Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Πανσέληνος σε Τοξότη/Διδύμους 4-6-23


Στις 4 Ιουνίου και στις 6.42πμ. έχουμε Πανσέληνο σε Τοξότη/Διδύμους, στον 6ο και  12ο οίκο αντίστοιχα και στον άξονα συνείδησης. Είναι μια Πανσέληνος που επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού Δίδυμους/Παρθένουςς/Τοξότες/Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου. Επομένως, το επόμενο 15νθήμερο θα μας απασχολήσουν θέματα καθημερινότητας, οι πρακτικές μας ανάγκες, εργασιακά, παρασκηνιακές ενέργειες,  και φυσικά θέματα  υγείας. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος δεν επηρεάζεται με όψεις από άλλους πλανήτες και δεν θεωρείται δύσκολη ή εύκολη. Από φύση όλες οι Πανσέληνοι προκαλούν μια σύγκρουση αντιθέτων και συνάμα αλληλοσυμπληρωμένων τάσεων.

Επί της ουσίας, εκείνο που θα φέρει είναι ανάγκη για εξυπηρέτηση ώστε να είμαστε χρήσιμοι, επιθυμία  να βάλουμε σε τάξη τις καθημερινές μας εργασίες αλλά σε χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς πίεση μιας και, η Σελήνη του Τοξότη για να λειτουργήσει στη θετική της πλευρά θέλει ελευθερία κινήσεων. Άρα, αυτές τις ημέρες όσο κι αν θέλουμε ν’ ασχοληθούμε με πράγματα πιο εσωτερικά και συνειδησιακά, η καθημερινότητα θα μας μπλοκάρει για να μας θυμίζει πως έχουμε υποχρεώσεις, απλές γήινες καθημερινές. Το καθημερινό άγχος μπορεί να εξισορροπηθεί κάνοντας καλύτερη διατροφή ή μια δραστηριότητα μέσα από την οποία μπορούμε να διατηρήσουμε την καλή φυσική υγεία μας.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να κάνουμε εξετάσεις ρουτίνας και να προσθέσουμε βιταμίνες στον οργανισμό μας αλλά και ανθοϊάματα, τα οποία ανήκουν στις εναλλακτικές θεραπείες και  θεραπεύουν το νοητικό και συναισθηματικό κομμάτι μας και κατ’ επέκταση το φυσικό σώμα. Καλό είναι, ύστερα από κοπιαστικές εργασίες να μένουμε πολύ μόνοι για ν’ αποτοξινωθούμε από την φασαρία και τις πολύωρες αναμονές στους δημόσιους φορείς. Παράλληλα μπορούμε ν’ αποτοξινωθούμε  από τις τοξίνες του οργανισμού, πίνοντας πολύ νερό και πράσινο τσάι, βάζοντας φρούτα  και λαχανικά στο διατροφολόγιο μας και κάνοντας μια άσκηση όπως είναι το περπάτημα 20 λεπτά την μέρα και το κυριότερο… επαφές και συναντήσεις με ανθρώπους που μας χαλαρώνουν, μας ψυχαγωγούν και δεν «τσιτώνουν» το νευρικό μας σύστημα.

Μπορούμε επίσης ν’ ασχοληθούμε με την τακτοποίηση και βελτίωση του χώρου που εργαζόμαστε και περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας, κάνοντας εκκαθάριση και πετώντας ότι δεν είναι χρήσιμο ή απαραίτητο. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στα σπίτια μας. Να θυμάστε,  πως όσο λιγότερα πράγματα έχουμε, τόσο λιγότερη καθαριότητα χρειαζόμαστε και ταυτόχρονα, δεν έχουμε ακαταστασία στο χώρο μας, να μας τρελαίνει. Ας απλοποιήσουμε  την καθημερινότητα μας και τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως θα έχουμε περισσότερο χρόνο για ν’ ασχοληθούμε με τους εαυτούς μας, ώστε να ξεκαθαρίσουμε τα συναισθήματά μας, ν’ αποβάλλουμε τις φοβίες, τα άγχη από διλήμματα, τις ανασφάλειες, αν θέλουμε να υπάρχει ποιότητα στη ζωή μας.

Για Διδύμους και Τοξότες θα φέρει εκκαθάριση στις διαπροσωπικές σχέσεις άρα σχέσεις με συντρόφους, συνεργάτες, κοινωνικό περίγυρο που σας βλάπτουν,  μπορεί να τερματιστούν ή να τους «βάλετε σε τάξη» ώστε να μην σας επιβαρύνουν σωματικά και ψυχικά.

Για Παρθένους και Ιχθύες θα τονιστούν τα οικογενειακά και επαγγελματικά ζητήματα. Οι οικογενειακές υποχρεώσεις και ή σχέση με τους γονείς μπορεί ν΄ ανακόπτουν για κάποιους λόγους την εξέλιξη σας ή και το αντίστροφο, οι επαγγελματικές δραστηριότητες σας και η φιλοδοξία να ξεχωρίσετε, να σας αφήσει πίσω στις οικογενειακές υποχρεώσεις σας.

Για όλα πρέπει να βρίσκουμε τη χρυσή τομή κι αυτό κάθε φορά μας τονίζει μια Πανσέληνος και μια Νέα Σελήνη, ανάλογα τα ζώδια και τους οίκους που συμβαίνει. 

Τίνα Ζαχαριάδου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: