Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ολική ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα 21-8-17

Τη Δευτέρα στις 21 Αυγούστου έχουμε την τελευταία έκλειψη του έτους στις 28 μοίρες και 52 πρώτα λεπτά του Λέοντα. Πρόκειται για μια Νέα Σελήνη και για μια εντυπωσιακή Ηλιακή Έκλειψη η οποία θα είναι ορατή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και θα έχει διάρκεια μόλις 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει πως τις συνέπειες των γεγονότων που θα διαδραματιστούν όλη αυτή την περίοδο θα τις βιώσουμε τουλάχιστον για 2 έτη.

Όπως είναι αναμενόμενο οι ΗΠΑ και ο ηγέτης τους  θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο δεν γίνεται να  επηρεαστούν οι ΗΠΑ και να μείνει ανεπηρέαστος ο υπόλοιπος κόσμος. Έχει χυθεί πολύ μελάνι για την επιρροή της έκλειψης  στην Αμερική  και το προσωπικό ωροσκόπιο του Ντόναλντ Τραμπ, οπότε θα επιτρέψω στον εαυτό μου να μην ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι αλλά με τα του οίκου μας.

Γενικότερα, πρόκειται για μια έκλειψη με μεγάλη δυναμική κι αυτό γιατί η σύνοδος Ήλιου-Άρη εξακολουθεί να υφίσταται, αυτή τη φορά όμως σε σύνοδο με τη Σελήνη και το Regulus τον μεγαλύτερο βασιλικό αστέρα φύσης Άρη-Δία που «προμηνύει» τιμές, δόξα, τύχη, πλούτη και γενναιοδωρία αν ωστόσο, δε βρίσκεται δυσμενώς τοποθετημένος σ’ ένα ωροσκόπιο. Στο χάρτη της έκλειψης δεν θεωρώ πως βρίσκεται άσχημα τοποθετημένος με εξαίρεση ίσως την εμπλοκή του Άρη.  Η δυναμική του, ενίοτε και η καταστροφική του φύση, προκειμένου  να υπερασπιστεί τους αδύνατους και την ίδια τη ζωή, που από τον Λέοντα γίνεται επιτακτική ανάγκη, ενδέχεται να επιφέρει κάποιες συγκρούσεις, σ ΄ αυτούς θα εστιάσουν στην προσωπική τους προβολή.

Από την άλλη όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον Ήλιο, το Θεό του φωτός,  πλανήτη που σχετίζεται εκτός των άλλων με την ανάπτυξη της ατομικής συνείδησης  καθώς και με τη Σελήνη, τη Θεά της νύχτας, που σχετίζεται με τη συλλογική συνείδηση στο ζώδιο του Λέοντα, θα έλεγα πως ξεκινά μια περίοδος αρκετά δημιουργική, ενθουσιώδης και με πολλά νέα ξεκινήματα, κάτι που υποδηλώνεται από πολλά στοιχεία μέσα στον χάρτη. Αφενός μια Ηλιακή Έκλειψη δείχνει μια νέα κατάσταση που κυοφορείται πολύ περισσότερο δε, που ο Ωροσκόπος βρίσκεται στην 3η μοίρα του Κριού, στον 1ο δεκανό που κυβερνάται από τον Άρη.

Η αυξημένη ενέργεια που περικλείουν οι πλανήτες στον Λέοντα για να είναι εποικοδομητική και να έχουμε πετυχημένα έργα, θα πρέπει να διοχετευθεί σε δημιουργικά νέα πρότζεκτ  που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, την καθαριότητα και υγιεινή, όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, αστυνομία, στρατό, δημόσια περίθαλψη, υπηρεσίες εργασίας, ασφαλιστικά  ταμεία  κτλ.  και τους υπάλληλους αυτών, και ειδικότερα με την εξυπηρέτηση του κοινού.

Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός και καλό θα είναι η ηγεσία της χώρας μας να το συνειδητοποιήσει. Πολιτικός δεν είμαι για να δώσω τις λύσεις που χρειαζόνται μπορώ να αντιληφθώ όμως πως η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας που  ζητά η τρόικα ή η κατάργηση της πρωινής προσευχής και έπαρσης της σημαίας από τα σχολεία, δεν είναι οι ενδεδειγμένες τακτικές για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αντίθετα η μάχη  για υψηλά ιδανικά, η υπεράσπιση των δίκαιων σκοπών και οι υψηλοί στόχοι που θα επιφέρουν ανάπτυξη πλούτου και ενέργειας θα πρέπει να είναι πρωταρχικός σκοπός και δεν αποκλείεται να συμβούν με τη συμβολή του εξαγώνου που σχηματίζεται μεταξύ Άρη-Δία.

Η έκλειψη  σε τρίγωνο με τον Ουρανό από τον Κριό είναι εκείνη η όψη που θα δημιουργήσει τις συγκυρίες σε ανύποπτο χρόνο και στιγμή, ώστε οι στόχοι και οι προσδοκίες μας να πραγματοποιηθούν.   Καθετί καινούριο φαίνεται εξαιρετικά συναρπαστικό με την προϋπόθεση όμως πως είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και να καλοδεχτούμε τις επικείμενες αλλαγές που θα αναδείξουν την διαφορετικότητα της προσωπικότητας μας. Κανείς δε λέει πως όλα αυτά θα έρθουν με ευκολία, άλλωστε ο 6ος οίκος είναι ο οίκος της εργασίας και του μόχθου, γι αυτό δεν περιμένουμε το μάννα εξ ουρανού. Δίνουμε όλη μας την ενέργεια, το πάθος και την ψυχική διάθεση αν επιθυμούμε να πετύχουμε και  να αναγνωριστούν οι κόποι μας.

Βεβαίως με τόσους πλανήτες στον Λέοντα εγείρονται θέματα αρχηγίας, με κάποιους να εκδηλώνουν αυταρχικές και εγωιστικές συμπεριφορές. Καλό να είναι θυμόμαστε πως στο ζώδιο Λέοντα,  καλός αρχηγός είναι εκείνος που θα δείξει ειλικρινείς προθέσεις, τόλμη, τιμιότητα, γενναιοδωρία, περηφάνια, ισχυρή θέληση, αποφασιστικότητα και ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να προστατευτούν όσοι το έχουν ανάγκη ακόμη κι αν πρόκειται για τα αδέσποτα ζώα της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση αν δηλαδή οι μάχες δοθούν για την επικράτηση του αρχηγού θα δούμε εγωκεντρικές συμπεριφορές, κακή χρήση δύναμης και επίδειξης  που δεν θα βοηθήσουν κανέναν.

Το τρίγωνο της έκλειψης με τον ανάδρομο Κρόνο από το ζώδιο του Τοξότη δίνει ακεραιότητα, πίστη στις ηθικές αξίες, αργή αλλά σταθερή ανάπτυξη, ενδεχομένως με τη βοήθεια παλιών  συμμάχων από το εξωτερικό (σε κοσμικό επίπεδο) ή με τη βοήθεια συγγενών εξ αγχιστείας (σε ατομικό επίπεδο). Το σίγουρο είναι πως η εμπλοκή του Κρόνου θα μετριάσει τις πομπώδεις συμπεριφορές δίνοντας την απαραίτητη ταπεινοφροσύνη  όπου και όποτε χρειαστεί ενώ σε συνδυασμό με τον Ουρανό μπορεί να φέρει ισορροπία στους νόμους που διέπουν τη δημόσια ζωή.

Ατομικά, καθένας από εμάς θα πρέπει να ενδιαφερθεί για την υγεία του, βάζοντας στο διατροφολόγιο και ζωή του,  τροφές απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων, καταναλώνοντας κυρίως φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα ολικής άλεσης και φυσικά την άσκηση ΟΙ εναλλακτικές θεραπείες αν και στη χώρα μας δεν είναι επισήμως αναγνωρισμένες, ενδέχεται όλη αυτή την περίοδο ν’ αποκτήσουν περισσότερη αναγνωρισιμότητα και αίγλη. Η ιατρική κοινότητα μολονότι δεν αποδέχεται αυτού του είδους τις θεραπείες, «χάνει» όλο και περισσότερο από την εμπιστοσύνη του κόσμου μιας και η στάση του κοινού μέρα με τη μέρα εμφανίζεται περισσότερο δεκτική στην εναλλακτική ιατρική. Έτσι δεν αποκλείεται σ’ αυτόν τον χώρο να δούμε δραστικές αλλαγές και νεωτερισμούς.

Στον αισθηματικό τομέα ιδιαίτερα ευνοημένοι φαίνεται να είναι όσοι ανήκουν στο τελευταίο δεκαήμερου των ζωδίων της φωτιάς (Κριού, Λέοντες, Τοξότες) καθώς και οι εκπρόσωποι των ζωδίων του αέρα του τελευταίου δεκαημέρου (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι). Πρόκειται για μια άκρως ερωτική έκλειψη αφού για κάποιους αστρολόγους ο Λέων θεωρείται το 2ο μετά τον Κριό πιο ερωτικό ζώδιο. Πολύ περισσότερο  δε,  που έχουμε τον καυτό συνδυασμό Κριού-Λέοντα, Ήλιου-Σελήνης-Άρη και μάλιστα σε μεγάλο τρίγωνο με Ουρανό και ανάδρομο Κρόνο.

Πολλά μπορεί να συμβούν, από παλιές σχέσεις που αναζωπυρώνεται το ερωτικό ενδιαφέρον μέχρι ερωτικές περιπτύξεις  της μιας βραδιάς με τους  συντρόφους να παθιάζονται για το ποιος θα το παίξει αρχηγός. Η υπεροχή του Λιονταριού μέσα στον χάρτη της έκλειψης, θα δώσει σε πολλούς την ευκαιρία να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να ευχαριστήσουν το ταίρι τους, γενικότερα η στάση  απέναντι στο έτερον τους ήμισυ θα είναι τρυφερή, θερμή και γενναιόδωρη.

Όσοι είστε ελεύθεροι αυτή την περίοδο θα έχετε απίστευτη διάθεση για φλερτ και ερωτικά παιχνίδια μιας και νιώθετε έτοιμοι να δημιουργήσετε ένα ερωτικό δεσμό έντονο και φλογερό. Θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες, ωστόσο σκόπιμο είναι να δώσετε σημασία και αξία στις στιγμές που θα ζήσετε και όχι στη διάρκεια της σχέσης που μοιάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός με τον ανάδρομο Ερμή να καραδοκεί για τυχόν λάθος επιλογές.

Αντίθετα εκείνοι που θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε εκ νέου μια σχέση από το παρελθόν, θα ζήσετε ανεπανάληπτες στιγμές πάθους, με το σύντροφο να εκφράζει πληθωρικά  το ειλικρινές του ενδιαφέρον. Με τη συμμετοχή του Άρη κάποιοι θα παρασυρθούν και θα ρισκάρουν στα ερωτικά τους και ενώ ακούγεται εξαιρετικά γοητευτικό για τους ελεύθερους, για τους δεσμευμένους θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Όπως και να χει, είμαστε κοντά στο τέλος του καλοκαιριού και στόχος  και σκοπός μας, με ή χωρίς έκλειψη, θα πρέπει να είναι η διασκέδαση, η καλοπέραση, το φλερτ, ο έρωτας και η επαφή μας με ανθρώπους που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση μας στα ύψη δείχνοντας μας πόσο μοναδικοί και ιδιαίτεροι είμαστε όλοι ανεξαιρέτως.

Καλή μας έκλειψη!

Τίνα Ζαχαριάδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: