Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η Σελήνη ως ερωτικός δείκτης

Η Σελήνη είναι ο πλανήτης που συνδέεται με το υποσυνείδητο και συμβολίζει τη θηλυκή αρχή της δημιουργίας του κόσμου. Αγαπημένη του  ζωοδότη Ήλιου, άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί του, συμβολίζει την θηλυκή πλευρά που όλοι ανεξαιρέτως κρύβουμε μέσα μας, τη μητέρα, την γονιμότητα και τον ψυχισμό. Κυβερνά, το στήθος,  το στομάχι, τη μήτρα και τα υγρά του σώματος.
Η κόρη του Υπερίωνα και της Θείας είναι βαθιά προσκολλημένη στα έθιμα και τις παραδόσεις, σχετίζεται με τη δημιουργία της οικογενείας και ο ρόλος της στο ωροσκόπιο μαζί με τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο είναι από τους σημαντικότερους.

Από τη Σελήνη καθορίζεται το συναίσθημα και οι βάσεις ενός «υγιή» και ισορροπημένου ψυχισμού. Για να μάθουμε πόσο ψυχικά ισορροπημένος είναι ένας  άνθρωπος, θα πρέπει ν΄ ανατρέξουμε στο οικογενειακό του περιβάλλον, να δούμε αρχικά τη σχέση του με τη μητέρα (σαφώς η ταύτιση με τον πατέρα είναι εξίσου σημαντική, ωστόσο το θέμα μας είναι η Σελήνη) από την εμβρυακή ηλικία έως τα πρώτα χρόνια της ζωή του για να αντλήσουμε πληροφορίες για την επιρροή που άσκησε και ασκεί στη ζωή του.  Η φύση της είναι γλυκιά, τρυφερή,  προστατευτική, διαισθητική και νιώθει καλά όταν βρίσκεται σε οικείους χώρους μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα, σε ασφαλές δηλαδή περιβάλλον για εκείνη.

Άτομα που είναι έντονα σεληνιακά, είτε έχουν δηλαδή Σελήνη στον Καρκίνο,   γωνιακή ή σε όψη με τον Ήλιο, είτε ωροσκόπο στο ζώδιο του Καρκίνου έχουν έντονα ευμετάβλητη διάθεση μιας και συντονίζονται περισσότερο με τις φάσεις της Σελήνης. Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια Νέας Σελήνης, Πανσελήνου και εκλείψεων  είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και ευάλωτοι. Γενικότερα  έχουν την αίσθηση πως συνδέονται περισσότερο με τις γήινες και φυσικές καταστάσεις ενώ, ταυτόχρονα μπορούν να λειτουργούν διαισθητικά με τους άλλους δεχόμενοι τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος τους ως μια κατάσταση απόλυτα φυσιολογική.

Απ’ τα παραπάνω καταλαβαίνουμε το λόγους για τους οποίους είναι εξίσου σημαντική σε χάρτες συναστρίας. Επί της ουσίας,  δείχνει το βαθμό συναισθηματικής ταύτισης κι αρμονίας που υπάρχει ανάμεσα στα ζευγάρια αλλά και  πληροφορίες για τις συνήθειες μας. Από τη ζωδιακή της θέση και τις όψεις που σχηματίζει στο ωροσκόπιο του συντρόφου γνωρίζουμε εκ των προτέρων πόσο καλά ή όχι μπορούμε να ζήσουμε μαζί του στον ίδιο χώρο. Εξαιρετικά σημαντικό  είναι να υπάρχει συμβατότητα ως προς τη ζωδιακή θέση για να ξεκινάμε τουλάχιστο με γερές βάσεις.

Ευνοϊκές όψεις μεταξύ των πλανητών δείχνουν κοινές ρίζες και καταβολές, λιγότερα προβλήματα στο χώρο που μοιράζεται ζευγάρι, ψυχική ταύτιση αφού θα μπορούν να καλύπτουν  τις ψυχικές και συναισθηματικές του ανάγκες αμφότεροι.  Χωρίς καλή συμβατότητα και με δύσκολες όψεις έχουμε  ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, ψυχική και συναισθηματική αποξένωση, εσωτερικές συγκρούσεις, συγκρούσεις στον χώρο που μοιράζονται κτλ. Ο οίκος του συντρόφου που θα βρεθεί η Σελήνη δείχνει τον τομέα που εκφράζει ο πλανήτης τις ιδιότητες του και οι όψεις, την ευκολία ή τη δυσκολία έκφρασης των ιδιοτήτων της. 

Ευνοϊκές όψεις της Σελήνης με τον Ήλιο δίνουν ισορροπημένες σχέσεις, τάση για συγκατοίκηση από το πρώιμο στάδιο της γνωριμίας των συντρόφων, αντίθετα, οι δύσκολες όψεις δείχνουν συγκρούσεις κι εντάσεις εξαιτίας της δυσκολίας έκφρασης της προσωπικότητας του Ήλιου αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας που θα επιδεικνύει ο εκπρόσωπος της Σελήνης.

Αν μ’ αγαπάς παραμέρισε το Εγώ σου….

Ευνοϊκές όψεις με τον Ερμή δείχνουν πως το ζευγάρι επικοινωνεί όχι μόνο διαισθητικά μεταξύ του αλλά εκφράζει κι όσα νιώθει. Στην αντίθετη περίπτωση  γίνεται μεγάλη εκλογίκευση   συναισθημάτων με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η μεταξύ τους επικοινωνία, ωστόσο η διαίσθηση εξακολουθεί να υφίσταται παρά την ορθολογιστική τάση του εκπροσώπου του Ερμή.

Αν μ’ αγαπάς μη με αναλύεις τόσο,  απλά πες το μου…..

Ευνοϊκές όψεις με την Αφροδίτη χαρίζουν ευημερία, ομορφιά συναισθηματική ταύτιση κι αγάπη. Διάθεση για πράγματα που αγαπούν από κοινού και τους ευχαριστούν. Αντίθετα, οι δύσκολες όψεις δείχνουν υπερβολική απαίτηση ένδειξης της αγάπης που υπάρχει μεταξύ τους και τείνουν να γίνονται οκνηροί. 

Αν μ’ αγαπάς να μου το δείχνεις χωρίς να με κακομαθαίνεις.….

Ευνοϊκές όψεις με τον Άρη δείχνουν αυθόρμητα κι έντονα συναισθήματα τα οποία εκδηλώνονται και στον ερωτικό τομέα. Οι δύσκολες όψεις με τον Άρη δημιουργούν έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα, εσωτερικές συγκρούσεις που εκφράζει κυρίως ο εκπρόσωπος της Σελήνης παρακινούμενος πάντα από την παρορμητική δράση του συντρόφου.

Αν μ’ αγαπάς μη με προκαλείς διαρκώς,  μ’ αναστατώνεις.….

Ευνοϊκές όψεις με το Δία,  δίνουν συναισθηματικό και ψυχικό πλούτο,  ευμάρεια σε όλα τα επίπεδα…..χαράς ευαγγέλιο. Εύκολα συγχωρεί ο ένας τον άλλον, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις θα δοθούν ευκαιρίες ώστε να διορθώσουν τα λάθη τους αμφότεροι. Με δύσκολες όψεις, η εκδήλωση συναισθημάτων  οδηγεί στην υπερβολή, την ανωριμότητα κι  επιπολαιότητα.

Αν μ’ αγαπάς πρόσφερε μου ποιότητα κι όχι ποσότητα…..

Ευνοϊκές όψεις με Κρόνο δείχνουν συναισθηματική σταθερότητα, ασφάλεια, ωριμότητα, υπευθυνότητα και σχέση που αντέχει στον χρόνο. Αντίθετα, οι δύσκολες όψεις οδηγούν στην καταπίεση του συναισθήματος κι ως εκ τούτου,  στην ψυχική ενδεχομένως και  σωματική αποξένωση.

Αν μ’ αγαπάς μην καταπιέζεις τα συναισθήματα μου……

Ευνοϊκές όψεις με τον Ουρανό δίνουν χώρο στο ζευγάρι να εκφράσει τα συναισθήματα του ελεύθερα, με πρωτότυπο τρόπο. Ποικιλία στην καθημερινότητα τους και συνήθειες αρκετά διαφορετικές που ο σύντροφος ασπάζεται με σχετική ευκολία. Στην αντίθετη περίπτωση έχουμε το ζευγάρι που ενοχλείται από τις μεγάλες διαφορές και έχει έντονες εξάρσεις.

Αν μ’ αγαπάς  περιόρισε την ακραία σου συμπεριφορά….

Ευνοϊκές όψεις με τον Ποσειδώνα δίνουν ρομαντισμό, αγνά κι ανιδιοτελή συναισθήματα αγάπης και μια συνένωση πνευματική, τηλεπαθητική. Στην αρνητική εκδοχή έχουμε εκμετάλλευση συναισθημάτων, εξαπατήσεις, απογοητεύσεις, συναισθηματική σύγχυση και διάλυση, απιστία  και παραίτηση.

Αν μ’ αγαπάς παραπλάνησε με λιγότερο……..

Ευνοϊκές όψεις με τον Πλούτωνα δείχνουν το απόλυτα βαθιά  ψυχικό δέσιμο. Δυνατά συναισθήματα, πάθος κι ένταση με τον εκπρόσωπο του Πλούτωνα να διεισδύει βαθιά στον εσωτερικό κόσμο του συντρόφου χωρίς όμως να του δημιουργεί έντονες αναστατώσεις. Δύσκολες όψεις με τον πλανήτη του κάτω κόσμου, δείχνουν εξαρτήσεις, εμμονές, ζήλεια, χειραγώγηση συναισθημάτων με πλάγια μέσα ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αν μ’ αγαπάς ……. αγάπα με λιγότερο……


Τίνα Ζαχαριάδου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: