από τις βαριές μας υποχρεώσεις αλλά και το βαρύ κλίμα που δημιούργησαν οι εκλείψεις.

Στις 18 και 19 Ιουνίου ο Ήλιος θα συναντήσει τον Δία για να ευνοήσει σημαντικά τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς του 3ου δεκαημέρου κυρίως. Πριν αρχίσετε ν’ αναζητάτε τα δώρα αυτής της όψης κοιτάξτε αν ενεργοποιεί δύσκολες γωνίες στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας. Αν ναι, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Με ευκολία θα πέσετε σε λάθη, θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση αν και το πιθανότερο είναι να βρείτε διεξόδους. Αν είστε από εκείνους που η σύνοδος ενεργοποιεί θετικές γωνίες με χαρά θα διαπιστώσετε πως ο Δίας αν και σε αδυναμία φέρνει ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου. Ευχάριστο κλίμα, καλοκαιρινές διαθέσεις, ευπιστία, γενναιοδωρία, κοινωνικότητα, νέες επαφές και γνωριμίες αλλά και πολύ αμπελοφιλοσοφία, υποστήριξη και βοήθεια από σημαντικούς ανθρώπους.



Χρόνια Πολλά στους Διδύμους!

Τίνα Ζαχαριάδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: