Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ερμής στον Ζυγό 9-9 έως 29-9-13



Στο Ζώδιο του αέρινου Ζυγού θα βρεθεί ο Ερμής από τις 9 / 9 έως τις 29 /9/13. Στο χώρο του Ζυγού  γίνεται αρκετά γοητευτικός, γλυκός,  ευγενικός και διπλωμάτης με τάση να βρίσκει απαντήσεις και λύσεις όπου χρειάζεται,  εξομαλύνοντας με τον καλύτερο τρόπο τυχόν διαφορές.

Είναι εγκεφαλικός,  ορθολογιστής με μεγαλύτερο ελάττωμα, την όχι άμεση λήψη αποφάσεων. Η αναποφασιστικότητα του Ζυγού γίνεται αρκετές φορές τροχοπέδη στην σχέση του με τους άλλους, χάνοντας έτσι «πολύτιμο χρόνο κυρίως όταν πρόκειται να διεκδικήσει για τον εαυτό του.

Ράθυμη σκέψη κι αντίληψη, όμορφες σκέψεις,   ευγένεια στο λόγο, έντονη αίσθηση του δίκαιου και σωστού, είναι κάποια χαρακτηριστικά  που θα τον ακολουθούν έως ότου περάσει στον Σκορπιό. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα μπορέσει να εκπληρώσει το σκοπό του παρ’ ότι καθοδόν θα συναντήσει με τετράγωνο τον Πλούτωνα στις 14 /9 και στην πορεία στις 15 με 16 /9 τον Ουρανό.

Η δυσκολίας της όψης με τον Πλούτωνα  βρίσκεται στις φοβίες κι εξαρτήσεις που δημιουργεί ο Πλούτωνας και κυρίως στην τάση η επικοινωνία να γίνεται υπό το καθεστώς ενός ανελέητου ψυχολογικού πολέμου. Αποτέλεσμα; Να γινόμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί ψάχνοντας να βρούμε τα υποτιθέμενα σκοτεινά κίνητρα όσων μας πλησιάζουν. Το πιθανότερο είναι όσα μας ενοχλήσουν να προέρχονται από δικές μας ανασφάλειες.

Το τετράγωνο με τον Ουρανό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σε σχέσεις και συνεργασίες. Ανυπομονησία, έντονες συζητήσεις αλλά και σκέψεις ή ιδέες έξυπνες πρωτότυπες, εφευρετικές που θα  λύσουν πολλά προβλήματα.

Ταυτόχρονα στις 14 και 15 /9 θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Άρη από τον Λέοντα, που ενεργοποιεί ιδιαίτερα όλα τα παραπάνω και δίνει αυξημένη  δραστηριοποίηση στα θέματα του Ερμή, κινητικότητα, μετακινήσεις, γρήγορη σκέψη και λόγια που λέγονται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στις 18 και 19/9 το τετράγωνο με τον Δία δεν αφήνει περιθώρια για μαύρες σκέψεις.  Ωστόσο, ας  μην  βιαστούμε να μιλήσουμε ή να πάρουμε αποφάσεις που μπορεί να βασίζονται στη χαρά της στιγμής κι ας μην προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε  πρακτικά ή καθημερινά πράγματα. Αντίθετα, έννοιες αφηρημένες κι άπιαστες τις συλλαμβάνουμε καλύτερα.

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: