Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο Δίας και η είσοδός του στον Καρκίνο, στις 26 Ιουνίου

Ένα από τα σημαντικότερα πλανητικά γεγονότα της χρονιάς είναι η είσοδος του Δία στον Καρκίνο στις 26 Ιουνίου του 2013. Στο ζώδιο του Καρκίνου θα παραμείνει έως τις 15 Ιουλίου του επόμενου έτους. Ανάδρομος θα γυρίσει από την 20η μοίρα του ζωδίου στις 7 Νοεμβρίου, για να ορθοδρομήσει όταν φτάσει στη 10η μοίρα στις 7 Μαρτίου του 2014. Το ζώδιο της Σελήνης, παραδοσιακά είναι μια αρκετά ευνοϊκή θέση για τον «τυχερό» του ζωδιακού κι αυτό γιατί βρίσκεται σε θέση έξαρσης, σε ζώδιο δηλαδή που εκφράζει με ευκολία τις ιδιότητες του.

Στη 15η μοίρα βρίσκεται η απόλυτη έξαρση του, μια μοίρα που θεωρείται ενεργειακό φορτισμένο σημείο, όχι μόνο εξαιτίας της απόλυτης έξαρσης του Δία αλλά και γιατί εκεί βρίσκεται ο Sirius (14. 05 μοίρες) ο λαμπρότερος απλανής αστέρας που χαρίζει τιμές και δόξες και ο Canopus (14. 58 μοίρες) που χαρίζει αγάπη για τα ταξίδια κυρίως όταν βρεθεί σε σύνοδο με τον ωροσκόπο. Αυτό το τελευταίο πάντως, με ωροσκόπο στις 15 Καρκίνου μπορώ να σας το επιβεβαιώσω.

Είναι βέβαιο πως σερφάροντας στο διαδίκτυο όλοι μπορούμε να βρούμε πολλές πληροφορίες για τον Δία στο Καρκίνο από συναδέλφους και μη. Εξαρχής δηλώνω πως το παρόν κείμενο είναι για αναγνώστες που δεν ενδιαφέρονται για προβλέψεις αλλά για τις προσωπικές μου εκτιμήσεις ύστερα από έρευνες και παρατηρήσεις ωροσκοπίων χρόνων. Μην πείτε πως δεν προειδοποίησα…

Από την αρχή της ενασχόλησης μου με την Αστρολογία, ο Δίας μου κέντρισε το ενδιαφέρον ακριβώς γιατί είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την τύχη, («αγαθοποιός» κατά την αρχαιότητα) τις ευεργεσίες, τις ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου. Ποιος από εμάς δεν επιθυμεί έστω και λίγα από τα καλά του Δία, γι' αυτό από νωρίς άρχισα να τον παρατηρώ και να περιμένω τα δώρα του. Αρχικά εκείνο που προσπάθησα να καταλάβω ήταν οι ιδιότητες του πλανήτη και στην πορεία τη θέση του στα ζώδια. Άπειρη καθώς ήμουν κάθε φορά που έβλεπα τη διέλευση του Δία ν’ αγγίζει σημαντικά σημεία μέσα σ’ έναν χάρτη περίμενα με ανυπομονησία να δω τι «καλά» θα φέρει. Κάθε φορά που δεν τα έβλεπα έμενα έκπληκτη, ξαφνιαζόμουν κι απορούσα. Φαίνεται, πως δεν είχα την στοιχειώδη λογική να σκεφτώ πως η διέλευση του Δία μπορεί να ενεργοποιούσε δύσκολα σημεία σ’ έναν χάρτη ή ότι ένα ωροσκόπιο μπορεί να δεχόταν κι άλλες επιρροές εκείνη τη δεδομένη στιγμή περισσότερο έντονες.

Όμως όσο ζεις μαθαίνεις…. πέρασαν πολλά χρόνια για να κατανοήσω τη φύση του παρόλο που δεν θεωρείται δύσκολη. Είδα πολλά ωροσκόπια κυρίως με τον Δία να βρίσκεται σε κυριαρχία, αδυναμία, έξαρση και πτώση ώστε να κατανοήσω καλύτερα πως λειτουργεί όταν διαθέτει τίτλους. Δεν γνωρίζω τι έχει αποκομίσει ο καθένας από εσάς από τις μελέτες του, προσωπικά όμως πιστεύω ότι ο Δίας είναι πραγματικά το «μάννα εξ ουρανού» αρκεί κάποιος να μπορέσει ν’ αναγνωρίσει την αξία του και παράλληλα να κατανοήσει τι σημαίνει τύχη, βασική έννοια, ταυτόσημη του Δία.

Ας το πάμε λοιπόν λίγο ανάποδα, ας δούμε τι σημαίνει τύχη.

Επί της ουσίας τύχη σημαίνει πεπρωμένο, κάθε τι δηλαδή που δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε αφού μια ανώτερη δύναμη καθορίζει τις εξελίξεις και τα γεγονότα. Οτιδήποτε συμβαίνει που δεν περιμένουμε να συμβεί αφού πολύ απλά, δεν το γνωρίζουμε. Αυτό για όσους πιστεύουν πως όλα στη ζωή είναι προδιαγεγραμμένα. Για εκείνους που ενστερνίζονται το αντίθετο, η τύχη είναι τα αποτελέσματα των σκέψεων και συναισθημάτων μας επομένως, εμείς οι ίδιοι προκαλούμε τα γεγονότα, ελκύουμε δηλαδή ή όχι την τύχη.

Ότι κι αν από τα δυο ισχύει έχω μάθει στη ζωή μου ως τώρα πως η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Κι ενώ η αλήθεια είναι πραγματική, ο τρόπος που ο καθένας την αντιλαμβάνεται είναι μια άλλη ιστορία πολύ μεγάλη και διαφορετική. Το ίδιο ισχύει για την τύχη, ένα γεγονός που για κάποιους θεωρείται ευνοϊκό για κάποιους άλλους δεν είναι. Αυτό σημαίνει πως η τύχη μπορεί να είναι καλή, μπορεί και κακή, άρα ακόμη και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την τύχη σχετίζεται με την κοσμοθεωρία μας, η κοσμοθεωρία ως έννοια σχετίζεται με τον Δία.

Ο Δίας μέσα σ’ ένα ωροσκόπιο μας δείχνει που θα έχουμε ευκολίες στη ζωή μας, που θα προοδεύσουμε και θα έχουμε ευκαιρίες ανάπτυξης. Η ζωδιακή του θέση, η οικοθεσία και οι όψεις του δείχνουν αυτό που λέμε τύχη / ευκολία σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς. Όταν υπάρχουν όψεις μεταξύ Ήλιου / Σελήνης / Ωροσκόπου οι τομείς είναι περισσότεροι. Πάντα θα είναι κάποιου οίκου κυβερνήτης ή συγκυβερνήτης του αν ο Τοξότης βρεθεί εμπεριεχόμενος, πάντα βρίσκεται σε κάποιο οίκο όμως δεν σχηματίζει πάντα όψεις με φώτα ή ωροσκόπο. Έτσι, όταν τον δούμε σε όψη με φώτα / ωροσκόπο πολλαπλασιάζονται οι τομείς.

Γενικά θα λέγαμε πως ο Δίας ακόμη κι αν βρεθεί σε δύσκολη θέση συνδέεται με όσα μας έρχονται με σχετική ευκολία ή ακόμη καλύτερα με λίγη προσπάθεια, πράγμα που για εμένα προσωπικά σημαίνει πως δύσκολα εκτιμάμε τη φύση του συγκεκριμένου πλανήτη αφού για αυτά που θα φέρει δεν έχουμε κοπιάσει. Νομίζω πως ο Δίας είναι πολύ παρεξηγημένος στον αστρολογικό χώρο, έχουμε πολλές προσδοκίες απ’ αυτόν μιας κι είναι ο ευεργέτης του ζωδιακού, από την άλλη όμως δεν τον έχουμε εξελίξει τόσο ώστε να αποκτήσουμε τη συνειδητότητα που χρειάζεται για να μπορέσουμε να τον εκτιμήσουμε σωστά.

Έχω δει άτομο με Δία στην Παρθένο στον 6ο οίκο, να έχει κοπιάσει ελάχιστα στη ζωή του, η καθημερινότητα του να είναι εύκολη, να μην δουλεύει αλλά πάντα να έχει τα χρήματα που χρειάζεται για να βγάλει τις υποχρεώσεις του και παρόλα αυτά να μην του αρέσει η ζωή του γιατί ζει στην ανέχεια. Το μόνιμο αίσθημα ανικανοποίητου της Παρθένου που δεν αφήνει τον άνθρωπο να δει τα οφέλη του Δία.

 Άτομο με Δία στον Τοξότη στον 7ο οίκο να μην έχει μείνει ποτέ χωρίς ερωτική σχέση αλλά να δηλώνει άτυχο γιατί ακόμη δεν έχει παντρευτεί και πώς θα μοιραστεί τη ζωή του; Κάποιος να του εξηγήσει πως διαρκώς μοιράζεται τη ζωή του και μάλιστα με όση ελευθερία χρειάζεται ώστε να μπορεί να διατηρεί με ευκολία διπλές σχέσεις μιας και το ίδιο ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να παραμείνει πιστό.

Άτομο με Δία στον Καρκίνο σε σύνοδο με Ήλιο μέσα στον 2ο οίκο με ευνοϊκές όψεις Ουρανού / Πλούτωνα, να περνούν χρήματα από τα χέρια του, να μην τα διαχειρίζεται σωστά αλλά πάντα να βρίσκει τη λύση και να ισχυρίζεται πόσο άτυχο είναι στον οικονομικό τομέα. Πόσο άτυχο στα οικονομικά του μπορεί να είναι ένα άτομο που πάντα μαζεύει από την οικογένεια του και δεν μπορεί να διαχειριστεί όσα αποκομίζει;

Άτομο με Δία στους Ιχθείς (παραδοσιακός κυβερνήτης Ιχθύων) σε σύνοδο με Αφροδίτη και στον 10ο οίκο, να έχει τρομερές ευκαιρίες στον επαγγελματικό χώρο, με πολύ καλό μισθό, να αφήνει τη δουλειά του γιατί είναι κουραστική αφού ξεπερνά το οκτάωρο. Από σεβασμό στο 27% των ανέργων που υπάρχουν στη χώρα μας αναφέρω μόνο πως η μόνη δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ είναι η αισιοδοξία πως θα βρει άμεσα εργασία με λιγότερες ώρες.

Άτομο με Δία στον Αιγόκερω και στον 6ο οίκο, γνωστό, διάσημο όμως πολύ αυστηρό και δύστροπο στις σχέσεις του με ανθρώπους που εργάζεται στον εργασιακό χώρο να παραπονιέται γιατί «του φέρνουν ανθρώπους που τον ταλαιπωρούν» ωστόσο να γίνεται πάντα το δικό του και φυσικά να έχει πάντα τις περισσότερες απολαβές. Σ’ αυτή την περίπτωση το άτομο μάλλον θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πόσο τυχερό είναι που βρίσκει ακόμη ανθρώπους να το εξυπηρετούν. Πράγματι κάποιες φορές το συνειδητοποιεί κυρίως από τα 55 του έτη και μετά.

Άτομο με Δία στους Διδύμους σε ασύμβατη σύνοδο με Αφροδίτη στον 12ο οίκο, έχει ταξιδέψει σχεδόν σ’ ολόκληρη τη γη μέσω θαλάσσης, έχει πάντα χρήματα χωρίς να έχει εργαστεί ιδιαίτερα στη ζωή του αλλά δυστυχώς να μπαινοβγαίνει με ευκολία για θέματα υγείας σε νοσοκομεία. Αυτή η περίπτωση ίσως είναι από τις λίγες που έχω συναντήσει και το άτομο εκτίμησε τα δώρα του Δία παρ’ ότι βρίσκεται στην αδυναμία του. Ίσως γιατί ο Δίας έκανε (ασύμβατη) σύνοδο με το χορηγό του Ήλιου, την Αφροδίτη που βρίσκεται σε κυριαρχία.

Θα μπορούσα να γράψω άπειρα παραδείγματα για τον Δία όπως κι εσείς φαντάζομαι. Εκείνο στο οποίο έχω καταλήξει είναι πως σπάνια οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε τα θετικά του Δία ομοίως και τα αρνητικά του. Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν για να αποδείξω τι ακριβώς εννοώ όταν λέω «πως δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τα καλά του». Ακούμε και διαβάζουμε για τον αγαθοποιό, ευεργέτη πλανήτη και θεωρούμε πως μόνο καλά θα πρέπει να φέρει ενώ όλοι γνωρίζουμε αφ’ ενός πως κάποια πράγματα είναι θέμα αντίληψης κι αφ’ ετέρου πως ένα νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις. Η άλλη όψη του Δία είναι αυτή που μας κάνει επιπόλαιους, ανεύθυνους, ανήθικους ή τυχοδιώκτες, υπερβολικούς, αυτή ή πλευρά που αν σχετιστεί με κάτι αρνητικό θα το εντείνει απλά και μόνο γιατί ο Δίας διογκώνει συμπεριφορές και καταστάσεις.

Στο παράδειγμα που ανάφερα με τον Δία στον Καρκίνο, στον 2ο οίκο και σε σύνοδο με Ήλιο, έχουν περάσει τεράστια ποσά στα χέρια του κάτοχο του ωροσκοπίου, κυρίως από την οικογένεια του. Ποτέ δεν είδα να διαχειριστεί σωστά τα οικονομικά του, οι επιλογές του ήταν πάντα ριψοκίνδυνες, επιπόλαιες και λανθασμένες. Ήταν τόσο σίγουρο πως «αυτή τη φορά» θα πάει καλά που δεν εξέταζε όλα τα δεδομένα. Είχε πάντα τη σιγουριά πως ακόμη κι αν χάσει τα χρήματα η οικογένεια του θα το στήριζε κάτι που όντως συνέβαινε κι ακόμη συμβαίνει. Με τα χρόνια μετρίασε τις επενδύσεις και τα άσκοπα έξοδα διότι αντιλήφθηκε, έμαθε και συνειδητοποίησε πως οι γονείς του μεγάλωσαν και πλέον χρειάζονταν τη δική του στήριξη, όχι απαραίτητα την οικονομική. Στενά συνδεδεμένο με την οικογένεια του ποτέ δεν έπαψε να δέχεται ή να προσφέρει, ωστόσο σταμάτησε να επιβαρύνει.

Πότε όμως βλέπουμε την «άλλη» όψη του Δία;

Όταν δεν υπάρχει γνώση και όχι όταν δεν υπάρχει ένας δυνατός Κρόνος μέσα σ’ ένα ωροσκόπιο όπως συνηθίζεται να λέγεται. Η βαθύτερη γνώση είναι αυτή που θα φέρει τη σοφία. Πως όμως αποκτιέται η γνώση; Υπάρχουν πολλοί τρόποι, με το διάβασμα, την έρευνα, τις εμπειρίες, με ανοιχτούς τους πνευματικούς μας ορίζοντες ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε ακόμη και πράγματα που δεν έχουν λογική εξήγηση και κυρίως μέσα από την ενδοσκόπηση ώστε ο καθένας από εμάς να γνωρίσει καλύτερα πρώτα τον εαυτό του. Μόνο όποιος γνωρίσει πολύ καλά τον εαυτό του μπορεί να μεταδώσει γνώση, να αποκτήσει σοφία, συνειδητότητα και να γίνει «δάσκαλος». Κι εδώ ερχόμαστε στον Δία του Καρκίνου και στην εξήγηση γιατί θεωρείται καλή θέση για τον Δία.

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο παρορμητικό, νερού, θηλυκό που μαζί με τον πολικό του Αιγόκερω συγκροτούν τον άξονα της εξέλιξης. Ως ζώδιο παρορμητικό δραστηριοποιείται όταν πρόκειται να εκδηλώσει τα συναισθήματα του. Ως ζώδιο του νερού σχετίζεται επίσης με τα συναισθήματα, την μνήμη, το παρελθόν, τον ψυχισμό και τις κληρονομικές μας προδιαθέσεις. Ως ζώδιο θηλυκό είναι δεκτικό, παθητικό, ασχολείται κυρίως με εσώψυχα θέματα, δεν εξωτερικεύεται κι ως εκ τούτου δεν είναι ιδιαίτερα ενεργητικό. Όσο όμως πιο πολύ ασχολείται με τα εσωτερικά του θέματα τόσο περισσότερο γνωρίζει τον εαυτό του. Τον κυβερνά η Σελήνη και ζώδιο και πλανήτης σχετίζονται με την μητέρα, την κληρονομικότητα, την περίοδο της εμβρυακής ηλικίας, τα πρώτα χρόνια της ζωής που είναι τα σημαντικότερα αφού καθορίζουν τη μετέπειτα εξέλιξη μας.

Ο Δίας είναι πλανήτης που κυβερνά τον Τοξότη ζώδιο της φωτιάς, μεταβλητός και αρσενικός πλανήτης. Αν του δώσουμε ανθρώπινη υπόσταση είναι σαν να έχουμε κάποιον μπροστά μας που έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την ενέργεια του, είναι δηλαδή εξωστρεφής, δημιουργικός, προσαρμόζεται εύκολα, ευέλικτος, αγαπά την ελευθερία, αυθόρμητος, ηθικός, αισιόδοξος, έχει έμπνευση, ειλικρινής με διάθεση ν’ απλωθεί, να μεταδώσει όσα γνωρίζει γι αυτό θεωρείται επεκτατικός.

Στον χώρο του Καρκίνου και της Σελήνης, ο Δίας αναζητά την αλήθεια σ’ ένα βαθύτερο, εσωτερικό επίπεδο. Ως εξωστρεφής πλανήτης φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα πολύ βαθιά, τρυφερά, προστατευτικά, πίστη και αγάπη για τη ζωή, αγνές προθέσεις, αγάπη για την οικογένεια, τις ρίζες και την πατρίδα. Κι ενώ στον Καρκίνο υπάρχει προσκόλληση στο παρελθόν, ο Δίας είναι από τους πλέον ευνοούμενους πλανήτες γιατί από εκεί που βρίσκεται μπορεί να προχωρά και να κοιτά μπροστά χωρίς να ξεχνά όμως από πού ξεκίνησε. Γενικά ο Δίας λειτουργεί πολύ καλά στα ζώδια του νερού, κατά την προσωπική μου εκτίμηση πολύ περισσότερο στου Καρκίνου γιατί εκεί το άτομο συνήθως έχει ευχάριστα παιδικά χρόνια.

Γυναίκα με Δία στον Καρκίνο αλλά και στον 4ο οίκο παρότι ήταν υιοθετημένη μου είχε πει πως πέρασε τα ωραιότερα παιδικά χρόνια που θα μπορούσε να περάσει ένα παιδί. Δεν της έλειψε τίποτα όχι γιατί ήταν πλούσια η οικογένεια της αλλά γιατί φρόντιζαν να μην της λείπει τίποτα. Η πληθωρικότητα του Δία ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι.

Παιδική μου φίλη με Δία στον Καρκίνο μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια, όμως ήταν τόσο δεμένοι και τόσο δοτικοί μεταξύ τους που πολλοί γόνοι πλούσιων οικογενειών θα ζήλευαν. Συντηρητική, πατροπαράδοτη οικογένεια που άφηνε το κλειδί έξω από την πόρτα μέχρι πρότινος, σε περίπτωση που κάποιος από τους αναξιοπαθούντες συγγενείς και φίλους είχε την ανάγκη να βρει άσυλο . Η υπερβολή του Δία στον Καρκίνο όταν νιώθει τους άλλους δικούς του ανθρώπους. Κατά σύμπτωση και ο πατέρας της είχε Δία στον Καρκίνο.

 Γυναίκα πάλι με Δία στον Καρκίνο διατηρούσε και διατηρεί ηγετική θέση σε οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από τον παππού και κατέληξε στα χέρια της. Θα μπορούσε να καταλήξει στου αδερφού της αν τον ενδιέφερε ν’ ασχοληθεί, ωστόσο εκείνος δεν είχε Δία στον Καρκίνο. Επίσης δεμένη, κλασική παραδοσιακή με πολλές κληρονομιές και γενικά εύπορη οικογένεια. Η τάση του Δία να επεκτείνει και να δώσει ευκαιρίες μέσα από την κληρονομικότητα και τις οικογενειακές / ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Πολλές περιπτώσεις που πραγματικά για ν’ αναφερθούν θα έπρεπε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο. Στην πορεία της ζωής μου ήρθαν έτσι οι καταστάσεις ώστε να δω, να ζήσω και να εξακολουθώ να ζω από πολύ κοντά πως λειτουργεί ο Δίας στον Καρκίνο και ως τώρα έχω καταλήξει πως πρόκειται για έναν Δία, προικισμένο για να μην πω ευλογημένο. Δεν ισχυρίζομαι πως όποιος έχει Δία στον Καρκίνο έχει ευλογημένη ζωή άλλωστε ένας Δίας δεν είναι ολόκληρη η ζωή μας, είναι όμως η αντίληψη που έχουμε για τη ζωή και μπορεί ένας Δίας στον Καρκίνο να φέρει την Άνοιξη ακόμη κι αν δέχεται δύσκολες όψεις.

Ένας από τα καλά του Δία στον Καρκίνο είναι πως ολόκληρη η κοσμοθεωρία του ατόμου σχετίζεται με τις αρχές που διέπουν την οικογένεια, το άτομο με τον Δία σ’ αυτή τη θέση μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσα από τις αξίες της οικογένειας. Αυτό που αποκαλούμε ηθική έχεις τις ρίζες του στους οικογενειακούς δεσμούς οι οποίοι πρέπει να είναι στενοί και παράλληλα να προσφέρουν προστασία, αγάπη, στοργή και ελευθερία. Ψάχνοντας κάποια στιγμή για τον Νίκο Καζαντζάκη κάπου διάβασα πως σύμφωνα με εκείνον η όποια μορφή ελευθερίας σχετίζεται με την απουσία φόβου και ελπίδας.

Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω αυτό που διάβασα σκέφτηκα πως το άγχος και οι φοβίες, οι αγχώδεις διαταραχές δηλαδή προκύπτουν, είτε από κληρονομικούς, είτε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η κληρονομικότητα σχετίζεται με το ζώδιο του Καρκίνου, εν μέρει και οι περιβαλλοντικοί αφού το πρώτο περιβάλλον που μαθαίνουμε κι αναπτυσσόμαστε είναι το οικογενειακό. Ο Δίας σχετίζεται με την ελευθερία, είναι αισιόδοξος, καλοπροαίρετος άρα στον Καρκίνο σαφέστατα ενδυναμώνει τον ψυχισμό γιατί δίνει πίστη και ελπίδα, ελαχιστοποιεί το φόβο επομένως φέρνει το άτομο πιο κοντά στην έννοια της ελευθερίας αυτής τουλάχιστον που πρέσβευε ο Καζαντζάκης. Συνειρμικά θα λέγαμε πως όσο περισσότερο αποδεσμευμένος είναι κάποιος από τις φοβίες του τόσο πιο εύκολα μπορεί να εξελιχθεί και να προοδεύσει.

Βασική προϋπόθεση ένα ευχάριστο, ισορροπημένο υγιές οικογενειακό περιβάλλον που συνήθως υπάρχει με το Δία στον Καρκίνο. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει εξαιτίας άλλων παραγόντων μέσα στο ωροσκόπιο, το άτομο με Δία στον Καρκίνο πάντα βρίσκει τρόπους να αντιμετωπίσει τη ζωή και τον άνθρωπο με πίστη και αισιοδοξία. Αν ο Δίας μάλιστα δεν δέχεται αρνητικές επιρροές η αισιοδοξία και η πίστη θα είναι αυξημένες ακόμη και όταν το άτομο βιώνει πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που αποδίδουμε στον Δία του Καρκίνου είναι η αγάπη για την πατρίδα του. Εφ’ όσον ο Καρκίνος σχετίζεται με τις ρίζες και την πατρίδα είναι λογικό το άτομο να θέλει να προσφέρει και να προστατεύσει την πατρίδα του ώστε ελεύθερα να δίνει στα παιδιά της ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου. Η αγάπη για την οικογένεια επεκτείνεται και γίνεται αγάπη για την πατρίδα. Με προσβαλλόμενο Δία μπορεί να έχουμε κάποιον που είναι, είτε υπερβολικά ανεύθυνος ως προς τα καρκινίσια χαρακτηριστικά, είτε κάποιον που είναι αρκετά φανατισμένος, σε σημείο η αγάπη του για την πατρίδα να γίνεται καταστροφική. Αυτό θα πρέπει να προσεχθεί κυρίως την εποχή που ο Δίας από τον Καρκίνο θα σχηματίσει ταυ-τετράγωνο με Ουρανό / Πλούτωνα, τον Αύγουστο δηλαδή αλλά και τον Ιανουάριο που θα έχει φτάσει ανάδρομος στις μοίρες που θα είναι ο Πλούτωνας και πολύ κοντά ο Ουρανός. Αντίθετα τον Ιούλιο θα έχουμε την τιμή να δούμε τις επιρροές του μεγάλου τριγώνου που θα σχηματίσει με Κρόνο / Ποσειδώνα, ίσως και την πιο ευχάριστη περίοδο του έτους.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω πως τον Δία στον Καρκίνο τον έχω δει επίσης σε πολλά ωροσκόπια ναυτικών ή ανθρώπων που σχετίζονται με το εξωτερικό, με τη θάλασσα, που βγάζουν χρήματα και τα επενδύουν στη χώρα τους δημιουργώντας ιδιωτικές επιχειρήσεις ή σε ανθρώπους που έχουν μεταναστεύσει και στέλνουν χρήματα στις οικογένειες τους. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως η είσοδος του στον Καρκίνο δεν θα αφήσει τα παιδιά κάθε χώρας να μεταναστεύσουν αλλά ότι θα μας εμπνεύσει ώστε να βρούμε τη χαμένη πίστη μας στα ήθη, έθιμα και παραδόσεις, θα υπενθυμίσει σ’ όλους μας γιατί πρέπει να αγαπάμε και να προσφέρουμε τα καλύτερα στην οικογένεια μας αλλά και στην μάνα πατρίδα που μας θρέφει, θα ανοίξει τους πνευματικούς μας ορίζοντες ώστε να λάβουμε γνώση και παιδεία μήπως και κάποιοι από εμάς αποκτήσουμε συνειδητότητα. Ίσως έτσι εκτιμήσουμε την ίδια την ύπαρξη.

Ας ελπίσουμε πως με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας η είσοδος του Δία στον Καρκίνο και στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδος, θα αποτελέσει την θεμέλιο λίθο ώστε η έκφραση «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» να μετατραπεί σε, «Η Ελλάδα θρέφει και προστατεύει τα παιδιά της».

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση στον Δία

Τίνα Ζαχαριάδου.

Το κείμενο έχει δημοσιευτεί στο http://www.myhoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: