Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο 26 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου

Δεύτερη φορά μέσα στο 2013 που θα δούμε τον Ερμή να κινείται φαινομενικά προς τα πίσω, αυτή τη φορά από το ζώδιο του καρκίνου. Στις 23 Φεβρουαρίου τον είδαμε να οπισθοχωρεί από τους Ιχθείς και στις 21 Οκτωβρίου θα τον δούμε από τον Σκορπιό.


Και οι  τρεις αναδρομές του σε ζώδια  νερού. Ζώδια δηλαδή που δεν ευνοούν τον Ερμή να προσεγγίσει πρόσωπα και καταστάσεις με τη λογική αλλά διαισθητικά.  Συνηθίζεται να λέγεται πως όταν αναδρομεί ο Ερμής δεν πρέπει να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις γιατί τις περισσότερες φορές το ενδεχόμενο ν’ αλλάξουμε γνώμη είναι μεγάλο χωρίς αυτό να σημαίνει πως όταν έχουμε ανάδρομο Ερμή δεν κάνουμε τίποτα. Αποφεύγουμε νέα ξεκινήματα στην πράξη, εξαιτίας της ευμετάβλητης φύσης του Ερμή αλλά και της ασταθής φύσης του Καρκίνου.

Μερικά απ’ όσα  μπορούμε να κάνουμε όσο θα βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση ο Ερμής είναι τα εξής:

  • Δεν ανοίγουμε συζητήσεις που χρειάζονται τετράγωνη λογική για να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας. Αντίθετα, ύστερα από σκέψη και περισυλλογή μπορούμε να μιλήσουμε για πράγματα που μας έχουν θίξει, προσβάλλει, πληγώσει, για θέματα δηλαδή που μας έχουν προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε όχι για να βρούμε το δίκιο μας αλλά για να  εκφράσουμε τα συναισθήματα μας και  ν’ απελευθερώσουμε τον εγκέφαλο μας από δυσάρεστες σκέψεις.
  • Αν οπωσδήποτε πρέπει να υπογράψουμε έγγραφα είμαστε προσεκτικοί σ’ ότι διαβάζουμε και δεν βιαζόμαστε. Παίρνουμε χρόνο όχι για να εξετάσουμε  λογικά τι μας συμφέρει αλλά γιατί καθαρά διαισθητικά θα μπορέσουμε να  καταλήξουμε  σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
  • Καλή περίοδος για όσους θέλουν να συζητήσουν για το παρελθόν , τις ρίζες και καταβολές τους. Άλλωστε είναι σχεδόν βέβαιο πως όλη αυτή την περίοδο θα αυξηθεί η ανάγκη για αναμόχλευση γεγονότων που έχουν συμβεί κατά παλαιότερο χρόνο.
  • Αρκετά καλή ευκαιρία για ενδοσκόπηση παρ’ ότι θα είμαστε υποκειμενικοί, ανάγκη για περισυλλογή, αποφυγή επικοινωνίας ή εξωστρέφειας που σημαίνει πως δεν παίρνουμε προσωπικά ανάλογες τάσεις από ανθρώπους που κινούνται στους ίδιους χώρους με εμάς. Ανάδρομος δεν είναι μόνο για εμάς….
  • Οτιδήποτε σχετίζεται με την οικογένεια  και τους γονείς το αντιλαμβανόμαστε διαισθητικά. Αν μάλιστα έχουμε καιρό να συναντηθούμε μαζί τους μπορούμε να αυξήσουμε τις επισκέψεις μας για να βρεθούμε μαζί τους.
  • Οι όποιες καθυστερήσεις ή αναβολές στα θέματα του Ερμή (μετακινήσεις, τηλεφωνήματα, μηνύματα, γράμματα, μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς κτλ. ) δεν θα πρέπει να μας πτοήσουν αλλά  να μας δώσουν το έναυσμα να σκεφτούμε ξανά και ξανά μήπως το σύμπαν έχει λόγους που προσπαθεί να μας αποτρέψει από αυτές τις δραστηριότητες.
  • Ξεχασμένα γράμματα, φωτογραφίες, έγγραφα κτλ. στα συρτάρια μας, ντουλάπες, πατάρια, αποθηκευτικοί χώροι  γενικότερα ήρθε ο καιρός να ξανακοιταχτούν. Όλο και κάτι θα βρούμε που ενδεχομένως μας χρειάζεται.
  •  Αν έχουμε ήδη αποφασίσει να πουλήσουμε ή ενοικιάσουμε το παλαιό μας σπίτι ή αυτοκίνητο ήρθε ο καιρός να βάλουμε την αγγελία.
  •  Προτιμώμενοι χώροι για σκέψη ή συγγραφή είναι  το σπίτι μας, όλοι οι χώροι που νιώθουμε  δικοί μας,  προσωπικοί  ή κάπου κοντά σε θάλασσα. Αν διατηρούμε σπίτι ή εξοχική κατοικία σε παραλιακή τοποθεσία ας μην αφήσουμε τις καθυστερήσεις του Ερμή να μας αποτρέψουν να μετακινηθούμε.
  • Ας μην φοβηθούμε τις αναμνήσεις όσο κι αν αναστατωθούμε. Όλα όσα αναδύονται από το παρελθόν έρχονται στην επιφάνεια για να γίνουν κάποιες απαραίτητες συνειδητοποιήσεις που θα μας βοηθήσουν μελλοντικά.

Καλή αναδρομή στο παρελθόν.

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: