Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Πανσέληνος στον Σκορπιό

 


«Μεγάλη Τρίτη ο Χριστός εκρίθει»

Ο Χριστός τη Μεγάλη Τρίτη έκανε μια μεγάλη διδασκαλία κατ’ ιδίαν στους μαθητές του στο Όρος των Ελαιών . Σ αυτή την ομιλία έκανε προβλέψεις για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και τη συντέλεια του κόσμου. Ο Κύριος τόνισε ακόμα πως πρέπει να ήμαστε πάντα έτοιμοι να Τον υποδεχτούμε γιατί θα έρθει σε άγνωστο χρόνο. Το γενικότερο συμπέρασμα ήταν πως ήθελε να τους προετοιμάσει για την μελλοντική κρίση που θα έρχονταν. Το βράδυ της  Μεγάλης Τρίτης  ακούγεται το «Το τροπάριο της Κασσιανής» που μιλάει για τα λάθη μας, τη συγχώρεση και τη μεγάλη αγάπη του θεού.

Στο σήμερα …. Η Πανσέληνος αυτή την Μεγάλη Τρίτη μας προετοιμάζει για ανατρεπτικές αλλαγές όσο και για μελλοντικές κρίσεις που έρχονται ύστερα από ξεσπάσματα και επαναστατικές συμπεριφορές, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο σε κοσμικό. Αυτές τις ημέρες κορυφώνονται και έρχονται στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και απωθημένα, όχι με τον εύκολο τρόπο αλλά με τον δύσκολο.

Ενδεχομένως για κάποιους να μην προκύψουν σημαντικά γεγονότα παρά μόνο μια διάθεση για ελευθερία και αποδέσμευση από πρόσωπα και καταστάσεις που τους κρατούν ένα βήμα πίσω αντί για μπροστά. Για κάποιους άλλους όμως, κυρίως για τους εκπροσώπους του σταθερού άξονα αλλά και όσους έχουν Ωροσκόπο και πλανήτες στις μοίρες των σταθερών ζωδίων του 1ου δεκανού τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Ξεσπάσματα άνευ προηγουμένου εξαιτίας των συσσωρευμένων καταπιεσμένων συναισθημάτων τους, χωρίς καμία διάθεση συγχώρεσης (αντίθετα από το «Τροπάριο της Κασσιανής» ). Θα είναι τόσο έντονα και απόλυτα τα συναισθήματα που ελάχιστοι θα είναι σε θέση να αντιληφθούν τα δικά τους λάθη. Κοινός στόχος όλων η οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια που απορρέει μέσω αυτών αλλά ο καθένας από τη δική του σκοπιά και συμφέρον που έρχεται σε σύγκρουση με των άλλων. Εντάσεις μεταξύ ζευγαριών για οικονομικά ζητήματα και απαιτήσεις που δύσκολα ικανοποιούνται.

Το «Εγώ και οι ανάγκες μου» σε πλήρη διάσταση με το «Εμείς και οι ανάγκες μας», ωστόσο, κοινή η διάθεση για το δρόμο προς την ελευθερία και την απομάκρυνση από οτιδήποτε  «άρρωστο» ή τοξικό.  

 Οδηγός συμβουλών βοηθείας:

Ασχοληθείτε με  εφορίες, κληρονομικές υποθέσεις, ασφάλειες, δάνεια κτλ. Μιας και κάποια από αυτά φαίνεται επιτέλους να ξεκαθαρίζουν.

Συμφιλιωθείτε με τις αθέατες  και σκοτεινές πλευρές του εαυτού σας. Δικές σας είναι και αυτές..

Αναγνωρίστε τα λάθη σας και πάρτε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Δεν γίνεται να φταίνε πάντα οι άλλοι αλλά δεν γίνεται να φταίτε πάντα εσείς.

Μην φοβηθείτε να κουνήσετε το μαντήλι σε ανθρώπους που ασκούν αρνητική και βαθιά επιρροή στη ζωή σας.

Πείτε αντίο σε συνεργασίες που σας καταπιέζουν και καρπώνονται μόνο εκείνες τα οφέλη.

Αναθεωρείστε και ανατρέψτε παλιά δεδομένα προκειμένου να ξεκινήσετε κάτι εντελώς καινούριο και διαφορετικό.

Άσχετα από λάθη και πάθη, η προσπάθεια είναι εκείνη που μετρά και εξελίσσει. Μην ξεχνάτε να προσπαθείτε ανεξαρτήτου κόστους, η προσπάθεια πάντα εκτιμάται και πάντα ανταμείβεται.

Καλό κι ευλογημένο Πάσχα σ’ όλους!!!!

Τίνα Ζαχαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: