Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Δίας στον Σκορπιό



Ο Δίας  περνάει στο ζώδιο του  Σκορπιού στις 10-10-17 και θα παραμείνει στο σπίτι του Πλούτωνα-Άρη έως τις 8-11-18.  Μπαίνοντας στον Σκορπιό τονίζονται οι ανάγκες για οικονομική σταθερότητα και παράλληλα η αύξηση των εσόδων μας.  Μπερδεμένα περιουσιακά στοιχεία και κληρονομικές υποθέσεις που βρισκόταν σε αδράνεια έρχονται στο προσκήνιο για να ξεκαθαριστούν και με ευνοϊκές όψεις, να αποδώσουν καρπούς και ενδεχομένως αύξηση εσόδων για εκείνους που θα σχηματίσει  ευνοϊκές όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους. Αποδοχές κληρονομιών, φόροι κληρονομιών, φορολογικές εκκρεμότητες και ρυθμίσεις οφειλών κτλ. είναι κάποια από τα θέματα που επιβάλλεται να διευθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κάποιοι ενδεχομένως να ευεργετηθούν μέσα από προσοδοφόρες επενδύσεις, ενώ κάποιοι άλλοι θα ωφεληθούν από συνεργασίες  με άτομα που είναι ήδη ευκατάστατα και είναι σε θέση να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα.  Ευνοϊκότερη μεταχείριση θα υπάρξει και από μέρους των τραπεζών προς τους πολίτες, ελαφραίνοντας ίσως τις δόσεις δανείων, ή ελαφραίνοντας γενικότερα τους όρους δανειοδοτήσεων. Όσοι ασχολούνται με επαγγέλματα  που σχετίζονται με το ζώδιο του Σκορπιού, (γιατροί, ντετέκτιβ, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, σεξολόγοι, ιατροδικαστές, συμβολαιογράφοι,  κτλ.)  θα εξασφαλίσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου.
 
Σ’ αυτούς τους χώρους θα δούμε έρευνες,  νέες  θεωρίες  και συμπεράσματα κυρίως στο χώρο της ιατρικής, που σκοπό έχουν να προάγουν την επιστημονική γνώση και ανώτατη εκπαίδευση έτσι ώστε όχι μόνο να αναγνωριστούν διεθνώς κάποιες από αυτές αλλά να  συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής και ευημερίας του κόσμου.  Έτσι, δεν αποκλείεται να διατεθούν περισσότερα χρήματα  για έρευνες που σχετίζονται με την μοριακή ιατρική και γενετική, με τη βιολογία, τη χειρουργική ιατρική, την ψυχολογία και την ψυχιατρική ιατρική καθώς και με όλες τις μορφές  καρκίνου και κυρίως του συκωτιού, του παγκρέατος, των γεννητικών οργάνων, της ουροδόχου κύστης, του προστάτη και του αίματος.
 
Βεβαίως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Δίας έχει έμφυτη την τάση να υπερβάλλει γι αυτό και   μπορεί να φέρει περισσότερο φόρτο εργασίας, μέχρι εξαντλήσεως. Ευτυχώς  στο ζώδιο του Σκορπιού υπάρχουν ούτως ή άλλως τεράστια αποθέματα ενέργειας, δύναμη και θέλησης οπότε δύσκολα θα δούμε αυτό να συμβαίνει.  Επιπόλαιες τακτικές, έπαρση  και αλαζονεία, υπερβολική διάθεση για εκδικητικές συμπεριφορές και άλλα καταστροφικά και αυτοκαταστροφικά, δεν θα λείψουν από εκείνους που ο Δίας στο Σκορπιό θα ενεργοποιήσει δύσκολες όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους.  

Στο κλίμα της επεκτατικής και υπερβολικής διάθεσης  του Δία αντίστοιχη επιρροή θα υπάρξει και στον αισθηματικό και σεξουαλικό τομέα. Αντιφατικές καταστάσεις διότι, από τη μια πλευρά θα δούμε να γίνεται υπερβολικότερη  η διάθεση επιβολής και χειραγώγησης των αισθημάτων. Από την άλλη όμως μπορεί να συμβεί και  το αντίθετο, τουλάχιστον σε ανθρώπους που έχουν «δουλέψει»  με τα πρωτόγονα  ένστικτα τους. Σύμφωνα με τον Ζίγκμουντ Φρόιντ  ο ανθρώπινος ψυχισμός έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ένστικτα που δεν μπορούν ν’ αλλάξουν, σύμφωνα όμως με τις πιο σύγχρονες μελέτες μπορούν να δουλευτούν και με το Δία στο Σκορπιό θα δοθούν οι ευκαιρίες για περισσότερη  ισορροπία και ελευθερία.

Γενικότερα το πέρασμα του Δία στο Σκορπιό  τονίζει την ανάγκη για περισσότερη ελευθερία και  άνεση  της σεξουαλικής  μας  συμπεριφοράς.  Έντονη σεξουαλικότητα χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, υπομονή και ανεκτικότητα στις ερωτικές ιδιοτροπίες του συντρόφου και παράλληλα διάθεση να τις εξερευνήσουμε και γιατί όχι να τις ακολουθήσουμε.  Η σεξουαλικότητα , ο αισθησιασμός και ο ερωτισμός είναι  πηγή ενέργειας για όλους ανεξαιρέτως και με το Δία στο ζώδιο του Σκορπιού θα δοθεί σε πολλούς από εμάς η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με περισσότερο ενθουσιασμό.

Και μιας και μιλάμε για το ζώδιο της γέννησης και του θανάτου κυριολεκτικά και μεταφορικά, άνθρωποι που ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους  θα έχουν πιο ειρηνικό  κλείσιμο κύκλου αφού θα είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι  και συμφιλιωμένοι με τον θάνατο που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής. 

Γενικότερα θα φέρει,  τάση προς τη μεταφυσική με περισσότερες έρευνες και αποκαλύψεις, μεταμορφώσεις που  θα προκύψουν μέσα από την εμπιστοσύνη μας προς τους άλλους, ισχυρή θέληση και δύναμη, μακροπρόθεσμους στόχους για ευημερία και ανάπτυξη, έντονη διαίσθηση  και ψυχική αναγέννηση,  ισχυρά ένστικτα, εσωτερικό πλούτο, ερωτική ανανέωση αλλά και πιθανή αύξηση των αφροδισίων νοσημάτων ενώ, καταπιεσμένες επιθυμίες  βρίσκουν το έδαφος να εξωτερικευτούν  ώστε να τις διαχειριστούμε θετικότερα. Αυξημένη γονιμότητα  ηρεμία και γαλήνη εσωτερική  για όλους όσους τους  το επιτρέπει το γενέθλιο ωροσκόπιο τους.


Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: