Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Καρκίνος - το ζώδιο του μήνα

Ο Καρκίνος είναι το 4ο ζώδιο του ζωδιακού. Ύστερα από το πέρασμα του  στο εαρινό σημείο, ο Ήλιος αρχίζει ν’ ανεβαίνει στο πιο ψηλό σημείο που μπορεί να φτάσει, στο βόρειο ημισφαίριο, στον τροπικό του Καρκίνου. Αυτό συμβαίνει στις 21 με 22/6 όπου έχουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο και τον Ήλιο να βρίσκεται στην μηδενική κρίσιμη μοίρα παρορμητικών του Καρκίνου.
Εδώ να πούμε πως τόσο η μηδενική μοίρα του Καρκίνου, όσο και του Αιγόκερω δεν έχουν αντισκιά ή διαφορετικά, έχουν αντισκιά τον ίδιο τους τον εαυτό γιατί αποτελούν τον άξονα της Γης.

Η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου, ενώ σ’ αυτή τη θέση ο Άρης έχει την απόλυτη πτώση του στις 28 μοίρες, ο Κρόνος αδυναμία και ο Δίας την απόλυτη έξαρση του στις 15 μοίρες. Στις 14΄5’’ μοίρες βρίσκεται ο απλανής Sirius, στις 14΄58΄΄ ο Canopus, στις 20΄15΄΄ ο Castor Apollo, στις 23΄13΄΄ ο Pollux- Head of Hercules και στις 25΄47΄΄ ο Procyon.

Ο Καρκίνος ανήκει στα ζώδια του νερού, του παρορμητικού σταυρού κι ως προς την πολικότητα είναι θηλυκό ζώδιο. Το σύμβολο του Καρκίνου είναι ένας κάβουρας, έχει σκληρό περίβλημα για να μπορεί να προστατεύεται ενώ μέσα είναι μαλακός και τρυφερός. Το άλλο του σύμβολο που μοιάζει με τον αριθμό 69 αλλά σε οριζόντια θέση, συμβολίζει το μητρικό στήθος. Είναι ο οικογενειάρχης του ζωδιακού, προστατευτικός με τα κοντινά πρόσωπα, σχεδόν μητρικός. Σκοπός της ζωής του είναι η δημιουργία της οικογενείας μέσα από την οποία θα πάρει και δώσει αγάπη και στοργή, θα νιώσει δηλαδή προστατευμένος. Είναι κυκλοθυμικός, διαισθητικός ενώ τις περισσότερες φορές δυσκολεύεται να πάρει μια θέση σ’ όσα συμβαίνουν εξαιτίας των εναλλαγών που παρουσιάζει στις διαθέσεις του.

Ανασφαλής, τρυφερός, ευαίσθητος και δεκτικός στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος του. Έντονα εσωστρεφής, μυστικοπαθής, κλείνεται εύκολα στο καβούκι του ώστε να προστατεύεται από οτιδήποτε τον προσβάλλει, πληγώνει και φοβίζει. Έχει δυνατή φαντασία, πλούσια αισθήματα και πολύ έντονο το μητρικό ένστικτο. Έχει ανάγκη να γνωρίζει τις ρίζες του και το παρελθόν της οικογενείας του. Προσκόλληση στη μητέρα, την πατρική οικογένεια γενικότερα, την πατρίδα κι όταν νιώθει οικειότητα κι αγάπη είναι έτοιμος να προτάξει το στήθος του προκειμένου να υπερασπίσει όσους κι όσα θεωρεί προσφιλή του. Όταν νιώθει πως «κινδυνεύει» γίνεται σκληρός, ιδιότροπος, μνησίκακος, υπερβολικά εύθικτος και ευερέθιστος.

Έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο της οικονομίας, αρκετά καλή μνήμη κυρίως όσον αφορά το παρελθόν και τις οικογενειακές του καταβολές ενώ, το μεγαλύτερο ίσως ελάττωμά του είναι πως όλα τα κρίνει με βάση τη συναισθηματική του κατάσταση, με αποτέλεσμα να γίνεται υποκειμενικός. Ως προς τη σκέψη, αντιλαμβάνεται τα περισσότερα διαισθητικά, δύσκολα ξεχνά όσα μαθαίνει και δεν κρίνει με τη λογική. Στις σχέσεις του έχει την τάση να είναι πολύ κλειστός, ανασφαλής, επιφυλακτικός, ζηλιάρης, κτητικός, στοργικός, συντροφικός, συναισθηματικός με τάσεις εξάρτησης σε σημείο να «πνίγει» το σύντροφό του αλλά και να κουράζει με την αστείρευτη γκρίνια του. Αν πληγωθεί, γίνεται εύθικτος, υπερβολικός στις αντιδράσεις του, σκληρός, συναισθηματικά ασταθής και απαιτητικός. Είναι συντηρητικός κι εκτιμά τα ήθη και τις παραδόσεις. Τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σ’ έναν Καρκίνο, είναι όσα σχετίζονται με τη θάλασσα, με ιδιωτικές ή οικογενειακές επιχειρήσεις, με το φαγητό ή τα ακίνητα. Αγαπημένο του χρώμα το λευκό και το ασημί και κυβερνά το στήθος, τη μήτρα και το στομάχι. Αγαπημένη πέτρα τα μαργαριτάρια (πέρλες) και ο φεγγαρόλιθος.

 Ας δούμε όμως τις όψεις που θα σχηματίσει ο Ήλιος κατά την παραμονή του
στο ζώδιο του Καρκίνου και της Σελήνης


Στις 23 Ιουνίου έχουμε Πανσέληνο στις 2΄ 9΄΄ Αιγόκερω / Καρκίνου, στον άξονα της εξέλιξης. Μια εξαιρετικά δυναμική Πανσέληνο αρχικά γιατί είναι super moon που σημαίνει πως η Σελήνη θα βρεθεί πολύ κοντά στη Γη, συγκεκριμένα οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για την μεγαλύτερη Πανσέληνο του έτους αλλά κι εξαιτίας δυο χαρταετών που σχηματίζονται στον χάρτη της Πανσελήνου, μεταξύ Ήλιου / Σελήνης / Κρόνου / Ποσειδώνα και Σελήνης / Δία (ασύμβατη αντίθεση) / Κρόνου / Ποσειδώνα. Από μόνος του ο χαρταετός δίνει τη δυνατότητα αυτές τις ημέρες να διοχετευθεί το δυναμικό των πλανητών με πολλούς τρόπους σε διάφορους τομείς. Το μεγάλο τρίγωνο και τα εξάγωνα δείχνουν την ευκολία με την οποία μπορούν να επιδράσουν οι πλανήτες ενώ η αντίθεση (στην προκειμένη ο Ήλιος με τη Σελήνη) είναι εκείνη που θα ενεργοποιήσει δυναμικά τους πλανήτες, θα φέρει δηλαδή την πρόκληση ώστε να δραστηριοποιηθούν.

Τα ζώδια και οι πλανήτες που συμμετέχουν, με εξαίρεση τον Δία βρίσκονται σε ζώδια νερού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αρκετές φορές να κυριαρχήσει ο συναισθηματισμός, η ευαισθησία, η δεκτικότητα, η ευθιξία, η υποκειμενικότητα και κυρίως η εσωστρέφεια. Ωστόσο, τόσο ο Κρόνος όσο και η αντίθεση του Ήλιου (Καρκίνος) με τη Σελήνη (Αιγόκερως) κρατούν τις ισορροπίες ώστε να μην παρασυρθούμε σε άσκοπους συναισθηματισμούς ή σε περισσότερη σκληρότητα και μοναξιά απ’ όση χρειαζόμαστε. Γενικότερα θα υπάρχουν τάσεις απομόνωσης, έμπνευσης, δημιουργικότητας, ανασφάλειες ή φόβοι που θα μπορούμε όμως να δουλέψουμε μαζί τους. Ταυτόχρονα η εμπλοκή του Δία προσθέτει λίγη λογική έστω και επιφανειακή, πίστη και ελπίδα πως μπορούμε να φέρουμε στα μέτρα μας τις καταστάσεις. Εσωστρέφεια, εμβάθυνση, εσωτερικές συγκρούσεις, καχυποψία, επιφύλαξη αλλά και ευκαιρίες να δεθούμε συναισθηματικά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη κάποιων ανθρώπων.

Στις 25 και 26 Ιουνίου παράλληλα με την είσοδο του Δία στον Καρκίνο και την αναδρομή του Ερμή στον Καρκίνο θα έχουμε ένα μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Ήλιου / Κρόνου / Ποσειδώνα. Ένα καταπληκτικό μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού για να ισορροπήσουμε τις ιδεαλιστικές και υλικές μας τάσεις. Μέσα από τις πολύ διαφορετικές φύσεις του Κρόνου / Ποσειδώνα και την καλή μεταξύ τους συνεργασία (τρίγωνο) ο Ήλιος θα μπορέσει να καλύψει τα αιτήματα του Καρκίνου και πολλά απ’ όσα επιθυμεί να τα πραγματοποιήσει. Ίσως παρατηρηθεί πεσμένη ζωτικότητα κυρίως σε μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους, αυξημένη διαίσθηση, καλλιτεχνικές τάσεις και πραγμάτωση αυτών, όρια σε υπερβολικούς συναισθηματισμούς, ανάγκη για εμπιστοσύνη, επιδοκιμασία και διάκριση για στόχους όχι μόνο προσωπικούς αλλά που αφορούν το γενικό καλό. Ανάγκη για αποδοχή και διάκριση, απομόνωση που θα μας φέρει σε επαφή με καταστάσεις από το παρελθόν, ίσως και με καταστάσεις που διατηρούσαμε μυστικές. Γενικότερα θα υπάρχει η δυνατότητα να κατανοήσουμε τις δικές μας ανάγκες αλλά και των άλλων. Η απόδραση και φυγή από τα όρια και τους κανόνες που αποζητά ο Ποσειδώνας, όσο και η ανάπτυξη των ορίων και των κανόνων που θέτει ο Κρόνος δίνουν τα ερεθίσματα που χρειάζεται ο Ήλιος να εκφράσει την δυναμική του κυρίως στην οικογένεια αλλά και στο επαγγελματικό του περιβάλλον.

Από τις 1 Ιουλίου έως και τις 5 ο Ήλιος θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να σχηματίσει Ταυ- Τετράγωνο με Ουρανό / Πλούτωνα. Ένας αρκετά δύσκολος σχηματισμός που θα ταράξει όχι μόνο το νευρικό μας σύστημα βγάζοντας απωθημένα χρόνων αλλά που θα μας κάνει δύσπιστους ως προς τον τρόπο που έχουμε χειριστεί κάποιες καταστάσεις. Για ακόμη μια φορά επιβιώνουν οι δυνατοί κι εκείνοι που είναι έτοιμοι ν’ αλλάξουν καταστάσεις με οποιοδήποτε κόστος. Οι υπόλοιποι απλώς θα μπουν στην παγίδα να διαιωνίσουν επιζήμιες καταστάσεις που δεν έχουν τελειωμό. Ρήξεις στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον κυρίως για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού. Δεν αποκλείεται οι έντονες αντιδράσεις και συμπεριφορές να εκδηλωθούν με τη μορφή βίας που στόχο θα έχει την κατάργηση κάποιων ταμπού, εμμονών, της καταπίεσης και χειραγώγησης που κάποιοι έχουν υποστεί.

Στις 8 Ιουλίου έχουμε Νέα Σελήνη στις 16΄ 18΄΄ μοίρες. Επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους του 2ου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί / Καρκίνοι / Ζυγοί / Αιγόκεροι) και στρέφει την προσοχή μας στο σπίτι, τους γονείς, το οικογενειακό περιβάλλον γενικότερα. Σε σύνοδο με ανάδρομο Ερμή ας μην μπούμε στη διαδικασία να εκλογικεύσουμε πρόσωπα ή καταστάσεις διότι θα μπερδευτούμε ακόμη περισσότερο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κυρίως όταν μπορούμε να επικοινωνούμε διαισθητικά. Αναδρομή στο παρελθόν, στις ρίζες μας, ανάγκη να βρεθούμε με τους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους, εκείνους δηλαδή που μας ενώνουν κοινές ρίζες και καταβολές. Άκρως συναισθηματική Νέα Σελήνη που θα φέρει στην επιφάνεια εξαρτήσεις, συναισθήματα αγάπης και στοργής, συγκινησιακές στιγμές, κυκλοθυμία, ανασφάλειες και φοβίες. Θα θελήσουμε χώρο και χρόνο με τους εαυτούς μας καθώς θα είμαστε κατακλυσμένοι από αναμνήσεις και συναισθήματα που θα εντείνουν το ένστικτο της προστασίας απέναντι στον εαυτό μας και τους οικείους μας. Νέες κυοφορίες κυριολεκτικές και μη, που χρειάζονται χρόνο για ν’ αναπτυχθούν.

Στις 9 Ιουλίου έχουμε σύνοδο Ήλιου με ανάδρομο Ερμή. Όχι κατάλληλη μέρα για λήψη σημαντικών αποφάσεων, πολύ περισσότερο εάν πρόκειται να ξεκινήσουμε κάτι νέο. Πλούσια και γόνιμη σκέψη που όμως θα σχετίζεται με παρελθοντικά γεγονότα ή με θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια και το σπίτι. Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιλαμβανόμαστε όσα λέγονται θα εξαρτάται από την καλή ή κακή μας διάθεση ενώ γενικότερα περισσότερο θα μιλάμε για να παραπονεθούμε παρά για να βρούμε λύσεις σ’ όσα μας απασχολούν ή όσα συμβαίνουν. Δεν θα υπάρχει διάθεση για επικοινωνία, τάση για εσωστρέφεια, υποκειμενισμός, δεκτικότητα στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος αλλά και παθητικότητα. Για όσους ασχολούνται με το γράψιμο θα έχουν έμπνευση κυρίως αν καταπιαστούν με θέματα οικογενείας και πατριωτισμού.



Χρόνια πολλά στους Καρκίνους!

Τίνα Ζαχαριάδου


Διαβάστε εδώ τη συνέχεια http://www.myhoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: