Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Γιατί να επιλέξω την Ωριαία Αστρολογία

Η ανθρώπινη φύση είναι περίεργη κι ερευνητική.  Είναι άξιον παρατήρησης πόσα ερωτήματα θέτει ένας μέσος άνθρωπος κατά τη διάρκεια ενός μόνο εικοσιτετραώρου προκειμένου να κατανοήσει απλά καθημερινά θέματα που χρειάζεται να διαχειριστεί. Πόσα περισσότερα δε,  όταν πρόκειται για την ανθρώπινη φύση σε σχέση με  το σύμπαν και τις ουράνιες επιρροές. Η ανάγκη της αυτοσυντήρησης και επιβίωσης ήταν εκείνες που οδήγησαν τον άνθρωπο στην μελέτη των ουρανίων σωμάτων και κατ’ επέκταση στη μελέτη της Αστρολογίας. Θα λέγαμε λοιπόν πως οι καθημερινές, γήινες και πρακτικές ανησυχίες μας είναι εκείνες που στο πέρασμα των χρόνων μας έσπρωξαν σ΄ ένα μονοπάτι περισσότερο φιλοσοφικό πνευματικό, ψυχολογικό κτλ.

Συμπερασματικά όλα ξεκίνησαν από την επιτακτική ανάγκη της μέτρησης του χρόνου, του προσανατολισμού και των διάφορων  πρακτικών αναγκών ενός ανθρώπου για να καταλήξουν στην ανάλυση και κατανόηση της προσωπικότητας και των δυνατοτήτων του.  Θα προσπεράσω  την κατάληξη και θα αναφερθώ στην ανάγκη των ανθρώπων να προβλέψουν τα μελλούμενα, είτε από φόβο και ανασφάλεια, είτε απλά από περιέργεια. Ακόμη και σ΄αυτό το κομμάτι η Αστρολογία έχει διέξοδο και δεν είναι άλλη από αυτήν της πρόγνωσης/πρόβλεψης μέσα από τα διάφορα συστήματα πρόβλεψης. Ένα από τα βασικά εργαλεία πρόβλεψης, κατ΄ εμέ και το πιο έγκυρο, είναι αυτό της Ωριαίας Αστρολογίας.

Η Ωριαία Αστρολογία είναι ο κλάδος της δυτικής παραδοσιακής Αστρολογίας με ελληνιστικές ρίζες που μπορεί να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, για συγκεκριμένα γεγονότα στο χρόνο (παρελθόν, παρόν και μέλλον). Η χρήση της χρονολογείται από αρχαιοτάτων χρόνων, βεβαίως οι προβλέψεις που έκαναν τότε σχετίζονταν κυρίως με τα φυσικά φαινόμενα. Για παράδειγμα, στην Αίγυπτο όταν γινόταν ορατός  ο Σείριος πριν την ανατολή του Ήλιου προμήνυε τις ετήσιες πλημμύρες στον Νείλο ποταμό.  Αργότερα, άρχισαν να καταστρώνουν ωροσκόπια βασιλιάδων, με παλαιότερο δείγμα εκείνο του Βασιλιά Νεκτάνεμπους που γεννήθηκε το 350 πχ.

 Τα ειδικά  χαρακτηριστικά αυτής της τεχνικής είναι, πως είναι το μοναδικό σύστημα πρόβλεψης ακριβείας, σε ερωτήματα που αφορούν την εκδήλωση συγκεκριμένων γεγονότων. Έχει δικούς της κανόνες που εφαρμόζονται στον χάρτη γέννησης μιας ερώτησης  και ο χάρτης υπολογίζεται με ημερομηνία, ώρα και τόπο που βρίσκεται ο Αστρολόγος τη στιγμή που κατανοεί την ερώτηση.

 Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ως προς τη χρήση της, απαντά άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα  που χρήζουν μονολεκτική απάντηση, θετική ή αρνητική, έως και πιο περίπλοκα ή και παράλληλα ερωτήματα αρκεί να είναι σαφή και ξεκάθαρα τοποθετημένα χωρίς να χάνεται σε πληθώρα πληροφοριών, γι αυτό κι αποτελεί  ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια ενός επαγγελματία αστρολόγου ή ενός ερασιτέχνη  μιας και προσφέρει άμεση εικόνα και πληροφορίες για το θέμα που καλείται να μελετήσει.

Ο στόχος μας είναι να δώσουμε μια σαφή και εμπεριστατωμένη απάντηση μέσα από την ερμηνεία του ωριαίου χάρτη που καταστρώνουμε, με δεδομένο, πως οτιδήποτε συμβαίνει στο ευρύτερο σύμπαν σχετίζεται και επηρεάζει τον δικό μας μικρόκοσμο. Πλούσια σε υλικό ενώ, τουλάχιστον οι βασικές αρχές Αστρολογίας θα πρέπει να είναι ήδη γνωστές σε όσους επιθυμούν να μάθουν ωριαία αστρολογία. Η κατανόηση και η εφαρμογή της ωριαίας, απαιτούν χρόνια μελέτης και εξάσκησης  και η γοητεία της βρίσκεται  στην πρακτικότητα που τη διέπει, συναρπάζοντας αστρολόγους και συμβουλευόμενους με την αποτελεσματικότητα της.

Τίνα Ζαχαριάδου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: