Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Πανσέληνος στον άξονα εξέλιξης Καρκίνο / Αιγόκερω

Στις 23 Ιουνίου έχουμε Πανσέληνο στις 2΄ 9΄΄ Αιγόκερω / Καρκίνου, στον άξονα της εξέλιξης. Μια εξαιρετικά δυναμική Πανσέληνο αρχικά γιατί είναι super moon που σημαίνει πως η Σελήνη θα βρεθεί πολύ κοντά στη Γη, συγκεκριμένα οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για την μεγαλύτερη Πανσέληνο του έτους αλλά κι εξαιτίας δυο χαρταετών που σχηματίζονται στον χάρτη της Πανσελήνου, μεταξύ Ήλιου / Σελήνης / Κρόνου / Ποσειδώνα και Σελήνης / Δία (ασύμβατη αντίθεση) / Κρόνου / Ποσειδώνα.


Από μόνος του ο χαρταετός δίνει τη δυνατότητα αυτές τις ημέρες να διοχετευθεί το δυναμικό των πλανητών με πολλούς τρόπους σε διάφορους τομείς. Το μεγάλο τρίγωνο και τα εξάγωνα δείχνουν την ευκολία με την οποία μπορούν να επιδράσουν οι πλανήτες ενώ η αντίθεση (στην προκειμένη ο Ήλιος με τη Σελήνη) είναι εκείνη που θα ενεργοποιήσει δυναμικά τους πλανήτες, θα φέρει δηλαδή την πρόκληση ώστε να δραστηριοποιηθούν.

 Τα ζώδια και οι πλανήτες που συμμετέχουν, με εξαίρεση τον Δία βρίσκονται σε ζώδια νερού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αρκετές φορές να κυριαρχήσει ο συναισθηματισμός, η ευαισθησία, η δεκτικότητα, η ευθιξία, η υποκειμενικότητα και κυρίως η εσωστρέφεια. Ωστόσο, τόσο ο Κρόνος όσο και η αντίθεση του Ήλιου (Καρκίνος) με τη Σελήνη (Αιγόκερως) κρατούν τις ισορροπίες ώστε να μην παρασυρθούμε σε άσκοπους συναισθηματισμούς ή σε περισσότερη σκληρότητα και μοναξιά απ’ όση χρειαζόμαστε. 

Γενικότερα θα υπάρχουν τάσεις απομόνωσης, έμπνευσης, δημιουργικότητας, ανασφάλειες ή φόβοι που θα μπορούμε όμως να δουλέψουμε μαζί τους. Ταυτόχρονα η εμπλοκή του Δία προσθέτει λίγη λογική έστω και επιφανειακή, πίστη και ελπίδα πως μπορούμε να φέρουμε στα μέτρα μας τις καταστάσεις. Εσωστρέφεια, εμβάθυνση, εσωτερικές συγκρούσεις, καχυποψία, επιφύλαξη αλλά και ευκαιρίες να δεθούμε συναισθηματικά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη κάποιων ανθρώπων.
 

Το παρόν κείμενο είναι απόσπασμα από τον Καρκίνο το ζώδιο του μήνα 

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: