Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Το επίμαχο Ταυ Τετράγωνο Άρη/Ουρανού/Πλούτωνα

Οι περισσότεροι γνώστες της αστρολογίας και μόνο στο άκουσμα αυτών των τριών πλανητών ταράζονται, πολύ περισσότερο δε, εσείς που διαθέτετε ελάχιστες αστρολογικές γνώσεις. Δεν θα προσπαθήσω να χρυσώσω το χάπι όμως θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω όσο καλύτερα μπορώ για τις ενέργειες των πλανητών και τη φύση του ταυ τετραγώνου που θα σχηματιστεί, πως αυτό μπορεί να διοχετευτεί ώστε να εξισορροπηθεί η δύσκολη ενέργεια του κι ύστερα μπορείτε να επιλέξετε αν θα ταραχτείτε από λίγο έως πολύ.
Είναι γεγονός πως αναφερόμαστε σε δυναμικούς πλανήτες οι οποίοι είναι σε θέση να πυροδοτήσουν σημαντικά γεγονότα κυρίως για εκείνους που στο προσωπικό τους ωροσκόπιο οι ίδιοι πλανήτες συνδέονται μεταξύ τους ή ενεργοποιούν άλλους γενέθλιους πλανήτες. Για να κατανοήσουμε καλύτερα το πλανητικό σκηνικό ξεκινάμε από τη φύση του Άρη λέγοντας πως η λέξη κλειδί για τον κόκκινο πλανήτη είναι η δράση.

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που μας δίνει ζωτικότητα και την απαραίτητη ενέργεια να κινηθούμε και να διεκδικήσουμε με τόλμη αυτά που επιθυμούμε. Στο ζώδιο του Ζυγού δεν χάνεται η τόλμη, ωστόσο δρα διστακτικά γιατί καλείται να δράσει ειρηνικά και όχι μόνος του όπως είναι μαθημένος αλλά κάτω από το πνεύμα της συνεργασίας με σκοπό το Εγώ να γίνει Εμείς ώστε να υπάρξει ισορροπία, αρμονία και δικαιοσύνη.

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την ελευθερία, τη συλλογική προσπάθεια, την ανώτερη πνευματική καλλιέργεια ενώ απώτερος σκοπός του είναι η αφύπνιση συνειδήσεων. Ο τρόπος του είναι απρόβλεπτος, ακαριαίος γι’ αυτό και προκαλεί εκπλήξεις και αντιδράσεις. Σκεφτείτε για παράδειγμα την έκπληξή σας όταν κάθεστε ήσυχα κι ωραία, απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα κι από το πουθενά δέχεστε τα «πυρά» ενός περιστεριού που το έπιασαν γαστρεντερολογικές ανησυχίες.

Και επειδή συνήθως τα απρόβλεπτα του Ουρανού δεν είναι τόσο ασήμαντα ή ανώδυνα όσο στο παραπάνω παράδειγμα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, με ανοιχτές κεραίες ώστε μετά την αρχική μας έκπληξη να δεχτούμε τις αλλαγές που προτείνει ο πλανήτης της εκκεντρικότητας και της καινοτομίας. Στο ζώδιο του Κριού, θέση που βρίσκεται τα τελευταία δυο χρόνια ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, όμως η δράση του γίνεται ανεξέλεγκτη, προκαλεί συγκρούσεις, ξεσπάσματα, ακραίες, παρορμητικές και αντιδραστικές συμπεριφορές δίχως δεύτερη σκέψη.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της αναγέννησης, της μεταμόρφωσης, των σταδιακών αλλαγών που συμβαίνουν κατόπιν διεργασιών που δεν είναι εύκολα αντιληπτές γιατί είναι περισσότερο ασυνείδητες, όχι όμως ανύπαρκτες. Για παράδειγμα μια σχέση φτάνει στο τέλος της και ο ένας εκ των δυο αναρωτιέται γιατί έτσι ξαφνικά του ήρθε η κεραμίδα στο κεφάλι. Καμία κεραμίδα δεν του ήρθε στο κεφάλι, για να το αντιληφθεί όμως πρέπει να μπει στη διαδικασία να αναλογιστεί πόσο γερά ήταν τα θεμέλια που έχτισε και συντήρησε τη σχέση την οποία διατηρούσε.

Όταν κοιτάξει βαθιά μέσα του θα κατανοήσει ότι η σχέση έφτασε στο τέρμα της εξαιτίας των επιλογών και των στάσεων που κρατούσαν αμφότεροι. Πράττοντας το παραπάνω θα συνειδητοποιήσει πως μόνο ξαφνικό δεν ήταν το τέλος αλλά αναμενόμενο. Ο Πλούτωνας είναι εκείνος που σπέρνει το «θάνατο» όχι από εκδίκηση αλλά για να «καθαρίσει» και να λυτρώσει από τη σαπίλα και το μίασμα. Είναι εκείνος που μετά το «θάνατο» θα μας φέρει αντιμέτωπους με μια νέα τάξη πραγμάτων, δίνοντάς μας τη δύναμη που χρειάζεται για να σταθούμε στα πόδια μας ώστε να επέλθει η αναγέννηση. Επώδυνος μεν, λυτρωτικός δε.

Στο ζώδιο του Αιγόκερω όπου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια έχει «κατσικωθεί» για να φέρει την κάθαρση και το ξεκαθάρισμα που επιβάλλεται να γίνει στις δομές των κοινωνικών συστημάτων, τους κανόνες, τις παραδόσεις και τα πρέπει που έχουμε μάθει όλοι ν’ ακολουθούμε στη ζωή μας.

Αστρολογικά η φύση του Ταυ τετραγώνου είναι δύσκολη γιατί ενώνει με όψη αντίθεσης δυο πλανήτες, με αντίθετες τάσεις, μ’ έναν τρίτο όπου και οι δυο σχηματίζουν όψη τετραγώνου μαζί του και που δύσκολα βρίσκουν διεξόδους να εκφράσουν τις ενέργειες τους με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγκρουση. Γενικότερα περικλείει μεγάλη ενέργεια πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για πλανήτες που από φύση τους είναι δυναμικοί, καθόλου προστατευτικοί με τους εαυτούς τους αφού διαρκώς ρισκάρουν κι ως εκ τούτου, δύσκολα διαχειρίσιμοι. Ωστόσο ακόμη και για ένα Ταυ τετράγωνο υπάρχει διέξοδος της οποίας η λύση βρίσκεται στον εστιακό (focus) πλανήτη, αυτόν που βρίσκεται στην κορυφή του σχηματισμού, στην προκειμένη τον Πλούτωνα αφού στη δική του ενέργεια θα ενσωματωθούν οι ενέργειες του Άρη/Ουρανού και μέσω αυτού θα εκφραστούν.

Η συσσωρευμένη ενέργεια για να εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο πρέπει να διοχετευτεί στην ακριβώς απέναντι θέση που βρίσκεται ο Πλούτωνας. Αυτό σημαίνει πως αν βρείτε στον προσωπικό σας χάρτη σε ποιους οίκους γίνεται ο συγκεκριμένος σχηματισμός θα καταλάβετε ποιοι θα είναι οι τομείς που θα επηρεαστούν και που πρέπει να διοχετεύσετε την άρειο / ουράνιο / πλουτώνια ενέργεια.

Ας δούμε ένα μικρό παράδειγμα
Έστω ότι ο Άρης βρίσκεται στον 1ο γενέθλιο οίκο, ο Πλούτωνας στον 4ο και ο Ουρανός στον 7ο . Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, (γάμοι, συνεργασίες, κοινωνικές επαφές) οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την οικογένειά σας. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είστε εριστικοί με τον συνεργάτη σας γιατί θεωρείτε πως δρα ανεξέλεγκτα χωρίς να σας υπολογίζει. Δίνετε τέλος στη συνεργασία σας όχι γιατί το είχατε προγραμματίσει αλλά γιατί ενδεχομένως, άτομο του οικογενειακού σας περιβάλλοντος σάς επηρέασε χωρίς να το αντιληφθείτε με αποτέλεσμα να έρθει ρήξη στη σχέση σας όταν εσείς εκείνο το οποίο επιθυμούσατε ήταν να βρείτε λύσεις από κοινού.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να στρέψετε την ενέργεια σας στον 10ο οίκο. Αρχικά μπορείτε να σκεφτείτε - μάθετε αν τα άτομα της οικογενείας μπορούν να σας στηρίξουν ψυχολογικά και οικονομικά. Αν η τωρινή κατάσταση στην οποία βρίσκεστε είναι προϊόν καταστάσεων που είχατε βιώσει κατά το παρελθόν ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσετε ως την παιδική σας ηλικία για να το μάθετε. Κάνοντας αυτό το ταξίδι προς τα πίσω είναι πολύ πιθανό να βρείτε την πηγή των προβλημάτων σας και μέσα από τις συνειδητοποιήσεις που θα κάνετε να κρατήσετε σχέσεις και δεσμούς που βοηθούν στη μελλοντική σας εξέλιξη χωρίς να είστε «αιχμάλωτοι» σε ανθρώπους και καταστάσεις που καθυστερούν την ανάπτυξη σας.

Μόνο αν μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία θα μάθετε αν μπορείτε να στηριχτείτε στα πόδια σας, να δραστηριοποιηθείτε ώστε να καταξιωθείτε κοινωνικά κι επαγγελματικά και τότε είναι που θα συνειδητοποιήσετε πως μέσα από δύσκολες και επώδυνες διεργασίες ανακτάτε τις δυνάμεις σας, αναδιοργανώνεστε και ζείτε τη ζωή σας πάλι από την αρχή, με νέα μέτρα και σταθμά γιατί όχι και με μια νέα καριέρα αλλά πιο μεθοδικοί κι αυτόνομοι απ’ ότι στο παρελθόν.

Πολλοί θ’ αναρωτηθείτε γιατί επιμένουμε και εφιστάμε την προσοχή όλων σας στο συγκεκριμένο σχηματισμό αφού ήδη το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα μας επηρεάζει τους τελευταίους μήνες και θα μας επηρεάζει για αρκετό καιρό ακόμη. Όταν μια όψη σχηματίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχετε παρατηρήσει πως δεν φέρνει καθημερινά σημαντικά γεγονότα, κάποιες φορές είναι σε ύφεση και κάποιες άλλες όχι.

Αυτές τις ημέρες με τον Άρη να βρίσκεται στις πρώτες μοίρες του Ζυγού στις 17, 18, 19, 20, 21, 22 και 23 Ιουλίου ενεργοποιείται, παίρνει προαγωγή κι από απλό τετράγωνο μετατρέπεται σε Ταυ τετράγωνο κι αυτομάτως πυροδοτεί εξελίξεις και γεγονότα της φύσεως των πλανητών στους τομείς/οίκους που λαμβάνουν χώρα μέσα στο ωροσκόπιο μας, συνεπώς θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί ενώ είναι πολύ πιθανό τα αποτελέσματα να τα δούμε όχι άμεσα αλλά με το πέρασμα του χρόνου.

Στις 19 Ιουλίου ίσως ζοριστούμε περισσότερο αφού εκτός του Ταυ τετραγώνου θα έχουμε Νέα Σελήνη στις 26΄ μοίρες και 55 πρώτα λεπτά του Καρκίνου σε τετράγωνο με τον Κρόνο με αποτέλεσμα ν’ αναλάβουμε ευθύνες που σχετίζονται με την οικογένεια μας, που μας ταλαιπωρούν ή μας καταπιέζουν. Εντούτοις, το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον Κρόνο και η ανάληψη καθηκόντων δεν αποκλείεται να μας φέρουν αντιμέτωπους με νέες καταστάσεις που τα αποτελέσματα τους θα είναι προς όφελος μας κι αυτό θα φανεί κατά τη διάρκεια της επόμενης Πανσελήνου.

Αρκετά επιβοηθητική όλες αυτές τις ημέρες μπορεί να φανεί η αναδρομή του Ερμή γιατί εύκολα μπορούμε να θυμηθούμε τι είχε συμβεί στη ζωή μας πριν από δυο χρόνια περίπου, αρχές Αυγούστου του 2010 όπου για ακόμη μια φορά οι επίμαχοι πλανήτες είχαν συναντηθεί με όψη ταυ τετραγώνου. Φυσικά τότε οι επιρροές ήταν ακόμη δυσκολότερες κατά την προσωπική μου άποψη αφού ο Άρης στον Ζυγό βρίσκονταν σε σύνοδο με τον Κρόνο και ο Δίας σε σύνοδο επίσης με τον Ουρανό για να υπερμεγεθύνει τις ενέργειες των πλανητών.

Κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως πριν από δυο χρόνια ήταν καλύτερα τα πράγματα εφόσον ο Κρόνος φρέναρε τη δράση του Άρη και των υπολοίπων, όμως έχω μάθει να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου όταν πρόκειται για φρεναρίσματα και καταπιεσμένες ενέργειες που δεν εκδηλώνονται ή για σχηματισμούς που δεν βγάζουν ολόκληρη τη δυναμική τους όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί τους επιτρέπεται.

Επιβοηθητική επίσης μπορεί να βρείτε την αναδρομή στο παρελθόν για τις 8, 9, 10 και 11 του περασμένου Αυγούστου όπου είχαμε πάλι τον σχηματισμό ταυ τετραγώνου Άρη - Ουρανού - Πλούτωνα με τον Άρη αυτή τη φορά στο ζώδιο του Καρκίνου και με εστιακό πλανήτη τον Ουρανό. Αλίμονο, δεν υποστηρίζω πως θα συμβούν τα ίδια γεγονότα όμως μια γεύση του τι μέλλει γενέσθαι, θα την πάρετε.

Εκείνοι που θα επηρεαστούν άμεσα είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι που έχουν τον Ήλιο τους στις 5,6,7,8 και 9 μοίρες αλλά και όλοι όσοι έχουν πλανήτες στις συγκεκριμένες μοίρες των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού.
Πριν προδικάσετε και καταδικάσετε το ταυ τετράγωνο που θα σχηματιστεί, σκεφτείτε πως οι δύσκολοι σχηματισμοί είναι εκείνοι που μας κινητοποιούν όταν κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και πως αν δεν υπήρχαν, ενδεχομένως να μην καταφέρναμε να διεκδικήσουμε όσα επιθυμούμε και μας κάνουν να νιώθουμε καλά με τους εαυτούς μας και τους άλλους γύρω μας.

Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσο καλό θα μπορούσε να φέρει αυτός ο σχηματισμός σε μια οικογένεια που ζει μέσα στην καταπίεση εξαιτίας ενός βίαιου συζύγου και πατέρα, αν στο ωροσκόπιο της συζύγου άγγιζε εκείνα τα σημεία που θα την ωθούσαν να απομακρύνει τον εαυτό της και τα παιδιά της από το δυνάστη παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα….

Ας είμαστε λοιπόν ανοιχτοί στις διπλωματικές διεκδικήσεις που προτείνει ο Άρης, στις νέες εμπειρίες και αλλαγές του Ουρανού και τις βαθιές μεταμορφώσεις του Πλούτωνα, ενθυμούμενοι πάντα πως ένα νόμισμα/σχηματισμός έχει πάντα δυο όψεις. Άλλωστε είναι λογικό να ισχύει το παραπάνω αν αναλογιστούμε πως η δυαδικότητα που διέπει ολόκληρο το σύμπαν είναι συνώνυμη της ισορροπίας και της εξισορρόπησης των αντιθέτων.

Αν όχι, ποιος θα ήταν ο σκοπός ύπαρξης της;



Τίνα Ζαχαριάδου



/http://www.myhoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: