Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ερμής Ανάδρομος Στην Παρθένο


Πιάνετε  τους εαυτούς σας να παρελθοντολογούν, σκέφτεστε πρόσωπα και καταστάσεις που σας απασχόλησαν στο παρελθόν, έχετε κενά μνήμης ή μπερδεύετε τις πληροφορίες που ακούτε, θέλετε να πάτε ευθεία και στρίβετε δεξιά κι αριστερά;  Αν ναι, μην ανησυχείτε και δεν πάσχετε από κάποια μορφή άνοιας.  Είναι ο πλανήτης Ερμής στο ζώδιο της Παρθένου που φαινομενικά γυρίζει προς τα πίσω με απώτερο σκοπό την ενδοσκόπηση και την αναθεώρηση του τρόπου που λειτουργούμε καθημερινά.

Αναλυτικότερα από σήμερα 12 Αυγούστου ο Ερμής βρίσκεται σε στάσιμη πορεία για να ορθοδρομήσει και να παραμείνει ανάδρομος έως τις 5 Σεπτεμβρίου που από το ζώδιο του Λέοντα πλέον θα κάνει την επόμενη στάση του για να πάρει φόρα μπρος τα εμπρός και να έρθει στα ίσα του. Έως και τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχει περάσει και από τη σκιά του και θα φτάσει στη μοίρα που θα έπρεπε να βρίσκεται αν δεν είχε οπισθοχωρήσει. 


Ο Ερμής είναι  ο πλανήτης  που συλλέγει πληροφορίες τις οποίες αυτόματα καταγράφει στη μνήμη του και χρησιμοποιεί όταν θέλει να επικοινωνήσει και να εκφραστεί αποτελεσματικά. Όλη αυτή την περίοδο θα έχει την τάση να μπερδεύει όσα θα ακούει και μαθαίνει, με αποτέλεσμα να προκαλεί καχυποψία και δυσπιστία στις επαφές και  σχέσεις μας. Γενικότερα η έλλειψη συνεννόησης θα προκαλεί εκνευρισμό και παρεξηγήσεις κυρίως σε θέματα που δεν έχουν πρακτική εφαρμογή.

Αισθηματικά, οι νέες σχέσεις δεν ευνοούνται, αντίθετα οι σχέσεις με ανθρώπους που γνωρίζετε από το παρελθόν έρχονται στο προσκήνιο. Για μια επανασύνδεση η σχέση που δεν ξεκίνησε ποτέ, η ανάδρομη πορεία του ενδεχομένως να μην είναι αρκετή, είναι όμως υπεραρκετή για να επαναξιολογήσετε τους λόγους που έληξε άδοξα ή που δεν ξεκίνησε καθόλου.  Οι πολλοί συναισθηματισμοί δεν χωρούν αντίθετα η λογική είναι εκείνη που βοηθά να αποσαφηνιστούν γεγονότα που δεν είχαν ερευνηθεί και συζητηθεί ποτέ.  Κύκλοι σχέσεων  που δεν έκλεισαν απ’ τα παλιά, είτε κλείνουν οριστικά με  το πλήρωμα του ανάδρομου Ερμή, είτε παίρνουν νέα μορφή αυτή τη φορά όμως έχοντας επίγνωση των λαθών που έγιναν κι από τις δυο πλευρές.
  
Καλό είναι να αποφευχθεί η έντονη και αυστηρή κριτική μιας και δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν. Σκεφτείτε ξανά και ξανά όσα θέλετε να πείτε και  μην παραιτηθείτε αν δεν τα  πείτε. Ακόμη κι αν δεν έχετε να πείτε τίποτα καλό, εκφράστε όσα σκέφτεστε αρκεί να είστε σίγουροι πως δεν θα αλλάξετε γνώμη.  Ακόμη κι αν αλλάξετε όμως, έχετε 3 εβδομάδες χρόνο για να γυρίσετε τις καταστάσεις προς όφελος σας. Ειδικά την  3η εβδομάδα που ο Ερμής θα περάσει στο ζώδιο του Λέοντα μπορείτε να ελαφρύνετε το κλίμα ακόμη και να καταπιείτε  τον εγωισμό σας αρκεί να το κάνετε με έντονο, ζωηρό άντε και λίγο  δραματικό  τρόπο, φέρνοντας τα πάνω κάτω.

Επαγγελματικά ο ανάδρομος Ερμή από την Παρθένο υπερτερεί σε πρακτικότητα, οξυδέρκεια,  ορθολογισμό και κριτική ικανότητα ωστόσο δεν είναι περίοδος για τολμηρά  επαγγελματικά ρίσκα ή  για υπογραφές συμβολαίων για τα οποία ενδεχομένως δεν έχετε πρόσβαση σ' όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται.  Στην περίπτωση που δεν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου που χρειάζεστε, το πιθανότερο είναι μελλοντικά να αναθεωρήσετε  γι αυτό  προσέχετε πολύ καλά τι υπογράφετε αν δεν θέλετε να βρεθείτε εκτεθειμένοι.
 
Γενικότερα αυτή την περίοδο  δεν προβαίνουμε σε μεγάλες αγορές, δεν δανείζουμε χρήματα, δεν αγοράζουμε καινούριο τηλέφωνο, υπολογιστή,  αυτοκίνητο, ποδήλατο κτλ. δεν νοικιάζουμε/αγοράζουμε οικεία, οικόπεδο κτλ. δεν χωρίζουμε από τους συντρόφους μας, δεν λέμε λόγια που δεν παίρνονται πίσω και δεν φοβόμαστε τις αναμνήσεις. Αντίθετα, ανατρέχουμε συχνά πυκνά στο παρελθόν, προσέχουμε τι γράφουμε και τι λέμε,  κάνουμε τις απαραίτητες επισκευές σε pc, κινητά κτλ. πουλάμε οτιδήποτε παλιό και τακτοποιούμε ανεξόφλητους λογαριασμούς κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

Καλή μας ενδοσκόπηση!!!

Τίνα Ζαχαριάδου



Δεν υπάρχουν σχόλια: