Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα Σελήνη στην Παρθένο 5-9-13



Νέα Σελήνη ( Ήλιος σε σύνοδο με Σελήνη) στις 13 μοίρες της Παρθένου και ευκαιρία να βρούμε τους ρυθμούς μας μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού. Μεταβλητό ζώδιο η Παρθένος αντάξια «κόρη» μιας  εποχής που προμηνύει μεγάλες αλλαγές για μικρούς και μεγάλους.

Το εξάγωνο των φώτων με το Δία από τον Καρκίνο
αν μη τι άλλο βοηθά να δεχτούμε με καλύτερη διάθεση την επιστροφή  στις καθημερινές ασχολίες και ρουτίνα μας. Η επεκτατική του φύση διογκώνει την ανάγκη ν’ ασχοληθούμε εξονυχιστικά με θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια και το σπίτι.

Φοβίες,  κρίσεις άγχους ή πανικού για καθετί  που παρουσιάζεται στη ζωή μας δεν θα λείψουν, πολύ περισσότερο δε,  που τα φώτα σχηματίζουν όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα. Μια όψη που εντείνει τις φοβίες  και παράλληλα  μας  εξωθεί ν’ ανακαλύψουμε κι εκδηλώσουμε τη φυσική δύναμη που όλοι ανεξαιρέτως κρύβουμε μέσα μας.

Ευτυχώς με τον Ερμή να βρίσκεται στην κυριαρχία και έξαρση του, ο ορθολογισμός πρυτανεύει , οι χαλαροί ρυθμοί του καλοκαιριού  φθίνουν, οι συναισθηματικές εξάρσεις εκλογικεύονται  και τα γεγονότα εξετάζονται και κρίνονται σύμφωνα με την τετράγωνη λογική. Ακόμη και η Αφροδίτη στο αέρινο ζώδιο της κυριαρχίας της το Ζυγό συνηγορεί στην εκλογίκευση και διπλωματική αντιμετώπιση των όποιων γεγονότων.

Το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο θεωρητικά είναι μια δύσκολη όψη που μειώνει τις  ζωτικές λειτουργίες, την ενέργεια  και δράση μας. Προσωπικά το βρίσκω πολύ εποικοδομητικό να περιοριστεί για λίγες ημέρες η ματαιοδοξία, ο εγωκεντρισμός και ο θεατρινισμός του Άρη στον Λέοντα.  Η δύσκολη όψη με τον Κρόνο από τον Σκορπιό ίσως είναι αυτό  που χρειάζεται ώστε κάποιοι να ρίξουν τους τόνους και να ξεκαβαλήσουν το καλάμι τους πριν να 'ναι αργά.
  
Καλό μας Φθινόπωρο!

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: